Michael Schumacher

Povijesne utrke, vozači, timovi, bolidi...

Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73

Odgovori
Buba
Rezervni vozač
Rezervni vozač
Ja sam: Vozač
Navijam za: Mclaren i Mercedes

Re: Michael Schumacher

Post Postao/la Buba »

Ne sumnjam da ce sledece godine biti bolji,i da ce Schu "once in while" doci na postolje,mozda cak i neka pobjeda u nekim ekstremnim uvjetima,ali da ce sledece godine dominirati ili slicno to cak ni ja kao njihov navijac ne vjerujem....
Red Bull,Mclaren Mercedes i Ferrari ce do kraja seozne razvijati bolide u zelji za naslovom,Mercedes je vec sada u punom razvoju novog bolida,iz tog razloga ce se pribliziti vodecima i biti konkuretniji sem ako nesto gadno ne zeznu s bolidom da ne pase Pirelijevim gumama...
Renault ce isto biti jako dobar sledece godine,pogotovo ako im dodje raikkonen,imace jednu od najjacih vozackih postava a vjerujem da i nisu zaboravili kako se pravi pobjednicki bolid ;)
"Jebes pijanstvo ako te sutra nije sramota"
deda
Rezervni vozač
Rezervni vozač
Navijam za: Alonso

Post Postao/la deda »

Bernardinac je napisao/la:
Petljanija. Već se pravdaju za mogući promašaj bolida i Schumachera naredne godine. Prva izjava je bila u svezi Pirellijevih guma i kako će se Michael naviknuti na njih. Sad ova [-X .
Ovi sefovi momčadi su ko političari! ;)
Igor18
Veteran
Veteran
Navijam za: Schumachera

Post Postao/la Igor18 »

Bernardinac je napisao/la:
Petljanija. Već se pravdaju za mogući promašaj bolida i Schumachera naredne godine. Prva izjava je bila u svezi Pirellijevih guma i kako će se Michael naviknuti na njih. Sad ova [-X .
A di ti vidiš petljanja?? Čovjek je rekao nećemo radit auto samo za Schumachera. Neće se auto podredit u potpunosti za njega, kao što je bilo u Ferrarijevim danima. Jer pokraj Schumachera imaju i odličnog Rosberga i vjerovatno su počele kružit priče da će se Rosberga zapostavit u sljedećoj sezoni, što je mislim glupost i sigurno se neće dogodit. A to s gumama je istina. Iako vjerujem da će bolid biti neusporedivo bolji. Prošle sezone nisu se mogli koncentrirat na izradu ovogodišnjeg jer je bilo previše stvari koje su odvraćale pažnju i bile bitnije od toga. Borba za prvenstvo do zadnje utrke, pitanje opstanka momčadi, pa pregovori i prodaja momčadi Mercedesu, pa odlazak i dolazak novih vozača. Siguran sam u bolje izdanje iduće sezone. Nico i Schumacher sigurno su prikupili dosta podataka koji će pomoći, također Schumacherovo iskustvo razvoja bolida bit će od velike pomoći. Allianz kao novi sponzor donjet će dragocjenog novca a suradnja s novom ekipicom za razvoj guma trebala bi riješiti problem sa gumama iako su one nepoznanica za sve momčadi pa bi moglo biti novih neugodnih iznenađenja, ne za Mercedes nadam se nego možda za neke druge ekipe. A i iskreno se nadam da će Heidfeld došapnut neku dragocjenu informaciju o karakteristikama guma. Ipak je on dosada jedini koji ih je vozio .D
Michael is faster than you!!
Bernardinac
Rezervni vozač
Rezervni vozač
Navijam za: Fernando Alonso

Post Postao/la Bernardinac »

A di ti vidiš petljanja?? Čovjek je rekao nećemo radit auto samo za Schumachera. Neće se auto podredit u potpunosti za njega, kao što je bilo u Ferrarijevim danima. i vjerovatno su počele kružit priče da će se Rosberga zapostavit u sljedećoj sezoni, što je mislim glupost i sigurno se neće dogodit.

