Formula 1 team - Scuderia Ferrari [F1-75]

Novosti o vozačima i timovima, glasine...

Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73

Odgovori
F2004_the_best_ever
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Ja sam: Vozač
Navijam za: Ferrari

Re: Formula 1 team - Ferrari

Post Postao/la F2004_the_best_ever »

Za ovo što se danas dogodilo isključivi krivac je FIA. :thumbdown:
Žalosno je to što ekipe ulažu velika sredstva da bi dobile bar 0.1 s a onda sve to pada u vodu, i na kraju ispada da su radile Sizifov posao. To je bio slučaj danas sa mojom ekipom Ferrari sutra se to može dogoditi bilo kojoj drugoj momčadi.
Ova FIA pravila su bušna kao švicarski sir, žalosno. :xx:
mantikor
Navijam za: Fernando Alonso

Post Postao/la mantikor »

neznam neznam.. sudar se desio kada niko jos ne dosao do zadneg zavoja,, pomeni nis trebali cekat oznaku SC-
sudar se dogodio kak raz kogda oni byli v kadre mezdunarodnog prenosa mogli odma reagirat' i pozvat' u boks... a mozda i gresim..
deda
Rezervni vozač
Rezervni vozač
Navijam za: Alonso

Post Postao/la deda »

mantikor je napisao/la:neznam neznam.. sudar se desio kada niko jos ne dosao do zadneg zavoja,, pomeni nis trebali cekat oznaku SC-
sudar se dogodio kak raz kogda oni byli v kadre mezdunarodnog prenosa mogli odma reagirat' i pozvat' u boks... a mozda i gresim..
Njima treba pol kruga dok se oni slože u boksu!
mantikor
Navijam za: Fernando Alonso

Post Postao/la mantikor »

deda je napisao/la:
mantikor je napisao/la:neznam neznam.. sudar se desio kada niko jos ne dosao do zadneg zavoja,, pomeni nis trebali cekat oznaku SC-
Njima treba pol kruga dok se oni slože u boksu!
mozda su na fejsu dopisivalise pa negledali trku, trebamo razumit ljude :biggrin: :biggrin: :biggrin:
ELESSAR
Navijam za: Pretjecanja

Post Postao/la ELESSAR »

Užasan dan za Ferrari... safety car, ka da je čeka samo njih, i mahnija Lewisu, "Prođi majstore!"
Al nema mjesta očajavanju, dok se ne vidi u Silverstoneu gdje se točno Ferrari nalazi u ovom trenutku...

Neko spominje da je Hamilton već prvak? to je stvarno velik iskaz strahopoštovanja prema njemu, ali još ima isto ovoliko utrka + jedna, dakle, pomalo.... stigne Hamilton još povećat razliku u bodovima i ubit vam volju za formulom... :lol2:
F2004_the_best_ever je napisao/la:Za ovo što se danas dogodilo isključivi krivac je FIA. :thumbdown:
Žalosno je to što ekipe ulažu velika sredstva da bi dobile bar 0.1 s a onda sve to pada u vodu, i na kraju ispada da su radile Sizifov posao. To je bio slučaj danas sa mojom ekipom Ferrari sutra se to može dogoditi bilo kojoj drugoj momčadi.
Ova FIA pravila su bušna kao švicarski sir, žalosno. :xx:
Slažem se, definitivno... svaka sezona se praktički temelji na tome da neki tim nađe rupu u pravilima i izmisle nešto novi i svi to pokušavaju kopirat.
I nakon svakog "čudnog" događaja prepravljaju pravila da se ne ponovi to opet....
a danas još i ovo sa SC-om kad bi bilo fer da su crveni prošli za Hamiltonom i učinili utrku duplo uzbudljivijom za sve, ne samo crvene
slika
Ignore: Chuck Norris, ostoja, The Greatest, 7times, alogoc, dmarijon
F2004_the_best_ever
Svjetski prvak
Svjetski prvak

Post Postao/la F2004_the_best_ever »

