Formula 1 team - Scuderia Ferrari [F1-75]

Novosti o vozačima i timovima, glasine...

Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73

Odgovori
Schumy.d
Legenda
Legenda
Ja sam: Vozač
Navijam za: Ferrari

Re: Formula 1 team - Ferrari

Post Postao/la Schumy.d »

gringo73 je napisao/la:Meni je malo "smiješno" kako momčad govori kako je Alonso izgubio u odnosu na Hamiltona. Šta se tek Massi dogodilo, njega baš i ne spominju? On i njegovi navijači bi trebali razbijat sve oko sebe...
A ipak je Alonso bio u borbi za naslov, a sa ovom utrkom je Hamilton ostvario osjetniju prednost, možda i ključnu za naslov. ;)
nikolaa
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač
Navijam za: FERRARI

Post Postao/la nikolaa »

Crveni konjici, onako globalno, djeluju jako ostro poslije posljednjih dogadjanja.Izgleda da sa Ferrari-jem vise nema z*******ije..

http://www.autosport.com/news/report.php/id/84881
FORZA FERRARI!!!
vidc
Veteran
Veteran
Navijam za: Scuderia Ferrari

Post Postao/la vidc »

nikolaa je napisao/la:Crveni konjici, onako globalno, djeluju jako ostro poslije posljednjih dogadjanja.Izgleda da sa Ferrari-jem vise nema z*******ije..

ovo miriše na moguće probleme u FOTA-i.možda uskoro ove bogatije momčadi budu inzistirale da se vrate testiranja
F2004_the_best_ever
Svjetski prvak
Svjetski prvak

Post Postao/la F2004_the_best_ever »

nikolaa je napisao/la:Crveni konjici, onako globalno, djeluju jako ostro poslije posljednjih dogadjanja.Izgleda da sa Ferrari-jem vise nema z*******ije..

Ma biće "Tresla se gora rodio se miš". ;)
Ferrari mora da odredi prioritete i da se na to skoncentriše, mislim da treba sačekati još dvije utrke i vidjeti kakve će perfomanse imati F10, ali realno teško će Ferrari do konstruktorskog naslova :( . Ono što je realnije i što je još u boljem dometu je Alonsov naslov i Ferrari se polako treba tome okrenuti i skoncentrisati sve resurse na to, uključujući i Massu.
Kad kažem Massu ne mislim da Ferrari uradi sa Massom ono što je Reno uradio sa Piquet, to nikako pa i po cijenu da Ferrari nikad više ne pobjedi u F1. Ali zato ako se Massa nađe ispred Alonsa odmah da ga pusti ispred, kada se nađe ispred Red Bull-a i McLarena, recimo oni su promjenili gume a on ne, da ih maksimalno usporava itd.
Alonso u duelu sa Red Bull-om i McLarnom ne smije nikako popustiti, ili će on izaći kao pobjednik u tim duelima ili će on i bolid sa kojim se bori odustati, jednostavno ne smiju ga proći, nešto u stilu Sato-sana :biggrin: . Vidjet ćemo šta će to donijeti ali Ferrari i Alonso uskoro moraju krenuti na sve ili ništa.
mantikor
Navijam za: Fernando Alonso

Post Postao/la mantikor »

F2004_the_best_ever je napisao/la:

Ma biće "Tresla se gora rodio se miš". ;)
Ferrari mora da odredi prioritete i da se na to skoncentriše, mislim da treba sačekati još dvije utrke i vidjeti kakve će perfomanse imati F10, ali realno teško će Ferrari do konstruktorskog naslova :( . Ono što je realnije i što je još u boljem dometu je Alonsov naslov i Ferrari se polako treba tome okrenuti i skoncentrisati sve resurse na to, uključujući i Massu.
Kad kažem Massu ne mislim da Ferrari uradi sa Massom ono što je Reno uradio sa Piquet, to nikako pa i po cijenu da Ferrari nikad više ne pobjedi u F1. Ali zato ako se Massa nađe ispred Alonsa odmah da ga pusti ispred, kada se nađe ispred Red Bull-a i McLarena, recimo oni su promjenili gume a on ne, da ih maksimalno usporava itd.
Alonso u duelu sa Red Bull-om i McLarnom ne smije nikako popustiti, ili će on izaći kao pobjednik u tim duelima ili će on i bolid sa kojim se bori odustati, jednostavno ne smiju ga proći, nešto u stilu Sato-sana :biggrin: . Vidjet ćemo šta će to donijeti ali Ferrari i Alonso uskoro moraju krenuti na sve ili ništa.
potpuno suglasan satim+100
Dani
Legenda
Legenda
Navijam za: Hamiltona

