aj sad mi neko objasni-di je tu logika?gringo73 je napisao/la:McLaren neće koristiti F-duct u Monzi! Link
Formula 1 team - McLaren F1 Team [MCL36]
Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73
- ~IsR~Lux
- Početnik
- Ja sam: Vozač
- Navijam za: V8
Re: Formula 1 team - McLaren
-
- Veteran
- Navijam za: Fernando Alonso
SFM je napisao/la:aj sad mi neko objasni-di je tu logika?gringo73 je napisao/la:McLaren neće koristiti F-duct u Monzi! Link
nema logike,al kod njih se zna da sve rade brez logike

Alonsista hasta la muerte..
- McLewis
- Veteran
- Navijam za: McLaren i Mercedes
druga ekipa u prvenstvu radi sve bez logike????????Alonso-champ je napisao/la:SFM je napisao/la:aj sad mi neko objasni-di je tu logika?gringo73 je napisao/la:McLaren neće koristiti F-duct u Monzi! Link
nema logike,al kod njih se zna da sve rade brez logike![]()

aj okej, ako je ekipa koja je izumila f-duct vjerojatno ima dobar razlog da ga tu ne koristi....
McLaren u <3
- majstor iz maranella
- Profesionalni vozač
- Navijam za: Ferrari i Schumachera
ja isto mislim da ne bi bzvz micali to, očito su možda našli neko drugo riješenja koje će im donijeti prednost (al ipak se nadam da ne bu prednostiMcLewis je napisao/la: aj okej, ako je ekipa koja je izumila f-duct vjerojatno ima dobar razlog da ga tu ne koristi....

- Dero
- Profesionalni vozač
- Navijam za: Ferrari
Pročitajte prvo linkani članak pa onda kometirajte....
"...so would in theory be perfect for a straightline advantage - the fact the track requires such a low wing set-up actually makes the F-duct redundant because there is not enough drag for it to get rid of."
"...so would in theory be perfect for a straightline advantage - the fact the track requires such a low wing set-up actually makes the F-duct redundant because there is not enough drag for it to get rid of."
- gringo73
- Naj F1 član foruma 2010.
- Navijam za: McLaren
Evo kako izgleda 'seat fitting' u našoj momčadi.
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=u-SOtWSG ... r_embedded[/youtube]

-
- Navijam za: Nikoga
E kaj se tiće f-ducta cijelo vrijeme mislim na stazu u monzi i sad da vidim da ga neće koristiti e onda kad su tak pametni zake su ga koristili u monacu!
Jednom McLaren uvijek McLaren!!!!!!!
- majstor iz maranella
- Profesionalni vozač
- Navijam za: Ferrari i Schumachera
evo reče ti kolega:hrcfaca (Lewis Hamilton) je napisao/la:E kaj se tiće f-ducta cijelo vrijeme mislim na stazu u monzi i sad da vidim da ga neće koristiti e onda kad su tak pametni zake su ga koristili u monacu!
Dero je napisao/la:Pročitajte prvo linkani članak pa onda kometirajte....
- Arai
- Profesionalni vozač
- Kontakt:
U Monzi ga neće koristiti zato što tamo od njega neće biti velike koristi kao na drugim stazama. Zbog specifične staze i male količinehrcfaca (Lewis Hamilton) je napisao/la:E kaj se tiće f-ducta cijelo vrijeme mislim na stazu u monzi i sad da vidim da ga neće koristiti e onda kad su tak pametni zake su ga koristili u monacu!
downforcea krilo će stvarati jako malo otpora zraka, a f-duct je sistem koji se riješava tog otpora. Budući da se nema čega riješiti,
jednostavno će ga maknuti da olakšaju bolid... A na kraju krajeva ni to nije sigurno jer je Neale danas napomenuo da o tome još moraju
dodatno razmisliti i tek će onda oldučiti. Što se Monaca tiče, tu je situacija potpuno obrnuta od Monze. Tamo se koristi max. downforce i
f-duct bi teoretski bio savršen, ali budući da nema dugih ravnica njegov se puni potencijal nemože iskoristiti.
U McLarenu ga nisu maknuli zbog toga što tada nisu imali alternativu za njega, a i to je bio sastavni dio bolid. I iskreno, zadnjih par komentara
mi je smiješno. Neki su ismijavali i prozivali tim zbog njihovih odluka, te po tome ispada da su oni stručnjaci za aerodnamiku.

(Neki članak nisu ni pročitali do kraja) Kako uopće možete pisati takve stvari tipa "kad su tak pametni" timu koji je prvi počeo koristiti
f-duct i sigurno o tom sistemu zna puno više od nekolicine fanova.

