Formula 1 team - Scuderia Ferrari [F1-75]

Novosti o vozačima i timovima, glasine...

Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73

Odgovori
One and only
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Ja sam: Vozač
Navijam za: Ferrari- M. Schumacher

Re: Formula 1 team - Ferrari

Post Postao/la One and only »

dmarijon je napisao/la:POST PREBAČEN IZ MCLARENOVE TEME...

"ne vidim ko bi od mlađih vozača, bar za sada, bio dostojan da u budućnosti vozi za Ferrari.
"

"kubica (ne od mlađih-istina), Hulkenburg, i smijat ćete se - Alguersuari."[/quote]
Istina, smijat ćemo se :) .
slika

Hoću da budem drugačiji, pa stoga neću ostoju staviti na ignore listu :)
Schumy.d
Legenda
Legenda
Navijam za: Ferrari

Post Postao/la Schumy.d »

dmarijon je napisao/la: "kubica (ne od mlađih-istina), Hulkenburg, i smijat ćete se - Alguersuari."
Mislim da su ova zadnja dvojica još prezeleni za Ferrari. Neka se kale još koju godinu, pa tko zna.

Po meni kandidati jedini za Massino mjesto su: Kubica, Vettel, Rosberg. Nitko više.
F2004_the_best_ever
Svjetski prvak
Svjetski prvak

Post Postao/la F2004_the_best_ever »

Schumy.d je napisao/la:
Zašto ne Kubica?? Ove sezone vozi odlično, čak bih rekao bolje i pametnije od Vettela. Meni je i Vettel odličan vozač, ali da dođe Kubica, ne bih se bunio. Čak mislim da bi on bio zadovoljan biti u momčadi sa Alonsom, dok bi Vettel možda imao neke svoje muhe oko broja 1 u timu. ;)
Zato što ga ja ne podnosim :biggrin: i ne bih ga želio vidjet u Ferrari-ju, naravno to je moje subjektivno mišljenje.
Recimo, kada je Kimi dolazio u Ferrari, za mene je donosio nešto novo, pitao sam se kako će on funkcionisati u Ferrari-ju, željno sam očekivao njegove prve testove u Ferrariju i radovao sam se njegovom dolasku. Slično je bilo i sa Alonsom iako sam bio protiv njegovog dolaska u Ferrari ipak željno sam očekivao njegove prve vožnje u Ferrari-ju. Kad bi došao Kubica u Ferrari toga kod mene ne bi bilo, jednostavno to je moje subjektivno mišljenje.
Vettel će za 2-3 sezone sazret kao vozač, bar se ja nadam, a imat će dosta iskustva kako je to boriti se za titulu i biće idealan za Ferrari.
Mislim da se Kubica ne bi uklopio u Ferrari.
Takođe po forumima se špekulisalo da je Alonso bio prije za produžnje ugovora sa Massom nego za dovođenje Kubice.
Za mene je Kubica što se tiče temperamenta neka kombinacija Kimija i Masse i mislim da bi moglo nastati dosta problema na relaciji Alonso - Kubica a samim tim bilo bi problema za Ferrari.
Domi
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač
Navijam za: Schumacher - Kimi

Post Postao/la Domi »

nakraju ćemo mi gledat Kimija opet u Ferrariju ako Bog da :D
"Life is about passions. Thank you for sharing mine" - Michael Schumacher, Brazil GP 2012
dmarijon
Legenda
Legenda

Post Postao/la dmarijon »

Schumy.d je napisao/la:
dmarijon je napisao/la: "kubica (ne od mlađih-istina), Hulkenburg, i smijat ćete se - Alguersuari."
Mislim da su ova zadnja dvojica još prezeleni za Ferrari. Neka se kale još koju godinu, pa tko zna.

Po meni kandidati jedini za Massino mjesto su: Kubica, Vettel, Rosberg. Nitko više.
s tim se slažem, da. nisam mislio dogodine
Samo neka se trkaju.
Felipe Massa
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Navijam za: Felipe Massa-Ferrari

Post Postao/la Felipe Massa »

Vozice Felipe i naredne godine Ferrari,samo polako ;)
slika

Ayrtone nek ti je vječna slava i hvala.Bio si moj poslednji junak i idol.
mantikor
Navijam za: Fernando Alonso

Post Postao/la mantikor »

Schumy.d je napisao/la:

