Formula 1 team - Mercedes-AMG Petronas Formula One Team [F1 W13]

Novosti o vozačima i timovima, glasine...

Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73

Odgovori
nikolaa
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač
Ja sam: Vozač
Navijam za: FERRARI

Re: Formula 1 team-Mercedes Grand Prix

Post Postao/la nikolaa »

brg je napisao/la:
Schumy.d je napisao/la:
brg je napisao/la:Navijači ferarija su čudo ,jedva čekam Bahrein da se sami poklopite !
OK, ako si u pravu, daj nam te činjenice. Zašto misliš da će Ferrari opet napraviti debakl, a recimo Mercedes će biti dobar?
Ja ne kažem da možda nemaš pravo, ali daj nam te svoje činjenice na kojima sve to baziraš pa da i mi to vidimo. ;)
1. Previše novih djelova na testiranjima
2. Izgledaju i zvuče neuvjerljivo
E svasta i argumenata...Kakvih previse novih dijelova? Na predstavljanju bolida aerodinamika je bila skoro identicna onoj sa F60.U Valenciji i na prvoj sesiji u Jerezu su vozili sa takvom aerodinamikom.Druga sesija u Jerezu gdje su uveli neke vrlo sitne izmjene.A sada,eto u Barceloni testiraju shark fin,nove felge,skrge i bocne stranice.Ovo su sve dijelovi koji ce ciniti novi aero paket u Bahreinu,koji su najavili da ce napraviti baz za prvu utrku.Fazon je samo sto oni testiraju dio po dio,tako da tocno znaju koliko sta donosi prednosti,a koliko mana.
Neuvjerljivi da su i nisu..Vecinu vremena provode na long run distancama.Alonso i Massa su jako zadovoljni.Mislim da debakla nece biti.Moze biti da ce biti u nekom zaostatku,ali da to nece biti kao prosle sezone.
Mercedes takodjer stalno radi sitne izmjene.Najvise prckaju oko airbox-a koji im je prilicno nekonvencionalno dizajniran i ocito tu imaju problem za oblikovanjem zracne struje.Mijenjaju dijelove krila,spremaju difuzor.
McLaren je takodjer jako puno stvari mijenjao na bolidu...Tako i svi ostali rade.Niko ne zeli da otkrije karte rano,pa da se to moze iskopirati,nego se ostavlja sto manje vremena za kopiranje od strane konkurenata...

A da se nadovezem na tvoj odgovor mom postu.Ja nemam namjeru tebe poklapati,nego ti samo skrecem paznju da se ne pravis najpametniji ovdje.Svako ima svoje misljenje,a ti sad poklapati sve redom i govoriti kako je tvoja pametna,pogotovo na osnovu argumenata koji su u najmanju ruku smijesni..
FORZA FERRARI!!!
brg
Navijam za: JB

Post Postao/la brg »

nikolaa je napisao/la:
Kakvih previse novih dijelova?

nego ti samo skrecem paznju da se ne pravis najpametniji ovdje...

Pa stranice ,peraje ,krila ,ovo ono ! što više dijelova to više kombinacija , znači
samo je jedna kombinacija najbrža a oni je očigledno još nemaju ili su sve
njihove kombinacije brže od bilo kojeg drugog bolida ! a kako su se rasprdlali
izgleda da je ovo drugo :badgrin:

..inače ja i jesam najpametniji ovdje !
nikolaa
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač
Navijam za: FERRARI

Post Postao/la nikolaa »

brg je napisao/la:
nikolaa je napisao/la:

Pa stranice ,peraje ,krila ,ovo ono ! što više dijelova to više kombinacija , znači
izgleda da je ovo drugo
:badgrin:

Ti ocito imas neki problem.Posto ja nemam namjeru da se spustam na taj nivo,tako necu da se prepucavam sa tobom i punim forum bespotrebnim postovima..Argumenti i konstatacije su ti smijesni i nemam sta vise pisati na ovu temu..
FORZA FERRARI!!!
Felipe Massa
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Navijam za: Felipe Massa-Ferrari

Post Postao/la Felipe Massa »

brg je napisao/la:
nikolaa je napisao/la:

izgleda da je ovo drugo :badgrin:

Argumenti su gola voda ](*,) . "Imaju previse novih djelova" hahaha sta trebaju doci sa pola bolida???
slika

Ayrtone nek ti je vječna slava i hvala.Bio si moj poslednji junak i idol.
Vleki
Test vozač
Test vozač
Navijam za: Michaela Schumachera

Post Postao/la Vleki »

Pa kaj je Vama ljudi, dođem na temu i ništ mi nije jasno,..... je ovo ferrarijeva tema ili mercedesova na kraju?

