Lewis Hamilton [#44]

Novosti o vozačima i timovima, glasine...

Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73

Odgovori
Arai
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač
Ja sam: Vozač
Navijam za: McLaren
Kontakt:

Re: Lewis Hamilton

Post Postao/la Arai »

Schumy.d je napisao/la:
Slash je napisao/la: U ovom slučaju da. Da Alonso nije bio pičkica koja je odlučila poslije cmizdrit, trebo je otić za Hamijem i vodit se za onom ''ak može on mogu i ja'' i u tom slučaju bi vrlo vjerojatno svi prošli bez kazne jer niko nebi cmizdrio, i još bi imali borbu za pobjedu između 3 vozača :!: .
Ja to ne podržavam nimalo.
Znači ako jedan pokrade banku, neka još trojica pokradu drugu pa neće biti posljedica. Meni je to osobno glupo.
A ja ne vidim zašto se držite cmizdrenja Alonsa koji je samo pitao kakvo je stanje s Hamiltonom jer je čovjek vidio što se dogodilo njemu pred nosom. Valjda ima pravo znati šta se događa u utrci... :?

...ali si podržavao Schumachera i njegovo "kršenje" pravila u Monacu, ne? Ovo je potpuno identična situcija.
Schumi je tamo "prekršio" pravilo o preticanju pod SC-om i bio je "opravdano" kažnjen. U suštini je to sve bio zajeb FIA-e i čovjek
tu ništa nije bio kriv, ali glavno da su ga kaznili. Ovdje je potpuno isto, Hamilton je kažnjen zbog kršenje pravila, a za cijelo sranje je
kriva FIA. Dvostruki standardi?
slika
Slash
Veteran
Veteran
Navijam za: utrkivanje

Post Postao/la Slash »

Schumy.d je napisao/la:
Slash je napisao/la: U ovom slučaju da. Da Alonso nije bio pičkica koja je odlučila poslije cmizdrit, trebo je otić za Hamijem i vodit se za onom ''ak može on mogu i ja'' i u tom slučaju bi vrlo vjerojatno svi prošli bez kazne jer niko nebi cmizdrio, i još bi imali borbu za pobjedu između 3 vozača :!: .
Znači ako jedan pokrade banku, neka još trojica pokradu drugu pa neće biti posljedica. Meni je to osobno glupo.
A ja ne vidim zašto se držite cmizdrenja Alonsa koji je samo pitao kakvo je stanje s Hamiltonom jer je čovjek vidio što se dogodilo njemu pred nosom. Valjda ima pravo znati šta se događa u utrci... :?
Osim toga, samo to tvoje ''kršenje pravila'' je irelevantno jer ako može FIA koja je izmislila ta *ebena pravila kršit, kako da onda vozači znaju kaj da naprave kad je pravilo kaj se tiče SC-a prekršeno? Hami je postupio onak kak je mislio da je najbolje za njega u tom trenutku i bio je u pravu. To kaj je kontrola utrke u *urcu to nije ni najmanje njegov problem, kao ni to kaj je Alonsu falilo odvažnosti da krene za njim. U biti je ovo identična situacija sa Alonsom i Schumijem u Monacu - Schumi je bio žrtva nerazjašnjenog pravila i pogreške kontrole utrke kao i tu Hamilton, oboje su kažnjeni, i tu je za mene kraj priče, sad to kaj je Kobajaši ostale zakočio i kaj se on vratio na drugo mjesto to i to šta to vama smeta jer su Ferrariji ovdje puno izgubili, to je druga priča s kojom Hamilton nema apsolutno nikakve veze.
Nobody exists on purpose. Nobody belongs anywhere. Everybody's gonna die. Come watch TV.
ivanfece
Navijam za: Ferrari

Post Postao/la ivanfece »

King iCool je napisao/la:
Schumy.d je napisao/la:
Čekaj,kako nije bilo posljedica?? ti još uvijek ne razumiješ da je Hamilton dobil kaznu ali je bil toliko s(p)retan da je iza njega bil puno spotiji bolid pa je uspio sagradit dovoljno veliku prednost da ostane naprijed!
Jest kaznjen,samo su sudci cekali da Hamilton stvori dovoljnu prednost i da se vrati na isto mijesto.Nije trebalo tu mnogo raspravljati,trebali su mu u sledeca dva tri kruga odredit kaznu i to je to.A kakve veze ima ova kazna u barci gdje prolazak kroz boksove traje 14sec ako se saopsti posle 15 krugova.Ajd ti sad to nama pojasni da i mi nebudemo svi u zabludi.
Slash
Veteran
Veteran
Navijam za: utrkivanje

