Formula 1 team - Scuderia Ferrari [F1-75]

Novosti o vozačima i timovima, glasine...

Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73

Odgovori
Forza
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač
Ja sam: Vozač
Navijam za: Scuderia Ferrari - F1

Re: Formula 1 team - Ferrari

Post Postao/la Forza »

nikolaa je napisao/la:http://www.autosport.com/news/report.php/id/83511

Razlog Ferrari-jevog zaostatka za Red Bullom sa moje tacke gledista, ali i sa Domenicallijeve i Massine:
Gume koje su tvrdje od VN Australije pa do sada.Izgleda da Ferrari-ju ove gume bas najbolje ne leze, vjerojatno zbog njeznosti prema gumama.U Bahreinu je to funkcioniralo sa jedan lvl meksom gumom ( mislim na opcijsku tvrdju smjesu od 2 ponudjene tokom vikenda - tvrdu i meku ) i bolid se sjajno ponasao a zaostatak za Red Bulom je bio u kvalama svega 0.1-0.2 sec.Od Australije se koristi ova smjesa koja je bila aktuelna ovog vikenda i vidi se da Ferrari ima problema na njima ( pogotovo Massa; Alonso se prilagodio i bolje zagrijavao gume ).Razlog lezi u prenjeznoj postavci F10 prema gumama ( odlika Ferrarijevih bolida godinama unazad ) tako da gumama treba vise vremena da se zagriju na optimalnu temperaturu.U Bahreinu su temperature bile karakteristicne za tu zemlju, tako da je problem bio manje izrazen.Dok sada je to preslo na novi nivo kako je dosla Evropa i hladnije proljece.U Spaniji ovog vikenda nije bilo odvec toplo.
Dakle, downforce i prenjezan pristup prema gumama su glavni razlog zaostatka bolida F10 za RB6.
Slažem se, ova karakteristika manjeg trošenja guma je izrazita kod Ferrarija kad su temparature nešto niže a na bolidu je trša smjesa guma. Red Bullov bolid ima strašan downforce, a uz to i gume jim nekako izdrže do kraja. Ne znam ali možda je stvar i u tom stražnjem ovjesu RBR, niko ga dosad nije kopirao jer ima svojih mana ali za sada je ima več pozitivnijih nego negativnijih. Jer ne vjerujem, da u MCM i u Ferrariju ne znaju napravit aerodinamično efikasan bolid več dvije godine za redom, a jedino jih taj ovjes toliko razlikuje od RBR.

Edit: Evo i jedne slikice F-duct a na Ferrariju ;)

slika
slikaslikaslika
Walter
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Navijam za: Ferrari
Kontakt:

Post Postao/la Walter »

Bio sam skeptičan kad su doveli Alonsa u Ferrari zbog njegovog ponašanja u prošlim sezonama, ali sad vidim da nisu pogriješili, on je odličan vozač i mnogo je vrijedniji i kompletniji vozač od Raikkonena.

Što se tiče Masse, nadam se da će dovesti Kubicu namjesto njega jer Massa je već 5 godina u Ferrariju i vrijeme je za promjenu vozača.
slika
gradski
Početnik
Početnik
Navijam za: Nikoga

Post Postao/la gradski »

Walter je napisao/la:Bio sam skeptičan kad su doveli Alonsa u Ferrari zbog njegovog ponašanja u prošlim sezonama, ali sad vidim da nisu pogriješili, on je odličan vozač i mnogo je vrijedniji i kompletniji vozač od Raikkonena.

Što se tiče Masse, nadam se da će dovesti Kubicu namjesto njega jer Massa je već 5 godina u Ferrariju i vrijeme je za promjenu vozača.
mislim da bi im bolje bilo dovesti nekoga ko neće smetati alonsu
Senna Lotus Renault 1985 i jedan kišni Portugal. Bila je to ljubav na prvi pogled.
Prva pobjeda, a svi ostali jedan ili vise krugova zaostali!
Chuck Norris
Veteran
Veteran
Navijam za: Fernando Alonso

Post Postao/la Chuck Norris »

gradski je napisao/la:
mislim da bi im bolje bilo dovesti nekoga ko neće smetati alonsu
Mislim da bi za Alonsa najbolje bilo da ostane Massa,a i ja bi volio da ostane kako je.
...put u raj nije posut ružama...
Ferrari-F60

Post Postao/la Ferrari-F60 »

Walter je napisao/la:Bio sam skeptičan kad su doveli Alonsa u Ferrari zbog njegovog ponašanja u prošlim sezonama, ali sad vidim da nisu pogriješili, on je odličan vozač i mnogo je vrijedniji i kompletniji vozač od Raikkonena.