Alonsu treba neko poput Fisika , koj budet ot prvoj utrke broj 2 u momcadi, onda i on funkcionira na sve 100.
a ne da treba pola sezone se borit s momcadskim kolegom i bojati se ga pristic da se nebi taj zabio u njega) #-o
makar ako Fernando poradi na svoim startovima , bude puno bolije :biggrin:
Toon
Veteran
Veteran
Navijam za: mclaren

Post Postao/la Toon »

dmarijon je napisao/la:
Schumy.d je napisao/la:

s tim se slažem, da. nisam mislio dogodine
...mislim da sve dok je Alonso u timu da neće "ugrožavati" njegovu "komociju" sa nekim extra jakim imenom...ako Ferrari složi konkurentan bolid dovoljan je bilo koji jači vodonoša i sa Alonsom se vjerojatno bore za oba naslova...a Kubica i Vettel su ipak vozači za glavne uloge...
"Damn it, Steven, we're men. It's our god-given right to watch sports and smut."
"Oh mighty one in the heavens who created the mountains, the seas and beer ..."
"I'm married to a woman named ... something!"
Igor18
Veteran
Veteran
Navijam za: Schumachera

Post Postao/la Igor18 »

Ferrari ima godinama ima praksu "jaki vozač koji ganja naslov i vodonoša" i neće to mijenjat. Tako da Kubica i Vettel mogu doći ali samo na Alonsovo mjesto.
Alonsu dat Kubicu ili Vettela je samoubojstvo.
Michael is faster than you!!
K1M1
HNL kladionica majstor
HNL kladionica majstor
Navijam za: Kimi i Frijns

Post Postao/la K1M1 »

Schumy.d je napisao/la:
Nema to veze, i massa je bio zelen kad je dosao u ferrari, pa se na kraju ispostavilo da je to bio vrlo dobar potez. Mislim da neće sad ferrari uzimat nekog jakog vozača, nego nastavit s istom taktikom kao kod masse, dakle uzet perspektivnog dobrog mladog vozača, koji ce u pocetku bit vodonoša alonsu, a kasnije vidjet sta bude...
A kao idealan za to mi se čini netko iz ovog novog ferrari young drivers programa, vjerojatno jules bianchi, mislim da bi on mogao uletit kad massi istekne ugovor. ;)
slika
Schumy.d
Legenda
Legenda

Nema šanse da uzmu Hulkenberga. Ferrari želi 2 dobra vozača koja uzimaju puno bodova. Ne znam zašto neki govore da je on temperament, baš mi se ne čini tako, a s Alonsom je najbolji prijatelj.

Ja ne mislim da je Alonso živac ako ne vodi u prvenstvu. Ona situacija je bila specifična u Mclarenu, a i pomalo možda nefer.

A ja bih volio vidjeti nekog od ovih Ferrarijevih mladića.
Igor18
Veteran
Veteran
Navijam za: Schumachera

Post Postao/la Igor18 »

K1M1 je napisao/la:
Schumy.d je napisao/la:
Nema to veze, i massa je bio zelen kad je dosao u ferrari, pa se na kraju ispostavilo da je to bio vrlo dobar potez. Mislim da neće sad ferrari uzimat nekog jakog vozača, nego nastavit s istom taktikom kao kod masse, dakle uzet perspektivnog dobrog mladog vozača, koji ce u pocetku bit vodonoša alonsu, a kasnije vidjet sta bude...
A kao idealan za to mi se čini netko iz ovog novog ferrari young drivers programa, vjerojatno jules bianchi, mislim da bi on mogao uletit kad massi istekne ugovor. ;)
A ko kaže da mu ga možd neće produžiti? 8) Mislim, čovjek radi solidan posao. Nakon ozljede trebalo mu je vremena ali kako sezona odmiče sve je bolji.
Michael is faster than you!!
anteprimorac
Navijam za: Alonso

Post Postao/la anteprimorac »

mantikor je napisao/la:
Schumy.d je napisao/la:

Alonsu treba neko poput Fisika , koj budet ot prvoj utrke broj 2 u momcadi, onda i on funkcionira na sve 100.
a ne da treba pola sezone se borit s momcadskim kolegom i bojati se ga pristic da se nebi taj zabio u njega) #-o
makar ako Fernando poradi na svoim startovima , bude puno bolije :biggrin:
slažem se premda bih više volio trullia (trulog)
Schumy.d
Legenda
Legenda

anteprimorac je napisao/la: slažem se premda bih više volio trullia (trulog)
Ma kakvi Trulli i Fisico. Treba nekog mlađeg.
deda
Rezervni vozač
Rezervni vozač

