Michael Schumacher

Povijesne utrke, vozači, timovi, bolidi...

Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73

Odgovori
130R
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Ja sam: Vozač
Navijam za: sve i nikog

Re: Michael Schumacher

Post Postao/la 130R »

ice_man je napisao/la:
130R je napisao/la:Ne nego u 2010. Ako se ovo desetlječe računa kao 2000.-2009. onda je 2010. početak novog desetlječa. I Brabham je svoju zadnju pobjedu uzeo 1970. ali to su več 70-e i računa se kao novo desetlječe.
Svašta, ja sam tebe samatrao jednog od pametnijih ovdje. :biggrin:
1970. godina je sedmo desteljeće 20. stoljeća, već naredna 1971. se računa kao osmo.
Dakle, na "okrugle" godine ne može padati novo desetljeće, stoljeće, tisućljeće.
Po mojoj logici več 1970. je 8. desetljeće, jer ako se 20. stolječe računa od 1900. onda je 1910. več 2. tisučljeće 20. st. Jer i nulta godina je početak prvog desetljeća, stoljeća, tisučljeća...
A Jack Brabham je pobjeđivao u 50-ima, 60-ima i 70-ima, pa to su valjda onda tri različita desetljeća. Tako bi i Schumacher pobjeđivao u 90-ima, 2000.-ima i 2010-ima

EDIT: Zaboravio sam napisati da ja možda nemam pravo, nisam siguran da se tako računa, ali to mi je nekako logično.
slika
"U moje vrijeme gume su bile tanke, a vozači debeli." J.M.Fangio
Schumy.d
Legenda
Legenda
Navijam za: Ferrari

Post Postao/la Schumy.d »

130R je napisao/la: Po mojoj logici več 1970. je 8. desetljeće, jer ako se 20. stolječe računa od 1900. onda je 1910. več 2. tisučljeće 20. st. Jer i nulta godina je početak prvog desetljeća, stoljeća, tisučljeća...
A Jack Brabham je pobjeđivao u 50-ima, 60-ima i 70-ima, pa to su valjda onda tri različita desetljeća. Tako bi i Schumacher pobjeđivao u 90-ima, 2000.-ima i 2010-ima

EDIT: Zaboravio sam napisati da ja možda nemam pravo, nisam siguran da se tako računa, ali to mi je nekako logično.
Ja bih se jedini složio s tobom. ;)
Jer kad gledamo današnji datum, mi se nalazimo u 2011. godini, a ne u 2010. jer ako gledamo mjerenje godina, onda bi se dalo ustanoviti da mi na kraju godine slavimo kraj godine, a ne početak nove. ;)
Počelo se računati od 0, a ne od 1, znači 0. godina je bila kada je počela nova era. Znači da je nakon 365 dana počela 1. godina, a mi računamo da je tada počela 2. godina.
Tako redom, dolazimo do 2010. koja je zapravo završila prije 8 dana, a ne počela. :biggrin:

Eto, ovo je moja luda logika, a zašto se to tako ne mjeri, ne znam, to znaju svi oni astronomi, astreolozi i svi na astro... :)
schuey
Počasni član
Počasni član
Navijam za: odlazak Montezemola
Kontakt:

Post Postao/la schuey »

Schumy.d je napisao/la:
130R je napisao/la: Po mojoj logici več 1970. je 8. desetljeće, jer ako se 20. stolječe računa od 1900. onda je 1910. več 2. tisučljeće 20. st. Jer i nulta godina je početak prvog desetljeća, stoljeća, tisučljeća...

Ja bih se jedini složio s tobom. ;)
Jer kad gledamo današnji datum, mi se nalazimo u 2011. godini, a ne u 2010. jer ako gledamo mjerenje godina, onda bi se dalo ustanoviti da mi na kraju godine slavimo kraj godine, a ne početak nove. ;)
Počelo se računati od 0, a ne od 1, znači 0. godina je bila kada je počela nova era. Znači da je nakon 365 dana počela 1. godina, a mi računamo da je tada počela 2. godina.
Tako redom, dolazimo do 2010. koja je zapravo završila prije 8 dana, a ne počela. :biggrin:

bla bla bla... stoljeća se računaju od godine 1 nema 0 ; dok je f1 počela sa o iliti 50,dakle 10 godina završava 59. iliti desetljeće,dakle 130R je lijepo reko i stoji ako pobjedi ;) a schumy.d nije dobro tačunao hahah :D
Eto, ovo je moja luda logika, a zašto se to tako ne mjeri, ne znam, to znaju svi oni astronomi, astreolozi i svi na astro... :)
Ukoliko ste bannani,opomenuti ili Vam je post izbrisan,prekršili ste (najmanje) jedno od ovih pravila ponašanja!
Schumy.d
Legenda
Legenda

schuey je napisao/la: bla bla bla... stoljeća se računaju od godine 1 nema 0 ; dok je f1 počela sa o iliti 50,dakle 10 godina završava 59. iliti desetljeće,dakle 130R je lijepo reko i stoji ako pobjedi ;) a schumy.d nije dobro tačunao hahah :D
Ja sam dobro Tačunao :lol:, ali tko je to počeo brojiti godine od 1 da mi je znat... #-o :D
schuey
Počasni član
Počasni član
Kontakt:

