Formula 1 team - McLaren F1 Team [MCL36]

Novosti o vozačima i timovima, glasine...

Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73

Odgovori
gringo73
Naj F1 član foruma 2010.
Naj F1 član foruma 2010.
Ja sam: Vozač
Navijam za: McLaren

Re: Formula 1 team - McLaren

Post Postao/la gringo73 »

senamozart je napisao/la:jedno pitanje za moderatora gringa.
naime,vidjeli smo da očito mclarenu ne ide kako su zamislili.te im fali dijelova,te neki problemi a najgore od svega toga što je hamiltonu ta cijela situacija smiješna.ne znam šta bi mu bilo toliko smiješno ako su u nekim problemima.
ok,testiranja će još biti pa čemo saznati kakvo je stanje mclarenovog bolida.ono što mene interesira je da li se mogu praviti kakve velike izmjene na bolidu poslije zadnjih testiranja do utrke u australiji i da li to smiju testirati nakon 13.ožujka.u prilog im ide (ako bolid nije OK) da se i otkazala utrka u bahreinu.smiju li iskoristiti to vrijeme da poboljšaju stanje na bolidu pod pretpostavkom da su u problemima.
Jedina testiranja koja se smiju raditi unutar sezone su "straight line", oni su već odradili jedno takvo, od (ja mislim) 4 moguća. Svi najavljuju da će bolidi za trku biti drugačiji od ovih koja smo gledali na tetsiranjima tako da vjerojatno i oni imaju taj razvojni proces koji će trajati. Ali ako su skužili da je ovdje promašeno puno stvari, onda bi bilo logično očekivati neku B verziju nakon ljetne stanke. A kako stvari stoje oko ovog dogovora vezanog za ograničenje proračuna, i koliko će to utjecati na stvar...ko zna.
Sljedeće testiranje je opet u Barceloni, a tu bi trebalo biti NAPOKON predstavljeno novo prednje krilo. Nadam se nekom napretku za 10 dana, jer trenutno stanje mi ne ulijeva optimizam. Jednostavno trom bolid. :(
slika
gringo73
Naj F1 član foruma 2010.
Naj F1 član foruma 2010.

"This car is closer to the '09 car in the sense of downforce," said Hamilton. "The '09 car was terrible as it was hopping, three-wheeling through corners, locking up, and it had no downforce. This car doesn't lock up, it doesn't three-wheel, and it handles really nice, better than last year's car, but it just doesn't have as much downforce.
"Because the regulations have changed, it's a similar downforce level to '09. We have a little more, but it's not far off, so it feels weak in that area. Hopefully we've more downforce coming onto the car." "
- reče Hamilton za MP4-26. Znači nije žalosno kao '09. ali tu je negdje...ohhhh #-o
Link
slika
McLewis
Veteran
Veteran
Navijam za: McLaren i Mercedes

Post Postao/la McLewis »

gringo73 je napisao/la:"This car is closer to the '09 car in the sense of downforce," said Hamilton. "The '09 car was terrible as it was hopping, three-wheeling through corners, locking up, and it had no downforce. This car doesn't lock up, it doesn't three-wheel, and it handles really nice, better than last year's car, but it just doesn't have as much downforce.
"Because the regulations have changed, it's a similar downforce level to '09. We have a little more, but it's not far off, so it feels weak in that area. Hopefully we've more downforce coming onto the car." "
- reče Hamilton za MP4-26. Znači nije žalosno kao '09. ali tu je negdje...ohhhh #-o
Link
kolega moze kratak prijevod toga???
McLaren u <3
Ferrari-BiH
Veteran
Veteran
Navijam za: Ferrari

Post Postao/la Ferrari-BiH »

Hamo kaze da je ovogodisnji auto jako blizu onome iz 2009. po pitanju dowforcea, mala prednost ovogodisnjeg je sto ne blokira tockove, ne vozi se na 3 tocka u zavojima, malo bolje se ponasa u smislu upravljanja, ali opet ima jako malo downforcea. I nada se da ce uspjeti da to poprave do pocetka sezone.
¡oʞɐdoɐu ǝɾ ǝʌs ˙oןıq ǝɾ oʇs oɐʞ ǝɾıu ǝsıʌ ɐʇsıu
McLewis
Veteran
Veteran
Navijam za: McLaren i Mercedes

Post Postao/la McLewis »

Ferrari-BiH je napisao/la:Hamo kaze da je ovogodisnji auto jako blizu onome iz 2009. po pitanju dowforcea, mala prednost ovogodisnjeg je sto ne blokira tockove, ne vozi se na 3 tocka u zavojima, malo bolje se ponasa u smislu upravljanja, ali opet ima jako malo downforcea. I nada se da ce uspjeti da to poprave do pocetka sezone.
prijatelju da smo na facebooku dobio bi lajk za ovo hahahah, hvala ti !!
McLaren u <3
Dani
Legenda
Legenda
Navijam za: Hamiltona

Post Postao/la Dani »

McLaren potpisao ugovor ( partnerstvo ) sa NASCAR-om. Proizvoditi će "brizgaljke" goriva, NASCAR prestaje sa rasplinjačima.
link
Biti drugi znači biti prvi među gubitnicima. Ayrton Senna.

slika
gringo73
Naj F1 član foruma 2010.
Naj F1 član foruma 2010.