-
- Navijam za: Ferrari
gringo73 je napisao/la:Evo kako izgleda 'seat fitting' u našoj momčadi.
A sta su to ovdje testirali,nove pojaseve ili dizalicu u slucaju nezgode?
-
- Navijam za: Otkad je Kimi otisao nist
evo arai je sve rekao sto se imalo rec ... to je sve od staze do staze i do tezine bolida

- Arai
- Profesionalni vozač
- Kontakt:
- schuey
- Počasni član
- Navijam za: odlazak Montezemola
- Kontakt:
kakve su to gume?
Ukoliko ste bannani,opomenuti ili Vam je post izbrisan,prekršili ste (najmanje) jedno od ovih pravila ponašanja!
- Arai
- Profesionalni vozač
- Kontakt:
Pa full-wet, samo su i njih koristili na prvom treningu. Mislim da nitko nije probao sa intermedijama.schuey je napisao/la:kakve su to gume?

- schuey
- Počasni član
- Navijam za: odlazak Montezemola
- Kontakt:
Arai je napisao/la:Pa full-wet, samo su i njih koristili na prvom treningu. Mislim da nitko nije probao sa intermedijama.schuey je napisao/la:kakve su to gume?
ne vidim one utore na slici,na svim slikama kaj sam danas gledo čisto se vide utori,a na pressici je rekao da će isprobavat nekaj novo zato me zanimalo

EDIT:evo našao sam,isprobavali su neki downforce o zavojima a ono jesu full wet,samo ja nisam vidio utore na ovoj slici,ugl ok
Ukoliko ste bannani,opomenuti ili Vam je post izbrisan,prekršili ste (najmanje) jedno od ovih pravila ponašanja!
- Arai
- Profesionalni vozač
- Kontakt:
Nemoraš gledati utore... Samo pogledaš dali guma ima zelenu liniju na sredini. Ako ima onda je to wet, ako nema onda je intermediate.schuey je napisao/la:Arai je napisao/la:Pa full-wet, samo su i njih koristili na prvom treningu. Mislim da nitko nije probao sa intermedijama.schuey je napisao/la:kakve su to gume?
ne vidim one utore na slici,na svim slikama kaj sam danas gledo čisto se vide utori,a na pressici je rekao da će isprobavat nekaj novo zato me zanimalo
EDIT:evo našao sam,isprobavali su neki downforce o zavojima a ono jesu full wet,samo ja nisam vidio utore na ovoj slici,ugl ok

- Toon
- Veteran
- Navijam za: mclaren
Bez obzira na vremenske prilike momčad može sutra napraviti dobar posao i vratiti poljuljano samopouzdanje (slikovito rečeno) te postaviti tablice (momčadske i pojedinačne) da izgledaju onako kako bi trebale
...samo bez velikih srXXX i puno se može dobiti ovom utrkom...

"Damn it, Steven, we're men. It's our god-given right to watch sports and smut."
"Oh mighty one in the heavens who created the mountains, the seas and beer ..."
"I'm married to a woman named ... something!"
"Oh mighty one in the heavens who created the mountains, the seas and beer ..."
"I'm married to a woman named ... something!"
-
- Početnik
Arai je napisao/la:U Monzi ga neće koristiti zato što tamo od njega neće biti velike koristi kao na drugim stazama. Zbog specifične staze i male količinehrcfaca (Lewis Hamilton) je napisao/la:E kaj se tiće f-ducta cijelo vrijeme mislim na stazu u monzi i sad da vidim da ga neće koristiti e onda kad su tak pametni zake su ga koristili u monacu!
downforcea krilo će stvarati jako malo otpora zraka, a f-duct je sistem koji se riješava tog otpora. Budući da se nema čega riješiti,
jednostavno će ga maknuti da olakšaju bolid... A na kraju krajeva ni to nije sigurno jer je Neale danas napomenuo da o tome još moraju
dodatno razmisliti i tek će onda oldučiti. Što se Monaca tiče, tu je situacija potpuno obrnuta od Monze. Tamo se koristi max. downforce i
f-duct bi teoretski bio savršen, ali budući da nema dugih ravnica njegov se puni potencijal nemože iskoristiti.
U McLarenu ga nisu maknuli zbog toga što tada nisu imali alternativu za njega, a i to je bio sastavni dio bolid. I iskreno, zadnjih par komentara
mi je smiješno. Neki su ismijavali i prozivali tim zbog njihovih odluka, te po tome ispada da su oni stručnjaci za aerodnamiku.![]()
(Neki članak nisu ni pročitali do kraja) Kako uopće možete pisati takve stvari tipa "kad su tak pametni" timu koji je prvi počeo koristiti
f-duct i sigurno o tom sistemu zna puno više od nekolicine fanova.
Pa to sam ja vec vise puta govoria na ovom forumu, svi su uhvatili tih par kilometra dodatne brzine i onda svi gledaju gdje ravnica pa da mogu vikati F-DUCT, F-DUCT. Veci top speed je samo dodatni bonus. Funkcija f-ducta nije da se dobije veca top brzina vec da se gubitak brzine koja se gubi stavljanjem vise downforca neutralizira.
Na low downforce stazama je manje koristan jer nema se sto nadoknadivati. Ali vecina (ukljucujuci i nase komentatore) misli da je f-duct nestlo slicno KERSU koje pritsnes i letis na ravnici.
- gringo73
- Naj F1 član foruma 2010.
- Arai
- Profesionalni vozač
- Kontakt:
- McLewis
- Veteran
- Navijam za: McLaren i Mercedes
- Ćale od Lewisa
- Svjetski prvak
- Navijam za: Mercedes
start je bio ko iz snova i sve do sudara vettela, mogla je bit dvostruka i puno prednosti nad RB-om. Sad su i Buttonu potonule sve nade, ostaje samo da radi dobar posao ko danas kad je držao sve iza svojih leđa.

