Michael Schumacher

Povijesne utrke, vozači, timovi, bolidi...

Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73

Odgovori
Igor18
Veteran
Veteran
Ja sam: Vozač
Navijam za: Schumachera

Re: Michael Schumacher

Post Postao/la Igor18 »

Uz današnje znanje i tehnologiju vjerujem da bi mogli napravit "oklop" koji vozač nebi niti primjetio da je tamo.
Ali to onda više nebi bio open wheel car. No srećom Schumiju nije ništa, a tu je i kaciga od 20000 eura. Kad tolko košta ima da tenk padne na nju i da ostane čitava :D
A i Schumija krasi odlika da u pravom trenutku donosi prave odluke pa tako je i ovo pomicanje za tih pola metra možda i spriječilo neku ozljedu. Da je ostao na mjestu mislim da bi ga Liuzzi pogodio točno u glavu.
Michael is faster than you!!
Forza
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač
Navijam za: Scuderia Ferrari - F1

Post Postao/la Forza »

Ako je Corrina pratila utrku, možemo se poslovit od majstora iduče godine :D
slikaslikaslika
Ferrari-BiH
Veteran
Veteran
Navijam za: Ferrari

Post Postao/la Ferrari-BiH »

Lord of the Ring je napisao/la: Vidis vidis to uopce nisam znao, hvala! Al opet mi nije jasno kako i na koji nacin mu je takav kokpit smanjivao vidljivost, jer ne vjerujem da se ne bi uz danasnju svu tehnologiju mogao napraviti koji bi valjao. Uostalom onda piloti F22, Su-37 i svih ostalih ne bi vidjeli kak spada a to bas i ne bi bilo tako dobro jel...da lagano profula slijetanje na nosac ili tako nesta. Ak imas mozda nesto vise o tome iz Monze '67 stavi link, bas si me sad zaintrigirao :biggrin:

Jel ima ko neku ukupnu statistiku Schumija ove sezone, nije bajno, al bar da vidimo je li je medju najboljim starterima?
Smanjivalo mu je vidljivost tako sto su se za to lijepile cestice prasine i razne druge prljavstine, otpaci gume i sl.

Takodjer se taj pleksiglas zamascivao od izduvnih gasova i para od drugih bolida.

Piloti moraju sletjeti na palubu, uz sva ostala pomagala koja imaju, ne moraju vidjeti dlaku u jajetu, ne moraju se voziti pored zida po mokroj cesti, sa jos 20 drugih oko sebe, imaju radare, imaju navigatore i sl.
¡oʞɐdoɐu ǝɾ ǝʌs ˙oןıq ǝɾ oʇs oɐʞ ǝɾıu ǝsıʌ ɐʇsıu
zagor
Početnik
Početnik
Navijam za: Iceman

Post Postao/la zagor »

S druge strane, zato kaj se pomaknul tih pola metra mozda je bas Liuzzi otisao u zrak... mozda bi se ovak drugacije sudarili pa ovaj nebi isao prema gore...
Kimi Raikkonen:"How does it feels to drive at 300 km/h? - It feels normal."
Igor18
Veteran
Veteran

Post Postao/la Igor18 »

zagor je napisao/la:S druge strane, zato kaj se pomaknul tih pola metra mozda je bas Liuzzi otisao u zrak... mozda bi se ovak drugacije sudarili pa ovaj nebi isao prema gore...
Mislim da bi mu taman preko nosa prošao prema cockpitu
zagor
Početnik
Početnik

Post Postao/la zagor »

Igor18
Veteran
Veteran

Post Postao/la Igor18 »

Citat koji sam "ukrao" iz Massine teme, nadam se da se Forza neće ljutiti :D a odnosi se dijelom i na Schumachera
Rob added that Schumi and Felipe have the same style, and that's why they seem to be both this year passing by same strong tyre issues, however, with the new regulations that are coming for 2011 they are bent on that drivers with this particular style will tend to be strong.
Nadam se da bi nove gume mogle riješiti problem koji je imao sa ovogodišnjim.
Forza
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač

Post Postao/la Forza »

Ma nema ljutnje uopče :D
Schumacher: First test key to '11 hopes

By Jonathan Noble and Matt Beer
Tuesday, November 16th 2010, 12:55 GMT

Michael Schumacher reckons he will know from his first test in the 2011 Mercedes whether the team has done enough to become a frontrunner next season. After winning last year's championship in its former Brawn guise, the squad was not quick enough to contend for victories in 2010, and fell back to fourth in the constructors' standings. Schumacher said he had suspected certain problems with the '10 car from his very first laps in it, and was soon proved right.