AHA!!!! Evo tajnog oružja :D ...i napokon novo prednje krilo.

slika

slika

slika
slika
Alonso-champ
Veteran
Veteran
Navijam za: Fernando Alonso

Post Postao/la Alonso-champ »

Boze sacuvaj,sta jim je ovo????
Alonsista hasta la muerte..
Alonso-champ
Veteran
Veteran
Navijam za: Fernando Alonso

Post Postao/la Alonso-champ »

Alonsista hasta la muerte..
dmarijon
Legenda
Legenda

Post Postao/la dmarijon »

Jel to photoshop ili je Mclaren stvarno dobio tumor jajnika??
Samo neka se trkaju.
alogoc
Navijam za: alonsa

Post Postao/la alogoc »

dmarijon je napisao/la:Jel to photoshop ili je Mclaren stvarno dobio tumor jajnika??
naprava za mjerenje pritiska na prednje krilo,tajno oruzje?prije ocajnicki potez
Arai
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač
Kontakt:

Post Postao/la Arai »

alogoc je napisao/la:
dmarijon je napisao/la:Jel to photoshop ili je Mclaren stvarno dobio tumor jajnika??
naprava za mjerenje pritiska na prednje krilo,tajno oruzje?prije ocajnicki potez
Da, ma sto posto je to očajnički potez. :roll: I to nije naprava za mjerenja pritiska nego za mjerenje fleksije prednjeg krila. Ista ona stvar koju je Red Bull na testiranjima prije 2010 sezone radio na svom prednjem krilu. Valjda ti je i onda to bio potez očajnika? (Ti isti očajnici su s tim krilom osramotili sve ostale) Također kad god McLaren farba bolid sa flow-vizom odmah stručnjaci zaključe da je bolid u qurcu. Ali kad to radi Red Bull, a radi dosta često, pa čak i Ferrari sličnih komentara uopće nema.
Zanimljive su ove "zavjesice" na zadnjem krilu. Jako slično Toyotinom patentu od prije dvije godine. A ni ono krilo na kokpitu, iza retrovizora ne izgleda ništa manje zanimljvije. Vjerojatno pomaže pri usmjeravanju zraka prema stražnjem kraju bolida.
slika
slika
alogoc

Post Postao/la alogoc »

Arai je napisao/la:
alogoc je napisao/la:
Da, ma sto posto je to očajnički potez. :roll: I to nije naprava za mjerenja pritiska nego za mjerenje fleksije prednjeg krila. Ista ona stvar koju je Red Bull na testiranjima prije 2010 sezone radio na svom prednjem krilu. Valjda ti je i onda to bio potez očajnika? (Ti isti očajnici su s tim krilom osramotili sve ostale) Također kad god McLaren farba bolid sa flow-vizom odmah stručnjaci zaključe da je bolid u qurcu. Ali kad to radi Red Bull, a radi dosta često, pa čak i Ferrari sličnih komentara uopće nema.
Zanimljive su ove "zavjesice" na zadnjem krilu. Jako slično Toyotinom patentu od prije dvije godine. A ni ono krilo na kokpitu, iza retrovizora ne izgleda ništa manje zanimljvije. Vjerojatno pomaže pri usmjeravanju zraka prema stražnjem kraju bolida.
slika
samo kod redbulla i ferraria to i funkcionira :biggrin:
Armanini
Svjetski prvak
Svjetski prvak

Post Postao/la Armanini »

za sto se ovaj nalozio ovako?

sto god i do kad to bilo, cinjenica je da vam bolid izgleda stupidno sa tim, i imamo svako pravo da se smijemo tome :D
rFactor F1 HR server Info
slika
Arai
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač
Kontakt:

Post Postao/la Arai »

Armanini je napisao/la:za sto se ovaj nalozio ovako?