Misliš da se neće raditi ono što se u Ferrariju pokazalo kao pun pogodak? Ako neće radit tako, nameće se pitanje ZAŠTO?
Možda Ross misli da je Schumacher ipak previše zahrđao? Tu postoji rizik. Recimo da naprave dobar bolid koji će odgovarati Schumacheru ali postoji mogućnost da Michael jednostavno zakaže, jednostavno jer je u godinama i da je pauza bila prevelika. A dok se Rosberg privikne (ako se uopće privikne) prođe još jedna sezona. Možda su svjesni tog mogućeg rizika pa bolid ipak naprave malo "neutralno".
Jer pokraj Schumachera imaju i odličnog Rosberga
Rubens i Massa su također bili odlični
Schumacherovo iskustvo razvoja bolida bit će od velike pomoći
Naravno, ali hoće li Schumacher to svoje iskustvo prenjeti u toj formi da odgovara obojici vozača, nekako "neutral" ili će se raditi tako da više odgovara njemu, to ćemo vidjeti.
Siguran sam u bolje izdanje iduće sezone.
I ja se nadam, mada pomalo sumnjam, jer izgleda da i Ross nije siguran, čim daje ovakve izjave.
Igor18
Veteran
Veteran

Post Postao/la Igor18 »

Živi bili pa vidjeli
kowalski
Rezervni vozač
Rezervni vozač

Post Postao/la kowalski »

Auto će biti rađen isključivo za Schumachera. Rosbergu može samo slučajno odgovarati. Nije se Michael vraćao da bi radio kompromise pri razvoju bolida s nekim tamo Rosbergom. Budimo realni.
"Just being a mediocre driver has never been my ambition. That's not my style." /Michael Schumacher/
deda
Rezervni vozač
Rezervni vozač

Post Postao/la deda »

kowalski je napisao/la:Auto će biti rađen isključivo za Schumachera. Rosbergu može samo slučajno odgovarati. Nije se Michael vraćao da bi radio kompromise pri razvoju bolida s nekim tamo Rosbergom. Budimo realni.
Nece mu ni to pomoć uz ovakvo jaku konkurenciju!
kowalski
Rezervni vozač
Rezervni vozač

Post Postao/la kowalski »

Jesi siguran? Ako bude imao ponajbolji auto, može do naslova. Siguran sam da nebi prosipao olako bodove. Kao npr. Red Bullovi vozači.

A što se tiče konkurencije, reci ti meni sa sigurnošću, tko je to bolji vozač od Michaela Schumachera?

Imat će oni veću konkurenciju u njemu nego on u njima, bude li auto u samome vrhu.
"Just being a mediocre driver has never been my ambition. That's not my style." /Michael Schumacher/
deda
Rezervni vozač
Rezervni vozač

Post Postao/la deda »

To je istina al Michael nikad u svojoj karijeri nije imo čak pet tako jakih vozaca t.j. nikad nije bilo čak tri konkurentne momčadi, a sljedece godine ak se uključi i mercedes (a mozda i Renault sa Raikkonenom daj bože) to bi bilo pet top momčadi - opet vrhunska sezona zagarantirana.

Uglavnom nije nemoguce al bit ce jako tesko sve ovisi jel ce Ross izmislit kakvu tehničku novotariju i kakve ce bit pirelijeve gume?
Felipe Massa
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Navijam za: Felipe Massa-Ferrari

Post Postao/la Felipe Massa »

kowalski je napisao/la:Jesi siguran? Ako bude imao ponajbolji auto, može do naslova. Siguran sam da nebi prosipao olako bodove. Kao npr. Red Bullovi vozači.

A što se tiče konkurencije, reci ti meni sa sigurnošću, tko je to bolji vozač od Michaela Schumachera?

