domenico je napisao/la:Kako im je u doba Schumija sve ulazilo
Ako je ovu rečenicu vrednovati, u prevodu bi značilo da je ovo doba Hamiltona! Meni će lično F10 ostati u pamćenju i u srcu... Nije F10 spor bolid, F10 po trenutnoj formi ( i stojim iza svojih riječi) je bolid u kojem Fernando Alosno može biti svjetski prvak ( čitajte ''mogao'')... Postoje određene utrke u sezoni koje želim što prije da zaboravim, u osnovi, ovo je jedna vraški čudna sezona, ali, zbrojite bodove koje je Alonso mogao uzeti na zadnje dvije utrke i zbrojite bodovni zaostatak pa onda sagledajte situaciju... Naravno, sada će neki reći da se zbroje bodovi koje su Seb ili Lewis mogli uzeti, ali kvarove neračunam, činjenica je da Fernando debelo prednjači u izgubljenim bodovima zbog sudačkih odluka, a to trenutno ( barem meni) nije loša slamka za hvatanje jer ipak su vozačke greške i kvarovi nešto drugo, nešto što nikad nebih navodio kao argument... Kada gledam iz tog ugla vidim da zaostatak nebi bio ogroman i neću da upirem prstom ni u koga, ali ću reći da je moje mišljenje to da je sreća presudila i odlučila sezonu, jer su je neki imali na pretek, a neki je nisu imali uopšte i čak dvije utrke u nizu su se našli u najgore vrijeme na najgorem mogućem mjestu... Prije cca mjesec dana sam želio od F10 samo još malo brzine, to smo dobili, a sreća je odlučila da realno jako konkurentan F10 po rezultatima izgleda jako nekonkurento... Teška sezona, ali F10 ću pamtiti kao bolid kapacitiran za velike domete koji je mogao parirati McMu i Red Bullu, ali ne i nesreći koja je i dalje mnogo brža! Nažalost... Za mene tužna i stresna sezona do sada, ali znam da se neplaniram izvlačiti na bolid kao neki!