Formula 1 team - Scuderia Ferrari [F1-75]

Novosti o vozačima i timovima, glasine...

Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73

Odgovori
Arai
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač
Ja sam: Vozač
Navijam za: McLaren
Kontakt:

Re: Formula 1 team - Ferrari

Post Postao/la Arai »

Sanel je napisao/la:Mislim stvarno je čudan način na koji neki razmišljaju ovdje. Mrziti Alonsa zato što je navodno i jer misliš da je sudjelovao u prevari u singapuru je u najmanju ruku blentavo, naročito ako čitav svijet i istraga supokazali da Alonso nije imao nikakvogpojma o tome, ai eto, volio bih da mi netko nabroji alonsove situacije u karijeri gdje je namjerno kršio pravila i nemojte mi navoditi singapur jer je tu dokazano istragom da nije bio upleten, nego želim samo činjenice.
Sa druge strane za Hamiltona ćemo uzeti samo ovu sezonu i eto dva primjera, prvi je kad je 4 puta mjenjao smjer da zaustavi Petrova iako je to godinama zabranjeno još od doba Schumia i Hakinena i ovaj zadnji put kada je obišaoSC znajući da ne smije. Čim netko voli čovjeka koji svjesno vara meni to sasvim dovoljno govori o karakteru tog navijača, tako sam isto razmišljao i u vezi schumia jer je također namjerno izazivao incidente i varao svjesno. Iako su oba genijalni vozači i svaki respekt i naklon za njihovo umijeće vožnje,ovakvo ponašanje koje je potpuno nepotrebno s obzirom na talent i znanje je jednostavno nedopustivo. Možda bi i shvatio da to pokuša netko tko vozi za Sauber ili Force indiu jer mu je to možda jedina prilika za pobjedu ili postolje, ali da to radi čovjek koji sesvaku trkubori za pobjedu nikako mi ne ide u glavu. Takvo nešto mogu samo neodgojeni ljudi
Jel tebi jasno što je to svjesno varanje? Čini mi se da i ne baš. Pogledaj što je izjavio Hamilton, a onda ga optužuj za varanje...
I was coming round turn one and literally as I got to the safety car line I saw that the safety car was pretty much alongside me. I thought I had passed it, so I continued and that was it.
Ti ne ostavljaš prostora za eventualnu vozačku pogrešku. Po tome bi ja trebao komentirati Alonsov jump start kao nešto najgore na
svijetu. I onda se još nađe komentirati mentalitet Hamiltona, ali ne želi vidjeti onaj još gori koji "krasi" Alonsa. :roll:
Izjava da je Singapurska pobijeda potpuno zaslužena, iako i sam znam u kakvim je uvijetima postignuta. Pa opet izjava
da mehanički problemi Vettela i Hamiltona nemaju veze sa srećom i njegovom drugom mjestom. Nesportsko ponašanje blokiranjem
vlastitog momčadskog kolege u boksu pokazuje odličan odgoj ako smo se već toga dotakli.

Pa ako već nešto pišeš potrudi se i saznaj bitne detalje, a ne držati se k'o pijan plota tvrditi nešto.
slika
Sanel
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač
Navijam za: Nikoga
Kontakt:

Post Postao/la Sanel »