MOOOOODERATORI di ste!!!?

Dosta oftopičarenja

"Deda" je malo promjenil mišljenje i kaže nakon kaj je videl svoja vremena i simulacije goriva, više nije toliko pesimističan, naravno još uvjek nije siguran u pobjedu na prvim utrkama ali, ali ne?
Od početka do kraja, u dobru i u zlu, uvjek vjeran Schumy-ju.
Vleki
Test vozač
Test vozač

Post Postao/la Vleki »

TOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO, skoro sam 99% siguran da su oba bili na simulaciji kvalifikacija (ali dajem mjesta subjektivnosti)

1 Schumacher Mercedes 1m21.039s
2 Massa Ferrari 1m21.162s +0.123

3 Hamilton McLaren 1m22.397s +1.358
4 Vettel Red Bull 1m22.701s +1.662
5 Kobayashi Sauber 1m22.713s +1.674
6 Sutil Force India 1m23.079s +2.040
7 Buemi Toro Rosso 1m24.251s +3.212
8 Kovalainen Lotus 1m25.678s +4.639
9 Barrichello Williams 1m27.249s +6.210
10 Di Grassi Virgin 1m27.381s +6.342

EDIT

1 Massa Ferrari 1m21.014s
2 Schumacher Mercedes 1m21.039s +0.025
3 Hamilton McLaren 1m22.397s +1.383
4 Vettel Red Bull 1m22.701s +1.687
5 Kobayashi Sauber 1m22.713s +1.699
6 Sutil Force India 1m23.079s +2.065
7 Buemi Toro Rosso 1m24.251s +3.237
8 Kovalainen Lotus 1m25.678s +4.664
9 Barrichello Williams 1m27.249s +6.235
10 Di Grassi Virgin 1m27.381s +6.367

Ha ha ha ha ha ha ovo bu luda sezona :biggrin:
ivan599
Početnik
Početnik

Post Postao/la ivan599 »

Ajd hvala ti bože više da sam i ja docekao da je Schumi na diobi 1-2 mjesta nakon pune 3 godine :D
slika
Igor18
Veteran
Veteran
Navijam za: Schumachera

Post Postao/la Igor18 »

Zimska testiranja su zaključena i izvjesno je da nas čeka izjednačen početak sezone. Prvih par utrka biti će spektakl.
Čini se da Merc ipak kasni za Ferrarijem i McLarenom, nije to neki veliki zaostatak (2 desetinke) ali Ross ima još jedan as u rukavu za prvu utrku.
Difuzor za koji se nadam da će neutralizirat taj zaostatak i da će biti ozbiljni kandidati za pobjedu.
Michael is faster than you!!
gringo73
Naj F1 član foruma 2010.
Naj F1 član foruma 2010.
Navijam za: McLaren

Post Postao/la gringo73 »

I kod njih je moderna zelena boja :)

slika
slika
47
Moderator
Moderator
Navijam za: Crveno
Kontakt:

Post Postao/la 47 »

a i oni imaju one čunjoglave matice na kotačima? nisam skužio ako se spominjalo...
slika
Kimi the best
Početnik
Početnik
Navijam za: F1

Post Postao/la Kimi the best »

Za mene trenutno najveca dilema, ovako gledano po vremenima sa testiranja blago zaostaju za RB, Mclarenom i Ferrarijem, ali imam neki osecaj da su najspremniji, samo se nadam da se varam. Ako se dobro secam i F2004 je slicno prolazio po testiranjima , izjave RB i Schumachera ni tada nisu nagovestavale da je u pitanju jedan od najboljih bolida svih vremena.