Post Postao/la schuey »

Schumy.d je napisao/la:
schuey je napisao/la: bla bla bla... stoljeća se računaju od godine 1 nema 0 ; dok je f1 počela sa o iliti 50,dakle 10 godina završava 59. iliti desetljeće,dakle 130R je lijepo reko i stoji ako pobjedi ;) a schumy.d nije dobro tačunao hahah :D
Ja sam dobro Tačunao :lol:, ali tko je to počeo brojiti godine od 1 da mi je znat... #-o :D
ne znam tko al samo pogledaj kalendar na mobitelu,kompu bilo gdje,i reci koja ti je godina prva ;) nije 0 sigurno ;) Isus je rođen 25.12. 1. godine a ne 0 ;) dakle nisi dobro Tačunao :biggrin:
Ukoliko ste bannani,opomenuti ili Vam je post izbrisan,prekršili ste (najmanje) jedno od ovih pravila ponašanja!
Schumy.d
Legenda
Legenda

schuey je napisao/la: ne znam tko al samo pogledaj kalendar na mobitelu,kompu bilo gdje,i reci koja ti je godina prva ;) nije 0 sigurno ;) Isus je rođen 25.12. 1. godine a ne 0 ;) dakle nisi dobro Tačunao :biggrin:
Ako se po kršćanskom brojanju godina počelo brojati godine od Isusova rođenja, onda se on nikako nije mogao roditi kako ti kažeš 25.12.1. godine. :P Datum rođenja Isusa nije poznat, ali se tradicionalno uzima 25. prosinca, znači 25. prosinca ničeg. Za 6 dana poslije je počela 01. godina, a ne 2. Ipak mislim da sam logički dobro brojao, ali se moje razmišljanje ne poklapa sa znanstvenim.

A samim tim bi Schumacher bio u 2010.-im.
Ali nema veze, malo smo otišli u OT, ali može vrijediti i tvoja teorija od 1950. ;)
ice_man
Početnik
Početnik

Post Postao/la ice_man »

Vrijeme se mijeri od prve godine a ne od nulte, znači deseta godina je još uvijek prvo desetljeće prvog stoljeća, dvadeseta drugo, dvadeset prva treće.........2010. prvo desetljeće 21.stoljeća, 2011 drugo..
Po vašoj logici prvo desetljeće od računanja vremena ima 9 godina a sva ostala 10, zato vam sva stoljeća i desetljeća počinju sa nulom u zadnjoj znamenci a ne jedinicom.

Dakle, Schumacher bi trebao pobijediti i 2011. da bi bio vozač koji je ostvario pobjede u 3 desetljeća.
schuey
Počasni član
Počasni član
Kontakt:

Post Postao/la schuey »

ice_man je napisao/la:Vrijeme se mijeri od prve godine a ne od nulte, znači deseta godina je još uvijek prvo desetljeće prvog stoljeća, dvadeseta drugo, dvadeset prva treće.........2010. prvo desetljeće 21.stoljeća, 2011 drugo..
Po vašoj logici prvo desetljeće od računanja vremena ima 9 godina a sva ostala 10, zato vam sva stoljeća i desetljeća počinju sa nulom u zadnjoj znamenci a ne jedinicom.

Dakle, Schumacher bi trebao pobijediti i 2011. da bi bio vozač koji je ostvario pobjede u 3 desetljeća.

ajde ponovno pročitaj,razmisli pa ćeš sve shvatiti ;)
ice_man
Početnik
Početnik

Post Postao/la ice_man »

schuey je napisao/la: ajde ponovno pročitaj,razmisli pa ćeš sve shvatiti ;)
Budi tako dobar pa mi objasni.

schuey-dosta spama ak ti nije jasno obrati mi se na pp ;) sve piše,mućni glavom
Vleki
Test vozač
Test vozač
Navijam za: Michaela Schumachera

Post Postao/la Vleki »

michael je bio u Brackleyu i u Mercedesovoj tvornici u Brixworthu na dva dana: http://www.michael-schumacher.de/?page= ... d=&lang=uk" onclick="window.open(this.href);return false;

malo je "čavrljao" za inženjerima :biggrin:
Od početka do kraja, u dobru i u zlu, uvjek vjeran Schumy-ju.
Sida79
Navijam za: Nikoga

Post Postao/la Sida79 »

Heh, da. Ono što je Schumacher napravio 94-e je bilo fest kretenski. Da li je bilo po pravilima? Ne znam i ne razumijem se i ako kažete da jest ja vjerujem da jest. Činjenica je da takvi potezi čine razliku između ljudi i (...)

