Formula 1 team - McLaren F1 Team [MCL36]

Novosti o vozačima i timovima, glasine...

Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73

Odgovori
dmarijon
Legenda
Legenda

Re: Formula 1 team - McLaren

Post Postao/la dmarijon »

Poznavajući Mclaren ... - ako po teoretskoj brzini i formi doista i jesu čak i ispod sredine poretka, ne smunjam da će se uz pomoć taktika i prvenstveno vrhunskih vozača brzo ili odmah popeti u debelo gornji dio poretka. Već je bilo sličnih slučajeva. Ipak su prevelika i prejaka momčad.
Samo neka se trkaju.
Kenny
Legenda
Legenda
Ja sam: Vozač
Navijam za: Williams i MS

Post Postao/la Kenny »

U Australiji okrenu kolid na pravu stranu i to je to :biggrin:
slika
Pa čovjek kaže - osjećaj. Ako je osjećaj, onda je osjećaj. Na temelju osjećaja :) - dmarijon
Mc Dietz
Navijam za: Hamilton

Post Postao/la Mc Dietz »

Kenny je napisao/la:U Australiji okrenu kolid na pravu stranu i to je to :biggrin:
E majstore ova ti je zakon !!!!!
Centurion
Test vozač
Test vozač
Navijam za: Hamiltona

Post Postao/la Centurion »

a sad gledajte ovako, naš bolid je drugačiji od drugih,
zrak je preusmjeren na stražnji dio bolida, točnije na stražnje gume...
to znači da se lakše hlade, rezultirajući sa sporijim trošenjem gume (ali i sporijim hlađenjem)
ako je sve to istina, možda će McLaren uspjeti odvesti utrku na samo 2 ili 1 pitstop, dok će ostali puno više...
možda se u tome krije istina >_<
Arai
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač
Navijam za: McLaren
Kontakt:

Post Postao/la Arai »

Not The F1 News: McLaren Special
Zanimljivo štivo s dozom pravog humora na McLarenov račun, vrijedi pročitati... ;)
Da je bolid spor - istina. Da je bolid nepouzdan - još veća istina. Da je bolid jedva testiran - ma istina samo takva; po napravljenoj kilometraži
jedino su talenti iz Hispanie iza njih. Ali isto tako je istina da je to McLaren, tim koji je od bolida skoro 3 sec. sporijeg po krugu učinio pobjedničkim. Međutim, brzina sama po sebi ne znači ništa ako će se bolid pregrijati i crknuti nakon 10 krugova kao što se to nemali broj puta dogodilo tokom testiranja. Poznata je ona Dennisova: "To finish first, your first have to finish". Pametnome dosta...
Button i Hamilton su rekli da bolid nije toliko loš i da ima potencijala (samo, pitam se pitam od kud mi je ovo poznato). A ako se na vrijeme priberu i počnu osvajati pristojne bodove ništa neće biti isključeno, pa čeka nas najduža sezona u povijesti Formule 1! Ako netko ima resurse i mogućnosti da se izvuče i ove situacije onda je to definitivno McLaren. Jedino što me brine je to da je ovo treća godina za redom u kojoj McLaren kaska za ostalima. U zadnjih 5 godina izgubili su tri ključna "tehnička" čovjeka: Neweya, Tombazisa i nedavno Frya i ne sviđa mi se kamo sve ovo vodi. Bilo kako bilo, Australija koja dolazi za manje od dva tjedna dat će okvirno stanje stvari, i gdje se nalazi McLaren u odnosu na ostale.

Naposlijetku, definitivno najbolji dio članka:
Ron Dennis has lost his driving license for six months after reaching 12 points under the penalty points system. The McLaren boss picked up his final three points after he was observed failing to stop for a red light near Wokingin Surrey. In court, Dennis conducted his own defence to try and dodge the ban. He said that at McLaren they didn't normally worry about going through red lights, especially when they were at the end of the pitlane.
Ron FTW! :peace: :biggrin:
slika
Centurion
Test vozač
Test vozač

HAHAHAHHAHA
komično jest
ali tko je dopustio da netko napiše na pravoj stranici o autima O_o
to bi trebalo biti po forumima a ne po pravim stranicama što donose vijesti, ovo smo svi već znali ^^
gringo73
Naj F1 član foruma 2010.
Naj F1 član foruma 2010.