Znam šta je svjesno varanje,možda sam semalo pregruboizrazio pa ću preformulirati u svjesno kršenje pravila, jer se na snimci jasno vidi da kad je vidio SC da je prvo usporio i vozio se iza njega, aonda tik pred zavojem, nakon što je SC prešao onu crtu izlaza iz boksa onda je hamilton odlučio proći ga, dakle razmišljao je par sekundi i onda prošao, iako zna da ne smije, dakle svjesno kršenje pravila. Dakle nema riječi ovozačkoj pogrešci već jedino namjeri.
I ti sve to uspoređuješ sa jumpstartom?mislim stvarno, smiješan si, jumpstart je bio greška i tu nitko ne dvoji, pa ni alonso, jednostavno tu je desetinka presudila, ne par sekundi.
Ne sjećam se da je Alonso nakon što je otkrivena singapurska prevara igdje izjavio da je pobjeda zaslužena tako da ću to zanemariti, a kvarovi drugih bolida doista nemaju veze sa srećom već jednostavno greškom da li mehaničara ili inženjera. Sreća je splet okolnosti, kao npr. weeber izleti, izlazi sc i vette ući u boks, a hamilton ili alonso stignu i onda on mora još čitav jedan krug odvoziti, a ovi su obavili bokseve, to je sreća. Ili nesretno naletiti na neki otpadak sa bolida i odustati sa utrke, kvarovi drugih momčadi i bolida nemaju nikakve veze sa srećom.
I nije alonso nikoga blokirao kao što je i massa izjavio, već je jednostavno iskoristio massinu neopreznost i to je sve, nikakvo blokiranje. Blokirao je jedino hamiltona na kvalama umađarskoj i to je stvarno bilo nesportsko ponašanje, bez daljnjega.
...kažu čekanje se isplati, vjeruj meni lažu ti,
želiš vidjet kako ne treba, dođi ja pokažem ti...
luka_kimi
Moderator
Moderator
Navijam za: Kimi

Post Postao/la luka_kimi »

Sanel je napisao/la:Znam šta je svjesno varanje,možda sam semalo pregruboizrazio pa ću preformulirati u svjesno kršenje pravila, jer se na snimci jasno vidi da kad je vidio SC da je prvo usporio i vozio se iza njega, aonda tik pred zavojem, nakon što je SC prešao onu crtu izlaza iz boksa onda je hamilton odlučio proći ga, dakle razmišljao je par sekundi i onda prošao, iako zna da ne smije, dakle svjesno kršenje pravila. Dakle nema riječi ovozačkoj pogrešci već jedino namjeri.
I ti sve to uspoređuješ sa jumpstartom?mislim stvarno, smiješan si, jumpstart je bio greška i tu nitko ne dvoji, pa ni alonso, jednostavno tu je desetinka presudila, ne par sekundi.
Ne sjećam se da je Alonso nakon što je otkrivena singapurska prevara igdje izjavio da je pobjeda zaslužena tako da ću to zanemariti, a kvarovi drugih bolida doista nemaju veze sa srećom već jednostavno greškom da li mehaničara ili inženjera. Sreća je splet okolnosti, kao npr. weeber izleti, izlazi sc i vette ući u boks, a hamilton ili alonso stignu i onda on mora još čitav jedan krug odvoziti, a ovi su obavili bokseve, to je sreća. Ili nesretno naletiti na neki otpadak sa bolida i odustati sa utrke, kvarovi drugih momčadi i bolida nemaju nikakve veze sa srećom.
I nije alonso nikoga blokirao kao što je i massa izjavio, već je jednostavno iskoristio massinu neopreznost i to je sve, nikakvo blokiranje. Blokirao je jedino hamiltona na kvalama umađarskoj i to je stvarno bilo nesportsko ponašanje, bez daljnjega.
Samo da se ubacim, evo ti link za boldano:

LINK

I što se tiče prvog dijela posta, mislim da se ipak radi o tome da je razmišljao smije li ga preći, pa je malo vagao smije/ne smije, i odlučio je riskirati i proći. To je moje mišljenje. ;)
slika
I don't know driving in another way which isn't risky. Each one has to improve himself. Each driver has its limit. My limit is a little bit further than other's. Kimi Raikkonen... :)
Arai
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač
Navijam za: McLaren
Kontakt:

Post Postao/la Arai »

kimiraikkonen1 je napisao/la:svejedno smijesno je covjece... zna da bi SC upalio zelena svijetla da prođe a nije zato zasto nije lijepo cekao iza nego nagazio na gas ...
Pa daj čovječe pročitaj njegov citat gore koji sam stavio dva post iznad. Još ti sam veli da je procijenio da SC nije stigao do
SC linije i zato ga je prestigao! Pa samo treba čitati.
Sanel je napisao/la:Znam šta je svjesno varanje,možda sam semalo pregruboizrazio pa ću preformulirati u svjesno kršenje pravila, jer se na snimci jasno vidi da kad je vidio SC da je prvo usporio i vozio se iza njega, aonda tik pred zavojem, nakon što je SC prešao onu crtu izlaza iz boksa onda je hamilton odlučio proći ga, dakle razmišljao je par sekundi i onda prošao, iako zna da ne smije, dakle svjesno kršenje pravila. Dakle nema riječi ovozačkoj pogrešci već jedino namjeri.
Ovo boldano...
Evo ti video pa pogledaj, i dalje tvrdi da si u pravu. To samo potvrđuje moju kritiku iz prvog posta da ovu svoju informaciju, tj.
mišljenje nisi ni pokušao ispitati ili na bilo koji način provijeriti.
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=WZRsJX3E ... re=related[/youtube]