Naravno da je bolje, Alonso će se veoma dobro slagati sa Kubicom( već svi dobro znamo zašto). Mislim da je bio uzaludan trud oko Masse sve ove godine i da više nema uticaja Šumahera tako da nema više mjesta ni za Massu. Žalosno je što je Raikonen morao platiti ceh, a zamislite tandem Alosno-Raikonen :biggrin:
slika
The Greatest
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač
Navijam za: Ferrari i Alonsa

Post Postao/la The Greatest »

Ferrari-F60 je napisao/la:

Naravno da je bolje, Alonso će se veoma dobro slagati sa Kubicom( već svi dobro znamo zašto). Mislim da je bio uzaludan trud oko Masse sve ove godine i da više nema uticaja Šumahera tako da nema više mjesta ni za Massu. Žalosno je što je Raikonen morao platiti ceh, a zamislite tandem Alosno-Raikonen :biggrin:
Zamišljam... Alonso čeka početak utrke u autu, a Kimi liže sladoled u garaži.
Avanti FER, Avanti!!!
Ferrari-BiH
Veteran
Veteran

Post Postao/la Ferrari-BiH »

Sve samo ne Kubicu, ne volim tog lika nemam pojma zasto.
Do ove sezone (mada i ove sezone za timskog ima rookiea) nije pokazao nista pretjerano posebno (osim crasha u Canadi). Dosta ljudi ga hvali, dize u nebesa i sl....ali ja ne vidim tu njegovu stranu.

Mozda je do mene, ne zelim da izazovem rat, ovo je samo moje misljenje.
¡oʞɐdoɐu ǝɾ ǝʌs ˙oןıq ǝɾ oʇs oɐʞ ǝɾıu ǝsıʌ ɐʇsıu
vidc
Veteran
Veteran
Navijam za: Scuderia Ferrari

Post Postao/la vidc »

Ferrari-BiH je napisao/la:Sve samo ne Kubicu, ne volim tog lika nemam pojma zasto.
Do ove sezone (mada i ove sezone za timskog ima rookiea) nije pokazao nista pretjerano posebno (osim crasha u Canadi). Dosta ljudi ga hvali, dize u nebesa i sl....ali ja ne vidim tu njegovu stranu.

pazi da ne požališ zbog svojih izjava :D
ne znam,to što su fernando i kubica jarani ne mora ništa značiti...jedino da se slože da budu jarani i na stazi pa da kubica bude drugi vozač alonsu ili obrnuto.ja bih zadržao massu pa šta bude
Zadnja izmjena: vidc, dana/u 10 svi 2010, 23:59, ukupno mijenjano 1 put.
Ferrari-BiH
Veteran
Veteran

Post Postao/la Ferrari-BiH »

vidc je napisao/la:
Ferrari-BiH je napisao/la:Sve samo ne Kubicu, ne volim tog lika nemam pojma zasto.

pazi da ne požališ zbog svojih izjava :D
ne znam,to što su fernando i kubica jarani ne mora ništa značiti...jedino da se slože da budu jarani i na stazi pa da kubica bude drugi vozač njemu ili obrnuto.ja bih zadržao massu pa šta bude
Nemas nick BigBoss pa mi ne mozes nista :p

Jarani ili ne, to na stazi nije bitno.
Kazem ne bih volio Kubicu iz vozackog aspekta, nema veze taj "ljudski" aspekt.
Radije neka Massa ostane jos neko vrijeme, pa onda da dovedu Vettela ( valjda ce do tada svizac zamotati cokoladu)
¡oʞɐdoɐu ǝɾ ǝʌs ˙oןıq ǝɾ oʇs oɐʞ ǝɾıu ǝsıʌ ɐʇsıu
Forza
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač

Post Postao/la Forza »

Evo u Ferrariju su pronašli još 0,5 sec :)

Ko je rekao, da Massa ne razvija dobro bolid :D
slikaslikaslika
Igor18
Veteran
Veteran
Navijam za: Schumachera

Post Postao/la Igor18 »

Čini se da je Massa pronašao novo aerodinamičko rješenje. Još polomi nešto i na stražnjem krilu i eto sekunde.
Možda da i po difuzoru malo pročačka i ode Ferrari naprijed :D
Michael is faster than you!!
Succum
Navijam za: Williams

