Fernando Alonso [#14]

Novosti o vozačima i timovima, glasine...

Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73

Odgovori
Tommy
Početnik
Početnik
Ja sam: Vozač
Navijam za: McLaren

Re: Fernando Alonso

Post Postao/la Tommy »

Toon Army je napisao/la:
Schumy.d je napisao/la:
Dani je napisao/la:A kada se sjetim izjave na početku sezone da je f10 najbolji bolid koji je ikada vozio. E moj Alonso, kaj sad misliš? Vrati se ti u McLaren.
Pa na početku je i bio najbolji. ;)

Nekako mi se čini kao da Ferrari kad napravi bolid za prvenstvo da nakon toga ne mrdnu oko tog bolida. Naprave ga i gotovo, a drugi stalno razvijaju neke bolje aero pakete i rime usavršuju svoj bolid. Zato i Ferrari sada zaostaje za Red Bullom i Mclarenom. Kao da su prestali sa tim razvojim i traženjem boljih i učinkovitijih ideja.
Na početku sezone je taj auto izgledao odlično, ali što sezona odmiče, auto ide sve više unatrag.
Ali mislim da Ferrari ne ide unatrag, već konkurencija ide naprijed.
Na početku su svi mislili da imaju "najbolje" bolide...i onda dođe stvarnost koja te lupi jer se "neki" frik dosjetio nečeg što ostali nisu...pa ti snimaj i razmišljaj kako to ukomponirati kod svog bolida jer je to ono što ti "nedostaje"...mislim da ferrari nije prestao razvijati bolid već su samo "malo" negdje "zapeli"...otpetljat će oni (puno je tu "resursa") samo da im ne bude prekasno...nadam se da neće jer je zanimljivije gledati kad su i oni "gore"...
Mclaren je na pocetku sezone rekao da je bolid dobar ali da nije u samom vrhu, kao sto je prosle godine rekao da su u banani. Znao je Ferrari manje vise kako stoji, ovo sa ovim "najboljim" bolidom je nista drugo nego mazanje ociju.

Doduse ovdje je bilo jedno iznenadenje a to je taj F-duct koji je ostatak drustva uhvatio nespremnim. I slazem se ljudima na ovom forumu da je to kljucan dio za formu Mclarena, ne toliko zbog brzine koju donosi vec zbog cinjenice da su ogroman broj momcadi se sljepo uhvatile razvijanjem svoje inacice dok je Mclaren na miru mogao raditi na ostalim poboljsanjima.
F2004_the_best_ever
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Navijam za: Ferrari

Post Postao/la F2004_the_best_ever »

Dani je napisao/la:A kada se sjetim izjave na početku sezone da je f10 najbolji bolid koji je ikada vozio. E moj Alonso, kaj sad misliš? Vrati se ti u McLaren.
Meni se kao navijaču Ferrarija takve izjave, da je bolid F10 najbolji koji je vozio i da će karijeru završiti u Ferrariju, nisu uopšte svidjele, jer bolidi Renoa 2005 i 2006 su bili odlični, šampionski bolidi a i McLaren je 2007 bio odličan bolid, a takođe posle takve izjave od strane Alonsa pomislim šta li će on reći o Ferrariju kada ne bude išlo kako je on želio ili kad bude odlazio iz Ferrarija, pljuvat će po Ferrariju samo tako.
Inače moram reći da sam malo i ljut na Alonsa što nikoga od inžinjera iz Renoa, McLarena ili iz neke druge momčadi nije doveo sa sobom, većina na ovom forumu, i ja tokođer, je mislila da će to uraditi. Mislim da je imao priliku da to uradi, stvarno ne razumijem zašto to nije uradio, jer što se tiče inžinjera i drugog osoblja Ferrari je sveke godine sve slabiji i slabiji, skoro svake godini po neki značajan stručnjak napusti Ferrari.
bravof
Početnik
Početnik

Post Postao/la bravof »