Jasno je vidljivo da Hamilton usporava jer vidi SC. Nakon toga se vozi paralelno vjerojatno čekajući zelena svjetla. Ali tada
uočava da SC nije na stazi, tj. još nije prošao SC liniju pa raspali po gasu. Mislio je da SC još nije izašao na stazu i da ga je
on prije toga pretekao, a ništa mu nisu javili iz momčadi. Barem koliko je meni poznato... Gdje je tu SVJESNO kršenje pravila??!!

Ovo crveno...
Ovdje se također radi o grešci, točnije o krivoj procjeni vozača. Jel prošao SC liniju ili ne...

Ovo plavo...
Evo ti LINK, sve ti tu piše, nemoram čak ni ništa pojašnjavati.

Što se tiče sreće... Recimo da tu neću komplicirati. To ovisi o stajalištima koja nemoraju biti ista. Ali nemoj mi onda AKO Alonsu
ode motor u sljedećim utrkama, a na vodećim je pozicijama, "plakati" i žaliti i neću ni riječ reći.

Što se tiče blokiranja, mislio sam na Mađarsku. Samo ću to reći.

I gledaj.. Hamilton je daleko od sveca, da se razumijemo. A nije ni Alonso bezgriješan... Poanta je u tome da mi se ne čini ispravnim
nekoga optuživati bez da se provjeri točnost mišljenja i/ili podataka. Ništa drugo... ;)
slika
mantikor
Navijam za: Fernando Alonso

Post Postao/la mantikor »

luka_kimi je napisao/la:
Samo da se ubacim, evo ti link za boldano:

LINK

I što se tiče prvog dijela posta, mislim da se ipak radi o tome da je razmišljao smije li ga preći, pa je malo vagao smije/ne smije, i odlučio je riskirati i proći. To je moje mišljenje. ;)

jesi gledao tu trku u singapru?? DA Alonso izbio na celo zbok reziranog SC, ali video kako vozio, negova vremena ?? nitko nije vozio u negovom tempu, ni Massa ni Hamilton ..stoga on i izjavljue da je zasluzio pobedu, ON SE TRUDIO..
a cto se tice Hamiltona imam jak dojam da decko ne razmislja puno,on vozi , vozi dobro agresivno, atraktivno no nerazmislja cto radi stoga puno krsenja pravila..
a mozda bas razmislja. on puno krse te pravila ali skoro uvek se izvuce s nekakvim upozoreniem ili kaznicom preblagom pa svakij put ne to i racuna?? Mozda.. A mozda njega nekaznjavaju sbog straha da nebi ko sudce obtuzio v deskrimenacie rase( crnce).. Svasta mozda , a istinu znaju tok te o kom mi tu raspravljamo...
Dani
Legenda
Legenda
Navijam za: Hamiltona

Post Postao/la Dani »

A kao drugi se nisu trudili na utrci? Ne kužim.
Biti drugi znači biti prvi među gubitnicima. Ayrton Senna.

slika
Zocky

Post Postao/la Zocky »

Alonso je onaj vikend doista bio strašno brz, več u treningima je bio strašan, a i do kvalija je bio dobar, dok ni tamo udario u neku ogradu i upropastio strašno obetavan vikend. I to jest istina, posle toga mu niko nije mogao blizu. Tako da jeste zaslužio. Šta je izgubio na kvalijima, to je dobio na utrci. Ne na fer način, ali koliko se zna, on nije ovdje ništa znao. More se sada nagađivat ovako, onako, ali nije mu dokazano ništa.
natural
Navijam za: Scuderia Ferrari Marlboro

Post Postao/la natural »

Ažurirajte svoje albume svog srcu dragog tima novim slikama sa VN Europe...