"What we want to see is we have a feeling with the car, especially with what I know from now," he said of his hopes for the first test next year. "I could jump into the car and get a reasonable feeling, although the rules will change and not be 100 per cent precise, but you do get an input. "At the [first] test this year, even though I had not driven for three years, I got a warning that was later confirmed. "I hope we have no warnings, that we have a competitive car, one we can develop, and very importantly it will be what you see towards the end of the tests to the first race [that counts]. "That's my main focus, so when I drive it I hope I get a good read of it."

Despite his first season back delivering little in the way of satisfying results until the closing stages, Schumacher said he was content with 2010 overall.

"Looking back at certain events there are reasons to be happy with certain things," he said. "Looking at the development over the year, particularly with what I take out of it, the team, Mercedes, asked me to come back because of who and what I am, and what contribution I can make. "From all these factors we are happy to keep on working together, and most importantly I am happy to keep on working together because I have fun."

He denied that his comeback year had been the equivalent to a second rookie season. "You probably could argue it is, and in another way it is certainly not, but is it really important to compare it to a rookie? I'm not sure," Schumacher said. "We have a very clear view and very clear targets we want to fulfil and achieve, and we feel this year we are behind because we were expecting more things to be achieved. "But we understand the reasons for them, and much more importantly it is about what happens from here."
LINK
slikaslikaslika
kreja
Navijam za: Michaela Schumachera

Post Postao/la kreja »

pozdrav svima!!!

evo pošto sam novi na forumu bio bih red da se i ukratko predstavim...
imam 17.god dolazim iz ljubuškoga(hercegovina).,strastveni sam navijač michaela schumachera i pratim formulu i njega otkada god znam za se,dok je on bio u formuli navijao sam samo za njega a prosle 3 god. otkad je bio otisao gledao sam formulu samo zbog ljubavi prema tome sportu ali svoga favorita nisam imao.,eto toliko od mene...

Ja sljedece godine oćekivam od schumija bar neka postolja ako ne i više...
šumi f1
Navijam za: sumija

Post Postao/la šumi f1 »

svaka cast sad se vide stvarni navijaci šumija ja sam jedan od tih i isto tako se nadam da ce imati malo bolji bolid koji ce mi više odgovarati jer se ove sezone vidi da se jako muci sa njime ali sve u sveme šumi je odvozio savršenu sezonu mislim da je vozio bez greške sve do ove zadnje utrke vidi se da je još uvijek zeljan borbe nadam se da ce mu to bolid slijedece godine omoguciti jer sada ipak on sam sudjeluje u razvoju bolida
Forza
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač

Post Postao/la Forza »

Pa pravi navijači smo uvjek bili uz njega a kada se samo sjetim želje koje sam imao nakon Brasila 2006 (da se još jednom vrati vozit u F1) ... nevjerovatno... evo odvozio je punu sezonu nakon svog prvog opraštaja 2006... zbilja poseban trenutak :D
slikaslikaslika
pantera
Ja sam: Vozačica
Navijam za: Schumacher Ferrari

Post Postao/la pantera »

iskreno, od 2006. do lani kad se trebao vratit mislila sam da se neće vratit. ali evo vratio se i drago mi je da sam bila u krivu :) makar mi je ispočetka bilo čudno tražit neki drugi bolid koji nije crveni, navikneš se i bitno je samo da vozi, ma bilo di. sezona je gotova i kakva bila da bila, nije bilo tako jako loše, pokazao je par puta u sezoni da nije zaboravio vozit. u svakom slučaju ova sezona će mi ostat u sjećanju, to nikako nije njegova najbolja sezona, ali ako budu u Mercedesu imali dovoljno dobar bolid, druge godine je sve moguće, možda ga ponovno vidimo na samom vrhu. kraj sezone, i neki njegovi potezi tijekom sezone daju nadu koju on sigurno nije izgubio. ali kako god sve to završilo na kraju meni je bitno samo da vozi, da se bori, da se vidi njegova želja za boljim rezultatom, koji će, nadam se doć ;)
'cause everything is possible for those who believe..
Kimi the best
Početnik
Početnik
Navijam za: F1

Post Postao/la Kimi the best »