Imat će oni veću konkurenciju u njemu nego on u njima, bude li auto u samome vrhu.
Trenutno ih ima 5-6 koji su sigurno bolji....
Da sam na tvom mjestu ja tako ne bih govorio,jer ste tako govorili i prije pocetka ove sezone.Ali kao sto rece auto ce biti napravljen prema MS pa cemo vidjeti sledece sezone ima li ga igdje.
slika

Ayrtone nek ti je vječna slava i hvala.Bio si moj poslednji junak i idol.
jaki
Rezervni vozač
Rezervni vozač
Navijam za: Ferrari

Post Postao/la jaki »

Felipe Massa je napisao/la:Trenutno ih ima 5-6 koji su sigurno bolji....
Bolji po bodovima da, ali... Pa ne misliš valjda da su njegovi vodonoše, učenici i slični vozači bolji od njega. Primjerice jedan Massa ne bi ovakav Mercedes znao niti ravno voziti, kao što je bilo slučajeva s njim u prošlosti(Sauber 2000-tih godina), Webber i Alonso se također nisu proslavili s lošim bolidima, a o Buttonu da i ne pričam. Schumacherov problem s ovogodišnjim bolidom je svakome jasan tko išta zna o ovome sportu, a i karijeri sedmerostrukog svjetskog prvaka. On jednostavno voli "ljepljiv" prednji kraj što s ovogodišnjim bolidom može samo sanjati. 2008 godine je jedan svjetski prvak ispadao spor naspram ne tako talentiranog, ali radišnog, momčadskog kolege jer se nije mogao naviknuti na totalno netipično ponašanje bolida. Još jedna stvar mi upada u oči čitajući "tisuće" besmislenih postova u ovoj temi, manje više jednih te istih ljudi.
Omaložavanjem sedmerostrukog (brojkama 7) svjetskog prvaka više govorite o sebi, svojim frustracijama, neznanju i svome (da budem pristojan) nadasve neprivlačnom karakteru. Stoga koristim ovu priliku da zamolim sve kojima je smisao života čekati petak prije utrke, a zatim i ostatak GP vikenda kako bi cjelokupan forum izvještavali o nadmoći Schumacherovog momčadskog kolege i Schumacherovim lošim rezultatima, neka si uštede malo vremena i prstića jer svi!!! ovdje prisutni itekako dobro znaju sve rezultate i oni sami su im dovoljni bez ikakvih zajedljivih i ponekad bezobraznih komentara. Također iste molim da se ne uvrijede i ne počnu OFF-topičariti u temi o najboljem vozaču. Pozdrav svima, a poseban pozdrav najvjernijim navijačima Gazde. :bye:
bluemonday
Početnik
Početnik
Navijam za: williamsF1

Post Postao/la bluemonday »

Jedini odgovor na bilo koju kritiku je : "bolid nije napravljen po njemu i njegovom načinu vožnje". OK.
Najbolje bi bilo, a ja ću se toga sigurno držati, da MS fino ostavimo u miru da odveze još ovih par trka
ove sezone, da zajedno s momčadi naprave što bolji auto za iduću sezonu, pričekamo 2-3 utrke iduće godine
i onda u miru vidimo na čemu smo što se tiče MS. 6 mjeseci će brzo proći , do tada, malo strpljenja.
LEGENDAA
Navijam za: Sumija naravno

Post Postao/la LEGENDAA »

Neki ljudi na ovom forumi nemaju nikave veze sa f-1 bilo bi im bolje da uopce ne komentiraju šumija jer šumi je osvojio sve šta se osvojiti da on je najboli u f-1 to šta mu ove sezone nede to nema nikave veze neide ni alonsu pa ga niko ne kritizira i veli da covjek nezna da vozi jednostavno to je formula tu da bi bio najbolji treba biti sve savršeno od bolida do vozaca guma itd. jednostavno mora sve biti savršeno i naravno to savršenstvo mora biti vece bar za stotinku od neke druge ili trece momcadi mislim da je šumi u svakoj svojoj utrci dao maksimum i zasad nije imao nijedne vidljive pogreške covjek je došao iz mirovine i vidi se da je još uvijek gazda a pitanje je vremena kad ce opet doci do pobjede
Felipe Massa
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Navijam za: Felipe Massa-Ferrari

