Michael Schumacher

Povijesne utrke, vozači, timovi, bolidi...

Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73

Odgovori
A.Senna
Početnik
Početnik

Re: Michael Schumacher

Post Postao/la A.Senna »

vidc je napisao/la:
ELESSAR je napisao/la:
deda je napisao/la:Coulthard ga je popljuvo!
http://sport.dnevnik.hr/clanak/rubrika/ ... ektno.html
Sad će se svi schumoljupci javit, da šta coulthard to govori on je bija ovaki onaki... al David ne govori bezveze, i u pravu je... schumi nije nijednom vozaču da prostora u kanadi, i zato je i sam ima problema....
koliko god mi navijači znamo biti neobjektivni,mrzitelji stvarno znaju pretjerat.
situacije u kanadi su već prožvakane,sve snimke pregledane i jasno se vidi da je svim vozačima ostavljeno dovoljno prostora ili se nije uopće bilo obvezno ostavljati prostora i da su sve situacije savršeno čiste i poštene...al eto,nekom je očito trn u oku zato što je to schumacher u pitanju a ne netko drugi.
schumacher je imao problema zbog guma a ne zbog toga što se borio za poziciju s drugim vozačima...
kakav coulthard, pravi se našao komentirat
Ako je on Massi ostavio prostora onda se ja zovem Alain Prost :D
Biti drugi znaci biti prvi medju gubitnicima....A.Senna
kowalski
Rezervni vozač
Rezervni vozač
Ja sam: Vozač

Post Postao/la kowalski »

Sve i da nije ostavio prostora, ne vidim u čemu je problem. Vozač koji ostavlja prostor i pristaje na kompromise ne osvaja 7 naslova prvaka.
Ako nešto nije bilo sukladno pravilima onda ga je trebalo kaznit. A kažnjen nije.
"Just being a mediocre driver has never been my ambition. That's not my style." /Michael Schumacher/
vidc
Veteran
Veteran
Navijam za: Scuderia Ferrari

Post Postao/la vidc »

A.Senna je napisao/la: Ako je on Massi ostavio prostora onda se ja zovem Alain Prost :D
Alaine :D,massa je udario svojim prednjim krilom u schumacherov zadnji kotač.nije ni milimetra stao pored schumacher,a kamoli da je s pola bolida bio pored schumachera.dakle schumacher naprijed,massa iza njega-massa prekasno koči i udara u schumachera.čisto ko suza,bar koliko ja znam i pratim f1 :D
situacija malo izgleda čudno,ali ne može schumacher misliti i za druge vozače.čovjek je gađao svoju točku kočenja,u tom trenutuku je massa bio bar za dužinu bolida iza njega.massa je imao puno bolje gume i mogao je dosta kasnije kočiti.ja ne vidim razloga zašto bi vozač koji vozi utrke i utrkuje se s drugim vozačima imao obvezu ostavljat prostora ovom iza ako ovaj iza nije ni krenuo u napad kako treba.
druga stvar je što je massa očekivao tako nešto pa konto:"mogu kočiti puno kasnije i taman ću na kočenju pred sami ulazak u zavoj stat pored njega a on će me pustit da ga bez problema prođem"
i ono nisu dvije promjene smjera i uopće nije protivno pravilima.istu stvar je napravio i hamilton u maleziji,i ja sam tad isto mislio da se to ne smije,ali očito se to odnosi samo na situaciju kad vozač iza krene u napad (dakle počne preticati i postavljati se pored bolida koji ispred njega),inače je to obično da tako kažem "ne davanje" šanse vozaču iza da uđe u zajvetrinu što je kako se čini legalno jer je hamilton za vijuganje dobio samo opomenu,a schumacher sad ni to
kowalski
Rezervni vozač
Rezervni vozač