F2004_the_best_ever je napisao/la:
Meni se kao navijaču Ferrarija takve izjave, da je bolid F10 najbolji koji je vozio i da će karijeru završiti u Ferrariju, nisu uopšte svidjele, jer bolidi Renoa 2005 i 2006 su bili odlični, šampionski bolidi a i McLaren je 2007 bio odličan bolid, a takođe posle takve izjave od strane Alonsa pomislim šta li će on reći o Ferrariju kada ne bude išlo kako je on želio ili kad bude odlazio iz Ferrarija, pljuvat će po Ferrariju samo tako.
Inače moram reći da sam malo i ljut na Alonsa što nikoga od inžinjera iz Renoa, McLarena ili iz neke druge momčadi nije doveo sa sobom, većina na ovom forumu, i ja tokođer, je mislila da će to uraditi. Mislim da je imao priliku da to uradi, stvarno ne razumijem zašto to nije uradio, jer što se tiče inžinjera i drugog osoblja Ferrari je sveke godine sve slabiji i slabiji, skoro svake godini po neki značajan stručnjak napusti Ferrari.

potpis ko kuca na tvoj post ..... stvarno je iznenadjujuce kvakve je sve ljude "pogubio" Ferrari... :(
slika
slika
slika
Ferrari ljubav nasa,a zavist Vasa.
Toon
Veteran
Veteran
Navijam za: mclaren

Post Postao/la Toon »

Tommy je napisao/la: Mclaren je na pocetku sezone rekao da je bolid dobar ali da nije u samom vrhu, kao sto je prosle godine rekao da su u banani. Znao je Ferrari manje vise kako stoji, ovo sa ovim "najboljim" bolidom je nista drugo nego mazanje ociju.

Doduse ovdje je bilo jedno iznenadenje a to je taj F-duct koji je ostatak drustva uhvatio nespremnim. I slazem se ljudima na ovom forumu da je to kljucan dio za formu Mclarena, ne toliko zbog brzine koju donosi vec zbog cinjenice da su ogroman broj momcadi se sljepo uhvatile razvijanjem svoje inacice dok je Mclaren na miru mogao raditi na ostalim poboljsanjima.
Malo je O.T. no samo da dovršim misao...nitko na početku od jačih momčadi ne zna baš kakav bolid je razvila konkurencija...i kod prvih testiranja i svega ostalog dosta se toga skriva...koliko se uspije sakriti druga je stvar (s obzirom na špijuniranje)...prošle godine nitko niti na testiranjima nije ozbiljno shvaćao brawna bez obzira na vremena i sl...tek se kroz par trka dobija pravi omjer dosad uloženog i dobivenog iz istog...netko pogodi a netko "nažalost" i ne...vjerujem da će Alonso (i Massa) znati prijenjeti sve probleme koje imaju za to zaduženim "frikovima" i tada je na njima da to srede...upitna je samo brzina i pravac u kojem su krenuli sa poboljšanjima...no što više "resursa" to se lakše (ne doslovno) vratiti tamo gdje misle da pripadaju...i prošle su se godine svi lovili za "genijalnosti" koje su po meni samo "rupe u nesavršenim pravilnicima" kao što su i ovogodišnji Bikovi i Mclaren...
"Damn it, Steven, we're men. It's our god-given right to watch sports and smut."
"Oh mighty one in the heavens who created the mountains, the seas and beer ..."
"I'm married to a woman named ... something!"
gradski
Početnik
Početnik
Navijam za: Nikoga

Post Postao/la gradski »