Post Postao/la deda »

Najbolje da ostane Massa za sad!
Šta mu fali? Bar se zna ko je ko u timu! a i poznaje bolid!
One and only
Svjetski prvak
Svjetski prvak

Massa je do sada imao 3 momčadskih kolega u 5 sezona i u 4 sezone je imao lošiji plasman od momčadskog kolege, ako pretpostavimo da će Alonso ove sezone završiti ispred njega što je 99% ziher. Doduše jeste tu ona prošla nesretna sezona, ali šta je tu je. Vrijeme mu je ili da digne svoje vožnje na viši nivo ili da prihvati status vodonoše. Neka se ne ljute navijači Masse, ali da je Ferrari želio da on osvaja titule ne bi sigurno dovodili Alonsa.
slika

Schumy.d
Legenda
Legenda

deda je napisao/la:Najbolje da ostane Massa za sad!
Šta mu fali? Bar se zna ko je ko u timu! a i poznaje bolid!
Ja bih volio vidjeti nekog novog, ali ako i ostane Massa, nemam puno protiv toga, samo neka bude malo drskiji i hrabriji u vožnji. :)
F2004_the_best_ever
Svjetski prvak
Svjetski prvak

Post Postao/la F2004_the_best_ever »

Schumy.d je napisao/la:
anteprimorac je napisao/la: slažem se premda bih više volio trullia (trulog)
Ma kakvi Trulli i Fisico. Treba nekog mlađeg.
Ja sam za Jules Banchia, mislim da trebaju dati nekom šansu iz te Ferrari-jeve vozačke akademije, jer u suprotom ne vidim svrhu te akademije.
Jeste da je Massa bio pod okriljem Ferrari-ja ali želim da kad neko dođe u Ferrari da stvarno može reći da mu se želja ostvarila da vozi za Ferrari i da je to još od kad je počeo da se bavi autosportom želio a to može reći samo neko ko je iz te vozačke akademije.
Ili možda Alonso, koji je želio da vozi još kao mali za McLaren zbog Senne ili je to ipak u pitanju bio Ferrari #-o ili možda Mercedes ili možda Reno ili možda.............. :biggrin:
A mlađi Todt je menadžer i Banchi-ju tako da, ako ne budemo više produživali ugovor sa Massom ili ga budemo otpustili, ne bismo na taj način naljutili indirektno starijeg Todta. :biggrin:
Felipe Massa
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Navijam za: Felipe Massa-Ferrari

Post Postao/la Felipe Massa »

One and only je napisao/la:Massa je do sada imao 3 momčadskih kolega u 5 sezona i u 4 sezone je imao lošiji plasman od momčadskog kolege, ako pretpostavimo da će Alonso ove sezone završiti ispred njega što je 99% ziher. Doduše jeste tu ona prošla nesretna sezona, ali šta je tu je. Vrijeme mu je ili da digne svoje vožnje na viši nivo ili da prihvati status vodonoše. Neka se ne ljute navijači Masse, ali da je Ferrari želio da on osvaja titule ne bi sigurno dovodili Alonsa.
Ako se uzme da je u trenutku nesrece prosle sezone bio najbolji plasiran vozac od "ostalih"(od vozaca ciji timovi nisu imali DDD) i da je ima prednost ispred Kimija ne moze se reci da ga je Kimi pobjedio,te dolazimo do zakljucka da je u 5 sezona ,3 puta izgubio i 2 puta pobjedio,sto priznacete nije lose za vozaca kojeg vecina smatra drugim.
Ja ne mogu tvrditi da ce Felipe sledece sezone biti bolji ,ali mogu reci da sam 100% siguran da ce dati sve od sebe da bude bolji i pokusati da se bori za titulu (naravno ako mu tim to dozvoli,a ne vidim razloga da nece ako bude pri vrhu).
Sjecam se kad je dosao Kimi u Ferrari da je prve sezone bio puno bolji od Felipea,dok je drugi bila obrnuta situacija,ne mogu govoriti da ce se to ponoviti,ali da bih volio da bude ravnopravan sa Alonsom to svakako da bih volio.
Felipe vjerovatno ne spada u sam vrh vozaca sa Hamiltonom i Alonsom,ali siguran sam da je tu negdje sa Buttonom,Webberom i Kubicom.
slika