Post Postao/la Dani »

Alonso Fernando je napisao/la: Da sam ja Alonso i da nemam vise prilike za titulu(a cvrsto vjerujem da je Alonso isti kao ja),pokupio bih Hamiltona sa staze kad mu bude trebalo za titulu u utrci s npr Vettelom,onako da bude "race incident".
Nista idemo dalje,kao sto rekoh svi su ostali profitirali.Nadam se Da ce se Ferrai i Alonso dodatno napaliti i napraviti zvijer za Silverstone,a ispadnemo li iz utrke za prvaka gledati gdje je Hamilton na stazi.
Bravo, pravo razmišljane jednog f1 fana. A sada ajde pisati zadaću. =D>
Nevjerovatno identificiranje sa svojim idolom. Fascinantno!
Biti drugi znači biti prvi među gubitnicima. Ayrton Senna.

slika
luka_kimi
Moderator
Moderator
Navijam za: Kimi

Post Postao/la luka_kimi »

Alonso Fernando je napisao/la: Da sam ja Alonso i da nemam vise prilike za titulu(a cvrsto vjerujem da je Alonso isti kao ja),pokupio bih Hamiltona sa staze kad mu bude trebalo za titulu u utrci s npr Vettelom,onako da bude "race incident".
Nista idemo dalje,kao sto rekoh svi su ostali profitirali.Nadam se Da ce se Ferrai i Alonso dodatno napaliti i napraviti zvijer za Silverstone,a ispadnemo li iz utrke za prvaka gledati gdje je Hamilton na stazi.
Bože dragi, što čovjek sve neće pročitati na internetu... :roll: #-o

Pa što ti misliš, da Alonso samo traži po stazi gdje je Hamilton, pa da ga pretekne, udari ili uspori? Pa čak niti on nije toliko osvetoljubiv, uostalom, ako je Hamilton prekršio pravila sada na utrci, nije samo Alonso ovdje oštećena strana, nego je cijeli grid oštećen! ;)

Tako da ne vidim razloga zašto bi baš Alonso imao razloga da se ide osvećivati, zašto bi se baš on osjetio pozvanim ići kažnjavati Lewisa. Istina, Lewis je u trenutku incidenta bio upravo ispred njega , ali mislim da to uistinu nije toliko revelantno Alonsu, pa da radi to što si ti predložio. ;)

I iskreno se nadam da si u krivu što se tiče boldanog. Ako je Alonsov karakter takav da se ide zabijati i drugima upropaštavati utrke zbog jednog tako banalnog razloga kakav je predmet ove rasprave, dakle, Hamiltonov potez nikako nije DIREKTNO utjecao na Alonsa, onda mu je bolje da i ne vozi. Zato vjerujem suprotno od boldanog. Iako mi je čovjek ljiga (IMHO ;) ), takva ljiga, da napravi ovo što si ti predložio, ipak ne može biti. ;)
slika
I don't know driving in another way which isn't risky. Each one has to improve himself. Each driver has its limit. My limit is a little bit further than other's. Kimi Raikkonen... :)
bravof
Početnik
Početnik

Post Postao/la bravof »

a izvinte ko je bio kaznjen osim, Ferrarija i Schumija na ovoj utrci....koliko znam te "kazne" koje su izmisljene i podjeljene nista nisu znacile "kaznjenicima"...
slika
slika
slika
Ferrari ljubav nasa,a zavist Vasa.
curumo
Navijam za: Alonso

Post Postao/la curumo »

Fiorano04 je napisao/la:Nemožemo znati da bi gume izdržale samo 2 kruga. Ako je tebi prihvatljivo završiti na sredini poretka na stazi poput Valencije i osvojiti nula bodova (Massa) onda ok, nadam se da ćeš dobiti posao kao strateg u McLarenu :)
da su izabrali tvoju taktiku bili bi iza Mercedesa
Fiorano04