+ gledam tu neke replye pa: sad da se busamo u prsa što je Hrvatska repka napravila ovo ili ono je iznimno glupo, ali što je M.Schumacher osvojio 7 naslova - za to uopće nema riječi opisa. Jbm pa naravno da ako si sposoban i spreman si žrtvovat sve (tj. druge/Hilla :D) da moraš uspjeti. To je kao biti kriminalac u hrvatskoj, nije baš teško ako te nema tko zaustaviti :D Uspjeh te može učiniti slavnim i bogatim ali te ne može učiniti čovjekom, a kad se tome naučimo diviti to će biti dobar korak iz qrca.

Dam ruku u vatru da je MS uvijek bio među najboljim vozačima, ovako čisto subjektivno nakon 189 sezona što sam ga gledao, ali da je radio čuda - nije... njegovih 7 naslova ne bi osvojio ja ali mnogi drugi odlični vozači na njegovom mjestu bi. A "pa i drugi su to radili" kao opravdanje za neke poteze niti ne zaslužuje komentar :)
Schumy.d
Legenda
Legenda

Niti jedan vozač ne radi čuda. ;)
Tek možda povremeno nešto izvuče.
Vleki
Test vozač
Test vozač

Post Postao/la Vleki »

Tako je, upravo i zbog tih povremenih čuda i ja osobno mu se divim, naravno kad je imal bolid van konkerencije (najbrži na stazi) bil je najbrži. kolko se mi uvjek trudimo vjerovati da u formuli 1 prvenstva osvaja najbolji vozač- to nažalost u 90% slučajeva nije istina, gotovo uvjek prvenstva odlaze najboljem bolidu, a tek onda u pojedinim utrkama vidimo kad možda i bolid nije na tom nivou (najbrži na stazi) koliko taj vozač vrijedi.

Ne želim sad da ispadne da pišem hvalospjeve o schumiju ali po meni najbolji vozači se uvjek vide u teškim uvjetima:

1 pretjecanja sa začelja prema vrhu
2 vožnja po kiši
3 vožnja po suhom (kolko god smiješno zvučalo ima vozača koji na suho ne mogu izvuči max. iz bolida dok su u kiši poprilično jaki)
4 vožnja pod pritiskom bržeg bolida vozača
5 jedan brzi krug
6 konstantnost u utrci (trošenje guma goriva)
7 brzina naspram timskog kolege
8 pobjeđivanje svijetstih prvaka (čisto zbog malo večeg respekta)

ima toga još ali ono mislim da svačate na kaj ciljam- dakle jedina dva vozača koja su u svim pogledima zadovoljila u ovom, pardon prošlom desetlječu, su michael schumacher i fernando alonso

a vettel i hamilton su jako blizu i ove godine mogli bi uči u taj zbir, oh kakav sam pjesnik :biggrin:
Schumy.d
Legenda
Legenda

Vleki je napisao/la: a vettel i hamilton su jako blizu i ove godine mogli bi uči u taj zbir, oh kakav sam pjesnik :biggrin:
Ja bih rekao da su prošlo desetljeće obilježili Alonso i Michael, a ovo bi mogli Vettel i Lewis. Možda ne ove sezone, ali mislim da će i Vettel kad-tad promijeniti bolid (ja vjerujem da će uskočiti umjesto Masse), a onda će on i Lewis voditi svoje borbe.

Ali, otom - potom. Nadam se da će Alonso i Schumacher obilježiti još koju godinu. :D
zvjerko
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Navijam za: Pirelli i DRS

Post Postao/la zvjerko »

Schumy.d je napisao/la:Ja bih rekao da su prošlo desetljeće obilježili Alonso i Michael, a ovo bi mogli Vettel i Lewis. Možda ne ove sezone, ali mislim da će i Vettel kad-tad promijeniti bolid (ja vjerujem da će uskočiti umjesto Masse), a onda će on i Lewis voditi svoje borbe.