Stara je vest, ne znam da li je bila ovde, ali Schumacher ce sledece godine imati novog trkackog inzinjera u Mercedesu. Rec je o Marku Sladeu, coveku koji je bio trkacki inzinjer Hakkinena i Raikkonena u Mclarenu.
KR Spa 2008: I wanted to win - or nothing. It is always easy to say that by playing safe I would have probably ended in second place, but that is not the right way to win.
kowalski
Rezervni vozač
Rezervni vozač

Post Postao/la kowalski »

Hakkinen o Michaelu:

http://formula-one.speedtv.com/article/ ... -hakkinen/" onclick="window.open(this.href);return false;
"Just being a mediocre driver has never been my ambition. That's not my style." /Michael Schumacher/
Igor18
Veteran
Veteran

Post Postao/la Igor18 »

Morgan Freeman
Navijam za: Mercedes

Post Postao/la Morgan Freeman »

Slažem se s Mikom, kao prvo jedan takav vozač koji je u prošlosti praktički sve osvojio te postavio večinu rekorda nema se što vraćat pogotovo ne sa 41 godinom. Neznam koji su mu bili motivi ali definitvno je to trebao bolje promislit te pogledat cijelu sliku da mu ovakav povratak može samo narušit ugledu. Veliki sam navijač Schumija te mi je jako žao da se ovako blati ove sezone te si uništavi mukotrpno stečeni ugled koji je zaradio u onih 16 godina karijere no nadam se da će mu se sljedeče sezone to vratit te da će opet biti na vrhu.
Tko je 39ˇ igrao centra za Yenkije?
Igor18
Veteran
Veteran

Post Postao/la Igor18 »

Je, lako je napadat i pljuvat nakon lošije povratničke sezone.
A baš me zanima šta će ti isti govoriti sljedeće sezone ako Schumi počne pobjeđivat?
Naravno da su ljudi jedva dočekali da mogu pljuvat, vjerujem da se schumi ne uzbuđuje previše. Zna zašto je došao, po što je došao i kako to ostvariti.
Pa, zamislite scenu 1. utrka sljedeće sezone- Schumi osvoji, još veća scena sljedeće sezone Schumacher prvak (samo treba konkurentan bolid i ništa nije nemoguće) ti koji ga sada pljuju bili bi 1. koji bi čestitali.

Barem bi Mika trebao znati da je za za nešto konkretno napravit u F1 treba imati pravi bolid, Webber koji nije bolji vozač od Schumachera do prošle sezone nije imao niti jednu pobjedu a evo u nedjelju je do samog kraja imao šansu da postane svjetski prvak.
I ne znam zašto se onaj spin Schumachera okarakterizira kao sramotan?? Takve stvari možemo vidjeti na svakoj utrci, jedino što se ovo dogodilo nakon starta u gužvi i završilo je tako kao je završilo,
pantera
Ja sam: Vozačica
Navijam za: Schumacher Ferrari

Post Postao/la pantera »

sigurno je bio svjestan svega šta se može dogodit. oni koji su mu nakon ove sezone okrenuli leđa znači da nisu nikada ni bili uz njega, a takvi mu ni ne trebaju. po meni, ako je itko imao pravo na povratak i novu šansu to je on, a ono šta je osvojio nitko mu ne može uzet, a da sad osvoji naslov napravio bi još korak dalje od drugih. a ako ne uspije uvijek će bit onih koji će mislit da se nije trebao vraćat, i onih drugih koji misle da je bilo hrabro pokušat i da nije ništa bitno izgubio s tim.
'cause everything is possible for those who believe..
Igor18
Veteran
Veteran

Post Postao/la Igor18 »

On je pokazao da nije zaboravio voziti. Druga stvar je to što je imao problema sa gumama i bolidom u prvom dijelu sezone pogotovo.
Tako je to u formuli 1, jedne sezone bolid ti odgovara savršeno a druge ti ne odgovara nikako i šta god napravio ne možeš ispraviti pogreške.
Pa eto i Alonso, jedan od najboljih vozača današnjice, 2005. 2006. prvak, 2007. u McLarenu borio se do samog kraja za naslov.
Vratio se u Renault i nije ga bilo nigdje u odnosu na predhodne godine sve do ove sezone dok nije u ruke dobio ponovo konkurentan bolid.
A u tih godinu-dvije nije zaboravio voziti jel tako?
Pa tako i Schumi, je ovo slabija sezona, ali nije tolko do njegove vozačke sposobnosti nego do bolida i stila vožnje kojem ove gume ne pogoduju i jednostavno njegovo umijeće vožnje ne može doći do izražaja. Što ne znači da sljedeće sezone neće doći do izražaja u punom sjaju, i priuštit nam jednu dosadnu sezonu kao one s početka 2000.-tih.
Toon
Veteran
Veteran
Navijam za: mclaren

