zvjerko je napisao/la:
Nemoj Vettela isključivati samo tako. Kad pogledaš da je u posljednjih dvadesetak godina harala tvorevina (OK, bolid) koja je nastala pod nadzorom Adriana Newya ili Rossa Brawna - ili bila evolucija njihovog rada (Alonso je ipak pobjedio sa Michelinom na koji je bio montiran Renault tako da to ne računam baš kao Renaultovo dostignuće)... Newy je još uvijek u Red Bullu i napravio je sjajan bolid prošle sezone koji je jedini se mogao nositi sa Brawnom bez DDD-a. Michael je u odličnoj poziciji, Fernando u mutnoj (kako će raditi novi Ferrari je još nejasno, a od reputacije se ne živi) no i Sebastian je u poziciji ništa slabijoj od Michaela! OK - Renaultov manjak snage za koji ćemo viditi koliko će stvarno biti kompenziran potrošnjom goriva i ima li istine da tvornički timovi dobivaju bolje (štedljivije) motore. Ako ima istine - Vettel nema šanse.
Sve to stoji i slažem se sa svime šta si rekao, ali ipak mi Vettel nije favorit za ovu sezonu. Meni je on jako drag vozač i volio bih da se uključi u borbu za naslov. Međutim, mislim da si ni Ferrari ni Mclaren neće baš dopustiti debakl kao lani. Vjerujem da su i jedni i drugi radili puno na svojim bolidima da ih naprave kako treba. A sad, koliko je Ferrari riješio problem sa potrošnjom i koliko je Mclaren riješio problem sa trošenjem guma, pitanje je. Ali, ako su to napravili kako treba, onda mislim da bi se opet trebao voditi dvoboj između ta 2 tima. S druge strane, Mercedes je zapravo bivši Brawn koji je osvojio 2 titule lani i po meni su i oni uz Ferrari i Mclaren najveći favoriti za borbu za naslov(e). Kod njih ostaje pitanje vezano za vozače. Koliko Schumacher još može pružiti s obzirom na pauzu i da li će Nico moći odvoziti svaku utrku na visokoj razini? I na kraju Red Bull... Šta s njima? U drugoj polovici prošle sezone su se puno približili Brawnu i napravili super posao, ali također ostaje pitanje i kod njih koje si ti naveo. Šta je s njihovim motorom i potrošnjom...
Ostaje nam jako puno upitnika prije sezone. Ove godine nema iznenađenja i noviteta sa stražnjim spojlerom i DD difuzorom kao lani (vjerujem da su šta se toga tiče Ferrari i Mclaren uspjeli pohvatati konce), ali nastaju noviteti sa strategijama, odnosno sa zabranom dolijevanja goriva. E sad, kako će se momčadi priviknuti na sve to, mogli bi dobiti rješenje na prvim testiranjima.
Kome će ovaj novi sustav bodovanja više odgovarati, također treba vidjeti.
Ja se slažem da bi ove sezone kolo trebale voditi 4 momčadi kod kojih će vjerojatno postojati nijanse razlike, a od vozača, iskreno, nemam pojma tko bi mogao osvojiti prvenstvo. Može i Alonso, i Lewis, i Schumacher, ali ako ga osvoji Button ili Massa ili Vettel, po meni to neće biti veliko iznenađenje. Stvarno je sve u egalu i zato jedva čekam da karavana krene.