Formula 1 team - BWT Alpine F1 Team [A522]

Novosti o vozačima i timovima, glasine...

Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73

Odgovori
sunseeker
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač
Ja sam: Vozač
Navijam za: F1

Re: Formula 1 team - Renault

Post Postao/la sunseeker »

pospani gad je napisao/la:
Ah. To će tek biti blamaža; sudjelovanje Lade u F1. Pa, pogle što su napravili u WTCC?! Prijavili se na tri godine sudjelovanja, jednu godinu odvozili i napustili sve.... Nisu oni za WTCC, a kamoli za F1. To su ruska posla.

Šteta za Renault. Imaju udio u tom ruskom proizvođaču automobila, naravno, sve je to tržište-lova-kapitalizam, ali kakav će to imati značaj, da Renault bude dobar kao 2004/2005/2006? Nikakav..... #-o
a šta honda, toyota i bmw nisu bili blamaža? i što je već blamaža: force indija ili toyota? i jeli force indija uopće blamaža za f1? zašto bi bila lada?

meni je za f1 bitno da je osnovna jezgra tu: ferrari, mclaren i williams.......sve ostalo su putnici....i koja je prateća garnitura uz njih mi je tak svejedno, to naravno nema veze s tim koja je momčad dobra ili loša

što više dobrih to bolje
Ćale od Lewisa
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Navijam za: Mercedes

Post Postao/la Ćale od Lewisa »

ma to Renault planira sljedeće sezone napustit F1 i prodat bolid Ladi pa će rusi uskočit kao što su umjesto Toyote htio Stefan GP. Sve je to isto, sad ćemo vjerojatno gledat svake sezone nove momčadi, sljedeće se možda prodaju Lotus i Virgin pa upadne neko novi itd...
slika
pospani gad
Veteran
Veteran
Navijam za: Fernanda Alonsa
Kontakt:

Post Postao/la pospani gad »

sunseeker je napisao/la:
Ah. To će tek biti blamaža; sudjelovanje Lade u F1. Pa, pogle što su napravili u WTCC?! Prijavili se na tri godine sudjelovanja, jednu godinu odvozili i napustili sve.... Nisu oni za WTCC, a kamoli za F1. To su ruska posla.

Šteta za Renault. Imaju udio u tom ruskom proizvođaču automobila, naravno, sve je to tržište-lova-kapitalizam, ali kakav će to imati značaj, da Renault bude dobar kao 2004/2005/2006? Nikakav..... #-o
a šta honda, toyota i bmw nisu bili blamaža? i što je već blamaža: force indija ili toyota? i jeli force indija uopće blamaža za f1? zašto bi bila lada?

meni je za f1 bitno da je osnovna jezgra tu: ferrari, mclaren i williams.......sve ostalo su putnici....i koja je prateća garnitura uz njih mi je tak svejedno, to naravno nema veze s tim koja je momčad dobra ili loša

što više dobrih to bolje
Hm.... što više dobrih to bolje.... samo osnovna jezgra je postala manja,..... a Williams već godinama živi na slavnoj prošlosti.... a to ne može biti dugo. Jako bi volio da Williams ponovno pobijedi u nekoj od GP utrka. [-o<
Ništa mi neće, ovaj dan pokvarit'.......... jer želim ( hoću ) med i mlijeko. I točka. :biggrin:
Tko meni ne vjeruje, to je njegov problem. :biggrin:
sunseeker
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač

Hm.... što više dobrih to bolje.... samo osnovna jezgra je postala manja,..... a Williams već godinama živi na slavnoj prošlosti.... a to ne može biti dugo. Jako bi volio da Williams ponovno pobijedi u nekoj od GP utrka. [-o<
williams je loš zadnjih 6 sezona, prije toga su bili u vrhu zajedno s mclarenom i ferrarijem. sve je krenulo nizbrdo kad je bmw odlučio sam.......poslje su i jedni i drugi priznali da bi bilo bolje da su se više potrudili....

6 sezona nije malo, ali ja se ipak nekako nadam da će williams naći put na stare staze, dosta su optimistični glede ovogodišnjeg bolida, imaju dobru vozačku postavu i meni je jedino žao što se sa renaultom nisu dogovorili oko motora.....možda to ima veze s njihovim kersom kojeg i dalje razvijaju....ili je renault jednostavno tražio previše?

ipak, dobra je stvar što su svoj kers komercijalizirali, to daje nadu da će imati kakvu-takvu financijsku neovisnost. kers je budućnost koja dolazi, pogotovo takav kakav su oni razvili
Felipe Massa
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Navijam za: Felipe Massa-Ferrari

Post Postao/la Felipe Massa »