četvrtak i petak >>> Megaupload Download <<<

subota i nedjelja >>> Megaupload Download <<<

/nemojte zahvaljivati u temi, ako već imate namjeru to činiti, pošaljite na PM kao i dosad/

uživajte...
slika
Schumy.d
Legenda
Legenda
Navijam za: Ferrari

Post Postao/la Schumy.d »

zagor je napisao/la: Slazem se da je najbolji, ali nebi da ide u Ferrari, jer imam osjecaj da u Ferrariju ne postuju vozace a i bolje je kad se bore Mclaren protiv Ferrarija nego Mclaren protiv Mclarena ili Ferrari protiv Ferrarija...
Post je kopiran iz teme o Lewisu.

Kako misliš da ne poštuju vozače u Ferrariju?
Nejasno mi je da poslije afere s Alonsom misliš da u Mclarenu imaju više poštovanja prema vozačima nego u Ferrariju... :?

Primjer čistog "nepoštivanja" vozača Ferrarija ti je Massa. Čovjeka su čekali da se oporavi nakon one ozlijede, čvrsto stajali uz njega, ove sezone mu još produžili ugovor (u jednoj ne baš blistavoj sezoni). ;)
To što su otpisali Kimija (po meni razumljivo), a ti si navijač njegov, to je druga stvar. ;)
Ferrari-BiH
Veteran
Veteran

Post Postao/la Ferrari-BiH »

NOVI LOGO EKIPE

slika
¡oʞɐdoɐu ǝɾ ǝʌs ˙oןıq ǝɾ oʇs oɐʞ ǝɾıu ǝsıʌ ɐʇsıu
Walter
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Kontakt:

Post Postao/la Walter »

Od Marlbora ni traga.
slika
nikolaa
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač
Navijam za: FERRARI

Post Postao/la nikolaa »

Walter je napisao/la:Od Marlbora ni traga.
Ovo meni sada ide vise na Marlboro nego prije.. :)
FORZA FERRARI!!!
vidc
Veteran
Veteran
Navijam za: Scuderia Ferrari

Post Postao/la vidc »

slika

nekakva analogija sigurno postoji
sunseeker
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač
Navijam za: F1

Post Postao/la sunseeker »

nikolaa je napisao/la:
da! a ovaj koji je to dizajnirao je genijalac, svaka mu čast!

i gospon morris je sigurno zadovoljan
Dani
Legenda
Legenda
Navijam za: Hamiltona

Post Postao/la Dani »

Još samo fali "Pozdrav iz Rovinja".
Biti drugi znači biti prvi među gubitnicima. Ayrton Senna.

slika
Vleki
Test vozač
Test vozač
Navijam za: Michaela Schumachera

Post Postao/la Vleki »

:badgrin: :badgrin: :badgrin: :badgrin:
slika
Nisam mogel izdržati :evil:
Od početka do kraja, u dobru i u zlu, uvjek vjeran Schumy-ju.
nikolaa
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač

Post Postao/la nikolaa »

Ferrari i Morris nastavljaju saradnju u F1 i to mnogo agresivnijim pristupom nego sada.Izgleda da govore svima kako im mogu samo pljunuti pod prozor, te izgleda da vuku za nos cijeli F1 establisment..

Samo tako!!! Kad su mogli i do sada, mogu i od sada jos vise... :))))))
FORZA FERRARI!!!
nikolaa
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač

Post Postao/la nikolaa »

Jedna od slika na http://www.formula1.com/gallery/race/20 ... riday.html je i slika Ferrari-jevog upravljaca.Na utrci za VN Britanije implementirali su novi upravljac za LCD zaslonom na sredini.Zaslon pruza informacije o temperaturama, stepenu prenosa, okretajima i sl.
FORZA FERRARI!!!
F2004_the_best_ever
Svjetski prvak
Svjetski prvak

Post Postao/la F2004_the_best_ever »