Post Postao/la Felipe Massa »

jaki je napisao/la:
Felipe Massa je napisao/la:Trenutno ih ima 5-6 koji su sigurno bolji....
Bolji po bodovima da, ali... Pa ne misliš valjda da su njegovi vodonoše, učenici i slični vozači bolji od njega. Primjerice jedan Massa ne bi ovakav Mercedes znao niti ravno voziti, kao što je bilo slučajeva s njim u prošlosti(Sauber 2000-tih godina), Webber i Alonso se također nisu proslavili s lošim bolidima, a o Buttonu da i ne pričam. Schumacherov problem s ovogodišnjim bolidom je svakome jasan tko išta zna o ovome sportu, a i karijeri sedmerostrukog svjetskog prvaka. On jednostavno voli "ljepljiv" prednji kraj što s ovogodišnjim bolidom može samo sanjati. 2008 godine je jedan svjetski prvak ispadao spor naspram ne tako talentiranog, ali radišnog, momčadskog kolege jer se nije mogao naviknuti na totalno netipično ponašanje bolida. Još jedna stvar mi upada u oči čitajući "tisuće" besmislenih postova u ovoj temi, manje više jednih te istih ljudi.
Omaložavanjem sedmerostrukog (brojkama 7) svjetskog prvaka više govorite o sebi, svojim frustracijama, neznanju i svome (da budem pristojan) nadasve neprivlačnom karakteru. Stoga koristim ovu priliku da zamolim sve kojima je smisao života čekati petak prije utrke, a zatim i ostatak GP vikenda kako bi cjelokupan forum izvještavali o nadmoći Schumacherovog momčadskog kolege i Schumacherovim lošim rezultatima, neka si uštede malo vremena i prstića jer svi!!! ovdje prisutni itekako dobro znaju sve rezultate i oni sami su im dovoljni bez ikakvih zajedljivih i ponekad bezobraznih komentara. Također iste molim da se ne uvrijede i ne počnu OFF-topičariti u temi o najboljem vozaču. Pozdrav svima, a poseban pozdrav najvjernijim navijačima Gazde. :bye:
Nemam namjeru nikakvu svadju zapocinjati ,ali ... Schumacherovih 7. titula je jedna stvar,a TRENUTNO stanje je druga stvar.Svaka mu cast na titulama,ali on SAD nije isti vozac i ne znam zasto se uvijek spominju te titule kad se krene govoriti kako Schumacher nije dovoljno dobar .Mozda je do bolida,a mozda i do njega.Vecina govori kako je do bolida... Od kud vi to znate?? Ako sledece sezone bude bio medju prvih 5(naravno ako mu bolid bude to dozvoljavao) svaka mu cast,u suprotnom ili ako ga Rosberg pobjedi u bolidu koji je pravljen za njega bolje da se nije ni vracao....
I da se desi Mercedesu situacija kao ove godine Ferrariju ili McLarenu PONOVO ce poceti price kako mu bolid nije dozvolio da se bori do kraja.Jedva cekam....
slika

Ayrtone nek ti je vječna slava i hvala.Bio si moj poslednji junak i idol.
Igor18
Veteran
Veteran

Post Postao/la Igor18 »

Slažem se sa forumašima jaki i bluemonday.
OStavimo Schumacher da odvozi ovu sezonu do kraja. Svi koji znamo nešto o formuli 1 i oni koji ne dolaze u ovu temu samo i isključivo sa ciljem omalovažavanja i pljuvanja po Schumacheru znamo šta je krivac za ovakve rezultate na koje nismo naviknuli. Pustimo sad nek se sezona završi, možda se i zalomi neki rezultat blizu vrhu poredka. Nek se završi sezona pa ćemo pričekat sljedeću sezonu i vidjet pravo stanje stvari sa bolidom koji će mu odgovarat i koji će moći voziti na stari način.
pantera
Ja sam: Vozačica
Navijam za: Schumacher Ferrari