Realno gledano upravo oni ne bi trebalo da budu konkurenti za pobede, prednost od prosle godine dosta duguju DD, koliko su se samo ostali timovi namucili da implementiraju DD, ove godine su bolide konstruisali oko DD pa nemaju takve probleme, a opet Brawn je bio predvidjen za Hondin motor pa se za 10 dana prilagodio Mercedesu, tako da tu ima bas dosta mesta za napredak, kako je i sam RB izjavio.

Sve ovo mi je suvise lepo, cetiri tima u 3 desetinke, da bi bilo istinito.
KR Spa 2008: I wanted to win - or nothing. It is always easy to say that by playing safe I would have probably ended in second place, but that is not the right way to win.
fenomeno
Početnik
Početnik
Navijam za: Kimi Raikkonen

Post Postao/la fenomeno »

http://www.planetf1.com/story/0,18954,3 ... 45,00.html" onclick="window.open(this.href);return false;

Rosberg kaže da je nemoguće odrediti ko je najbolji ovog trenutka

http://www.planetf1.com/story/0,18954,3 ... 16,00.html" onclick="window.open(this.href);return false;

Brawn pak misli da su blizu vrha,ali ne i na njemu
sunseeker
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač

Post Postao/la sunseeker »

gringo73 je napisao/la:I kod njih je moderna zelena boja :)

[ http://i206.photobucket.com/albums/bb10 ... 003wri.jpg ]
indikativno je kako su to na mclarenu prestali prakticirati kako se bolid ubrzavao......
Vleki
Test vozač
Test vozač

Post Postao/la Vleki »

sunseeker je napisao/la: indikativno je kako su to na mclarenu prestali prakticirati kako se bolid ubrzavao......
Malo bolje sam gledal tu sliku i nigdje se ne vidi kojim bi "vragom" to pustili kroz prednje krilo - po meni je očito da se boja raspršuje sa prednje desne strane krila i u tome je problem, jer se ne vidi nikakva sprava-"vrag" koji bi pustil boju na merc.

Po meni je to došlo dok je pustil hamiltona ispred sebe recimo ili su ga u boksu pošpricali (makar ne vjerujem)

Zanolil bi tebe ili nekoga od mclarenovaca na ovom forumu da mi pokaže kako izgleda ta naprava kod mclarena koja raspršuje boju (ako uopče postoji) ... unaprijed se zahvaljujem :biggrin:
Dani
Legenda
Legenda
Navijam za: Hamiltona

Post Postao/la Dani »

Onda bi malo boje bilo i na vrhu nosa. Ovako kao da testiraju aero usisnika za zrak.
Biti drugi znači biti prvi među gubitnicima. Ayrton Senna.

slika
Vleki
Test vozač
Test vozač

Post Postao/la Vleki »

Dani je napisao/la:Onda bi malo boje bilo i na vrhu nosa. Ovako kao da testiraju aero usisnika za zrak.
Da, dobro si rekel, po tome ipak moram isključiti hamiltonov mclaren kao uzročnika pofarbanog merca, ali još uvjek čekam neku sliku mclarenovog sistema, da ga mogu usporediti sa mercom jer ga nikak nebrem skužiti
gringo73
Naj F1 član foruma 2010.
Naj F1 član foruma 2010.
Navijam za: McLaren

Post Postao/la gringo73 »

Ovo su "opasne" izjave: Rosberg - "the car will make a big step forward in Bahrain. It'll be almost like a new car, so everything might be completely different once we are there." , Brawn - "In the last months we have asked many things of (FIA race director) Charlie Whiting to know if they are permitted or not. Some equipment has been taken to the edge of the regulations and could have problems." Link
Iako će manje-više sve momčadi doći u Bahrain s novitetima, Mercedesov me najviše brine. A još 11 dana pa ćemo vidit.
slika
Dani
Legenda
Legenda
Navijam za: Hamiltona

Post Postao/la Dani »

gringo73 je napisao/la:Ovo su "opasne" izjave: Rosberg - "the car will make a big step forward in Bahrain. It'll be almost like a new car, so everything might be completely different once we are there." , Brawn - "In the last months we have asked many things of (FIA race director) Charlie Whiting to know if they are permitted or not. Some equipment has been taken to the edge of the regulations and could have problems." Link
Iako će manje-više sve momčadi doći u Bahrain s novitetima, Mercedesov me najviše brine. A još 11 dana pa ćemo vidit.
Problem je u tome da gotovo uvijek on ima to neko "dopuštenje".
Biti drugi znači biti prvi među gubitnicima. Ayrton Senna.