Ali, otom - potom. Nadam se da će Alonso i Schumacher obilježiti još koju godinu. :D
Nemoj Vettela isključivati samo tako. Kad pogledaš da je u posljednjih dvadesetak godina harala tvorevina (OK, bolid) koja je nastala pod nadzorom Adriana Newya ili Rossa Brawna - ili bila evolucija njihovog rada (Alonso je ipak pobjedio sa Michelinom na koji je bio montiran Renault tako da to ne računam baš kao Renaultovo dostignuće)... Newy je još uvijek u Red Bullu i napravio je sjajan bolid prošle sezone koji je jedini se mogao nositi sa Brawnom bez DDD-a. Michael je u odličnoj poziciji, Fernando u mutnoj (kako će raditi novi Ferrari je još nejasno, a od reputacije se ne živi) no i Sebastian je u poziciji ništa slabijoj od Michaela! OK - Renaultov manjak snage za koji ćemo viditi koliko će stvarno biti kompenziran potrošnjom goriva i ima li istine da tvornički timovi dobivaju bolje (štedljivije) motore. Ako ima istine - Vettel nema šanse.
Schumy.d
Legenda
Legenda

zvjerko je napisao/la: Nemoj Vettela isključivati samo tako. Kad pogledaš da je u posljednjih dvadesetak godina harala tvorevina (OK, bolid) koja je nastala pod nadzorom Adriana Newya ili Rossa Brawna - ili bila evolucija njihovog rada (Alonso je ipak pobjedio sa Michelinom na koji je bio montiran Renault tako da to ne računam baš kao Renaultovo dostignuće)... Newy je još uvijek u Red Bullu i napravio je sjajan bolid prošle sezone koji je jedini se mogao nositi sa Brawnom bez DDD-a. Michael je u odličnoj poziciji, Fernando u mutnoj (kako će raditi novi Ferrari je još nejasno, a od reputacije se ne živi) no i Sebastian je u poziciji ništa slabijoj od Michaela! OK - Renaultov manjak snage za koji ćemo viditi koliko će stvarno biti kompenziran potrošnjom goriva i ima li istine da tvornički timovi dobivaju bolje (štedljivije) motore. Ako ima istine - Vettel nema šanse.
Sve to stoji i slažem se sa svime šta si rekao, ali ipak mi Vettel nije favorit za ovu sezonu. Meni je on jako drag vozač i volio bih da se uključi u borbu za naslov. Međutim, mislim da si ni Ferrari ni Mclaren neće baš dopustiti debakl kao lani. Vjerujem da su i jedni i drugi radili puno na svojim bolidima da ih naprave kako treba. A sad, koliko je Ferrari riješio problem sa potrošnjom i koliko je Mclaren riješio problem sa trošenjem guma, pitanje je. Ali, ako su to napravili kako treba, onda mislim da bi se opet trebao voditi dvoboj između ta 2 tima. S druge strane, Mercedes je zapravo bivši Brawn koji je osvojio 2 titule lani i po meni su i oni uz Ferrari i Mclaren najveći favoriti za borbu za naslov(e). Kod njih ostaje pitanje vezano za vozače. Koliko Schumacher još može pružiti s obzirom na pauzu i da li će Nico moći odvoziti svaku utrku na visokoj razini? I na kraju Red Bull... Šta s njima? U drugoj polovici prošle sezone su se puno približili Brawnu i napravili super posao, ali također ostaje pitanje i kod njih koje si ti naveo. Šta je s njihovim motorom i potrošnjom...

Ostaje nam jako puno upitnika prije sezone. Ove godine nema iznenađenja i noviteta sa stražnjim spojlerom i DD difuzorom kao lani (vjerujem da su šta se toga tiče Ferrari i Mclaren uspjeli pohvatati konce), ali nastaju noviteti sa strategijama, odnosno sa zabranom dolijevanja goriva. E sad, kako će se momčadi priviknuti na sve to, mogli bi dobiti rješenje na prvim testiranjima.
Kome će ovaj novi sustav bodovanja više odgovarati, također treba vidjeti.

Ja se slažem da bi ove sezone kolo trebale voditi 4 momčadi kod kojih će vjerojatno postojati nijanse razlike, a od vozača, iskreno, nemam pojma tko bi mogao osvojiti prvenstvo. Može i Alonso, i Lewis, i Schumacher, ali ako ga osvoji Button ili Massa ili Vettel, po meni to neće biti veliko iznenađenje. Stvarno je sve u egalu i zato jedva čekam da karavana krene. :biggrin:
zvjerko
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Navijam za: Pirelli i DRS

Post Postao/la zvjerko »