Post Postao/la Slash »

A ajde ti pogledaj utrku ponovo pa prebroji krugove nakon kolko je dobio kaznu.
Nobody exists on purpose. Nobody belongs anywhere. Everybody's gonna die. Come watch TV.
ivanfece

Slash je napisao/la:A ajde ti pogledaj utrku ponovo pa prebroji krugove nakon kolko je dobio kaznu.
Ja sam rekao 15 samo figurativno.Znam da je bilo taman toliko da je dovoljno da se vrati na istu poziciju sa koje i otisao da odradi kaznu.Kako bas tako da se poklopi sudbina.
Schumy.d
Legenda
Legenda

Post Postao/la Schumy.d »

Ljudi, jeste li vi svjesni koliko brže odvezeš krug bez SC-a?? :-s

Lewis:
10 P 2:22.443 (promjena nosa)

Alonso:
10 P 2:43.266
ivanfece

Pa jest kad je safeti car mercedes koji je napravljen na ukradenoj platformi dodga vipera pa se vuce ko traktor po stayi.Sto nisu stavili F430Scuderia pa bi krug bio isti kao i sa bolidom.
Ćale od Lewisa
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Navijam za: Mercedes

Post Postao/la Ćale od Lewisa »

moraš gledati drugačije na to, jer su nakon slaganja iza SC opet svi bili unutar 5 sec. Da je tada odmah FIA kaznila Hamiltona on bi našao daleko iza. Alonso opet nebi time dobio puno, samo 1 mjesto ispred jer stvari bi se jednako odvijale sa Hamiltonom u trci ili bez.
Druga stvar Hamilton je sam zaslužan za svoje drugo mjesto jer kad izađe SC on ponovi start i opet moraš gradit prednost nad drugima.
Ovaj put je igrom slučaja ispalo da se profitiralo preticanjem SC-a u nekom drugom slučaju to bi mogo biti veliki handicap.
slika
prekro

Post Postao/la prekro »

ovdje se nema kaj puno srati po Hamiltonu...

1. on nije doslovno preticao SC...safety je tek izlazio iz boksa i još nije zapravo ni izašao na stazu
2. krivi tajming izlaska SC-a i kriva signalizacija
3. ako su već izašli na brzinu zbog straha od neke teže ozljede Webbera, onda su morali zatvoriti bokseve jer je bilo jasno da će netko steći veliku prednost, a netko biti nepravedno oštećen...i nakon što se situacija iza SC-a posloži (znači, lider utrke je prvi iza safetya, pa onda svi redom) otvorit bokseve, pa ko voli nek izvoli

ovako se sad sve lomi preko leđa Hamiltona koji se zapravo zeznuo što je "razmišljao" (tj. prikočio) jer da je držao gas prošao bi pored SC-a prije nego što bi SC prešao onu bijelu liniju...

i da...kazna je sasvim u redu, samo kaj je Hamilton imao sreće što je iza njega bolid koji je sporiji 1.5 sekundi po krugu i on je napravio dovoljnu prednost da se vrati gdje je i bio...da nije bilo Kobayashija, vrlo vjerojatno bi Lewis popušio puuno pozicija i došao negdje oko 8. mjesta
Bara993
Početnik
Početnik
Navijam za: Hamilton i McLaren

Post Postao/la Bara993 »

ivanfece je napisao/la:
Slash je napisao/la:A ajde ti pogledaj utrku ponovo pa prebroji krugove nakon kolko je dobio kaznu.
Ja sam rekao 15 samo figurativno.Znam da je bilo taman toliko da je dovoljno da se vrati na istu poziciju sa koje i otisao da odradi kaznu.Kako bas tako da se poklopi sudbina.
Isto ko i Webberu lani na Nerbugringu,kad je dobio drive trough negdje na pola utrke zbog incidenta u 1. krug i izgradio dovoljnu prednost da dođe ispred Barichella.
Fiorano04

Post Postao/la Fiorano04 »