Post Postao/la Fiorano04 »

curumo je napisao/la:
Fiorano04 je napisao/la:Nemožemo znati da bi gume izdržale samo 2 kruga. Ako je tebi prihvatljivo završiti na sredini poretka na stazi poput Valencije i osvojiti nula bodova (Massa) onda ok, nadam se da ćeš dobiti posao kao strateg u McLarenu :)
To je samo tvoja pretpostavka jer ti neznaš, kao i ja, koliko bi gume još izdržale a Massa ne bi izgubio ništa čak i da je završio iza Mercedesa jer je osvojio nula bodova.
The Greatest
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač
Navijam za: Ferrari i Alonsa

Post Postao/la The Greatest »

luka_kimi je napisao/la:

Pa što ti misliš, da Alonso samo traži po stazi gdje je Hamilton, pa da ga pretekne, udari ili uspori? Pa čak niti on nije toliko osvetoljubiv, uostalom, ako je Hamilton prekršio pravila sada na utrci, nije samo Alonso ovdje oštećena strana, nego je cijeli grid oštećen! ;)

Tako da ne vidim razloga zašto bi baš Alonso imao razloga da se ide osvećivati, zašto bi se baš on osjetio pozvanim ići kažnjavati Lewisa. Istina, Lewis je u trenutku incidenta bio upravo ispred njega , ali mislim da to uistinu nije toliko revelantno Alonsu, pa da radi to što si ti predložio. ;)

I iskreno se nadam da si u krivu što se tiče boldanog. Ako je Alonsov karakter takav da se ide zabijati i drugima upropaštavati utrke zbog jednog tako banalnog razloga kakav je predmet ove rasprave, dakle, Hamiltonov potez nikako nije DIREKTNO utjecao na Alonsa, onda mu je bolje da i ne vozi. Zato vjerujem suprotno od boldanog. Iako mi je čovjek ljiga (IMHO ;) ), takva ljiga, da napravi ovo što si ti predložio, ipak ne može biti. ;)
Alonso ti je ljigav, a Hamilton ti nije ljigav? Zanimljivo.
Avanti FER, Avanti!!!
Fiorano04

The Greatest je napisao/la:
luka_kimi je napisao/la:

Hamilton je trenutno daleko najveća ljiga u F1, izjavio je nedavno da je kazna koju je dobio primjerena, šta reći na ovo, svaki komentar je suvišan, možda je samo još trebao zahvaliti tatici na uspjehu =P~ =P~ =P~ =P~
luka_kimi
Moderator
Moderator

The Greatest je napisao/la:
luka_kimi je napisao/la:

O ukusima se ne raspravlja. Kao što sam gore velikim tiskanim slovima naglasio. Čak sam ti i boldao. ;)
Fiorano04 je napisao/la:Hamilton je trenutno daleko najveća ljiga u F1, izjavio je nedavno da je kazna koju je dobio primjerena, šta reći na ovo, svaki komentar je suvišan, možda je samo još trebao zahvaliti tatici na uspjehu
Hoćeš reći da nije bila primjerena? Meni je osobno ljigavo kada izjaviš da nisi ništa znao o incidentu u kojem je prije utrke isplanirano da ti se momčadski kolega zabije u zid kako bi ti pobjedio. ;) Zato i ne podnosim Alonsa. ;) Dobro, poglavito zato.
slika
I don't know driving in another way which isn't risky. Each one has to improve himself. Each driver has its limit. My limit is a little bit further than other's. Kimi Raikkonen... :)
sunseeker
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač
Navijam za: F1

Post Postao/la sunseeker »

luka_kimi je napisao/la:
Hoćeš reći da nije bila primjerena? Meni je osobno ljigavo kada izjaviš da nisi ništa znao o incidentu u kojem je prije utrke isplanirano da ti se momčadski kolega zabije u zid kako bi ti pobjedio. ;) Zato i ne podnosim Alonsa. ;) Dobro, poglavito zato.
a ti znaš da je on znao?

TI ZNAŠ?

TI BAŠ ZNAŠ?
One and only
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Navijam za: Ferrari- M. Schumacher

Post Postao/la One and only »

sunseeker je napisao/la:
luka_kimi je napisao/la:
a ti znaš da je on znao?

TI ZNAŠ?