Post Postao/la pantera »

sigurno da smo svi očekivali više od njega ove godine, ali s obzirom na okolnosti nije nikakva katastrofa. više se diže cijela frka zato jer je to on, nego zato šta stvarno vozi užasno. da se vratio netko prosječan, nebi bilo toliko prašine. a to dal se trebao vraćat je samo njegova stvar, on najbolje zna šta je za njega najbolje. i uopće nije bitno kako taj povratak na kraju završi (normalno da bi bilo ljepše da uzme još neki naslov ili pobjedu), probao je, probat će i dalje, ono šta je osvojio nitko mu nikad neće uzet. pa da do kraja zareda sva moguća zadnja mjesta one godine nikad nebi zaboravila. ako i ne uspije znat će da je probao. a past će samo u očima onih koji ga nikad stvarno nisu voljeli. to šta se vratio bilo je hrabro od njega, a sigurno je sve dobro izvago prije nego je potpisao. i sigurno je da bez dobrog bolida ne može puno, ali može ga stvorit. svi znamo u kakav je ferrari došao i šta je iz njega izašlo van. takvo nešto je teško ponovit, ali nije nemoguće. a konkurencija je jača. sad je na vrhu ono šta je prije bilo u sredini poredka. npr. kad je bolt trčao rekord iza njega se vodila bitka, ali svi su gledali samo njega, ostali su bili u drugom planu. tako i sad, da se pojavi ponovo netko (bilo tko) tko će bit na vrhu s velikom prednosti, više bi se gledalo to nego sva druga borba, bar je to moje mišljenje
na kraju krajeva i schumi je samo čovjek, bio i ostao. nikakav svemirac ni robot ili šta sve ne. samo čovjek koji je uz puno truda i veliki talent uspio u životu. a ako nekom trebaju ovakvi rezultati da mu to dokažu, svaka mu čast.
'cause everything is possible for those who believe..
Igor18
Veteran
Veteran

Post Postao/la Igor18 »

Iskreno više čekam sljedeću sezonu nego kaj sam čekao ovu od dana kad je Schumacher objavio povratak (a čekao sam je sa nevjerovatnim nestrpljenjem).
Ako bude onako kako očekujem i kako se nadam, uz ove tri momčadi vidjet Mercedes sa Rosbergom i Schumacherom u RAVNOPRAVNOM bolidu i ravnopravnoj borbi sa RB, McLarenom i Ferrarijem za postolja i pobjede uf kakva bi tek to sezona i bitka bila. Još ako se tu umiješa Renault sa Kubicom i potencijalno Kimijem bila bi to sezona za anale.
deda
Rezervni vozač
Rezervni vozač

Post Postao/la deda »

Igor18 je napisao/la:Iskreno više čekam sljedeću sezonu nego kaj sam čekao ovu od dana kad je Schumacher objavio povratak (a čekao sam je sa nevjerovatnim nestrpljenjem).
Ako bude onako kako očekujem i kako se nadam, uz ove tri momčadi vidjet Mercedes sa Rosbergom i Schumacherom u RAVNOPRAVNOM bolidu i ravnopravnoj borbi sa RB, McLarenom i Ferrarijem za postolja i pobjede uf kakva bi tek to sezona i bitka bila. Još ako se tu umiješa Renault sa Kubicom i potencijalno Kimijem bila bi to sezona za anale.
Meni je i ova jedna od najboljih koju sam gledo u zadnjih 20-ak godina!
Igor18
Veteran
Veteran

Post Postao/la Igor18 »

deda je napisao/la:
Igor18 je napisao/la:Iskreno više čekam sljedeću sezonu nego kaj sam čekao ovu od dana kad je Schumacher objavio povratak (a čekao sam je sa nevjerovatnim nestrpljenjem).
Meni je i ova jedna od najboljih koju sam gledo u zadnjih 20-ak godina!
I meni je ovo jedna od najboljig koje sam gledao, al kažem da se svemu ovom što gledamo ove sezone još priključi Mercedes sa Schumacherom i Rosbergom pa i Renault sa Kubicom i potencijalno Kimijem kakva sezona bi/će to biti. Potencijalno sa 6 svjetskih prvaka na stazi :D

Da nije OFF topic, nadam se da bi utrka u Singaputu mogla biti dobra za Mercedes i Schumija. Ako se uspiju dobro kvalificirat pa da uz dobar start uspiju ostvariti dobar rezultat na stazi na kojoj se teško pretiče.
zvjerko
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Navijam za: Pirelli i DRS