Post Postao/la Toon »

Morgan Freeman je napisao/la:Slažem se s Mikom, kao prvo jedan takav vozač koji je u prošlosti praktički sve osvojio te postavio večinu rekorda nema se što vraćat pogotovo ne sa 41 godinom. Neznam koji su mu bili motivi ali definitvno je to trebao bolje promislit te pogledat cijelu sliku da mu ovakav povratak može samo narušit ugledu. Veliki sam navijač Schumija te mi je jako žao da se ovako blati ove sezone te si uništavi mukotrpno stečeni ugled koji je zaradio u onih 16 godina karijere no nadam se da će mu se sljedeče sezone to vratit te da će opet biti na vrhu.
...koja razlika između mene i tebe...ja sam sve samo ne ljubitelj MS...ali mislim da mu ova sezona nije nimalo narušila ugled...sada ga ja osobno čak i počinjem "cijeniti"...mišljenja sam da uopće ne treba raspravljati o njegovim vozačkim sposobnostima jer je on sam davno tu sve rekao i pokazao...da li će slijedeće sezone biti bolji ili lošiji ne ovisi samo o njemu (nikad nije ni ovisilo samo se sada pokazuje)...no sama njegova pojava, iskustvo i sudjelovanje može F1 (i onom bogatom pohelpnom starcu) donijeti samo dobro...
"Damn it, Steven, we're men. It's our god-given right to watch sports and smut."
"Oh mighty one in the heavens who created the mountains, the seas and beer ..."
"I'm married to a woman named ... something!"
kowalski
Rezervni vozač
Rezervni vozač

Post Postao/la kowalski »

Igor18 je napisao/la:Je, lako je napadat i pljuvat nakon lošije povratničke sezone.
A baš me zanima šta će ti isti govoriti sljedeće sezone ako Schumi počne pobjeđivat?
Naravno da su ljudi jedva dočekali da mogu pljuvat, vjerujem da se schumi ne uzbuđuje previše. Zna zašto je došao, po što je došao i kako to ostvariti.
Pa, zamislite scenu 1. utrka sljedeće sezone- Schumi osvoji, još veća scena sljedeće sezone Schumacher prvak (samo treba konkurentan bolid i ništa nije nemoguće) ti koji ga sada pljuju bili bi 1. koji bi čestitali.

Barem bi Mika trebao znati da je za za nešto konkretno napravit u F1 treba imati pravi bolid, Webber koji nije bolji vozač od Schumachera do prošle sezone nije imao niti jednu pobjedu a evo u nedjelju je do samog kraja imao šansu da postane svjetski prvak.
I ne znam zašto se onaj spin Schumachera okarakterizira kao sramotan?? Takve stvari možemo vidjeti na svakoj utrci, jedino što se ovo dogodilo nakon starta u gužvi i završilo je tako kao je završilo,
Zato što je ovo jedina očita greška koju je napravio u cijeloj sezoni, pa jedva čekaju to potencirati. To samo pokazuje koliko je konstantno vozio ove sezone.

Što se tiče Mike, razočarao me je, nisam se nadao takvome izljevu ljubomore od njega.
"Just being a mediocre driver has never been my ambition. That's not my style." /Michael Schumacher/
Forza
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač

Post Postao/la Forza »

Evo što je je recimo Emerson Fittipaldi izjavio:
Fittipaldi also thinks Michael Schumacher could be back to his best in 2011 if he has a car that suits his driving style.

"Before the race in Sao Paulo I had breakfast with (Mercedes bosses) Ross Brawn and Norbert Haug and they assured me that the next car will better meet Michael's style. I believe in Michael Schumacher.

"I remember having a talk with Ayrton Senna when Michael was at Benetton. Ayrton found it extremely hard to race against him. That, you do not lose. I won my last major race when I was 49."