Mislim da posle svega ovoga što se desilo u ove dvije poslednje sezone u Ferrariju moraju shvatiti da moraju da traže rupu u pravilima FIA, jedino tako mogu se nadati dobrom rezultatu u budućnosti jer svi koji su to radili su profitirali.
Ja nisam inžinjer i nisam dobro upućen u tehnička pravila i ne mogu ja tu naći nikavu rupu, ali recimo znamo da u narednim sezonama Ferrari mora da smanji broj djelatnika i da smanje budžet, pošto se Ferrari nalazi u grupaciji Fiat, Fiat bi mogao tu pomoći Ferrariju.
Što se tiče smanjenja broja djelatnika u Ferrariju, Ferrari bi mogao otpustiti jedan broj djelatnika a Fiat bi te djelatnike odmah zaposlio oni bi nastavili da rade u Ferrari-jevim pogonima a bili bi Fiat-ovi djelatnici i bili bi na Fiat-ovom platnom spisku i formalno oni ne bi bili Ferrari-jevi djelatnici a mogli bi dolaziti u Ferrari-jeve hale pod izgovorom da se obučavaju. :biggrin:
Što se tiče smanjenja budžeta i tu bi FIat mogao pomoći Ferariju, naravno morao bi jedan dio osoblja iz Ferrarija preći u Fiat i morali bi se u Fiatu tehnički osposobiti za to, ali neke stvari na bolidu i neka tehnička rešenja bi mogi raditi u Fiatu i kada ima više solucija oko nekih rešenja oni bi mogi anlizirati sve te solucije i onda Ferrariju proslediti informacije koje je rešenje najbolje.
Ja nisam pravnik i ne znam da li je ovo moguće ali poenta mog posta je u tome da Ferrari mora da traži rupe u FIA pravilima jer svi oni koju su to radili su profitirali. ;)
bravof
Početnik
Početnik

Post Postao/la bravof »

ivanfece je napisao/la:totalno los dan,kako samo ovi u boksu donose katastrofalne odluke.Il su ih trebali ubacit prije SC ili cekati da se skloni.I sad kad neko kaze lako je biti general posle utrke nek se sjeti da mi nismo nista placeni da se ovoliko jedemo zbog gresaka nekih debila koji su vrlo dobro placeni da budu generali u utrci i da u sekundi planiraju novu taktiku za cijelu utrku.A Ferarijevi vodeci ljudi su dokazali do sada samo da su sposobni da upropaste i dobar bolid i dobre vozace sa glupim odlukama.I nije ovo prvi put,kada su oni dobrom taktikom dobili utrku,a McLaren to stalno radi.Nema McM nadmocan bolid nego za svaku utrku imaju sjajno isplaniranu taktiku i nekoga u boksu ko donosi dobre procjene u sekundi.Kako objasniti da i Hamilton ispred i Baton iza prodju super samo i Masa i Alonso urpopaste utrku nego kao nesposobnoscu ljudi koji prate situaciju na stazi i donose procijenu.KAKO.
u potpunosti se slazem sa tvojim postom,greska u nizu u strategiji Ferrarija,pozvat oba vozaca istovremeno u box to ne radeni u HRT-u... :doubt:

kakvo god da su strategio odabrali osim ove sto jesu bila bi puno bolja,gora od ove nema....
slika
slika
slika
Ferrari ljubav nasa,a zavist Vasa.
Fiorano04

Post Postao/la Fiorano04 »

Nažalost svih nas navijača Ferrarija mora se konstatirati da osobe zadužene za strategiju u Ferrariju ne rade dobro svoj posao, nakon što su Alonso i Massa zapeli iza Safey cara Domenicali i društvo su imali gotovo dvije minute da odluče hoće li ih pozvati u box ili neće. Ako su gume bile sposobne izdržati još barem 5 krugova onda bi možda bila ispravna odluka da se ostane na stazi. Ferrari bi morao imati zaposlenog stratega koji bi u svakome krugu imao spremno rješenje ukoliko dođe do izlaska Safety cara, ukoliko počne padati kiša itd. Taj bi strateg u svakome trenutku morao imati podatke o brzinama Ferrarijevih bolida i konkurencije i biti spreman u svakome trenutku donjeti odluku na temelju tih podataka. Ukoliko takav čovjek u Ferrariju postoji onda je evidentno da ne radi dobro svoj posao.
Schumy.d
Legenda
Legenda