Inače moram reći da sam malo i ljut na Alonsa što nikoga od inžinjera iz Renoa, McLarena ili iz neke druge momčadi nije doveo sa sobom, većina na ovom forumu, i ja tokođer, je mislila da će to uraditi. Mislim da je imao priliku da to uradi, stvarno ne razumijem zašto to nije uradio
alonso može dovest sa sobom samo svog masera, sa nikim drugim nema nikakav odnos
iako je vrhunski vozač, nije za njega nijedan tim osim renaulta. nažalost, sad nakon ovih par utrka za ferrari je to i dokazao
psihički je vrlo nestabilan, i mislim da je dosta razmažen i primadona. kimi je vaki i naki, al je postao prvak sa autom koji mu nije odgovarao i nije nikad govorio protiv ekipe. Mislim ono, za tebe radi 350 ljudi i ti ih onak popljuješ ko da su smeće... kao da će im to dignuti moral
Senna Lotus Renault 1985 i jedan kišni Portugal. Bila je to ljubav na prvi pogled.
Prva pobjeda, a svi ostali jedan ili vise krugova zaostali!
Chuck Norris
Veteran
Veteran
Navijam za: Fernando Alonso

Post Postao/la Chuck Norris »

O kakvom pljuvanju ti pričaš?
...put u raj nije posut ružama...
sunseeker
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač
Navijam za: F1

Post Postao/la sunseeker »

nevjerojatno....apsolutno nevjerojatno kakve se ovdje gluposti pišu....
Schumy.d
Legenda
Legenda

Post Postao/la Schumy.d »

gradski je napisao/la: alonso može dovest sa sobom samo svog masera, sa nikim drugim nema nikakav odnos
iako je vrhunski vozač, nije za njega nijedan tim osim renaulta. nažalost, sad nakon ovih par utrka za ferrari je to i dokazao
psihički je vrlo nestabilan, i mislim da je dosta razmažen i primadona. kimi je vaki i naki, al je postao prvak sa autom koji mu nije odgovarao i nije nikad govorio protiv ekipe. Mislim ono, za tebe radi 350 ljudi i ti ih onak popljuješ ko da su smeće... kao da će im to dignuti moral
Ovo je stvarno smiješan post (uz dužno poštovanje)... #-o
Kažeš da on nema nikakav odnos s nikim? A Kimi je bio bolji? Uostalom, tko to kaže da on nema dobar odnos sa mehaničarima i cijelim timom?

P.S.
Kimi je "vaki i naki", ali prijatelju moj, Kimi je postao prvak sa autom koji je bio konstruktorski prvak, a daleko je Ferrari od toga danas. ;)
Fiorano04

Post Postao/la Fiorano04 »

Da se malo nadovežem na usporedbe Kimija i Alonsa, nekome je draži prvi a nekome drugi no mislim da neću puno pogriješiti ako kažem da se radi o podjednako dobrim vozačima. I Kimi i Alonso su vozači sposobni izvuči maksimum iz bolida.
Kimi je imao ogromnu plaću u Ferrariju a krajem 2009. su stvorene pretpostavke za dovođenje jednako dobrog vozača (Alonsa) za upola manju plaću, s time da je Alonso sa sobom donio i novog velikog sponzora (Santander).
Ovdje treba tražiti razloge dovođenja Alonsa a ne u Kimijevoj lijenosti, lošem komuniciranju, netrepeljivosti prema njemu itd.
Armanini
Svjetski prvak
Svjetski prvak

Post Postao/la Armanini »

ovaj forum mi odgovara jer je cista suprotnost od recimo news grupe.. ovdje se jedino malo zesce znaju raspravljati neki clanovi koi su navijaci recimo masse pa kad im se pokusa objasniti kako on nije neki top vozac na sto planu :)

al neki postovi me poceli zabrinjavat, i ovdje se misljenje kroji ne znam od kuda..

mislim, ja jednostavo ne mogu shvatiti kako si oni uzmu da alonso nekog pljuje..

jedini njegovi komentari ove sezone, tocnije nakon ove zadnje utrke naravno su da je ferrari stao u napredku, da je spor, da njima nije cilj da se utrkuju sa renolima - i to je pljuvanje? to je jbmu poziv za uzbunu i od njega samog, jer ako se mi mozemo zivcirat i bit ljuti na ferrari sto uz sve svoje kapacitete i naravno plan za osvajanjem titule oni se dovedu u ovakvu situaciju, mislim da moze jedan alonso, koji je dosao u crvene dakako sa ciljem osvajanja naslova i nicim manje, da se utrkuje sa lewisom, vettlom i drustvom, a ne sa petrovom, cudit se sto se desava u kuci jer on barem zna da se ne micu..
rFactor F1 HR server Info
slika
luka_kimi
Moderator
Moderator
Navijam za: Kimi