- Buba
- Rezervni vozač
- Navijam za: Mclaren i Mercedes
Ma nema razloga da ikome potonu ladje,velikih 150 bodova je jos u igri i veoma se brzo okrene situacija...milion puta se desavalo,nije ni sada nemoguce,osim toga znalo se do zadnjeg zavoja boriti za sampionat 
Ako Mclaren sada podigne svoju brzinu "to another level" vjerujem da ce Hamilton biti dovoljno mudar da iskoristi konkurentnost bolida da ugrabi jake bodove i iskoristi greske Red bulla da ostane u utrci za titulu do zadnje utrke....
Ide Monza ,Mercedes kuca u zadnjem dijelu Mclarena,mislim da se barem tu necemo morati toliko brinuti za performanse,a za dalje ce vec decki iz Vokinga nesto skuvati da ostane se u utrci,jer inace pored ovakvog Red Bulla i Ferrarija bice jako tesko jos 6 utrka...stvarno imaju jak race pace nema sta...mislim da ce Alonso tek doci do izrazaja,moze on jos mnogo i jos je u igri.
P.S. Ne znam sta ona Force India radi sa Mercedesovim motorom,mozda ga nosi Brabusu ili na chip tuning
,ali su tradicionalno najtezi za prestici na ravnom,cini mi se da sam Mercedes inace od svih momcadi sa njihovim motorima ima najmanji top speed,opet vjerovatno je do levela downforca,ali ne bi volio na Monzi zaglaviti iza Sutila 

Ako Mclaren sada podigne svoju brzinu "to another level" vjerujem da ce Hamilton biti dovoljno mudar da iskoristi konkurentnost bolida da ugrabi jake bodove i iskoristi greske Red bulla da ostane u utrci za titulu do zadnje utrke....
Ide Monza ,Mercedes kuca u zadnjem dijelu Mclarena,mislim da se barem tu necemo morati toliko brinuti za performanse,a za dalje ce vec decki iz Vokinga nesto skuvati da ostane se u utrci,jer inace pored ovakvog Red Bulla i Ferrarija bice jako tesko jos 6 utrka...stvarno imaju jak race pace nema sta...mislim da ce Alonso tek doci do izrazaja,moze on jos mnogo i jos je u igri.
P.S. Ne znam sta ona Force India radi sa Mercedesovim motorom,mozda ga nosi Brabusu ili na chip tuning

"Jebes pijanstvo ako te sutra nije sramota"
-
- Profesionalni vozač
Pa Hamilton bi i u izrazito nekonkurentnom Hungaroringu osvojio dobre bodove (3 mjesto) da nije bilo onog kvara. Naucio je on jako puno u zadnjih par godina...
- zvjerko
- Svjetski prvak
- Navijam za: Pirelli i DRS
Pristup gradnji bolida sa što manjim dragom (otporom) ... drugi su htjeli malo više gripa naušrb top speeda.Buba je napisao/la: ...
P.S. Ne znam sta ona Force India radi sa Mercedesovim motorom,mozda ga nosi Brabusu ili na chip tuning,ali su tradicionalno najtezi za prestici na ravnom,cini mi se da sam Mercedes inace od svih momcadi sa njihovim motorima ima najmanji top speed,opet vjerovatno je do levela downforca,ali ne bi volio na Monzi zaglaviti iza Sutila
... i sa onim dijelom koji sam pobrisao (tvoj citat) se, uglavnom, slažem ... imate odličan race pace i zrelijeg Hamiltona koji i sad puno riskira u vožnji ali ne i previše kao Vettel ...