Post Postao/la Schumy.d »

Fiorano04 je napisao/la:Nažalost svih nas navijača Ferrarija mora se konstatirati da osobe zadužene za strategiju u Ferrariju ne rade dobro svoj posao, nakon što su Alonso i Massa zapeli iza Safey cara Domenicali i društvo su imali gotovo dvije minute da odluče hoće li ih pozvati u box ili neće. Ako su gume bile sposobne izdržati još barem 5 krugova onda bi možda bila ispravna odluka da se ostane na stazi. Ferrari bi morao imati zaposlenog stratega koji bi u svakome krugu imao spremno rješenje ukoliko dođe do izlaska Safety cara, ukoliko počne padati kiša itd. Taj bi strateg u svakome trenutku morao imati podatke o brzinama Ferrarijevih bolida i konkurencije i biti spreman u svakome trenutku donjeti odluku na temelju tih podataka. Ukoliko takav čovjek u Ferrariju postoji onda je evidentno da ne radi dobro svoj posao.
I šta bi dobili s tih 5 krugova? 3 bi se vozili sporo iza SC-a, a onda kad bi krenula utrka ponovno, bili bi u najlošijem položaju s obzirom da su svi promijenili gume. Nakon još 2 kruga bi ušli u boks i opet bi ih pola grida prešlo jer su svi bili još uvijek zbijeni zbog SC-a unutar par sekundi.
S tim potezom bi Ferrari još više izgubio, jedino bi Massa (možda) uštedio neke 3, 4 sekunde i vratio se 1 mjesto ispred.
Fiorano04

I šta bi dobili s tih 5 krugova? 3 bi se vozili sporo iza SC-a, a onda kad bi krenula utrka ponovno, bili bi u najlošijem položaju s obzirom da su svi promijenili gume. Nakon još 2 kruga bi ušli u boks i opet bi ih pola grida prešlo jer su svi bili još uvijek zbijeni zbog SC-a unutar par sekundi.
S tim potezom bi Ferrari još više izgubio, jedino bi Massa (možda) uštedio neke 3, 4 sekunde i vratio se 1 mjesto ispred.

Možda ne bi dobili ništa a možda bi se kolona razvukla dovoljno da ne dođu na zadnje mjesto. Možda bi završili zadnji pa bi u tome slučaju iskoristili ostatak utrke kao test.
Strategija koju su odabrali im je nudila sigurno ništa a strategija o kojoj pričam im je nudila jako male šanse za osvajanje bodova, upravo zato smatram da trebaju boljeg stratega.
Schumy.d
Legenda
Legenda

Fiorano04 je napisao/la: Možda ne bi dobili ništa a možda bi se kolona razvukla dovoljno da ne dođu na zadnje mjesto. Možda bi završili zadnji pa bi u tome slučaju iskoristili ostatak utrke kao test.
Strategija koju su odabrali im je nudila sigurno ništa a strategija o kojoj pričam im je nudila jako male šanse za osvajanje bodova, upravo zato smatram da trebaju boljeg stratega.
Ova njihova strategija je daleko prihvatljivija od te tvoje s kojom bi se oba vozača vratila na sam kraj kolone. Nema šanse da bi se kolona razvukla u 2 kruga, a i Ferrari bi bio u najgorem položaju šta se brzine tiče jer nisu mijenjali gume. ;)