Post Postao/la zvjerko »

fanF1 je napisao/la:sigurno da smo svi očekivali više od njega ove godine ...
Većina možda ali ja nisam očekivao više prosto zato što sam svjestan da ime ne znači ništa, kao ni dosad osvojene titule. Možeš se zvati Michael Schumacher, TAG McLaren Porsche, Alain Prost, Williams Honda turbo, Nelson Piquet, Ferrari, Ayrton Senna, Brawn Mercedes (!? - ne pitajte i nije podcjenjivanje Buttona) ... ako bolid ne odgovara vozaču ili vozač ne odgovara bolidu, nema simbioze potrebne za vrhunski rezultat ili je u pitanju bolid bez prave konkurencije.

Možemo pričati o tome kako je netko izvlačio 110% iz bolida ali samo zato što je bolid odgovarao vozačevom stilu i dopuštao tako nešto što ne znači da je to bio dobar i brz bolid - koliko je vozač dobar uvijek ću ga probati procjenjivati kad ima bolid koji mu paše, a ne kad se treba prilagoditi ... dobar u svemu - majstor ničega!

Ove sezone vidim da se Michael stvarno muči sa bolidom što znači da mu izrazito ne odgovara ali ne zato što ga (mlađi) timski kolega "pere" - da je tako vrlo je vjerovatno da bi radio greške zato što pokušava izvući više iz sebe, a ne iz bolida!

E sad , koja je svrha ovog posta ako znam da se već sad priča o bolidu "krojenom" za njega ... ma nemam pojma ... tek da glasno kažem svoje mišljenje bez obzira na one koji formulu 1 ili bilo koji drugi sport smatraju zanimljivim zbog listića na kladari, koji smatraju da je važno imati u džepu osobnu na kojoj piše Bill Gates i smatrati se informatičkim genijem bez premca zbog toga ... koji misle da mogu "uzeti" sa Aprilinim skuterom Hyosunga kolikogodkubika ... ma nema veze!

Kako bi bilo da malo više probate tražiti pozitivne stvari nakon što odgledate utrku i malo više cijenite ljude koji voze gas do daske bolide sa kojima 99,9% nas nebi bili u stanju ni krenuti - oni koji bi uspjeli i imali petlje stisnuli gas do daske ali, ako prežive, drugi put bi dobro razmislili ...

btw- pročitao sam cijeli post ali ovaj dio je bio "okidač"
pantera
Ja sam: Vozačica
Navijam za: Schumacher Ferrari

Post Postao/la pantera »

zvjerko je napisao/la:
fanF1 je napisao/la:sigurno da smo svi očekivali više od njega ove godine ...
Većina možda ali ja nisam očekivao više prosto zato što sam svjestan da ime ne znači ništa, kao ni dosad osvojene titule.
moja greška :oops: većina vjerojatno je
'cause everything is possible for those who believe..
Vleki
Test vozač
Test vozač
Navijam za: Michaela Schumachera

Post Postao/la Vleki »

Monza 2010 start, a jbg moramo se zadovoljiti mrvicama :biggrin: (mi koji očekujemo mnogo)
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=pAkOgx84 ... r_embedded#[/youtube]
Od početka do kraja, u dobru i u zlu, uvjek vjeran Schumy-ju.
FERRARI-MAN
Navijam za: FERARRI i NANDA

Post Postao/la FERRARI-MAN »

Vleki je napisao/la:Monza 2010 start, a jbg moramo se zadovoljiti mrvicama :biggrin: (mi koji očekujemo mnogo)
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=pAkOgx84 ... r_embedded#[/youtube]
CARSKI start................ :D
slika
Dodi_napalm
Rezervni vozač
Rezervni vozač

Post Postao/la Dodi_napalm »

Odličan start, stvarno nemiran bolid, predivlje on to ganja :)
ja bi ovak gledal čitavu utrku.. prava stvar ;)
jedan je gazda F1 - Schumy
NEVER GIVE UP, NEVER SURRENDER !!!
slika
Schumy.d
Legenda
Legenda
Navijam za: Ferrari

Post Postao/la Schumy.d »

Ove sezone jejedan od najboljih šta se startanja tiče. =D>
Odgovori