TI BAŠ ZNAŠ?
Naravno da zna. Balkan je prepun ljudi koji znaju sve. Od masonskih zavjera do tajni naftaških lobija.
slika

Hoću da budem drugačiji, pa stoga neću ostoju staviti na ignore listu :)
curumo
Navijam za: Alonso

Post Postao/la curumo »

Fiorano04 je napisao/la:
curumo je napisao/la:
To je samo tvoja pretpostavka jer ti neznaš, kao i ja, koliko bi gume još izdržale a Massa ne bi izgubio ništa čak i da je završio iza Mercedesa jer je osvojio nula bodova.
zdrava logika i čisti razum mi to nalažu
luka_kimi
Moderator
Moderator

sunseeker je napisao/la:
luka_kimi je napisao/la:
a ti znaš da je on znao?

TI ZNAŠ?

TI BAŠ ZNAŠ?
Gle, ja ne znam što ti imaš protiv mene i zašto repliciraš na svaki moj post, ali odgovorit ću ti. ;)

Ja MISLIM da je on znao. Ključna riječ - MISLIM. Ti misliš da nije znao i to je tvoja stvar. Zavisi i o kutu iz kojega gledaš na stvar, primjerice, dva posta u kojima je izraženo neslaganje sa mnom, dakle tvoj post i post od korisnika One and only, dva su posta navijača Alonsa, odnosno Ferrarija za koji on vozi. Neki ljudi koji ne navijaju za Alonsa složit će se sa mnom, neki, kao vi, neće, ali zato imamo forum da se raspravljamo. ;)

I ohladi malo. ;)
slika
sunseeker
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač
Navijam za: F1

Post Postao/la sunseeker »

luka_kimi je napisao/la:
Ja MISLIM da je on znao. Ključna riječ - MISLIM. Ti misliš da nije znao i to je tvoja stvar. Zavisi i o kutu iz kojega gledaš na stvar, primjerice, dva posta u kojima je izraženo neslaganje sa mnom, dakle tvoj post i post od korisnika One and only, dva su posta navijača Alonsa, odnosno Ferrarija za koji on vozi. Neki ljudi koji ne navijaju za Alonsa složit će se sa mnom, neki, kao vi, neće, ali zato imamo forum da se raspravljamo. ;)

I ohladi malo. ;)
hladan sam ko špricer

misliti je drek znati, u pristojnijoj varijanti, naravno
One and only
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Navijam za: Ferrari- M. Schumacher

Post Postao/la One and only »

Kad več prozivaš za navijačku pristranost onda obrati pažnju na ovo:
Zato i ne podnosim Alonsa. Dobro, poglavito zato.
To su tvoje dvije rečenice. Znači ti svoj navijački animozitet donosiš na osnovu pretpostavke.

Jel u redu onda da ja kažem da su iz momčadi instruirali Lewisa da namjerno krši pravila, jer znaju da će jeftino proći od sudaca? Možda Whiting(ili bilo ko drugi iz FIA-e) gura engleskog pulena. Mislim ne možemo to znati, ali možemo pretpostavljati. I trebam li ja na osnovu te pretpostavke da ne podnosim Lewisa Hamiltona? I da li je to uopšte normalan rezon?
slika

Hoću da budem drugačiji, pa stoga neću ostoju staviti na ignore listu :)
Fiorano04

zdrava logika i čisti razum mi to nalažu
Zdrava logika i čisti razum meni govore da Massa nije imao ništa za izgubiti pa se je onda sa njegovom strategijom moglo kockati ali ok, ti imaš svoje mišljenje a ja svoje i time je ova rasprava za mene završena.
luka_kimi
Moderator
Moderator

One and only je napisao/la:Kad več prozivaš za navijačku pristranost onda obrati pažnju na ovo:
Zato i ne podnosim Alonsa. Dobro, poglavito zato.
To su tvoje dvije rečenice. Znači ti svoj navijački animozitet donosiš na osnovu pretpostavke.

Jel u redu onda da ja kažem da su iz momčadi instruirali Lewisa da namjerno krši pravila, jer znaju da će jeftino proći od sudaca? Možda Whiting(ili bilo ko drugi iz FIA-e) gura engleskog pulena. Mislim ne možemo to znati, ali možemo pretpostavljati. I trebam li ja na osnovu te pretpostavke da ne podnosim Lewisa Hamiltona? I da li je to uopšte normalan rezon?
Nisam to ni rekao, kao što sam gore naglasio, poglavito ga zato ne podnosim. Ima tu još stvari iz 2007. o kojima sada ne bih pričao, jer nije ni vrijeme niti mjesto, ali eto, tvoje mišljenje je tvoje mišljenje i ja ga poštujem. ;)

I ako bi se mogli vratiti na temu - Ferrari. ;)
slika
bravof
Početnik
Početnik

Post Postao/la bravof »

o cemu Vi raspravljate.....Alonso ljigav,pa stvarno ima postova toliko smijesni,a koji bi to vozac progovorio protiv tima za koji vozi,sto je sto je Hamilton sutio ko mulac za spijunazu Ferrarija,sto je papak sutio poslije Valesije o incidentu sa SC,,i on nije ljigav,naravno da nije on je ljiga.....