Prihvatit ću činjenicu da je onaj tko je poslao Safety car na stazu priglup pa je SLS izašao baš u tom trenutku ali slijedeći razvoj situacije se nikako nemože pripisati prigluposti.
Prvo, Hamiltona nisu kaznili odmah nego nakon što je napravio prednost iako su odmah vidjeli da je pretekao Safety car.
Drugo, "kaznili" su Hamiltona prolaskom kroz boks iako je bilo jasno da će se vratiti na isto mjesto na kojem je i bio. Budući da ne postoji propisana kazna za pretjecanje Safety cara mogli su ga kazniti sa npr. 20 sec. zaustavljanja u boksu. Ono što bi bila pravedna kazna je crna zastava tj. diskvalifikacija sa utrke što bi značilo nula osvojenih bodova za njega na utrci (indirektno su sa nula bodova kažnjeni Massa i Schumacher a da ništa nisu skrivili).
Iz ovog se može zaključiti samo jedno: Hamiltonu se oprašta previše sranja koja radi, od laganja, nesportskih poteza na stazi itd.
Zašto je to tako, rekao bih zato što je britanac, popularan, simpatičan, crnac, Bernie ga voli....
Ćale od Lewisa
Svjetski prvak
Svjetski prvak

@ Fiorano - šta ima veze gdje se on vratio?
On je dobio kaznu koju su sudci ocjenili i donijeli po nekim svojim kriterijima (e sad zasluženo ili ne pitaj njih) i Hamilton je kaznu odradio. Samo što je bio brži od kazne pa se vratio na isto. Drugi put će dobit možda nešto veću kao u Belgiji '08. pa će vam duša bit na mjestu
slika
Chuck Norris
Veteran
Veteran
Navijam za: Fernando Alonso

Post Postao/la Chuck Norris »

Ćale od Lewisa je napisao/la:@ Fiorano - šta ima veze gdje se on vratio?
On je dobio kaznu koju su sudci ocjenili i donijeli po nekim svojim kriterijima (e sad zasluženo ili ne pitaj njih) i Hamilton je kaznu odradio. Samo što je bio brži od kazne pa se vratio na isto. Drugi put će dobit možda nešto veću kao u Belgiji '08. pa će vam duša bit na mjestu
Kako nema veze???Je li više profitirao sa prekršajem nego što je izgubio?Koja je poruka vozačima i njihovim inžinjerima ubuduće?Da izvagaju isplati li se ić u prekršaj svjesno jer mogu profitirati?
Ako su svijesno išli da pređu SC i profitiraju zaslužili su crnu zastavu,ako je bilo slučajno onda su trebali dobiti minimalno stop and go kaznu i to odmah a ne čekati preko 10 krugova(s tim da je 4 kruga bio SC i mogli su jasno vidjeti taj prekršaj i odmah reagirati)
...put u raj nije posut ružama...
Fiorano04

Ćale od Lewisa je napisao/la:@ Fiorano - šta ima veze gdje se on vratio?
Ćale nemoj se, molim te, raditi naivan zato jer ti to trenutno odgovara, suci nisu toliko glupi da ne bi znali da prolazak kroz bokseve u Valenciji iznosi otprilike 15 sec. a da Lewis ima više prednosti. Njihov je kriterij bio "Hajdemo smisliti način da mu malo pomognemo". I uspjeli su u tome.
Ćale od Lewisa
Svjetski prvak
Svjetski prvak

ovaj put je bila izvanredna situacija, počevši od izlaska SC-a, nećkanja Hamiltona dali proć ispred ili ne...
nagađam, da su sudci to vrijeme govorili s McLarenovim timom i slušali vjerojatno tim radio što su pričali dok se hamilton na stazi nećkao da li proć ili ne ispred SC-a. Kad su uzeli težinu slučaja i sve okolnosti skupa on je već izgradio prednost koja je sasvim slučajno bila da će se vratit sekundu ispred Kobayasia.
Ja ne vidim drugi razlog zašto su tako dugo čekali osim da su imali konzultacije ili su ga pustili namjerno. Ako je namjerno otkrit će se ;)
slika
Fiorano04

Ćale jedno pitanje, jel ti stvarno vjeruješ da suci nisu znali da će se Lewis vratiti na drugo mjesto?
Ćale od Lewisa
Svjetski prvak
Svjetski prvak