vidc je napisao/la:
A.Senna je napisao/la: Ako je on Massi ostavio prostora onda se ja zovem Alain Prost :D
Alaine :D,massa je udario svojim prednjim krilom u schumacherov zadnji kotač.nije ni milimetra stao pored schumacher,a kamoli da je s pola bolida bio pored schumachera.dakle schumacher naprijed,massa iza njega-massa prekasno koči i udara u schumachera.čisto ko suza,bar koliko ja znam i pratim f1 :D
situacija malo izgleda čudno,ali ne može schumacher misliti i za druge vozače.čovjek je gađao svoju točku kočenja,u tom trenutuku je massa bio bar za dužinu bolida iza njega.massa je imao puno bolje gume i mogao je dosta kasnije kočiti.ja ne vidim razloga zašto bi vozač koji vozi utrke i utrkuje se s drugim vozačima imao obvezu ostavljat prostora ovom iza ako ovaj iza nije ni krenuo u napad kako treba.
druga stvar je što je massa očekivao tako nešto pa konto:"mogu kočiti puno kasnije i taman ću na kočenju pred sami ulazak u zavoj stat pored njega a on će me pustit da ga bez problema prođem"
i ono nisu dvije promjene smjera i uopće nije protivno pravilima.istu stvar je napravio i hamilton u maleziji,i ja sam tad isto mislio da se to ne smije,ali očito se to odnosi samo na situaciju kad vozač iza krene u napad (dakle počne preticati i postavljati se pored bolida koji ispred njega),inače je to obično da tako kažem "ne davanje" šanse vozaču iza da uđe u zajvetrinu što je kako se čini legalno jer je hamilton za vijuganje dobio samo opomenu,a schumacher sad ni to
Massa je imao točno onoliko pameti ko Hill u adelaideu. Pokušaj pretjecanja u nemogućoj situaciji, što je MS-u samo olakšalo posao. Prema 'zakonu' MS je čist.
"Just being a mediocre driver has never been my ambition. That's not my style." /Michael Schumacher/
Forza
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač
Navijam za: Scuderia Ferrari - F1

Post Postao/la Forza »

MS za mene legenda jer uspio voziti na MEKŠIMA gumama tako dugo i pritom se je još borit pred kraj (hm još je neki vozač izjavio, da se MS borio ko lav). Sve što je u Kanadi radio MS je nekad radio i neko od meni najboljih vozača a znamo o kome se radi. Ne znam šta vam toliko smeta šta nije propustio sve vozače jer ovo je ipak MSC nazvali ga mi prljavim vozačem ili nešto slično.

I ako pričamo o svim njegovim utrkama ove sezone postoje pdf fajlovi koje FiA stavi nakon svake trke u kojima so svi podaci o vremenima i stručne izjave iz ekipe, podaci o temperaturama guma i slično.

Michael ja sem uz tebe pa makar bi se desilo sto puta Adalide 94, Jerez 97, Monte Carlo 2006, ...
slikaslikaslika
ELESSAR
Navijam za: Pretjecanja

Post Postao/la ELESSAR »

King iCool je napisao/la:
kowalski je napisao/la:
deda je napisao/la:Coulthard ga je popljuvo!
http://sport.dnevnik.hr/clanak/rubrika/ ... ektno.html
Jel' taj papak ikad priznao ono iz spa '98 ?
Bilo bi mu pametnije da začepi gubicu.
Upravo si potvrdil ono šta je ELESSAR nekoliko postova prije napisal.
A baš san tija malo ublažit jer san zna šta će bit, al dobro je još... Ne volim kada se njegovi mrzitelji javljaju s izljevima mržnje, al isto kad i njegovi obožavatelji počnu ga branit s ničim smislenim...

Mislim da schumi nije kriv za sudar s massa, al mislim da stvarno nikom nije ostavlja prostora i za vijuganje je treba dobit opomenu, čisto zbog istih mjerila, al fia nije vjerodostojna nikad bila, i neće bit...
al sve to meni ne smeta, jer to je ono šta donosi uzbuđenja i stvarno fali danas... al hamy, massa webber i alonso znaju bit drski kad ih se pretječe....
zato mi imamo o čemu pričat posli.... dobro je dok ima, ne bunim se ja...
slika
Ignore: Chuck Norris, ostoja, The Greatest, 7times, alogoc, dmarijon
kowalski
Rezervni vozač
Rezervni vozač

A baš san tija malo ublažit jer san zna šta će bit, al dobro je još... Ne volim kada se njegovi mrzitelji javljaju s izljevima mržnje, al isto kad i njegovi obožavatelji počnu ga branit s ničim smislenim...