Post Postao/la gringo73 »

Slušao neki audio preview sezone, i tip (gost uz Ant Davidsona) kaže da ima kontakte u tehničkom odjelu McLarenu i da je ogroman problem bolida ispuh. Da je zagrijavanje, i vibracije puno veće nego su pokazivale simulacije, to ih je poprilično iznenadilo. A problem u tome je da se koncept bolida radio oko tog "pametnog" ispuha, i stvar se ne može jednostavno zamjenit. I dolazi se do toga da nemaju plan B, i ne znaju šta raditi, evenutalno potpuni redizajn toga, a to je moguće tek dolaskom u Barcelonu.Uglavnom, sve su mi lađe potonile sad...
slika
darky
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač

Post Postao/la darky »

za razliku od od naših forumskih pesimista "mrski" bivši vozač baš i nije uvjeren da je auto loš ove godine
http://www.index.hr/sport/clanak/alonso ... 42448.aspx" onclick="window.open(this.href);return false;
Igor18
Veteran
Veteran
Navijam za: Schumachera

Post Postao/la Igor18 »

Ovaj dio mi je zanimljiv
"Prije (sa Bridgestoneom) se moglo nakon ciljne ravnine nagaziti na kočnicu punom snagom, a sada, ako to učinite, blokirat ćete kotače, posebice stražnje. Također, gume lošije drže, grip je slabiji i morate umjerenije ubrzavati nakon izlaska iz zavoja. Općenito treba biti puno osjećajniji."
Po tome, Hami će gume prožvakat za 2 kruga.
Michael is faster than you!!
darky
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač

Post Postao/la darky »

ma neće za 2, možda za tri :biggrin:
šalu na stranu, to je relativno, može baš ispasti da neki drugi budu imali problema sa gumama, a ne on.

inače, kad si spomenuo gume, uvijek me to podsjeti na film "Dani groma" kad duwall ući toma cruisa kako se čuvaju gume :D
gringo73
Naj F1 član foruma 2010.
Naj F1 član foruma 2010.

Povratak u prošlost - LINK
Pogledajte šta smo pisali prošle godine pred prvu trku, procjene; kad, koliko...pogledati postove do dna stranice. Ja sam bio točan u prognozi (1. boks nakon 15 krugova), ne zato što sam pametan nego zato što ne treba vozačima uzeti baš sve zdravo za gotovo. Uvijek kukaju malo više nego što treba, redovito se traže opravdanja unaprijed... Mislim da ćemo svi mi bit pametniji nakon treninga i kvalifikacija.
slika
senamozart
Rezervni vozač
Rezervni vozač
Navijam za: F1 McLaren Team

Post Postao/la senamozart »

kaže martin da će u melbournu mclaren mp4-26 sve iznenaditi.Nismo tako loši kao što se misli.
Citiram:Testiranja se ne zovu testiranja bez veze, a testiranje MP4-26 i njegovih limita je na određeni način bilo vrlo poučno," izjavio je Whitmarsh.

"Zapravo, prikupili smo veliku količinu korisnih podataka i bolidu, njegovim karakteristikama i interakciji s gumama. Dok podešavamo paket za Melbourne, zadali smo si ekstremno visoke ciljeve za prvu utrku sezone."

"Dakle, smatram li da brzina s testiranja nije reprezentativna za ono što ćemo pokazati u Australiji? Ne. Smatram li da u prvi GP vikend sezone ulazimo kao favoriti? Nažalost, ne. Ali, smatram da imamo kapacitete iznenaditi neke suparnike i biti vrlo konkurentni. U to sam siguran."

Njegovo mišljenje dijeli i vozač lewis hamilton.
slika
Slash
Veteran
Veteran
Navijam za: utrkivanje

Post Postao/la Slash »

senamozart je napisao/la:kaže martin da će u melbournu mclaren mp4-26 sve iznenaditi.Nismo tako loši kao što se misli.
Citiram:Testiranja se ne zovu testiranja bez veze, a testiranje MP4-26 i njegovih limita je na određeni način bilo vrlo poučno," izjavio je Whitmarsh.

"Zapravo, prikupili smo veliku količinu korisnih podataka i bolidu, njegovim karakteristikama i interakciji s gumama. Dok podešavamo paket za Melbourne, zadali smo si ekstremno visoke ciljeve za prvu utrku sezone."

"Dakle, smatram li da brzina s testiranja nije reprezentativna za ono što ćemo pokazati u Australiji? Ne. Smatram li da u prvi GP vikend sezone ulazimo kao favoriti? Nažalost, ne. Ali, smatram da imamo kapacitete iznenaditi neke suparnike i biti vrlo konkurentni. U to sam siguran."

