alogoc je napisao/la:ali Mclaren nema Alonsa!!!HrC je napisao/la:Od prvog momenta mi je ovogodišnji Ferrari izgledao blijedo(predstavljanje nekako izgleda pre konzervatnivno) i nadam se da će bit bolji u Maleziji, ali naravno iza Mclarena.Zašto u ovom Ferrariju ipak nema budućnosti(barem ne sljedećih par trka) pa ovako napravit ću par usporedba...
Australia Ferrari Alonso kvalifikacije 2010 Australia Ferrari kvalifikacije 2011
q1 1:25.082 q2 1:24.335 q3 1:24.111 q1 1:25.707 q2 1:25.242 q3 1:24.974
Znači ovogodišnji Ferrari je sporiji od prošlogodišnjeg dok je ovogdišnji Red Bull brži od prošlogodišnjeg, a također je slućaj i sa Mclarenom. Znači Ferrari ne samo da je spor nego je sporiji od prošlogodišnjeg koji je u tom momentu bio jako blizu Red Bullu. Za Mclaren je poražavajuće to da je prošlogodišnji Ferrari i dalje brži od ovogodišnjeg Mclarena što se tiče Australije no to možda i nije slućaj jer je Hamiltonu otkazao KERS pa je ipak Mclaren nešto brži. Ovu sam analizu sam napravio čisto jer me zanimalo koliko je ustvari Ferrari u problemima i izgleda da je u podosta velikim. Treba napomenuti da su iz Ferrarija neki da izjavili da su shvatili zašto je bolid spor no da je kasno da nešto promjene za Maleziju te da se nadaju jako toplom vremenu tamo.. Uglavnom šteta za ovogdišnji Ferrari jer sam se nadao da će biti brzi od samog početka te da će i oni i Mclaren nadmašiti tvorinicu pića.
Izgleda da je i iskusnom Alonsu puno toga promaklo u razvoju bolida te su bili previše uvjereni da su dobri zbog činjenice da imaju velik broj kilometara. Očigledno je Ferrari radio na pouzadnosti i bio uvjeren da je bolid dobar za prvih par utrka. No treba ipak pričekat Maleziju i ja sam mišljenja da bi Ferrari tamo mogao biti bolji no ne mnogo jer ni sami nisu previše optimistični.