Mislim da schumi nije kriv za sudar s massa, al mislim da stvarno nikom nije ostavlja prostora i za vijuganje je treba dobit opomenu, čisto zbog istih mjerila, al fia nije vjerodostojna nikad bila, i neće bit...
al sve to meni ne smeta, jer to je ono šta donosi uzbuđenja i stvarno fali danas... al hamy, massa webber i alonso znaju bit drski kad ih se pretječe....
zato mi imamo o čemu pričat posli.... dobro je dok ima, ne bunim se ja...[/quote]

Ja legendu ne branim što se tiče masse. Neznam kako si to zaključio. Ali, obožavam MS-ove nesportske poteze, te se nadam da će ih u budućnosti biti još više. Jer svaki pravi prvak, ama bas svaki mora biti beskompromisan u duelima, a Michael je beskompromisan. Ako auto nije sposobno za naslov, pravi prvak će naći način da se potuče na stazi i i na silu osvoji titulu.
Igor18
Veteran
Veteran
Navijam za: Schumachera

Post Postao/la Igor18 »

Na muci se poznaju junaci (prvaci). Schumacher je imao svojih "poteza".
Schumacher bez obzira u kakvim problemima bio, s kakvim gumama vozio neće pustiti svoju poziciju bez borbe. Dok ima i mrvica šanse da obrani poziciju (ili napadne) neće odustat. (sjetimo se mađarske i one vožnje protiv de la rose i heidfelda).
Također ni Hamilton nije ništa drugačiji i u stanju je sve napravit kako bi postigao rezultat, Alonso također.
Ali to razlikuje šampione od "običnih vozača".
Michael is faster than you!!
mislav 1984
Navijam za: Dobru utrku

Post Postao/la mislav 1984 »

Da je ijedna situacija bila dvojbena, shumi bi bio kažnjen.
Ne sjećam se kad su zadnji put propustili kazniti schumachera.
Ali opet, Fittipaldi nije Hill...
Igor18
Veteran
Veteran

Post Postao/la Igor18 »

Citat iz izjave Ross Browna
"Nico was clearly one of the quickest cars during the race and his climb from the midfield to sixth place was a very impressive performance. Michael showed good promise but damage to his front wing on the first lap and then the puncture put him out of the running and we were too ambitious with the use of the option tyres which left him struggling for pace.

"Looking ahead to Valencia, the circuit is similar to Montreal in many ways with long straights connected by slow corners which should suit our car. We have an upgrade package which will be another good step in our development towards competing at the front of the field."
Izgleda da je prednje krilo bilo oštećeno u gužvi u 1.krugu.

Ohrabruje me ova izjava i nadam se da će update koji će donjeti za sljedeću utrku biti kvalitetan i da će se pozitivno odraziti na brzinu oba bolida.
ELESSAR

Post Postao/la ELESSAR »

kowalski je napisao/la: Ja legendu ne branim što se tiče masse. Neznam kako si to zaključio. Ali, obožavam MS-ove nesportske poteze, te se nadam da će ih u budućnosti biti još više. Jer svaki pravi prvak, ama bas svaki mora biti beskompromisan u duelima, a Michael je beskompromisan. Ako auto nije sposobno za naslov, pravi prvak će naći način da se potuče na stazi i i na silu osvoji titulu.
Nisam po ničemu zaključija, nisan ni gleda jesi to ti ili neko drugi, samo kažen šta se non-stop dešava i kakve se besmislene rasprave vode iz kojih niko neće izić drugačijeg mišljenja...

Slažem se da se triba borit na stazi, i bit čvrst u duelima, i zato mi je drago da se schumi vratija... ali nikako ne odobravam ONA njegova dva poteza u devedesetim.... ovo je mila majka i nema se ko šta žalit...
slika
Igor18
Veteran
Veteran

Post Postao/la Igor18 »

"The car is improving steadily"

Michael looks forward to the new experience in Valencia and to an update on his car

Valencia is a track which I have never raced on before so it will be another new experience for me but one which I am very much looking forward to. I always have been quite good in adapting quickly to new situations and I strongly expect that to be the case in Valencia. I like going into new experiences like this and having detailed discussions with my engineers about the challenge. We will bring further updates for our car which should help to improve the performance. We have already seen that the car has improved steadily over the last few races and in Canada, the pace was better even if unfortunately that did not show in the results. That's why I look forward to travelling to Spain a great deal."
Jackie Stewart
F1-HR kviz champion
F1-HR kviz champion