Alonsu bar niko ne trpa rijeci i recenice u usta kao Hamiltonu i opet kad nesto iznese bas je debilno...
slika
slika
slika
Ferrari ljubav nasa,a zavist Vasa.
Sanel
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač
Navijam za: Nikoga
Kontakt:

Post Postao/la Sanel »

Mislim stvarno je čudan način na koji neki razmišljaju ovdje. Mrziti Alonsa zato što je navodno i jer misliš da je sudjelovao u prevari u singapuru je u najmanju ruku blentavo, naročito ako čitav svijet i istraga supokazali da Alonso nije imao nikakvogpojma o tome, ai eto, volio bih da mi netko nabroji alonsove situacije u karijeri gdje je namjerno kršio pravila i nemojte mi navoditi singapur jer je tu dokazano istragom da nije bio upleten, nego želim samo činjenice.
Sa druge strane za Hamiltona ćemo uzeti samo ovu sezonu i eto dva primjera, prvi je kad je 4 puta mjenjao smjer da zaustavi Petrova iako je to godinama zabranjeno još od doba Schumia i Hakinena i ovaj zadnji put kada je obišaoSC znajući da ne smije. Čim netko voli čovjeka koji svjesno vara meni to sasvim dovoljno govori o karakteru tog navijača, tako sam isto razmišljao i u vezi schumia jer je također namjerno izazivao incidente i varao svjesno. Iako su oba genijalni vozači i svaki respekt i naklon za njihovo umijeće vožnje,ovakvo ponašanje koje je potpuno nepotrebno s obzirom na talent i znanje je jednostavno nedopustivo. Možda bi i shvatio da to pokuša netko tko vozi za Sauber ili Force indiu jer mu je to možda jedina prilika za pobjedu ili postolje, ali da to radi čovjek koji sesvaku trkubori za pobjedu nikako mi ne ide u glavu. Takvo nešto mogu samo neodgojeni ljudi
...kažu čekanje se isplati, vjeruj meni lažu ti,
želiš vidjet kako ne treba, dođi ja pokažem ti...
Ricxpa
Test vozač
Test vozač
Navijam za: [Alonso] [Ferrari]

Post Postao/la Ricxpa »

Ekipa iz Ferrarija se sada treba zainatiti i još više pritisnuti s tim razvojem bolida i gurati samo naprijed. Od žaljenja nema ništa a drugi neka se raduju na poklonjenim podijima i bodovima, vrijeme ce pokazati ;)
Zocky
Navijam za: Fernando Alonso

Post Postao/la Zocky »

Sanel, podpuno si u pravu, ali zašto ti misliš da hamilton sve to radi? Ne samo, da ne dobije kazne, praktički još dobije i nagradu. Alonso bi po izlazima iz boksa inače bijo verovatno pred hamijem, jer je ovaj morao još menjati nos, ako se nevaram. A sata pogledaj, na kraju je uz tu kaznu bio 2, a alonso 8./9. Znači čovek ne samo da nije poštovao pravila, nego je dobijo takvu kaznu, da je sa tim manevrom DEBELO profitirao. I sada reci ti meni, zašto onda on do nebi ponovijo i drugi puta?

Da se razumemo, ja nikako ne odobravam to, što je hami napravio, baš kontra, ali kad ovo pogledaš, tek onda vidiš, da se to totalno izplati hamiju raditi i točno zato on to radi.
Pa i djete če pokušati ukrasti nešta i če nastaviti, ako ga na neki način ne kazniš. Tako je i tu. S time, da je on bio čak nagrađen za to.

I na kraju samo za info, jedna osoba je par godina nazad u GP2 točno isto to napravila (prestigla SC) i također dobila kaznu...ne drive through, nego BLACK FLAG.
Jel je uopšte potrebno da kažem, da je ta osoba bila također hamilton? :P
I sada malo usporedite te dve situacije, pa mi recite, dali je kazna premila ili ne....
Odgovori