A još jedan citat iz nekog videa o privatnom životu 2001:
" And the people, the fans- whoever wants something from me, can only see their own point of view. They don't put themselves in my shoes or don't try to think how my kids maybe feel in that moment"

Ma Mika možda misli, da je Michaelu stalo do slave... ali oni koji poznate Michaelov život izvan staze znate, da mi nije veliko do toga. Zaključak više je Michaelu stalo do familije nego do ove "slave" o koji svi tako pričaju. Vratil se je samo zbog svoje ljubavi prema utrkama. (Senna je znal govorit "it's stronger then me") Ali uvjek sam cjenio Hakkinena i opet mislim,da je imal dobru namjeru kad je napisal što je i mislim,da je dao izjavu v smislu, da bi bila šteta, da se mu išta dogodi kad je več dosta osvojijo (Sid Watkins je iz istih motiva htio Sennu pregovorit, da zaključi svoju karjeru krajem 94, kako se mu nebi ništa dogodilo).

Ps. Ovo samo nešto tako o Michaelu
Baš sam gledao neku snimku intervijuja Michaela 98. i on na neku kritiku u vezi sa preagresivnom vožnjom odgovara "I'not here go give presents" :D baš je istu rečenicu izjavijo ove godine nakon duela sa Rubensom :D
slikaslikaslika
zagor
Početnik
Početnik

Post Postao/la zagor »

Covek to voli i zasto se nebi vratil... Michael Jordan npr. se isto vratil i opet je bil super, samo kaj je imal los tim... Vratil se iz ljubavi prema kosarci, kad je igral zadnji All-star plakao je... Mislim da se Schumacher vratio iz istih razloga... Ak bude Schumacher imal dobar bolid, uz najboljeg stratega sve je moguce... Po meni je manje opasno da vozi F1 nego one motore gdje si prakticki nezasticen... Samo nek fura i nek donese naslov Mercedesu...
šumi f1
Navijam za: sumija

Post Postao/la šumi f1 »

Svi smo mi samo ljudi nekoga volimo nekoga nevolimo svacam ljude koji su ljuti na šumije ipak je on jedan od najvecih u F1 i to naravno nece niko moci poreci pitanje je ako ce ga iko ikad dostici a kamoli prestici ja navijam za šumija od malena prirasao mi je srcu navijam i danas i hvala bogu da se je vratio i njegovu sezonu ocjenjujem sa jako dobrom ipak je covijek došao nakon dugo vremena u sasve drugaciji bolid i šta je najgore nova pravila i nove gume a pomeni najgore bolid koji je rađen prema batonu koji je jedini vozac koji voli da mu bolid klize a to je nešto šta šumi nimalo nevoli sa svim tim nedostacima koji bi mnogi rekli:on je F1 vozac neka se prilagodi FORMULA je jako zahtjevna treba uvijek biti na granici da bi postigao vrhunski rezultat a da bi bio na granici bolid ti treba odgovarati šumi je ovu sezonu odvozio sa samo jednom pogreškom i to pokazuje njegovo umjece
Forza
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač

Post Postao/la Forza »

Njušio sam, da nešto nije kako treba. Hakkinenova izjav o Schumacherju je remek djelo nekog zafrustiranog novinara, u prjevodu FAKE
Hakkinen did not write 'tragic hero' Schumacher column

GMMf1NET -- November 19th - 8:49am

Nov.19 (GMM) The author of a newspaper column erroneously attributed to Mika Hakkinen has been dismissed.

This week, the Finn was quoted by Munich newspaper TZ as describing Michael Schumacher as a "tragic ex-hero" who made "a ridiculous mistake" at the start of the recent Abu Dhabi grand prix.

"In my view, he is dismantling his own legacy bit by bit," Hakkinen - who also called the German "too arrogant" - reportedly wrote.

But TZ has now issued an apology and correction, admitting that the column had not been authorised by double world champion Hakkinen.

"The statements attributed to Mr Hakkinen, particularly in relation to Michael Schumacher, were not true and were not authorised.

"We regret this and apologise to our readers, to Mika Hakkinen and Michael Schumacher, and as a consequence we are no longer working with the staff member concerned," added TZ.
Navodno je Schumacher bio ljut zbog ovog i ga nazvao odmah, da mu kaže svoje. A Hakkinen je bio još više šokiran ko Schumacher. Hakkinen nije imao pojma o čemu Michael govori i kad je saznao u čemu je rječ, navodno je bio jako ljut. Nakon toga Hakkinen je zvao urednika TZ i zahtjevao glavu tog majmuna koji se usudio napisati članak u njegovo ime... svašta #-o

I da potvđeno je, da Michael i Mika ostaju prijatelji :D
slikaslikaslika
Odgovori