Evo što je je recimo Emerson Fittipaldi izjavio:
Fittipaldi also thinks Michael Schumacher could be back to his best in 2011 if he has a car that suits his driving style.
"Before the race in Sao Paulo I had breakfast with (Mercedes bosses) Ross Brawn and Norbert Haug and they assured me that the next car will better meet Michael's style. I believe in Michael Schumacher.
"I remember having a talk with Ayrton Senna when Michael was at Benetton. Ayrton found it extremely hard to race against him. That, you do not lose. I won my last major race when I was 49."
A još jedan citat iz nekog videa o privatnom životu 2001:
" And the people, the fans- whoever wants something from me, can only see their own point of view. They don't put themselves in my shoes or don't try to think how my kids maybe feel in that moment"
Ma Mika možda misli, da je Michaelu stalo do slave... ali oni koji poznate Michaelov život izvan staze znate, da mi nije veliko do toga. Zaključak više je Michaelu stalo do familije nego do ove "slave" o koji svi tako pričaju. Vratil se je samo zbog svoje ljubavi prema utrkama. (Senna je znal govorit "it's stronger then me") Ali uvjek sam cjenio Hakkinena i opet mislim,da je imal dobru namjeru kad je napisal što je i mislim,da je dao izjavu v smislu, da bi bila šteta, da se mu išta dogodi kad je več dosta osvojijo (Sid Watkins je iz istih motiva htio Sennu pregovorit, da zaključi svoju karjeru krajem 94, kako se mu nebi ništa dogodilo).
Ps. Ovo samo nešto tako o Michaelu
Baš sam gledao neku snimku intervijuja Michaela 98. i on na neku kritiku u vezi sa preagresivnom vožnjom odgovara "I'not here go give presents"

baš je istu rečenicu izjavijo ove godine nakon duela sa Rubensom