Post Postao/la Jackie Stewart »

.
Zadnja izmjena: Jackie Stewart, dana/u 24 kol 2010, 21:32, ukupno mijenjano 2 puta.
Bara993
Početnik
Početnik
Navijam za: Hamilton i McLaren

Post Postao/la Bara993 »

stvarno si si dao truda svaka čast, ta 91 pobjeda zvuči tako nestvarno,i jednostavno mu se moraš diviti. Bravo Schumi. =D>
ELESSAR

Post Postao/la ELESSAR »

pitanje je oće li mu iko ikad srušit puste rekorde koliko ih je nagomila...
ali šumi je ima nesriću(ili sriću) da ferrari većinom nije ima konkurencije u 5 godina dominacije, pa neće niko prepričavat sezone 2002-u i 2004-u, i govorit o epskim sezonama i kultnim borbama i utrkama šumija sa neznamkim...
i zbog toga su 2009.-e F1 vozači (njih 217), bivši i sadašnji proglasili Ayrtona Sennu, najvećim u povijesti Formule 1 O:)
I generacije koje dolaze, neće steć dojam da je šumi ipak najnaj, nego će im bit upisan samo kao statistički najbolji. :read:
slika
pantera
Ja sam: Vozačica
Navijam za: Schumacher Ferrari

Post Postao/la pantera »

Jackie Stewart je napisao/la: [ http://www.fotorola.com/uploads/0fde85fe0d.png ]
prvih mjesta je više od duplo više nego 2. isto tako 2. od 3. više od pola svih utrka na postolju =D> =D>
ELESSAR je napisao/la:ali šumi je ima nesriću(ili sriću) da ferrari većinom nije ima konkurencije u 5 godina dominacije, pa neće niko prepričavat sezone 2002-u i 2004-u, i govorit o epskim sezonama i kultnim borbama i utrkama šumija sa neznamkim...
u smislu preticanja neće, ali pričat ce se o tim godinama jer bile su nešto što se ne događa svaki dan. pričat će se kako je Ferrari imao odličan bolid za kojeg je zaslužan i Schumi.
ELESSAR je napisao/la:I generacije koje dolaze, neće steć dojam da je šumi ipak najnaj, nego će im bit upisan samo kao statistički najbolji. :read:
mislim da ce bit i onih kojima ce bit naj samo na papiru i onih drugih. jedni će reć a lako tako pobjedit i da nije ništa posebno, drugi da nije imao ni prilike za preticanja, da sta je trebao toliko usporit da se bori na stazi.
baš kao što si rekao- takva dominacija ima i + i -
'cause everything is possible for those who believe..
pantera
Ja sam: Vozačica
Navijam za: Schumacher Ferrari

Post Postao/la pantera »

nek se nađe..
Nick Fry stao u obranu Schumachera

"Michael nastavlja napredovati i fascinantno je iskustvo svjedočiti njegovoj evoluciji," izjavio je Fry za Reuters. "Očigledno je bio malo zahrđao na početku godine, no sa svakom novom utrkom mu je raslo samopouzdanje."
"Lijepo je kako je se uklopio u momčad. Mislim da imamo vrlo harmoničnu momčad, a njegov pristup i stav doprinose tome. Dečki ga obožavaju i optimističan sam za budućnost."

"Mislim da su obojica napravila odličan posao, bez obzira na ono što se govori o Michaelu," nastavlja Fry. "Michael je jednostavno fantastičan član naše momčadi. On i Nico blisko surađuju, Michael gura momčad do samih granica i na nju ima velik utjecaj."
"Mi mislimo da je u Montrealu odvozio prilično dobru utrku pa me je iznenadilo kad sa čuo što se piše budući da to definitivno nije naše mišljenje."

sa http://www.f1racing.com.hr
'cause everything is possible for those who believe..
Vleki
Test vozač
Test vozač
Navijam za: Michaela Schumachera

Post Postao/la Vleki »