Ja sam zadovoljan današnjim nastupom Ferrari-ja na Silverstoneu =D> . Neko će reći pa Ferrari je iza Red Bull-a 0.8-0.9 s, ali to nije tačno pravi zaostatak Ferrari-ja-Alonsa za Red Bull-om je oko 0.5 s, jer je Alonsa u njegovom drugom pokušaju da napravi vrijeme omeo Schumacher u 3 sektoru i sigurno je izgubio oko 0.3s zbog toga i nije uspijo da popravi svoje vrijeme i skoro ga je zbog toga i Hamilton prestigao. ;)
Ovaj zaostatak od 0.5 s Ferrarija za Red Bull-om nije toliko strašan kada se uzmu u obzir neke druge slične utrke ove sezone, Turska i Španjolska, i razlozi zašto je Red Bull brži od Ferrari-ja 0.5 s su sljedeći:
- Silverstone odgovara bolidu Red Bull-a, odgovarao je i prošlogodišnjem bolidu Red Bull-a i za očekivat je bilo da se to dogodi i sa ovosezonskim bolidom, to je jednostavno tako, i 2007 i 2008 neke staze su odgovarale Ferrariju neke McLarenu, ništa novo;
- Bolid Red Bulla je koncipiran tako da bude bolji u kvalifikacijama nego u utrci, mislim da su išli svjesno da nešto brzine žrtvuju u utrci na uštrb kvalifikacija, mislim na postavke bolida i na sam koncept bolida, a to dosadašnji dio sezone i pokazuju jer nisu toliko brži u utrci po krugu koliko su brži u kvalifikacijama;
- Red Bull ima specijalnu elektronsku mapu rada Renaultovog motora, čija je najvažnija karakteristika da je u stanju cijelo vrijeme držati konstantni pritisak ispušnih plinova u kvalifikacijskom krugu, kada vozač odabere ključnu mapu, ispušni plinovi, koje Red Bull Racing upuhuje u difuzor, tako generiraju downforce bez da vozač pritišće gas, upravo taj faktor je odlučujući u sporim zavojima, u kojima Red Bullovi vozači, unatoč manjim brzinama, imaju više aerodinamičkog potiska od svojih suparnika, a naravno i blown difuzor kod Red Bulla bolje funkcionira neko kod drugih.

Ja vjerujem da Red Bull sutra neće imati prednost u utrci u odnosu na Ferrari-Alonsa, i u Turskoj i u Španjolskoj Red Bull je imao veliku prednost u kvalifikacijama ali ne i u utrci u odnosu na McLaren, ja vjerujm da sutra Alonso može izazvati Red Bull, samo da dobro starta, a starta sa čistije strane, i neće biti problema, ja vjerujem da će Ferrari i Alonso sutra imati dobar tempo u utrci a što se tiče simulacija sa punim tankom bili su odlični i to na obje komponente guma to je ono što mi uliva optimizam za sutrašnju utrku. ;)
GO FERRARI!!!!!!
P.S. Evo i od mene jedan pozitivan post o Ferrari-jevim mogućnostima uoči utrke, da me kolege Ferraristi ne bi stalno kritikovali. :biggrin:
Chuck Norris
Veteran
Veteran

Post Postao/la Chuck Norris »

F2004_the_best_ever je napisao/la:
Ja vjerujem da Red Bull sutra neće imati prednost u utrci u odnosu na Ferrari-Alonsa, i u Turskoj i u Španjolskoj Red Bull je imao veliku prednost u kvalifikacijama ali ne i u utrci u odnosu na McLaren, ja vjerujm da sutra Alonso može izazvati Red Bull, samo da dobro starta, a starta sa čistije strane, i neće biti problema, ja vjerujem da će Ferrari i Alonso sutra imati dobar tempo u utrci a što se tiče simulacija sa punim tankom bili su odlični i to na obje komponente guma to je ono što mi uliva optimizam za sutrašnju utrku. ;)
GO FERRARI!!!!!!
E kad si ti optimist onda je Ferrari stvarno jak :biggrin: :biggrin:
...put u raj nije posut ružama...
Walter
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Kontakt:

Post Postao/la Walter »

sunseeker je napisao/la:
nikolaa je napisao/la:
da! a ovaj koji je to dizajnirao je genijalac, svaka mu čast!