Njegovo mišljenje dijeli i vozač lewis hamilton.
Muda od labuda.
Tak meni to izgleda.
Nobody exists on purpose. Nobody belongs anywhere. Everybody's gonna die. Come watch TV.
senamozart
Rezervni vozač
Rezervni vozač

ajde ajde nemoj tako kolega slash.bit će mclaren pri vrhu nemojmo se zavaravat.ja vjerujem u tu momčad i zato svim srcem navijam za njih.pa jesi čitao izjavu od alonsa glede mclarena.kaže isti: McLaren je sigurno u boljoj formi nego što se čini. Zimska testiranja nisu ponudila pravu sliku, no sudeći po njihovim komentarima, jasno je da su očekivali više. Možda su na razini najboljih, a zapravo su očekivali da će biti daleko u prednosti. Sve ćemo vidjeti u Melbourneu. McLaren se neće boriti za deseto mjesto, nego će biti blizu postolja.“
ja mislim isto tako da u prvu utrku neče biti jaki ali mislim da sa ovim radikalnim izmjenama imaju tvrdu podlogu za napredovanje i da će svoj puni potencijal pokazati nakon 3-4 utrke.duga je sezona.
slika
Slash
Veteran
Veteran
Navijam za: utrkivanje

Post Postao/la Slash »

senamozart je napisao/la:ajde ajde nemoj tako kolega slash.bit će mclaren pri vrhu nemojmo se zavaravat.ja vjerujem u tu momčad i zato svim srcem navijam za njih.pa jesi čitao izjavu od alonsa glede mclarena.kaže isti: McLaren je sigurno u boljoj formi nego što se čini. Zimska testiranja nisu ponudila pravu sliku, no sudeći po njihovim komentarima, jasno je da su očekivali više. Možda su na razini najboljih, a zapravo su očekivali da će biti daleko u prednosti. Sve ćemo vidjeti u Melbourneu. McLaren se neće boriti za deseto mjesto, nego će biti blizu postolja.“
ja mislim isto tako da u prvu utrku neče biti jaki ali mislim da sa ovim radikalnim izmjenama imaju tvrdu podlogu za napredovanje i da će svoj puni potencijal pokazati nakon 3-4 utrke.duga je sezona.
Nadam se da si u pravu. Također se nadam da Whitmarsh ne kaka opet bezveze, jer ak već na kvalama u Melbourneu budemo 17. i 18. mogu odmah žile rezat :P jer to znači da ćemo se s velikima moć igrat tek tamo u 8. mjesecu. Stvarno se nadam da će bit pri vrhu :| .
Nobody exists on purpose. Nobody belongs anywhere. Everybody's gonna die. Come watch TV.
King iCool
Veteran
Veteran
Kontakt:

Post Postao/la King iCool »

Slash je napisao/la:
senamozart je napisao/la:ajde ajde nemoj tako kolega slash.bit će mclaren pri vrhu nemojmo se zavaravat.ja vjerujem u tu momčad i zato svim srcem navijam za njih.pa jesi čitao izjavu od alonsa glede mclarena.kaže isti: McLaren je sigurno u boljoj formi nego što se čini. Zimska testiranja nisu ponudila pravu sliku, no sudeći po njihovim komentarima, jasno je da su očekivali više. Možda su na razini najboljih, a zapravo su očekivali da će biti daleko u prednosti. Sve ćemo vidjeti u Melbourneu. McLaren se neće boriti za deseto mjesto, nego će biti blizu postolja.“
Nadam se da si u pravu. Također se nadam da Whitmarsh ne kaka opet bezveze, jer ak već na kvalama u Melbourneu budemo 17. i 18. mogu odmah žile rezat :P jer to znači da ćemo se s velikima moć igrat tek tamo u 8. mjesecu. Stvarno se nadam da će bit pri vrhu :| .
Tako daleko od vodećih sigurno nismo. Borba za Q3 će biti velika jer trenutno ima 5-6 timova koji na to spekuliraju ali ja mislim da će barem 1 Mclarenov vozač biti u Q3 možda čak u top 5.
Centurion
Test vozač
Test vozač

Toon
Veteran
Veteran
Navijam za: mclaren

Post Postao/la Toon »

Centurion je napisao/la:http://www.autosport.com/news/report.php/id/90005
Malo preoptimistični? xD
...prema dosada prikazanom svakako preoptimistićno...no da se nešto "sprema" je očito jer već par dana slične vijesti dolaze iz momčadi...kao što je svojedobno darky rekao - možda se nešto ipak uspjelo sakriti...ili je toliko "skrenuo" pa će izgubiti i ono malo kredibiliteta koji mu je ostao...kao navijač u svakom slučaju se nadam prvoj opciji no "bumo vidli"...
"Damn it, Steven, we're men. It's our god-given right to watch sports and smut."
"Oh mighty one in the heavens who created the mountains, the seas and beer ..."
"I'm married to a woman named ... something!"
gringo73
Naj F1 član foruma 2010.
Naj F1 član foruma 2010.

