Zanimljivo bi bilo vidjeti tvoje mišljenje da je Alonso napravio isti prekršaj.tomidix je napisao/la:@Arai
Bull****... Pa svi se Alonsovi navijaci slazu da je Alonso zasluzio kaznu, ali samo ako prethodno FIA kazni Hamiltona za njegove nekorektne poteze... I to dostojno kazni, a ne formalno... Ja mislim da za preticanje SC-a postoji jedna jedina optimalna kazna... To je DQ i dovidenja... Inace ne vidim smisao postojanja istog na stazi... Isto tako Alonsu je kazna opravdana, ali ne nakon onog sto se na zadnjoj utrci dogodilo u Valenciji... Defeinitivno ne nakon toga...

Što se to zapravo dogodilo u Valenciji? Ako ti nije problem, daj mi izvadak iz pravila, u kojemu točno piše da niti jedan bolid ne smije preteći SC. Toga pravila nema. Postoji pravilo, ali potpuno nedorečeno pravilo. Lewis je kažnjen. Bunite se na vrijeme potrebno sucima da donesu odluku? Be my guest. Ali ne možete poreći da drže neki određeni kriterij, a to je da 15-ak krugova uvijek razmatraju odluku. Lewis je kažnjen nakon 15 krugova, Alonso isto tako.

I sam si je kriv. I on i Ferrari. Da su lijepo odmah pitali vodstvo utrke mora li Alonso pustiti Kubicu, sve se ovo moglo izbjeći. Isto tako, sve se moglo izbjeći i da je Alonso odmah, bez razmišljanja vratio poziciju. Pogotovo nakon onog cirkusa u Belgiji 2008. Toliko hvalite Alonsa, toliko ga uzdižete, "kako je samo inteligentan, on zna točno što bolidu treba da bude pravi, ma jednostavno majstor", a sada ga, neki od vas (ne gore spomenuti kolega), prikazuju glupanom, samo kako bi opravdali to što nije odmah vratio potez. Jadničak, zbunio se...

Čitam neke stare postove i u temi o Hamiltonu, i o Alonsu, i o Kimiju, i nameće mi se samo jedan zaključak. Sve dok svi mi (da, mi, jer tu apsolutno uključujem sebe) ne skinemo te čarobne naočale subjektivnosti, nikada nećemo doći na zelenu granu. Alonsovi će navijači nastavljati zagovarati kaznu za Hamiltona, misleći da su u pravu, mi, Lewisovi navijači, branit ćemo Lewisa, također misleći da smo u pravu, i tako u nedogled.
S druge strane, kada ne bi bilo subjektivnih navijača, ovog foruma vjerojatno ne bi niti bilo, ili bi bio vrlo slabo posjećen, tako da se opet sve svodi na isto - ili se svađamo, ili uopće ne pričamo.