Tvoj zadnji odlomak ipak pokazuje razlog šanse da se Vettel ubroji u glavne favorite! Webbera nitko ne smatra ozbiljno i ne postavlja pitanje koliko timski kolega može oteti bodova! Rosberg Schumacheru - neću dovoditi u pitanje Rosbergov potencijal ali mislim da Ross neće dopustiti pravu borbu jer nije doveo Michaela bez razloga; Button Hamiltonu - bez namjere da potcjenjujem aktualnog prvaka ipak mislim da nije kalibar Hamiltona ali koliko loše može izgledati ako u engleskom timu sa dva engleza favoriziraš jednog... pa razapeli bi ih i mediji i navijači - velika šansa otimačine dragocjenih bodova; Alonso i Massa - bio ja u pravu ili ne ali ipak mislim da je Massa dobio šansu boriti se protiv Raikkonena samo zato što je Kimmi bio "neželjena investicija Domenicalievog Ferraria" - Massa će biti drugi vozač sviđalo se to nekom ili ne no nepoznanica je koliko je Ferrari u stanju biti konkurentan (na stranu stara slava) ... i šta ostaje: Vettel protiv Webbera za koju kombinaciju nitko (osim australaca) neće reći ništa loše, čak će smatrati logičnim da tim favorizira Vettela. Po ovoj logici (koja nije jedina prava i istinita) najveći favoriti su upravo dva švabe...
Scuderia
Moderator
Moderator
Navijam za: Michael-Mick Schumacher

Post Postao/la Scuderia »

Gazda posjetio tvornicu gdje se radi bolid.
KLIK
slika
Vleki
Test vozač
Test vozač

Post Postao/la Vleki »

evo jedan stari filmić na njemačkom, govori o braći schumacher tako da mije toliko OT. stariji buraz je navodno pričal za mlađeg da je čak bio nešto zreliji i brži nego on u tim godinama - mlađi pak priča kako bi on jednog dana želio biti uspješan kao michael, dok stariji govori kako mu je senna bio uzor u karting danima ali (predpostavljam) :biggrin: sve do onog čuvenog sudara u francuskoj, ... e da i dvije odlične kontrole bolida od obojice
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=ah1PHRxN ... re=related[/youtube]
Dodi_napalm
Rezervni vozač
Rezervni vozač
Navijam za: Schumachera

Post Postao/la Dodi_napalm »

http://en.espnf1.com/mercedes/motorspor ... /6387.html" onclick="window.open(this.href);return false;
ovaj tjedan gazda vozi GP2 auto
jedan je gazda F1 - Schumy
NEVER GIVE UP, NEVER SURRENDER !!!
slika
Scuderia
Moderator
Moderator
Navijam za: Michael-Mick Schumacher

Post Postao/la Scuderia »

Prve slike s testiranja:
slika

slika

slika
slika
Dodi_napalm
Rezervni vozač
Rezervni vozač
Navijam za: Schumachera

Post Postao/la Dodi_napalm »

vjerujem da se boja kacige bude promjenila... makar bolje ne.. nek ostane :)
Šteta kaj je sam na stazi, da imamo bar s nekim uspoređivat vremena.

eo i link
http://f1.gpupdate.net/en/formula-1-new ... st-photos/" onclick="window.open(this.href);return false;
jedan je gazda F1 - Schumy
NEVER GIVE UP, NEVER SURRENDER !!!
slika
Icy
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Ja sam: Vozačica
Navijam za: Crvenog Baruna

Post Postao/la Icy »

Uf, al bode u oko ovaj znak :biggrin:

Nadam se da boju neće mijenjat, ipak mu je to bio zaštitni znak i izvan F1 - ROC, karting...da barem nešto ostane crveno. :)
F1 bez Schumachera je kao atom bez jezgre
slika
Ferrari-BiH
Veteran
Veteran

Post Postao/la Ferrari-BiH »

Icy je napisao/la:Uf, al bode u oko ovaj znak :biggrin:

Nadam se da boju neće mijenjat, ipak mu je to bio zaštitni znak i izvan F1 - ROC, karting...da barem nešto ostane crveno. :)
Ma CRVENO mu je srce, i cijelo njegovo ime :)
¡oʞɐdoɐu ǝɾ ǝʌs ˙oןıq ǝɾ oʇs oɐʞ ǝɾıu ǝsıʌ ɐʇsıu
Lotus
Navijam za: sebe

Post Postao/la Lotus »

Ne bas vezano uz Schumachera,ali GP2 bolidi mi izgledaju kao da gledam F1 prije nekoliko godina.Odlicni su.
Sto se tice vremena jel neko zna kakva je ostvario u recimo odnosu na proslogodisnje rezultate Hulkenberga,Senne...cisto informativno.
Odgovori