Eh da se oce vratiti vremena Juana Pabla Montoye u Williamsu.
slika

Ayrtone nek ti je vječna slava i hvala.Bio si moj poslednji junak i idol.
47
Moderator
Moderator
Navijam za: Crveno
Kontakt:

Post Postao/la 47 »

eh, da se oće vratiti ova tema na priču o Renaultu :D

Ja ne vidim u čemu je problem sa sponzorstvom Lade, ili čak da preuzmu momčad, ionako je to sve ista ekipa već godina, bilo Beneton, bilo Renault. A nisu valjda rusi ludi da ubace samo svoje ruse!
slika
Kenny
Legenda
Legenda
Navijam za: Williams i MS

Post Postao/la Kenny »

kakve veze ima što ih sponzorira Lada? Ferrari isto tako sponzorira Tata
slika
Pa čovjek kaže - osjećaj. Ako je osjećaj, onda je osjećaj. Na temelju osjećaja :) - dmarijon
Dani
Legenda
Legenda
Navijam za: Hamiltona

Post Postao/la Dani »

47 je napisao/la:eh, da se oće vratiti ova tema na priču o Renaultu :D

!
E da ,dobar je bio Williams Renault. :lol:
Biti drugi znači biti prvi među gubitnicima. Ayrton Senna.

slika
pospani gad
Veteran
Veteran
Kontakt:

47 je napisao/la:eh, da se oće vratiti ova tema na priču o Renaultu :D

Ja ne vidim u čemu je problem sa sponzorstvom Lade, ili čak da preuzmu momčad, ionako je to sve ista ekipa već godina, bilo Beneton, bilo Renault. A nisu valjda rusi ludi da ubace samo svoje ruse!
Npr. vizuelno; logo Lade uz logo Renaulta na njihovom bolidu stojat' će kao piletu sisa.

F1 je oduvijek "posao" onih sila koje su najjače u automobilskoj industriji. Rusi su na polju te tehnologije; aljkavi - bez podcjenjivanja. Oni znaju vrtiti sa lovom, ali da znaju praviti aute, a tek trkaće u vrhu auto sporta - tu sam malo-puno sumnjičav... :-k

Nekadašnji Toleman, tj. Benetton, odnosno Renault vodili su i stvorili ponajviše Britanci...... bilo je tu Talijana, i Francuza.... :|

Sada što ostaje konkuretno/kvalitetno u Renaultu pod vlasništvom Gennie Capitala je motor Renaulta. Čim se tu počmu petljati Rusi..... ne znam .... baš...
Ništa mi neće, ovaj dan pokvarit'.......... jer želim ( hoću ) med i mlijeko. I točka. :biggrin:
Piquet stari
Početnik
Početnik
Navijam za: Robert Kubica

Post Postao/la Piquet stari »

Novac ne smrdi, odakle god došao. Za tim u svakom slučaju dobro, kako god se on zvao - Renault ili Lada. Ipak mi sve miriši na želju rusa da malo dublje zagaze u f1 vode, a onda im samo sponzorstvo neće biti dovoljno. Ali čak i da kupe cijeli tim od Genni grupe i kompletan pogon razvoja i proizvodnje f1 motora od Renaulta, sumnjam da bi bili toliko glupi da sve raskupusaju i preko noći dovedu svoje ljude.
Poznata je obostrana želja (rusa i Bernija) za VN Rusije... Pa evo, ekskluzivna slika iz budućnosti - gužva na startu i ulazak u prvi zavoj velike nagrade Moskve na Crvenom trgu...

slika
Piquet stari
Početnik
Početnik

Dani je napisao/la:Jel to "Massa" prvi?
Ne, prvi je Putinov zet pukovnik Sljuštin u svom bolidu GSR (GAZ-Stoličnaja Racing). :biggrin:

No dobro, dosta šale, moderatori će nas srezati... Natrag na Renault. Jel netko zna nešto više o super-difuzoru koji je napravljen u Renaultu? Navodno postoji, i navodno bi trebao biti postavljen na bolid u Bahreinu, ali (isto tako navodno) postoje dvojbe u Renaultu oko legalnosti istog...
themacor
Navijam za: Montoya

Post Postao/la themacor »

Ti momce mnogo potcenjujes Ruse i ismevas se ali nisi svestan koliko su oni tehnicki i tehnoloski napredni, uprkos Holywoodskom stereotipu o brkatim likovima koji piju alkohol i tuku zene.
I am whatever U say I am
sunseeker
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač

Piquet stari je napisao/la:
Dani je napisao/la:Jel to "Massa" prvi?
Ne, prvi je Putinov zet pukovnik Sljuštin u svom bolidu GSR (GAZ-Stoličnaja Racing). :biggrin:

