E svasta i argumenata...Kakvih previse novih dijelova? Na predstavljanju bolida aerodinamika je bila skoro identicna onoj sa F60.U Valenciji i na prvoj sesiji u Jerezu su vozili sa takvom aerodinamikom.Druga sesija u Jerezu gdje su uveli neke vrlo sitne izmjene.A sada,eto u Barceloni testiraju shark fin,nove felge,skrge i bocne stranice.Ovo su sve dijelovi koji ce ciniti novi aero paket u Bahreinu,koji su najavili da ce napraviti baz za prvu utrku.Fazon je samo sto oni testiraju dio po dio,tako da tocno znaju koliko sta donosi prednosti,a koliko mana.brg je napisao/la:1. Previše novih djelova na testiranjimaSchumy.d je napisao/la:OK, ako si u pravu, daj nam te činjenice. Zašto misliš da će Ferrari opet napraviti debakl, a recimo Mercedes će biti dobar?brg je napisao/la:Navijači ferarija su čudo ,jedva čekam Bahrein da se sami poklopite !
Ja ne kažem da možda nemaš pravo, ali daj nam te svoje činjenice na kojima sve to baziraš pa da i mi to vidimo.
2. Izgledaju i zvuče neuvjerljivo
Neuvjerljivi da su i nisu..Vecinu vremena provode na long run distancama.Alonso i Massa su jako zadovoljni.Mislim da debakla nece biti.Moze biti da ce biti u nekom zaostatku,ali da to nece biti kao prosle sezone.
Mercedes takodjer stalno radi sitne izmjene.Najvise prckaju oko airbox-a koji im je prilicno nekonvencionalno dizajniran i ocito tu imaju problem za oblikovanjem zracne struje.Mijenjaju dijelove krila,spremaju difuzor.
McLaren je takodjer jako puno stvari mijenjao na bolidu...Tako i svi ostali rade.Niko ne zeli da otkrije karte rano,pa da se to moze iskopirati,nego se ostavlja sto manje vremena za kopiranje od strane konkurenata...
A da se nadovezem na tvoj odgovor mom postu.Ja nemam namjeru tebe poklapati,nego ti samo skrecem paznju da se ne pravis najpametniji ovdje.Svako ima svoje misljenje,a ti sad poklapati sve redom i govoriti kako je tvoja pametna,pogotovo na osnovu argumenata koji su u najmanju ruku smijesni..