Ništa od te tvoje zamisli. S tim sigurno nebi ništa osvojili.
Fiorano04

Nemožemo znati da bi gume izdržale samo 2 kruga. Ako je tebi prihvatljivo završiti na sredini poretka na stazi poput Valencije i osvojiti nula bodova (Massa) onda ok, nadam se da ćeš dobiti posao kao strateg u McLarenu :)
Schumy.d
Legenda
Legenda

Fiorano04 je napisao/la:Nemožemo znati da bi gume izdržale samo 2 kruga. Ako je tebi prihvatljivo završiti na sredini poretka na stazi poput Valencije i osvojiti nula bodova (Massa) onda ok, nadam se da ćeš dobiti posao kao strateg u McLarenu :)
U ovoj situaciji momčad nije kriva jer nisu ništa drugo mogli napraviti.
Jednostavno se dogodio peh, u krivom trenutku na krivom mjestu.
Fiorano04

Nitko nije rekao da je momčad kriva za ovu situaciju nego da ove godine imaju previše taktičkih pogrešaka, pročitaj malo bolje ono što komentiraš.
Schumy.d
Legenda
Legenda

Fiorano04 je napisao/la:Nitko nije rekao da je momčad kriva za ovu situaciju nego da ove godine imaju previše taktičkih pogrešaka, pročitaj malo bolje ono što komentiraš.
Pa ti govoriš da je i ovdje bila jedna od taktičkih grešaka.
Pročitaj ti šta pišeš.
darky
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač
Navijam za: McLaren

Post Postao/la darky »

pa nepoznavanje pravila je po meni sasvim taktička pogreška
Schumy.d
Legenda
Legenda

darky je napisao/la:pa nepoznavanje pravila je po meni sasvim taktička pogreška
Daj pogledaj tko je kažnjen, stari moj.
Pa mi pričaj nešto o pravilima... ;)

P.S.
Ovaj tvoj post se može protumačiti kao provokacija.
Dero
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač

Post Postao/la Dero »

Evo što kaže gospon Luca na presici u Maranelu nakon prospavane noći:

http://www.ferrari.com/English/Formula1 ... table.aspx" onclick="window.open(this.href);return false;
Igor18
Veteran
Veteran
Navijam za: Schumachera

Post Postao/la Igor18 »

Ako je na snazi bila zabrana pretjecanja mogli su napravit da npr massa uspori i tako zastopa ove iza i óstavi prostora alonsu da napravi promjenu bez da massa ceka iza njega
Michael is faster than you!!
Sanel
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač
Navijam za: Nikoga
Kontakt:

Post Postao/la Sanel »

Imali su sasvim dovoljno vremena da javei Alonsu i Massida uđu u boks čim su vidjeli izlijetanje Webbera jer se znalo da tada sigurno izlazi SC, a obojica su bila nešto više od 5 sekundi do ulaska u boks, sasvim dovoljno da im se javi: SC na cesti, odmah u boks!
Dok bi stigli do boksa, mehaničari bi sigurno spremili gume, a ako i nebi čak i čekanje od par sekunde nebi im toliko naštetilo. Massa bi bio žrtvovan jer je bio iza Alonsa ali i stime bi završio na boljem mjestu nego što je.
Greška teama je očigledna i uopćemi nije jasno kako mogu tako loše odluke donositi konstantno kad su takve situacije, još nijednom nisu pogodili, a čak i meni koji pratim na telki samo je bilo očigledno i prva pomisaoje bila hoće li javiti Alonsu da uđe u boks. To je trenutno, instinktivna reakcija jer navijam za Alonsa i on mi je najbitniji, tako da sam znao u trenutku gdje se otprilike nalazi i dastigne skrenuti u boks. Stvarno su čudni taktičari u teamu, za nepovjerovat
...kažu čekanje se isplati, vjeruj meni lažu ti,
želiš vidjet kako ne treba, dođi ja pokažem ti...
Schumy.d
Legenda
Legenda