No dobro, dosta šale, moderatori će nas srezati... Natrag na Renault. Jel netko zna nešto više o super-difuzoru koji je napravljen u Renaultu? Navodno postoji, i navodno bi trebao biti postavljen na bolid u Bahreinu, ali (isto tako navodno) postoje dvojbe u Renaultu oko legalnosti istog...
renaultu treba puno više od super difuzora da se izvuče iz kaljuže u koju se zakopao.........
Dani
Legenda
Legenda
Navijam za: Hamiltona

Post Postao/la Dani »

Ja sam skeptičan oko tih super difuzora. Na kraju će ih sve ekipe imati ( mečka, renault, mclaren itd.), pa onda više ni neće biti toliko super. Zar ne?
Biti drugi znači biti prvi među gubitnicima. Ayrton Senna.

slika
Sucker
Navijam za: Ferrari

Post Postao/la Sucker »

Sumnjam da će renault ikada više izač iz kaljuže u koju je zaglibio. Zadnji put kada su oni bili konkurenti bilo je to 2005/06 god. i to je to. Već jako jako dugo vremena su sredina poretka i ne miču se od tamo . Netko je spomenuo da bi renault mogao prodat svoju momčad ,i da bi to sljedeće sezone mogla postat Lada,ništa me nebi čudilo,jer ionako su već ovu sezonu mislili napustit!
Dajan
Navijam za: Vettel i povratak Kimija

Post Postao/la Dajan »

Nikad, ali nikad nisam volio ovu ekipu. I kada bi je Rusi preuzeli dobili bi moje simpatije i mozda bih se ponekad i obradovao koje preticanju od strane Lade. I da, isto kao sto i ameri imaju naprednu tehniku pa od USF1 ni traga, moze se isto dogoditi.
Piquet stari
Početnik
Početnik

Teško je godinama, desetljećima, sudjelovati u f1 i ustrajati i onda kada stvari ne idu najbolje. To mogu samo timovi-trkaće manufakture sa izrazitim entuzijazmom i tradicijom, poput Williamsa i McLarena (Ferrari je posebna, unikatna prića)... Renault kao tvornički tim '80-ih godina jest bio uglavnom uspješan, ali nisu uspjeli doći do titule pa su se povukli. Onda su nastavili sudjelovanje samo sa motorima, dobro im je išlo, a poznato je da je uspijeh zarazan (i kao droga, traži još) pa su ponovo odlučili dići igru na višu razinu i oformiti tvornički tim. Interesantno je pri tome kako ni veliki, bogati moćni Renault nije odlučio strtati od nule, već su kupili Beneton (koji se 10-ak godina prije zvao Toleman i bio je svjevrsni Minardi onog doba). Slićno je postupio i BMW, a sada i Mercedes... Svim tvorničkim timovima velikih proizvođaća sudbina je ista - kad im krene loše, management firme podvuće crtu, zavrne slavinu i to je kraj. Prije ili kasnije to će se dogoditi i Mercedesu. Ja ipak ne mislim da će Renault, ili Lada ili kako će se već taj tim zvati za godinu-dvije nužno propasti na samo začelje. U f1 tradicija i iskustvo znaće puno, a taj tim ima oboje. OK, neće biti favoriti, vjerojatno će vući se oko sredine poretka, ali netko mora i to... Dok ih opet jednoga dana ne kupi netko velik i moćan ili dok se u njihovim redovima ne pojavi neki novi inženjer-genijalac poput Newey-a...
sunseeker
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač

Sucker je napisao/la:Sumnjam da će renault ikada više izač iz kaljuže u koju je zaglibio. Zadnji put kada su oni bili konkurenti bilo je to 2005/06 god. i to je to. Već jako jako dugo vremena su sredina poretka i ne miču se od tamo . Netko je spomenuo da bi renault mogao prodat svoju momčad ,i da bi to sljedeće sezone mogla postat Lada,ništa me nebi čudilo,jer ionako su već ovu sezonu mislili napustit!
to nije točno, zadnje kad su bili konkurentni je kraj sezone '08., taj bolid je bio sposoban za postolje i to nema apsolutno nikakve veze sa singapurom
ZD1400RT
Početnik
Početnik
Navijam za: Spanjarda

Post Postao/la ZD1400RT »

sunseeker je napisao/la:to nije točno, zadnje kad su bili konkurentni je kraj sezone '08., taj bolid je bio sposoban za postolje i to nema apsolutno nikakve veze sa singapurom
Tako je! 2007. im je pala forma zbog prelaska na Bridgestone, jednostavno se nisu snašli poput recimo McLarena :biggrin: . Ipak na kraju su bili 3. momčad (McLaren se ne računa)
2008. u drugom dijelu sezone R28 pokazuje rezultate te su čak bili među prvima po bodovima ako se računa samo drugi dio sezone... Da je pravilnik ostao isti za 2009. Renault bi bio u vrhu.