Post Postao/la luka_kimi »

Schumy.d je napisao/la:
gradski je napisao/la: alonso može dovest sa sobom samo svog masera, sa nikim drugim nema nikakav odnos
Ovo je stvarno smiješan post (uz dužno poštovanje)... #-o
Kažeš da on nema nikakav odnos s nikim? A Kimi je bio bolji? Uostalom, tko to kaže da on nema dobar odnos sa mehaničarima i cijelim timom?

P.S.
Kimi je "vaki i naki", ali prijatelju moj, Kimi je postao prvak sa autom koji je bio konstruktorski prvak, a daleko je Ferrari od toga danas. ;)
Praktički gledano, nije bio prvak, ali neću poticati novu nepotrebnu raspravu. ;)

Ujedno bih se i složio sa kolegom Fiorano04. ;) On je lijepo sve rekao, i ja također mislim da su Kimijeva prevelika primanja bila najveći razlog raskidanja ugovora s njime. Zalomila mu se i jedna rezultatski i vozački nepovoljnija godina (2008.) gdje ga je uništio timski kolega, te su u Ferrariju odlučili raskinuti s njime. Naravno, željeli su i privrženijeg, zagriženijeg i po njihovu mišljenju boljeg vozača. Ništa čudno.

Iako bi mi bilo mnogo mnogo draže da je drugačije, Kimi je otišao, Alonso je došao u najveću ekipu u Formuli 1 gdje objektivno gledano i zaslužuje dobiti priliku, i to je to.

Mene osobno jedino smeta kada kolega sunseeker spominje "salto mortale" izraz kada govori o Kimijevoj eri u Ferrariju, ali o tome u drugoj temi i drugom prilikom. ;)
slika
I don't know driving in another way which isn't risky. Each one has to improve himself. Each driver has its limit. My limit is a little bit further than other's. Kimi Raikkonen... :)
Schumy.d
Legenda
Legenda

luka_kimi je napisao/la:
Schumy.d je napisao/la: Kimi je "vaki i naki", ali prijatelju moj, Kimi je postao prvak sa autom koji je bio konstruktorski prvak, a daleko je Ferrari od toga danas. ;)
Praktički gledano, nije bio prvak, ali neću poticati novu nepotrebnu raspravu. ;)
Kako nije??
Tablica kaže da je. ;)
luka_kimi
Moderator
Moderator
Navijam za: Kimi

Post Postao/la luka_kimi »

Schumy.d je napisao/la:
luka_kimi je napisao/la:
Schumy.d je napisao/la: Kimi je "vaki i naki", ali prijatelju moj, Kimi je postao prvak sa autom koji je bio konstruktorski prvak, a daleko je Ferrari od toga danas. ;)
Kako nije??
Tablica kaže da je. ;)
Pusti ti što kaže tablica. Tablica je takva zbog kazne donešene za zelenim stolom. Ferrari nije NA STAZI osvojio konstruktorsko prvenstvo. ;)

Kako me za jezik vučeš... :p :biggrin:
slika
I don't know driving in another way which isn't risky. Each one has to improve himself. Each driver has its limit. My limit is a little bit further than other's. Kimi Raikkonen... :)
Schumy.d
Legenda
Legenda

luka_kimi je napisao/la: Pusti ti što kaže tablica. Tablica je takva zbog kazne donešene za zelenim stolom. Ferrari nije NA STAZI osvojio konstruktorsko prvenstvo. ;)

Kako me za jezik vučeš... :p :biggrin:
Nije im Ferrari kriv šta igraju prljavo... :badgrin: :p