slika
Vleki
Test vozač
Test vozač

Post Postao/la Vleki »

Dani je napisao/la:Problem je u tome da gotovo uvijek on ima to neko "dopuštenje".
Daj pričekajte bar početak sezone, na jednom stranom forumu več su sfučkali ovu stranicu
Zadnja izmjena: Vleki, dana/u 01 ožu 2010, 12:30, ukupno mijenjano 1 put.
F2004_the_best_ever
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Navijam za: Ferrari

Post Postao/la F2004_the_best_ever »

Pojavile su se špekulacije po inozemnim forumima da Mercedes GP sprema super difuzor za VN Bahreina :? . Da li nas to i u ovoj sezoni očekuje ponovo afera sa difuzorima :?:
Vleki
Test vozač
Test vozač

Post Postao/la Vleki »

F2004_the_best_ever je napisao/la:Pojavile su se špekulacije po inozemnim forumima da Mercedes GP sprema super difuzor za VN Bahreina :? . Da li nas to i u ovoj sezoni očekuje ponovo afera sa difuzorima :?:
Osobno mišljenje, ne, ne i ne. Nakon onog maFIA debakla 2009. kada ih je pametno/snalažljivo(pokvareno- kako hočeš) izigrao brewn, jednostavno si to nesmiju dopustiti. Oni nas tješe da su ove godine pravila pumo jasnija, pa potrudimo se biti malo optimističniji i vjerovati da će se sve dobro završiti, bar do početka sezone :biggrin:
Kimi the best
Početnik
Početnik

Post Postao/la Kimi the best »

Evo jos jedne izjave RB koja moze da podgreje sumnje da bi Mercedes mogao da bude najbolji tim:
We decided not to bring it to Barcelona but leave it until the last moment. In Barcelona we had little bits and pieces, but the major upgrade will be introduced in Bahrain.
Inace ceo intervju je na F1.com
KR Spa 2008: I wanted to win - or nothing. It is always easy to say that by playing safe I would have probably ended in second place, but that is not the right way to win.
keexx
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač
Navijam za: McLaren-Mercedes

Post Postao/la keexx »

Ma opet će Brawn neshto skuhat, ko i inače... I nekako sam mišljenja da će bit najbolja momčad na početku sezone, a isto tako ne bi se M.S. ni vraćao u F1 da ne zna da će imat bolid za naslov.... (moje mišljenje :biggrin: )
slika slika
Mansell
Test vozač
Test vozač
Navijam za: Mercedes

Post Postao/la Mansell »

Schumacher očekuje vodstvo od početka
Neznam što reći... :doubt: hoće li Brawn stvarno skuhat nesto sa tim difuzorom ili je to samo Schumijev optimizam vidjet cemo iduci tjedan. :-k
F1 FSONE 2009 DELO RACING LEAGUE CHAMP
HISTORIC GTC 2011 F1-HR LEAGUE CHAMP
Mercedes-Benz 190E Cup Legends 2012 F1-HR LEAGUE CHAMP
F3000 2013 F1-HR LEAGUE CHAMP
Race of Champions 2014 BSR LEAGUE CHAMP
Barry
Test vozač
Test vozač
Navijam za: Ferrari

Post Postao/la Barry »

Mansell je napisao/la:Schumacher očekuje vodstvo od početka
Neznam što reći... :doubt: hoće li Brawn stvarno skuhat nesto sa tim difuzorom ili je to samo Schumijev optimizam vidjet cemo iduci tjedan. :-k
iskreno ne znam ssta da ti kazzzem.. mislim da je to velika pompa.. svi su nessto mutljati spletkarili... svi priznaju nemaju ssanse.. ali.. tek ce se ne kvalifikacijama vidjeti ili mozda na utrci possto posljednje gume sad idu za utrku .. pa opet nema realnih vremena..
Kimi Raikkonen: "I’m not interested in what people think about me. I’m not Michael Schumacher."
Odgovori