Da, ovo sad od fry-a zvuči kao neko pr sr..., ali stvarno schumacher je mogao ovu utrku završiti mnogo više nego što je na kraju ispalo kao jedna od njegovih loših utrka u karijeri! Svi su komentirali onu probušenu gumu i prerani prelazak na mekšu komponentu kao jedan od alibija za loš nastup, ali ima toga još... U prvom zavoju nakon odličnog starta imao je bliski susret sa kubicovom mjenjačkom kutijom i pritom si je oštetil prednje krilo na samom početku utrke, jbg makar sam njegov fan, moram biti objektivan i reći - sam si je kriv! jer je jednostavno prekasno kočil! Evo i video ako nekoga zanima
>Mene više boli loš nastup u kvalama i nadam se da će u valenciji biti blizu timskom kolegi, ne mora nužno biti ispred njega, ali bar da mu je nekih desetinku ili dvije iza, to ću nekako progutati :biggrin: pošto ne pozna toliko dobro stazu kao rosberg.
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=aK9iNTon ... re=related[/youtube]
Od početka do kraja, u dobru i u zlu, uvjek vjeran Schumy-ju.
Igor18
Veteran
Veteran

Post Postao/la Igor18 »

Tu je i kubica malo više usporio zbog bolida i gužve ispred njega.
Dosta toga je se polomilo s prednjeg krila.
Zweki
Gerijatrija foruma
Gerijatrija foruma

Post Postao/la Zweki »

Postovi obrisani iz razloga jer je sve krenulo nizvodno sa nekolik OT postova. I kad ste se opet donekle vratili na temu više nije bilo smisla jer je korjen bio odrezan.

Držite se teme!
slika
"The most important piece of equipment in your bag, is your attitude." by Joe McNally
Vleki
Test vozač
Test vozač

Post Postao/la Vleki »

Kao što se da vidjeti bahrain, monaco i kanada su do sada imali super mekane mješavine guma i u svim tim nastupima rosberg je bio brži u kvalifikacijama i treninzima. Da li je moguće da se schumacher muči sa tom komponentom nešto više?
Schumacher se o tome ne želi puno "hvaliti", ali imam osječaj da se muči nešto više sa tom komponentom, posebice su zanimljivi monaco i kanada koji su se desili poslije barcelone gdje je našao brzinu u kvalama i po prvi put bio brži od rosberga!
Zanima me zna li netko više i da li ova teorija može držati vodu.
Igor18
Veteran
Veteran

Post Postao/la Igor18 »

F1 Michael talking about the challenges of the Valencia Grand Prix.

http://www.youtube.com/watch?v=JiK6fMTxHJc" onclick="window.open(this.href);return false;
ivan599
Početnik
Početnik

Post Postao/la ivan599 »

Ma to prednje krilo je manje važno :P
Sad se nemogu sjetit tko je u nekoj od prošlih utrka skršio prednje krilo pa su mu rekli da sad imaju još bolja vremena kad su skršili prednje krilo :D
slika
Igor18
Veteran
Veteran

Post Postao/la Igor18 »

ivan599 je napisao/la:Ma to prednje krilo je manje važno :P
Sad se nemogu sjetit tko je u nekoj od prošlih utrka skršio prednje krilo pa su mu rekli da sad imaju još bolja vremena kad su skršili prednje krilo :D
Massa je u Barceloni malo oštetil krilo pa su mu javili, al ta "bolja vremena" bila su posljedica manje količine goriva i bolje gumirane staze. A i vjerovatno je to bilo ohrabrenje od inžinjera da pritisne jače.
Svaki i onaj najmanji dio na današnjim bolidima je bitan i kad se ošteti nikako ne može biti dobro. Bez obzira bilo to na Mclarenu, Mercedesu ili HRT-u.
Vleki
Test vozač
Test vozač

Post Postao/la Vleki »

Nisu mu baš neki komentari nakon prvoga dana, kaže da ne može naći ritam za jedan brzi krug = nije dovoljno brz u prijevodu! Vi svi koji imate navijačko opredjeljenje prema schumy-ju uključujući i mene, pripremite se na još jedan bahrain ili kanadu gdje mu je zaostatak za timskim kolegom bio oko pola sekunde u kvalama. A vi "schumo ljubci" uživajte i malo se raspišite konačno! :lol:
Odgovori