nikolaa je napisao/la:Ja mislim da su u Ferrari-ju svjesni da moraju napraviti ogroman iskorak kako bi stigli Red Bull i McLaren.Dakle moraju uraditi nesto genijalno sto ostali nece imati na svojim bolidima.Vjerojatno racunaju da ce Kanada koliko-toliko odgovarati F10 jer ne zahtijeva puno downforce-a, tako da su za tu utrku pripremili samo aero paket sa low downforce generiranjem kao sto se za tu utrku uvijek i priprema ( U Monzi je taj aero paket jos ekstremniji ).
Za Valenciju navodno pripremaju veliko poboljsanje za bolid.Ja vjerujem da ce to biti mnogo poboljsanja u svim podrucjima, samo nzm koliko ce to donijeti vremena.Da li ce biti dovoljno? Nadam se da hoce.Suska se da bi trebao cijeli straznji kraj bolida biti potpuno nov, sa novim ekstremnim difuzorom ( osmislio neki aerodinamicar koji je bivsi djelatnik Toyota-e ) te novim ispusnim sustavom ( mislim da ce biti u stilu Red Bull-a, znaci skoro lezi na podnici bolida ispod straznjeg ovjesa ).Izgleda da je to jedna od Red Bull-ovih kvaka ove sezone.Taj ispusni sustav koji uopce ne ometa zracne struje preko i oko bolida...Nadam se da ce se Ferrari probuditi od Valencije jer F10 nije lose koncipiran bolid, cak mislim u startu da je bio uz Red Bull najbolje koncipiran bolid, samo ga treba razvijati vecom brzinom jer je konkurencija nevjerojatno ostra i jaka, a toga u Ferrari-ju izgleda nisu bili svjesni..To je gl. problem..
Problem je što oni nemaju genijalce, kreativne ljude možda jedino Tombazis, dovoljno je pogledati samo prednje krilo F10, jedno od najjednostavnih u F1. Eto i taj ispušni sustav će pokušati da kopiraju od Red Bull-a. O tom famoznom difuzoru se priča još od početka sezone, da je jedan djelatnik iz Toyote došao u Ferrari i donio ideju o tom difuzoru, međutim F10 je već bio koncipiran na drugačiji način i nije bilo moguće samo ubaciti taj difuzor, spominjalo se da će možda biti sa tim difuzorom na završnim testiranjima u Barseloni, pa u Bahreninu, pa onda skoro sigurno će doći sa tim difuzorom na VN Španije, pa evo sad doći će sa tim difzorom u Valensiju, sve mi se čini da ćemo mi navijači Ferrarija čekati taj difuzor kao u onoj drami Čekajući Godoa, nadam se da ćemo ga mi navijači Ferrarija dočekati, mislim ne Godoa već difuzor.
A što se tiče problema Ferrarija, ponoviću šta je problem Ferrarija, kreativni i sposobni ljudi, čvsta ruka, dobra ogranizacija, jer sve ostalo imaju. Vozači koji su vozili za Ferrariju nisu nikad bili problem ako pogledamo kroz povjest a nisu ni sada, uvijek Ferrari ima bar jednog vozača koji je spreman da se bori za titulu ali samo ako mu Ferrari omogući kvalitetan bolid.
Od 2006 god. je počelo osipanje tima, većina vrhunskih stručnjaka i inžinjera je otišla ili otpuštena ili je sklonjena (Baldeseri) i nastupila je talijanizacija Ferrarija, znači osnovi kriterijum je da si talijan, a znanje i sposobnost nisu bitni.
Ova današnja slika Ferrarija je posledica toga, kako su posijali sada tako žanju, to je fakat.
Takođe, pisao sam to već, čudi me što Alonso sa sobom nije doveo bar jednog novog čovjeka, inžinjera.