Sanel je napisao/la:Imali su sasvim dovoljno vremena da javei Alonsu i Massida uđu u boks čim su vidjeli izlijetanje Webbera jer se znalo da tada sigurno izlazi SC, a obojica su bila nešto više od 5 sekundi do ulaska u boks, sasvim dovoljno da im se javi: SC na cesti, odmah u boks!
Dok bi stigli do boksa, mehaničari bi sigurno spremili gume, a ako i nebi čak i čekanje od par sekunde nebi im toliko naštetilo. Massa bi bio žrtvovan jer je bio iza Alonsa ali i stime bi završio na boljem mjestu nego što je.
Greška teama je očigledna i uopćemi nije jasno kako mogu tako loše odluke donositi konstantno kad su takve situacije, još nijednom nisu pogodili, a čak i meni koji pratim na telki samo je bilo očigledno i prva pomisaoje bila hoće li javiti Alonsu da uđe u boks. To je trenutno, instinktivna reakcija jer navijam za Alonsa i on mi je najbitniji, tako da sam znao u trenutku gdje se otprilike nalazi i dastigne skrenuti u boks. Stvarno su čudni taktičari u teamu, za nepovjerovat
Da su imali vremena, onda bi i Lewis uspio ući u boks. ;)
Fiorano04

[/quote]Pa ti govoriš da je i ovdje bila jedna od taktičkih grešaka.
Pročitaj ti šta pišeš.[/quote]

Ja govorim da su mogli izabrati drugu taktiku kako bi umanjili štetu koja je počinjena od strane FIA-e a kritizirao sam i druge taktičke pogreške koje su učinili u Ferrariju ove godine. Nadam se da sam sada bio jasan.
dmarijon
Legenda
Legenda

Post Postao/la dmarijon »

Mislim da nije bila strateška pogreška nego su se kockali kao i svi, i ovaj put izugubili.
Ali to je zbilja manje bitno.
Ovo što se dogodilo je čista riga ljiga. Da je Alonso radio što ne smije (kao netko ispred njega) totalno bi profitirao. divota. nemam komentara. Mislim, ferrari utuče milijune u razvoj, vrate brzinu i onda ih ovako glupo ...
Stvarno mi to ponekad postaje toliko političko i odbojno da jedino što mogu je: upravo stavljam play na snimljeni moto gp od nedjelje: čiste - poštene - zdrave utrke.
Samo neka se trkaju.
gringo73
Naj F1 član foruma 2010.
Naj F1 član foruma 2010.
Navijam za: McLaren

Post Postao/la gringo73 »

Meni je malo "smiješno" kako momčad govori kako je Alonso izgubio u odnosu na Hamiltona. Šta se tek Massi dogodilo, njega baš i ne spominju? On i njegovi navijači bi trebali razbijat sve oko sebe...
slika
Alonso Fernando
Rezervni vozač
Rezervni vozač
Navijam za: Fernando Alonso only

Post Postao/la Alonso Fernando »

Uh ,danas mi je jos gore jer je situacija bila i gora nego sto sam mislio kad sam vidio ove snimke iz helikoptera kako je Hamilton tempirao da Alonso i massa ostanu iza SC.kad pomislim da su te snimke vidjeli i ljudi iz Fie,dopustili Hamiltonu da vozi jos pola sat apa onda kao kazna:pa ove kazne od 5 sekundi su cisti cinizam,podsmijavanje Ferrariju.Kako su svi ,ama bas profitirali na Ferrariju tako i ferrari nema podrske umedju ostalim timovima.
Svi ono "Bud luck".
Da sam ja Alonso i da nemam vise prilike za titulu(a cvrsto vjerujem da je Alonso isti kao ja),pokupio bih Hamiltona sa staze kad mu bude trebalo za titulu u utrci s npr Vettelom,onako da bude "race incident".
Nista idemo dalje,kao sto rekoh svi su ostali profitirali.Nadam se Da ce se Ferrai i Alonso dodatno napaliti i napraviti zvijer za Silverstone,a ispadnemo li iz utrke za prvaka gledati gdje je Hamilton na stazi.
Odgovori