"We have made some fairly dramatic changes, and those changes we will see in Australia. - reče naš Whitmarsh. Predstavit će se nova podnica i novi ispušni sustav. Ispuh će biti puno jednostavnijeg dizajna od onog s testiranja.
slika
senamozart
Rezervni vozač
Rezervni vozač

sad mi tek ništa nije jasno.da i ljut sam.ako sam dobro shvatio da su sa bolidom s kojim su testirali željeli nastupiti na utrci onda bi to bilo da se utrkujemo sa virginom i hrt-eom za poziciju broj 17,18,19.i još martin priča da čemo se svi iznenaditi.lijepo od njega nema što.
a sad kada mijenjaju radikalno bolid ako sam dobro pročitao da če biti za cijelu sekundu brži.mislim tko tu koga zafrkava.nije mi jasno.ja znam da se bolid mijenja od testiranja do prve utrke ali ovo je več da se zabrinem.daj Bože da taj ispušni sustav proradi i ta nova podnica da neki rezultat.bar u Q3 da se plasiramo i osvojimo pokoji bod.
gringo ako imaš još koju informaciju stavi je ovdje obvezno i da li će ti noviteti biti u australiji vidljivi.
slika
King iCool
Veteran
Veteran
Kontakt:

Post Postao/la King iCool »

gringo73 je napisao/la:"We have made some fairly dramatic changes, and those changes we will see in Australia. - reče naš Whitmarsh. Predstavit će se nova podnica i novi ispušni sustav. Ispuh će biti puno jednostavnijeg dizajna od onog s testiranja.
Jako zanimljivo. Čak pričaju da bi mogli dobiti 1 sec po krugu. :-k

"I think it will still be a challenging weekend, but I'm hopeful that we'll put on more than a second in performance"

Ako će to biti slučaj onda bi Mclaren mogao biti na istom nivou kao i RB i Fer..
Toon
Veteran
Veteran
Navijam za: mclaren

Post Postao/la Toon »

gringo73 je napisao/la:"We have made some fairly dramatic changes, and those changes we will see in Australia. - reče naš Whitmarsh. Predstavit će se nova podnica i novi ispušni sustav. Ispuh će biti puno jednostavnijeg dizajna od onog s testiranja.
...kroz članak se proteže vodilja - "znamo da je to rizik, no..." - kako su prije krivo skrenuli smatram ovaj rizik opravdan - VIVA LAS VEGAS!!!...
..."znali smo" i mi (gringo nam rekao) da je ispušni sustav velik problem - u stvari me čudi kako su tako brzo uspjeli sve prilagoditi...ili su odmah na početku testiranja uvidjeli svoju grešku i od tada vjerojatno rade na ovome...od proteklog tjedna dolaze iz tima puno optimistićnije vijesti nego su bili rezultati...zbrojivši sve ja ostajem kod svog umjerenog optimizma....
"Damn it, Steven, we're men. It's our god-given right to watch sports and smut."
"Oh mighty one in the heavens who created the mountains, the seas and beer ..."
"I'm married to a woman named ... something!"
One and only
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Navijam za: Ferrari- M. Schumacher

Post Postao/la One and only »

S obzirom da ovo dolazi od "unlocked potential" Whitmarsha treba uzeti s dosta rezerve.
I nije mi jasna PR filozofija ovog čovjeka. Umjesto da se ušuti i da sačeka Melbourne, on sada daje ovakve izjave. Ako update bude kako treba da se svak pozitvno iznenadi, a ako ne, navijači se neće puno ni razočarati, jer od početnih utrka ne vjerujem ni da najoptimističniji navijači McLarena ne očekuju previše. Ovako podiže očekivanja navijača za koja nije siguran da mogu ispuniti. Ron Dennis kakav god da je bio s medijima bolji je od Whitmarsha.
slika

Hoću da budem drugačiji, pa stoga neću ostoju staviti na ignore listu :)
Igor18
Veteran
Veteran
Navijam za: Schumachera

Post Postao/la Igor18 »

jel to kaj donose testirano? ili će pouzdanost tih dijelova testirati na slobodnim treninzima?
Kaj nisu mogli malo požuriti s tim pa barem odvojiti jedan testni dan ili pola da provjere te dijelove... nije da nisu imali vremena..
Ak je to testirano onda zanemarite gore napisano
Michael is faster than you!!
Centurion
Test vozač
Test vozač

Igor18 je napisao/la:jel to kaj donose testirano? ili će pouzdanost tih dijelova testirati na slobodnim treninzima?
Kaj nisu mogli malo požuriti s tim pa barem odvojiti jedan testni dan ili pola da provjere te dijelove... nije da nisu imali vremena..
Ak je to testirano onda zanemarite gore napisano
nije testirano, to donose sasvim novo xD
Odgovori