Fiorano04 je napisao/la:Ćale jedno pitanje, jel ti stvarno vjeruješ da suci nisu znali da će se Lewis vratiti na drugo mjesto?
iskreno kad sam vidio da je dobio drive-throw zabrinuo sam se i prvo što mi je palo je bilo da je utrka upropaštena da će najviše na 3. mjesto stić.
Kad objave kaznu imaš pravo još 3 kruga prije odrade kazne odvozit, kao što si vidio i ti i ja u trci on je nakon što mu je objavljeno da ima kaznu odvozio 2 najbrža kruga i vjerujem da je tu dobio sekundu ili sekundu i pol koja ga je lansirala točno ispred kobayasia i buttona. Ako ne vjeruješ pogledaj trku opet i pogledaj te krugove.
Ja sam se iznenadio a vjerojatno i sudci kad se vratio na isto.
slika
F2004_the_best_ever
Svjetski prvak
Svjetski prvak

Post Postao/la F2004_the_best_ever »

Ja ne krivim Hamiltona za ono što se desilo juče a niti za datu kaznu, isključivi krivac je FIA. ;)
Za ubuduće onaj ko prestigne SC treba da dobije crnu zastavu-diskvalifikaciju, jedino ako dobije dozvolu od direktora utrke da može proći SC, sve ostale kazne su smješne. ;)
Šta ako se opet desi slična situacija kao juče, i stratezi nekih ekipa odluče da je bolje da prestignu SC i dobiju kaznu-prolazak kroz box, jer se tako manje gubi nego da se ostane iza SC, u tom slučaju neki bi jurili i zaobilazili SC, gurali se sa SC a možda bi bilo i sudara sa SC, sve u svemu to bi bio jedan cirkus i našta bi to ličilo. :roll:
Igor18
Veteran
Veteran
Navijam za: Schumachera

Post Postao/la Igor18 »

Hamilton: Alonso 'sour' over poor result

AUTOSPORT understands, however, that the delays were caused simply by the FIA getting hold of timing data, aerial film footage and transponder location information to be 100 per cent sure that Hamilton had definitely passed the safety car before the line.

Dobro pa kaj im treba 20 krugova da ustvrde jel prošo prije ili ne??? Pa nije baš najteža odluka za donjet, vidiš odmah iz prvog gledanja snimke. Ne moraš gledat pola sata snimku, angažirat detektive, informatičare i ne znam sve koga da utvrdiš očito.
Michael is faster than you!!
Fiorano04

Ćale od Lewisa je napisao/la:
Fiorano04 je napisao/la:Ćale jedno pitanje, jel ti stvarno vjeruješ da suci nisu znali da će se Lewis vratiti na drugo mjesto?
iskreno kad sam vidio da je dobio drive-throw zabrinuo sam se i prvo što mi je palo je bilo da je utrka upropaštena da će najviše na 3. mjesto stić.
Kad objave kaznu imaš pravo još 3 kruga prije odrade kazne odvozit, kao što si vidio i ti i ja u trci on je nakon što mu je objavljeno da ima kaznu odvozio 2 najbrža kruga i vjerujem da je tu dobio sekundu ili sekundu i pol koja ga je lansirala točno ispred kobayasia i buttona. Ako ne vjeruješ pogledaj trku opet i pogledaj te krugove.
Suci se sigurno nisu iznenadili jer su ispred sebe imali sve podatke o tome koliko Hamilton ima prednosti i koliko po krugu ostavlja Kob. s tebi Ćale iskrenost nije jača strana, čak su i komentatori na HTV-u odmah rekli da bi Hamilton mogao izaći ispred Kob., sam si sebe uhvatio u laži.
Ćale od Lewisa
Svjetski prvak
Svjetski prvak