Ayrtone nek ti je vječna slava i hvala.Bio si moj poslednji junak i idol.
Schumy.d
Legenda
Legenda

Felipe po meni nije materijal za prvaka, ali je vrijedan radnik i sakupljač bodova. Ako Ferrariju treba još jedan vozač koji će biti u utrci za naslov, onda će dovesti nekog, a ako im treba radnik, onda Massa ostaje.
mantikor

u tom moze bit problem , Alonso doveden dase bori za naslov , a i Massa hoce naslov , po mene to nebude funkcianiralo .. makar Massa dobar i kadar za prvaka to i dokazao 2008 , da nije bilo gluposti u singopuru i bio bi a za to nemalo nije kriv ..
i kad sam spomenuo fisika nisam mislio bas na njega)))
p.s. u ovom trenutku ipak Massa naj izbor za broj 2 u ferrari.. samo to njemu treba naglasit :D
Schumy.d
Legenda
Legenda

2008 je bila sezona svakakva, samo ne uobičajena. Sjeti se njegovih pirueta na početku te sezone, tako da mu nije samo Singapur kriv. A i Lewis je pridonio dramatičnoj završnici svojom vožnjom u Brazilu. ;)
mantikor

Schumy.d je napisao/la:2008 je bila sezona svakakva, samo ne uobičajena. Sjeti se njegovih pirueta na početku te sezone, tako da mu nije samo Singapur kriv. A i Lewis je pridonio dramatičnoj završnici svojom vožnjom u Brazilu. ;)
da ima i tu nest )) da dva puta okrenuose u prve dve trke )) 8)
One and only
Svjetski prvak
Svjetski prvak

Felipe Massa je napisao/la:
One and only je napisao/la:Massa je do sada imao 3 momčadskih kolega u 5 sezona i u 4 sezone je imao lošiji plasman od momčadskog kolege, ako pretpostavimo da će Alonso ove sezone završiti ispred njega što je 99% ziher. Doduše jeste tu ona prošla nesretna sezona, ali šta je tu je. Vrijeme mu je ili da digne svoje vožnje na viši nivo ili da prihvati status vodonoše. Neka se ne ljute navijači Masse, ali da je Ferrari želio da on osvaja titule ne bi sigurno dovodili Alonsa.
Ako se uzme da je u trenutku nesrece prosle sezone bio najbolji plasiran vozac od "ostalih"(od vozaca ciji timovi nisu imali DDD) i da je ima prednost ispred Kimija ne moze se reci da ga je Kimi pobjedio,te dolazimo do zakljucka da je u 5 sezona ,3 puta izgubio i 2 puta pobjedio,sto priznacete nije lose za vozaca kojeg vecina smatra drugim.
Ja ne mogu tvrditi da ce Felipe sledece sezone biti bolji ,ali mogu reci da sam 100% siguran da ce dati sve od sebe da bude bolji i pokusati da se bori za titulu (naravno ako mu tim to dozvoli,a ne vidim razloga da nece ako bude pri vrhu).
Sjecam se kad je dosao Kimi u Ferrari da je prve sezone bio puno bolji od Felipea,dok je drugi bila obrnuta situacija,ne mogu govoriti da ce se to ponoviti,ali da bih volio da bude ravnopravan sa Alonsom to svakako da bih volio.
Felipe vjerovatno ne spada u sam vrh vozaca sa Hamiltonom i Alonsom,ali siguran sam da je tu negdje sa Buttonom,Webberom i Kubicom.
Ova tvoja zadnja rečenica je otprilike ono što sam želio reći. Felipe je meni veoma drag vozač i mislim da je jako talentiran. Ferrarijeve boje je vazda branio svim srcem. Ono što mu fali je onaj zadnji korak i malo više vjere u sebe da bi mogao biti prvak.
slika

anteprimorac

Post Postao/la anteprimorac »

fali njemu dosta toga, čovjek nimalo nezna voziti po kiši što je po meni najveći minus neznam koliko je puta pobjedio a da nije tada startao prvi, koliko je puta prestigao nekoga ako isključimo prvi krug i boxove, te njegovo ponašanje u njemačkoj i na kraju on kao ispadne žrtva za mene je jedino tu alonso žrtva skim vozi ne čudi me da već ga nije udario. Neko je svrstao massu kubicu i webbera u solidne vozače pa kubica je za njih bog i batina webber koji bolid ima trebao je već biti prvak
Odgovori