sto god i do kad to bilo, cinjenica je da vam bolid izgleda stupidno sa tim, i imamo svako pravo da se smijemo tome :D
@alogoc
Vidjeli smo sredinom i pred kraj 2009 kako to "samo" kod Red Bulla i Ferrarija funkcionira. :biggrin:
Koliko god bolid stupidno izgledao, za estetiku u Formuli 1 nema mjesta. Svaki aerodinamički i mehanički dio ima svoju svrhu i upravo zato ovaj uređaj ima poseban oblik, a uostalom, to je samo privremeno.
Kako ti imaš svako pravo da se smiješ tome (iako se o ukusima ne raspravlja, jer možda ja baš sad "svršavam" na ovakav oblik nosa :biggrin: ) ja isto tako imam svako pravo da se naložim na ovakve komentare. :D
slika
Armanini
Svjetski prvak
Svjetski prvak

ma kuzim te.. i meni bi bilo tesko da nam je bolid dobio izraslinu sa kojom ce se ostali sprdat :P
slika
Centurion
Test vozač
Test vozač

Post Postao/la Centurion »

mislim da u ovom postu ne bi trebalo biti prepiranja, ako se hoćete prepirati terajte svoje konje u svoje štale...

još uvijek testiraju (OČIGLEDNO O_O), zato ni nemaju dobra vremena,
važno je da testiraju sve što moraju, brzina će doći s vremenom...
Our @noblef1 reports: McLaren confirms the extreme nose on the car is a test-only measuring device for 'long-term development purposes'. It won't be raced.
Igor18
Veteran
Veteran
Navijam za: Schumachera

Post Postao/la Igor18 »

koda je bitno kak koji bolid izgleda... ljepota se ne broji, bitna je brzina i funkcionalnost... za koju se iskreno nadam da mclaren nema :D
Michael is faster than you!!
Armanini
Svjetski prvak
Svjetski prvak

naravno da je bitna ljepota.. ne znam o cemu baljezgate..

ja ne bi mogao navijat za tim koji napravi ovakvo sto..
slika
Centurion
Test vozač
Test vozač

Post Postao/la Centurion »

Igor18 je napisao/la:koda je bitno kak koji bolid izgleda... ljepota se ne broji, bitna je brzina i funkcionalnost... za koju se iskreno nadam da mclaren nema :D
1 Webber Red Bull 1m22.544s
2 Button McLaren 1m23.782s +1.238
3 Heidfeld Renault 1m24.735s +2.191
4 Valsecchi Lotus 1m25.406s +2.862
5 Perez Sauber 1m25.443s +2.899
6 Hulkenberg Force India 1m26.030s +3.486
7 Buemi Toro Rosso 1m26.087s +3.543
8 D'Ambrosio Virgin 1m32.060s +9.516
s time da još testiraju
Igor18
Veteran
Veteran
Navijam za: Schumachera

Post Postao/la Igor18 »

Centurion je napisao/la:
Igor18 je napisao/la:koda je bitno kak koji bolid izgleda... ljepota se ne broji, bitna je brzina i funkcionalnost... za koju se iskreno nadam da mclaren nema :D
1 Webber Red Bull 1m22.544s
2 Button McLaren 1m23.782s +1.238
3 Heidfeld Renault 1m24.735s +2.191
4 Valsecchi Lotus 1m25.406s +2.862
5 Perez Sauber 1m25.443s +2.899
6 Hulkenberg Force India 1m26.030s +3.486
7 Buemi Toro Rosso 1m26.087s +3.543
8 D'Ambrosio Virgin 1m32.060s +9.516
s time da još testiraju
pa rekoh da se iskreno nadam :D
bumo vidili u australiji jel ova grba kaj pomogla
Michael is faster than you!!
Ferrari-BiH
Veteran
Veteran

Post Postao/la Ferrari-BiH »

Beluga ima jaku konkurenciju danas....

RBR ne brojim

McLaren je uvijek imao neke fix ideje, nekad upale a nekada ne... mogli su i oni kao RBR staviti neki obicni nosac, ali imaju jako mnogo vremena pa su stigli da modificiraju nos kako bi izgledao cool.

Ja se, se za razliku od Igora, nadam da ce McM biti brz...ali ne kao Ferrari..jer inace ne bi sezona bila zanimljiva
¡oʞɐdoɐu ǝɾ ǝʌs ˙oןıq ǝɾ oʇs oɐʞ ǝɾıu ǝsıʌ ɐʇsıu
Armanini
Svjetski prvak
Svjetski prvak

http://richardsf1.com/2011/03/08/looky-likey-19/" onclick="window.open(this.href);return false;
slika
47
Moderator
Moderator
Navijam za: Crveno
Kontakt:

Post Postao/la 47 »

Držite se teme, nemojte da se moram dolazit opet...
slika
alogoc

Post Postao/la alogoc »

izgleda da ce mclaren ipak zaprijetiti toro rossu
ove godine
Odgovori