Post Postao/la Succum »

Massa stvarno ima zanimljivu konzerzaciju sa boksem. :D
Čovjek bez vlastitih principa je čovjek bez početka!!
natural
Navijam za: Scuderia Ferrari Marlboro

Post Postao/la natural »

Slike visoke rezolucije sa VN Španjolske

Četvrtak >>> Megaupload Download <<<

Petak >>> Megaupload Download <<<

Subota >>> Megaupload Download <<<

Nedjelja >>> Megaupload Download <<<

uživajte...
slika
Piquet stari
Početnik
Početnik
Navijam za: Robert Kubica

Post Postao/la Piquet stari »

Ako Kubica dođe u Ferrari, vrlo moguće da bude jednako brz kao i Alonso, a onda će to biti "kraj jednog divnog prijateljstva".

Ja navijam za Kubicu i htio bih to, ali za Ferrari to uopće ne bi bilo dobro.

Puno je bolje da oni u Ferrariju ne čačkaju previše po tom pitanju - ovako kako je sada je OK, Alonso je očekivano bolji i to je to - nametnuo se kao prvi vozać, a Massi ostaje da se trudi, skuplja bodove i poneki put kad ima svoj dan ili zahvaljujući spletu okolnosti nadmaši svog timskog kolegu.
Idealna kombinacija je jedan vrhunski koji se bori za naslov i jedan malo sporiji (ali svejedno dovoljno brz da puše za vrat svom kolegi i da ne dozvoli da se ovaj i na trenutak opusti) ali izuzetno konzistentan koji uredno skuplja bodove. Recimo, Nick Heidfeld...

Čudno je to kako momčadi brzo zaboravljaju sve sukobe u momčadi koje su imali u prošlosti kad god su imali dva vrhunska vozaća. Kao da misle "to se više neće ponoviti". Ali ponovi se svaki put...
Bernardinac
Rezervni vozač
Rezervni vozač
Navijam za: Fernando Alonso

Post Postao/la Bernardinac »

Piquet stari je napisao/la:Ako Kubica dođe u Ferrari, vrlo moguće da bude jednako brz kao i Alonso, a onda će to biti "kraj jednog divnog prijateljstva".

Ja navijam za Kubicu i htio bih to, ali za Ferrari to uopće ne bi bilo dobro.

Puno je bolje da oni u Ferrariju ne čačkaju previše po tom pitanju - ovako kako je sada je OK, Alonso je očekivano bolji i to je to - nametnuo se kao prvi vozać, a Massi ostaje da se trudi, skuplja bodove i poneki put kad ima svoj dan ili zahvaljujući spletu okolnosti nadmaši svog timskog kolegu.
Idealna kombinacija je jedan vrhunski koji se bori za naslov i jedan malo sporiji (ali svejedno dovoljno brz da puše za vrat svom kolegi i da ne dozvoli da se ovaj i na trenutak opusti) ali izuzetno konzistentan koji uredno skuplja bodove. Recimo, Nick Heidfeld...

Čudno je to kako momčadi brzo zaboravljaju sve sukobe u momčadi koje su imali u prošlosti kad god su imali dva vrhunska vozaća. Kao da misle "to se više neće ponoviti". Ali ponovi se svaki put...
Da, to je vrlo moguće. Poznato je da su Alonso i Kubica prijatelji i da ih se često viđa zajedno i sl. Pitanje je samo koliko je to prijateljstvo istinsko, i mogu li usprkos (eventualnom) sportskom momčadskom rivalstvu ostati i dalje dobri prijatelji, ako Kubica dođe u Ferrari.
Od koga je, i kada, potakla takva ideja, dal od Alonsa ili od glavešina Ferrarija, ne znamo?
Ako je od Alonsa, onda bi ovakva kombinacija možda i mogla biti dobra? Ako Nando želi ugurati svog dobrog prijatelja u dobru "firmu", a pri tome naravno zna da mu je prijatelj jako brz i vrhunski vozač, tada bi se moglo raditi o istinskom prijateljstvu. Ne vijerujem da Alonso nije svjestan mogućih situacija.
Naravno, ovo se odnosi samo na moguću pretpostavku da je eventualni dolazak Kubice inicirao Alonso.
Kubica je po meni vrhunski vozač i vrijedan skupljač bodova sa bolidima koji nikad nisu bili vrhunski.
Mislim da bi ga svaka "velika" momčad poželila i dovela, samo da ih nije strah poznatih povijesnih problema dva podjednako jaka vozača iste momčadi.
Mogu li taj problem prevazići "frendovi" Alonso i Kubica sami, ili će to pokušati tj. nametnuti Ferrari kao momčad, svojim pravilima igre?
Naravno, ovo su sve spekulacije i naglabanja AKO, KAD, ŠTO...itd? :doubt:
_dreamer_
Rezervni vozač
Rezervni vozač
Navijam za: Alonso

