Mclaren je na pocetku sezone rekao da je bolid dobar ali da nije u samom vrhu, kao sto je prosle godine rekao da su u banani. Znao je Ferrari manje vise kako stoji, ovo sa ovim "najboljim" bolidom je nista drugo nego mazanje ociju.Toon Army je napisao/la:Na početku su svi mislili da imaju "najbolje" bolide...i onda dođe stvarnost koja te lupi jer se "neki" frik dosjetio nečeg što ostali nisu...pa ti snimaj i razmišljaj kako to ukomponirati kod svog bolida jer je to ono što ti "nedostaje"...mislim da ferrari nije prestao razvijati bolid već su samo "malo" negdje "zapeli"...otpetljat će oni (puno je tu "resursa") samo da im ne bude prekasno...nadam se da neće jer je zanimljivije gledati kad su i oni "gore"...Schumy.d je napisao/la:Pa na početku je i bio najbolji.Dani je napisao/la:A kada se sjetim izjave na početku sezone da je f10 najbolji bolid koji je ikada vozio. E moj Alonso, kaj sad misliš? Vrati se ti u McLaren.
Nekako mi se čini kao da Ferrari kad napravi bolid za prvenstvo da nakon toga ne mrdnu oko tog bolida. Naprave ga i gotovo, a drugi stalno razvijaju neke bolje aero pakete i rime usavršuju svoj bolid. Zato i Ferrari sada zaostaje za Red Bullom i Mclarenom. Kao da su prestali sa tim razvojim i traženjem boljih i učinkovitijih ideja.
Na početku sezone je taj auto izgledao odlično, ali što sezona odmiče, auto ide sve više unatrag.
Ali mislim da Ferrari ne ide unatrag, već konkurencija ide naprijed.
Doduse ovdje je bilo jedno iznenadenje a to je taj F-duct koji je ostatak drustva uhvatio nespremnim. I slazem se ljudima na ovom forumu da je to kljucan dio za formu Mclarena, ne toliko zbog brzine koju donosi vec zbog cinjenice da su ogroman broj momcadi se sljepo uhvatile razvijanjem svoje inacice dok je Mclaren na miru mogao raditi na ostalim poboljsanjima.