A i da nije, bili su zamalo drugi što je isto puno bolje stanje nego ove sezone (bar zasad). ;)
Ferrari-BiH
Veteran
Veteran

Post Postao/la Ferrari-BiH »

Puno je bodova u igri, i uz ovaj bodovni sistem jos nista nije pocelo, sansu za osvajanje naslova ima i Sauber ako izmisli toplu vodu....
¡oʞɐdoɐu ǝɾ ǝʌs ˙oןıq ǝɾ oʇs oɐʞ ǝɾıu ǝsıʌ ɐʇsıu
Schumy.d
Legenda
Legenda

Ferrari-BiH je napisao/la:Puno je bodova u igri, i uz ovaj bodovni sistem jos nista nije pocelo, sansu za osvajanje naslova ima i Sauber ako izmisli toplu vodu....
Upravo to, a Alonso i nije daleko od vodećeg.
Dr. DJ
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Navijam za: Ferrari-Massa

Post Postao/la Dr. DJ »

Slažem se sa vama da je to sve daleko od toga da je gotovo....No da je stanje za uzbunu to je također istina...Ne toliko zbog stanja na tablici koliko zbog stanja na stazi...Zaostatak na tablici je realno gledajći jako mali i lagano dostižan...Problem je što postoji jedan veći zaostatak...A to je onaj na stazi...Trebaće jako puno truda od strane ekipe a i od strane Ferrarievog dvojca da bi se taj zaostatk ne smanjio nego dostigao...
1982 UCV 1919
The Greatest
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač
Navijam za: Ferrari i Alonsa

Post Postao/la The Greatest »

Ja sam nekako uvjeren da će Ferrari i Alonso uskoro zablistat' na stazi.
Avanti FER, Avanti!!!
Ricxpa
Test vozač
Test vozač
Navijam za: [Alonso] [Ferrari]

Post Postao/la Ricxpa »

Necu nista komentirati, samo cu cekati ;)
sunseeker
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač
Navijam za: F1

Post Postao/la sunseeker »

Ricxpa je napisao/la:Necu nista komentirati, samo cu cekati ;)
kad bi svi bili kao ti internet bi bio bolje mjesto, ili bi barem bio puno manje gluposti
Vuksa_KC
Veteran
Veteran

Post Postao/la Vuksa_KC »

The Greatest je napisao/la:Ja sam nekako uvjeren da će Ferrari i Alonso uskoro zablistat' na stazi.
Da, slažem se, posebice prema kraju sezone.
Alonso-champ
Veteran
Veteran

Post Postao/la Alonso-champ »

ma ljudi sve ce biti O.K.siguran sam,da ce srediti situaciju. =D>
Alonsista hasta la muerte..
Chuck Norris
Veteran
Veteran

Nisam gledao trening,ali ovo Alonsovo vrijeme izgleda dobro
Zna neko je li Ferrari imao problema s gumama,čuo sam da su mnogi imali?
p@rtibrejker
Veteran
Veteran
Navijam za: Hrvatsku Kunu

Post Postao/la p@rtibrejker »

Chuck Norris je napisao/la:Nisam gledao trening,ali ovo Alonsovo vrijeme izgleda dobro
Zna neko je li Ferrari imao problema s gumama,čuo sam da su mnogi imali?
Za Massu sam pročitao da je javio za granuaciju, dok za Alonsa nisam vidio ništa.
Low downforce staza koja jede gume - optimalno za Ferrari.

Alonso je navodno u FP2 vozio sa krilom koje je Massa isprobavao u FP1.

ALONSO!!! :biggrin:
- Oviedon Ihmisohjus -
...who are you to wave your finger?...
ignore lista: MP4don - 07.04.09. ivanpetka - 29.07.09. mmilo42 - 02.10.09. Butt-kisser 23.10.09. Felipe Massa 01.08.10.
Chuck Norris
Veteran
Veteran

Evo i Alonsove izjave

KLIK
Odgovori