Post Postao/la _dreamer_ »

Alonsov san je osvojiti i trecu titulu... Mislim da kad to osvoji, nece imati nista protiv da i Kubica uzme koju. :D Mislim da Alonso nije toliko opterecen samim sobom kao sto mnogi misle, da je egoista to stoji, ali da je bolesno ljubomoran i zavistan, to ne vjerujem ni sekunde... Cak i da hpoteticki govoreci jeste, to negdje duboko lezi u njemu i tesko da bi si dozvolio iz cista mira cirkusadiju..

znam da ce mnogi spomenuti Mclaren 2007. No, tada je bilo ocito da je on, iako prvak, bio manje "voljen" u timu u kojem su svi potajno drzali palceve nadolazecoj britanskoj zvijezdi... i onda je naravno u madjarskoj puklo... to je ono sto covjek osjeca u sebi i zove nepravdom... naravno, ne opravdavam alonsa, ispao je glup ko niko.. ali jbg, to je njegov mentalitet da ne zna progutati govno...
wer die Augen schließt, sucht das Unendliche...
nikolaa
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač
Navijam za: FERRARI

Post Postao/la nikolaa »

Nova stvarcica na F10 za ovaj vikend.Radi se dodatnim usmjerivacima zraka, ili se cak moze reci mini krilu iz 2 dijela koji je postavljen na pokrov motora.

slika
FORZA FERRARI!!!
_dreamer_
Rezervni vozač
Rezervni vozač
Navijam za: Alonso

Post Postao/la _dreamer_ »

Ferrari odlican za sada... Nadam se da ce obojica u prva dva reda...
wer die Augen schließt, sucht das Unendliche...
Jackie Stewart
F1-HR kviz champion
F1-HR kviz champion

Post Postao/la Jackie Stewart »

Bio bi već red da Ferrari pobijedi u Monaku. Zadnji puta su pobijedili tek 2001., a to je već stvarno dugo.
Ajde Alonso! :)
Ricxpa
Test vozač
Test vozač
Navijam za: [Alonso] [Ferrari]

Post Postao/la Ricxpa »

1-2 u nedjelju bi jaaako dobro sjelo :)
Forza
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač

Post Postao/la Forza »

http://blogs.espnf1.com/The_Pits/archiv ... _see_webbe ova jim je dobra :idea:, novinari imajo previše slobodnog vremena danas #-o
slikaslikaslika
Ferrari4ever
Test vozač
Test vozač
Ja sam: Vozačica
Navijam za: Ferrari - Massa

Post Postao/la Ferrari4ever »

Kako je krenilo sa nagađanjima još će Alonso molit ekipu u Ferrarija , ajde vi ostavite Massu jer ni Kubica , ni Webber neće olakšat mu život do 2012. Ali sve to Ferrariju neće puno pomoć jer očito je da nema red - rad - disciplina iz Todt-Brawn-Schumi faze , nego je capucino prevladao i kako vrime prolazi polako postaju ekipa sa prosječnim performansama ... neznam neću minjat bandire uvik ću za njih navijat , ali ovo nije ono što bi volila vidit , kao da im nešto fali ...
... Forza Massa ...
One and only
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Navijam za: Ferrari- M. Schumacher

Post Postao/la One and only »

Evo jednog mladog gospodina koji možda nekad sjedne za volan Ferrarija :)

slika
slika

Hoću da budem drugačiji, pa stoga neću ostoju staviti na ignore listu :)
Ferrari4ever
Test vozač
Test vozač
Navijam za: Ferrari - Massa

Post Postao/la Ferrari4ever »

ma jeli to mali Felipe ... nemogu virovat !
... Forza Massa ...
Icy
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Navijam za: Crvenog Baruna

Post Postao/la Icy »

One and only je napisao/la:Evo jednog mladog gospodina koji možda nekad sjedne za volan Ferrarija :)

[ http://images.gpupdate.net/large/153102.jpg ]
Baš je medeni, isti tata! :D
F1 bez Schumachera je kao atom bez jezgre
slika
Odgovori