Fiorano04 je napisao/la:
Ćale od Lewisa je napisao/la:
Suci se sigurno nisu iznenadili jer su ispred sebe imali sve podatke o tome koliko Hamilton ima prednosti i koliko po krugu ostavlja Kob. s tebi Ćale iskrenost nije jača strana, čak su i komentatori na HTV-u odmah rekli da bi Hamilton mogao izaći ispred Kob., sam si sebe uhvatio u laži.
čitaš ti uopće što sam ja gore napisao?
Kad su mu rekli iz boksa da ima drive-throw on je mogao odmah u istom krugu ić to odradit i izać van iza kobayasia i Buttona, po pravilu ima pravo na 3 kruga ako želi prije odrade kazne. To je i iskoristio, napravio 2 najbrža kruga koja su ga ubacila točno ispred dvojca. Neću nagađat neka neko provjeri krugove da vidi točno koliko vremena je u tu dobio. Vjerujem sekundu i pol. Sudci su imali zaostatak do tad kad su odredili kaznu ali vjerojatno nisu znali kakva će vremena napravit još u ta 2 kruga.
Drugi put gledaj bolje trku, ne slušaj komentatore već gledaj vremena i dokaze. Kao prvo ne govori nekom da laže!
Hamilton je sam reko u interviju da ih je brz bolid spasio - link
slika
prekro

Post Postao/la prekro »

glupost godine je izjava "suci su izračunali kad Hamiltonu odgovara da ga kazne"...tko razmišlja na toj razini, taj ima velikih problema što se psihičkog zdravlja tiče!

mislim, ako već idete u neke teorije zavjere, dajte onda to dignite na malo veću razinu...ovo je jednostavno smiješno
Igor18
Veteran
Veteran
Navijam za: Schumachera

Post Postao/la Igor18 »

Možda (vjerovatno) sudci nisu ništa računali, malo je glupo vjerovat da su išli na to da se vrati na 2.mjesto i nikom ništa.
Al čudno je to što im je trebalo 20 krugova za nešto što je bilo vidljivo pri prvom gledanju snimke. Ne vidim zašto se tolko čekalo. Obično na utrkama kad dodjeljuju kazne to objave praktički u roku odmah nakon što se napravi prekršaj. Ovolko čekanja, na objavu nisam vidio.
Vjerujem da znam zašto ljudi iznose neke teorije zavjere, FIA je dala objavu taman u trenutku kad je Hamilton imao prednost koja je na granici da se vrati ispred, još ta 3 brza kruga i taman je ispred izašao..
Ko će ga znat, izgleda da ni FIA ne zna pravila (nije prvi put) pa ocemo ga kaznit, nećemo, aj kaznimo ga al tak da se ne osjeti u slučaju da smo ga neopravdano kaznili, a ak je prevedno niko neće moć prigovorit jer smo ga kaznili :D
Michael is faster than you!!
Bara993
Početnik
Početnik
Navijam za: Hamilton i McLaren

Post Postao/la Bara993 »

Igor18 je napisao/la:Možda (vjerovatno) sudci nisu ništa računali, malo je glupo vjerovat da su išli na to da se vrati na 2.mjesto i nikom ništa.
Al čudno je to što im je trebalo 20 krugova za nešto što je bilo vidljivo pri prvom gledanju snimke. Ne vidim zašto se tolko čekalo. Obično na utrkama kad dodjeljuju kazne to objave praktički u roku odmah nakon što se napravi prekršaj. Ovolko čekanja, na objavu nisam vidio.
Vjerujem da znam zašto ljudi iznose neke teorije zavjere, FIA je dala objavu taman u trenutku kad je Hamilton imao prednost koja je na granici da se vrati ispred, još ta 3 brza kruga i taman je ispred izašao..
Ko će ga znat, izgleda da ni FIA ne zna pravila (nije prvi put) pa ocemo ga kaznit, nećemo, aj kaznimo ga al tak da se ne osjeti u slučaju da smo ga neopravdano kaznili, a ak je prevedno niko neće moć prigovorit jer smo ga kaznili :D
Praktički da, ali lani na VN Njemačke je Webber kažnjen zbog incidenta u 1.krugu, i dobio kaznu negdje na pola trke i sagradio je prednost i pobjedio.Nekada im valjda treba duže vremena.
Dani
Legenda
Legenda
Navijam za: Hamiltona

Post Postao/la Dani »

Igor18 je napisao/la:Možda (vjerovatno) sudci nisu ništa računali, malo je glupo vjerovat da su išli na to da se vrati na 2.mjesto i nikom ništa.
Moje je mišljenje da ga ni ne bi kaznili da se Ferrari nije bunio. Zato se tako dugo čekalo.
Biti drugi znači biti prvi među gubitnicima. Ayrton Senna.

slika
Odgovori