E onda nastupa famozna 2009. godina koja je po meni totalna sramota za F1. Tri momčadi na rubu propasti misteriozno se pojavljuju sa DD difuzorima, dok cijeli svijet smatra i misli se kako se toga nisu sjetili u Ferrariju, McLarenu, Renaultu, RB... je moš mislit. No vratimo se na Renault R29 koji po meni uopče nije bio loš u okviru zamišljenih pravila kad ga usporedimo sa KERS bolidima normalnog difuzora, ali malo tko gleda na to iz ove prespektive pa ispada da su loši. Ili da pojasnim još ovako: Da su svi morali biti sa KERSom i normalnim difuzorom dam se kladit da bi Renault bio među prve tri momčadi!

Sve ovo pišem jer mi je žao kad se piše protiv Renaulta. Iako su firma koja živi od prodaje Twinga i Clia itekako imaju debelu i uspješnu povijest u auto sportu od rally-a do F1. U F1 su došli 1977. te su prvi uveli turbo-motor da bi 79. došli do prve pobjede i 83. za dlaku izgubili nalsov. Kasnije su pokazali što znaju u momčadi Williams. Po povratku 2002. su konstantno napredovali do dva naslova (vozačkog i konstruktorskog). Što se mene tiče ime Renault je zaslužilo da stoji pored velikih momčadi u Formula 1 povijesti.

Žalosno je što su napravili Mosley i FIA prošle godine prijeteči sa dvostrukim pravilnikom i uništavanjem tvorničkih imena. Umjesto da su pomogli Toyoti, BMW-u, Hondi i Renaultu sada imamo Virgin -pazi leti krilo i Lotus antiaerodinamiku koji ne znaju hoće li imati za kruh sutra.
11
sunseeker
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač

a evo i photoshop lade na renaultu:

http://www.f1fanatic.co.uk/wp-content/u ... 2010_2.jpg

meni ne smeta
Piquet stari
Početnik
Početnik

sunseeker je napisao/la:a evo i photoshop lade na renaultu:

meni ne smeta
Bogme ni meni. Zašto bi? Kako rekoh, novac ne smrdi, a Renaultu će jako dobro doći. Doduše, još nigdje na netu nisam našao brojke o kakvim se iznosima radi, ali i svega nekoliko miliona može napraviti razliku koliko će se bolid razvijati tijekom sezone. Samo da se ne poćnu miješati u sam tim, njihovu politiku i odluke... Ne daj bože da poćnu uvaljivati ljude preko noći...
Btw, Renault je jedini koji nije u Barceloni radio simulacije kvalifikacija, a zbog tehničkih poteškoća nisu baš ni puno odvozili.
James Allen http://www.jamesallenonf1.com/ misli da su Williams i Force India trenutno brži... :|
pospani gad
Veteran
Veteran
Kontakt:

meni ne smeta
E, ako će ovako biti "sakriven" logo Lade, onda to može i kod mene proć'..... :D

Bez zeza, ako bude logo na ovom mjestu i u ovoj boji..... onda je to OK. Mislio sam da bi mogao biti na bočnim stranicama motora/hladnjaka. Zamišljao sam ga da će biti tu na boku, velik i plave-bijele boje..... #-o
Walter
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Kontakt:

Post Postao/la Walter »

Renault ove godine očigledno slabo stoji sa sponzorima pa ljepše izgleda kad malo popune praznine na bolidu.
slika
Barry
Test vozač
Test vozač

Post Postao/la Barry »

meni ne smeta
ma gdje god ga stave biti ce dobro... suludo je misliti da ce onaj plavi znak se postaviti na crno zuti bolid... uostalom pare su pare.. a rusi ih sigurno imanju... ssto kazzu velkom mistr petrov xD end of kors jor mani tu :D
Kimi Raikkonen: "I’m not interested in what people think about me. I’m not Michael Schumacher."
gringo73
Naj F1 član foruma 2010.
Naj F1 član foruma 2010.
Navijam za: McLaren

Post Postao/la gringo73 »

Sportski direktor Renaulta Steve Nielsen na službenoj stranici Renaulta priča o izmjenjenoj ulozi pitboksa. On govori da bi pit stop od 3.5 sekundi bio sasvim pristojan. 3 sekunde su, kako kaže, magična brojka. I meni to sve zvuči realnije od onih 1.8.
slika
Odgovori