i gospon morris je sigurno zadovoljan
Stvarno, nisam odmah ni primjetio sličnost.
slika
nikolaa
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač

Post Postao/la nikolaa »

F2004_the_best_ever je napisao/la:Ja sam zadovoljan današnjim nastupom Ferrari-ja na Silverstoneu =D> . Neko će reći pa Ferrari je iza Red Bull-a 0.8-0.9 s, ali to nije tačno pravi zaostatak Ferrari-ja-Alonsa za Red Bull-om je oko 0.5 s, jer je Alonsa u njegovom drugom pokušaju da napravi vrijeme omeo Schumacher u 3 sektoru i sigurno je izgubio oko 0.3s zbog toga i nije uspijo da popravi svoje vrijeme i skoro ga je zbog toga i Hamilton prestigao. ;)
Ovaj zaostatak od 0.5 s Ferrarija za Red Bull-om nije toliko strašan kada se uzmu u obzir neke druge slične utrke ove sezone, Turska i Španjolska, i razlozi zašto je Red Bull brži od Ferrari-ja 0.5 s su sljedeći:
- Silverstone odgovara bolidu Red Bull-a, odgovarao je i prošlogodišnjem bolidu Red Bull-a i za očekivat je bilo da se to dogodi i sa ovosezonskim bolidom, to je jednostavno tako, i 2007 i 2008 neke staze su odgovarale Ferrariju neke McLarenu, ništa novo;
- Bolid Red Bulla je koncipiran tako da bude bolji u kvalifikacijama nego u utrci, mislim da su išli svjesno da nešto brzine žrtvuju u utrci na uštrb kvalifikacija, mislim na postavke bolida i na sam koncept bolida, a to dosadašnji dio sezone i pokazuju jer nisu toliko brži u utrci po krugu koliko su brži u kvalifikacijama;
- Red Bull ima specijalnu elektronsku mapu rada Renaultovog motora, čija je najvažnija karakteristika da je u stanju cijelo vrijeme držati konstantni pritisak ispušnih plinova u kvalifikacijskom krugu, kada vozač odabere ključnu mapu, ispušni plinovi, koje Red Bull Racing upuhuje u difuzor, tako generiraju downforce bez da vozač pritišće gas, upravo taj faktor je odlučujući u sporim zavojima, u kojima Red Bullovi vozači, unatoč manjim brzinama, imaju više aerodinamičkog potiska od svojih suparnika, a naravno i blown difuzor kod Red Bulla bolje funkcionira neko kod drugih.

GO FERRARI!!!!!!
P.S. Evo i od mene jedan pozitivan post o Ferrari-jevim mogućnostima uoči utrke, da me kolege Ferraristi ne bi stalno kritikovali. :biggrin:
Poslije ovog posta, svi navijaci Ferrari-ja diljem svijeta trebaju sutra racunati na pobjedu Ferrari-ja ili cak 1-2 za Ferrari. A moguc je kontraefekat pa na Silverstone-u zaveje snijeg koji otkaze utrku.. :D
FORZA FERRARI!!!
drsrle
Navijam za: ferrari

Post Postao/la drsrle »

ne znam da li je iko primjetio nova poboljšanja na Ferrarijevom bolidu

famozni F duct od sada ima dva otvora za zrak i s lijeve i s desne strane shark fin-a.
Forza FERRARI
nikolaa
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač

Post Postao/la nikolaa »

drsrle je napisao/la:ne znam da li je iko primjetio nova poboljšanja na Ferrarijevom bolidu

famozni F duct od sada ima dva otvora za zrak i s lijeve i s desne strane shark fin-a.
2 otvora su bila od momenta kada je f-duct ubacen na F10...

Promjene su najvise mehanicke prirode, nesto malo se prckalo po krilima i to je dovelo do blagog pomaka u performansama..
FORZA FERRARI!!!
F2004_the_best_ever
Svjetski prvak
Svjetski prvak

Post Postao/la F2004_the_best_ever »

@Chuck Norris
@nikolaa,

samo se vi zezajte sa mnom, meni je hobotnica Paul rekla da će Ferrari danas biti dobar :D :biggrin: :biggrin:
Odgovori