sunseeker je napisao/la:to nije točno, zadnje kad su bili konkurentni je kraj sezone '08., taj bolid je bio sposoban za postolje i to nema apsolutno nikakve veze sa singapurom
Tako je! 2007. im je pala forma zbog prelaska na Bridgestone, jednostavno se nisu snašli poput recimo McLarena

. Ipak na kraju su bili 3. momčad (McLaren se ne računa)
2008. u drugom dijelu sezone R28 pokazuje rezultate te su čak bili među prvima po bodovima ako se računa samo drugi dio sezone... Da je pravilnik ostao isti za 2009. Renault bi bio u vrhu.
E onda nastupa famozna 2009. godina koja je po meni totalna sramota za F1. Tri momčadi na rubu propasti misteriozno se pojavljuju sa DD difuzorima, dok cijeli svijet smatra i misli se kako se toga nisu sjetili u Ferrariju, McLarenu, Renaultu, RB... je moš mislit. No vratimo se na Renault R29 koji po meni uopče nije bio loš u okviru zamišljenih pravila kad ga usporedimo sa KERS bolidima normalnog difuzora, ali malo tko gleda na to iz ove prespektive pa ispada da su loši. Ili da pojasnim još ovako: Da su svi morali biti sa KERSom i normalnim difuzorom dam se kladit da bi Renault bio među prve tri momčadi!
Sve ovo pišem jer mi je žao kad se piše protiv Renaulta. Iako su firma koja živi od prodaje Twinga i Clia itekako imaju debelu i uspješnu povijest u auto sportu od rally-a do F1. U F1 su došli 1977. te su prvi uveli turbo-motor da bi 79. došli do prve pobjede i 83. za dlaku izgubili nalsov. Kasnije su pokazali što znaju u momčadi Williams. Po povratku 2002. su konstantno napredovali do dva naslova (vozačkog i konstruktorskog). Što se mene tiče ime Renault je zaslužilo da stoji pored velikih momčadi u Formula 1 povijesti.
Žalosno je što su napravili Mosley i FIA prošle godine prijeteči sa dvostrukim pravilnikom i uništavanjem tvorničkih imena. Umjesto da su pomogli Toyoti, BMW-u, Hondi i Renaultu sada imamo Virgin -pazi leti krilo i Lotus antiaerodinamiku koji ne znaju hoće li imati za kruh sutra.