Formula 1 team - Scuderia Ferrari [F1-75]

Novosti o vozačima i timovima, glasine...

Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73

Odgovori
HrC
Početnik
Početnik
Ja sam: Vozač
Navijam za: Mclaren-Mercedes

Re: Formula 1 team - Ferrari

Post Postao/la HrC »

alogoc je napisao/la:
HrC je napisao/la:Od prvog momenta mi je ovogodišnji Ferrari izgledao blijedo(predstavljanje nekako izgleda pre konzervatnivno) i nadam se da će bit bolji u Maleziji, ali naravno iza Mclarena. :) Zašto u ovom Ferrariju ipak nema budućnosti(barem ne sljedećih par trka) pa ovako napravit ću par usporedba...

Australia Ferrari Alonso kvalifikacije 2010 Australia Ferrari kvalifikacije 2011

q1 1:25.082 q2 1:24.335 q3 1:24.111 q1 1:25.707 q2 1:25.242 q3 1:24.974

Znači ovogodišnji Ferrari je sporiji od prošlogodišnjeg dok je ovogdišnji Red Bull brži od prošlogodišnjeg, a također je slućaj i sa Mclarenom. Znači Ferrari ne samo da je spor nego je sporiji od prošlogodišnjeg koji je u tom momentu bio jako blizu Red Bullu. Za Mclaren je poražavajuće to da je prošlogodišnji Ferrari i dalje brži od ovogodišnjeg Mclarena što se tiče Australije no to možda i nije slućaj jer je Hamiltonu otkazao KERS pa je ipak Mclaren nešto brži. Ovu sam analizu sam napravio čisto jer me zanimalo koliko je ustvari Ferrari u problemima i izgleda da je u podosta velikim. Treba napomenuti da su iz Ferrarija neki da izjavili da su shvatili zašto je bolid spor no da je kasno da nešto promjene za Maleziju te da se nadaju jako toplom vremenu tamo.. Uglavnom šteta za ovogdišnji Ferrari jer sam se nadao da će biti brzi od samog početka te da će i oni i Mclaren nadmašiti tvorinicu pića :D.
ali Mclaren nema Alonsa!!!

Izgleda da je i iskusnom Alonsu puno toga promaklo u razvoju bolida te su bili previše uvjereni da su dobri zbog činjenice da imaju velik broj kilometara. Očigledno je Ferrari radio na pouzadnosti i bio uvjeren da je bolid dobar za prvih par utrka. No treba ipak pričekat Maleziju i ja sam mišljenja da bi Ferrari tamo mogao biti bolji no ne mnogo jer ni sami nisu previše optimistični.
alogoc
Navijam za: alonsa

Post Postao/la alogoc »

HrC je napisao/la:
alogoc je napisao/la:
HrC je napisao/la:Od prvog momenta mi je ovogodišnji Ferrari izgledao blijedo(predstavljanje nekako izgleda pre konzervatnivno) i nadam se da će bit bolji u Maleziji, ali naravno iza Mclarena. :) Zašto u ovom Ferrariju ipak nema budućnosti(barem ne sljedećih par trka) pa ovako napravit ću par usporedba...

Australia Ferrari Alonso kvalifikacije 2010 Australia Ferrari kvalifikacije 2011

q1 1:25.082 q2 1:24.335 q3 1:24.111 q1 1:25.707 q2 1:25.242 q3 1:24.974

Znači ovogodišnji Ferrari je sporiji od prošlogodišnjeg dok je ovogdišnji Red Bull brži od prošlogodišnjeg, a također je slućaj i sa Mclarenom. Znači Ferrari ne samo da je spor nego je sporiji od prošlogodišnjeg koji je u tom momentu bio jako blizu Red Bullu. Za Mclaren je poražavajuće to da je prošlogodišnji Ferrari i dalje brži od ovogodišnjeg Mclarena što se tiče Australije no to možda i nije slućaj jer je Hamiltonu otkazao KERS pa je ipak Mclaren nešto brži. Ovu sam analizu sam napravio čisto jer me zanimalo koliko je ustvari Ferrari u problemima i izgleda da je u podosta velikim. Treba napomenuti da su iz Ferrarija neki da izjavili da su shvatili zašto je bolid spor no da je kasno da
nešto promjene za Maleziju te da se nadaju jako toplom vremenu tamo.. Uglavnom šteta za ovogdišnji Ferrari je sam se nadao da će biti brzi od samog početka te da će i oni i Mclaren nadmašiti tvorinicu pića :D.

ali Mclaren nema Alonsa!!!

Izgleda da je i iskusnom Alonsu puno toga promaklo u razvoju bolida te su bili previše uvjereni da su dobri zbog činjenice da imaju velik broj kilometara. Očigledno je Ferrari radio na pouzadnosti i bio uvjeren da je bolid dobar za prvih par utrka. No treba ipak pričekat Maleziju i ja sam mišljenja da bi Ferrari tamo mogao biti bolji no ne mnogo jer ni sami nisu previše optimistični.
alonso ce bit ispred mclarena massa iza
HrC
Početnik
Početnik

Post Postao/la HrC »

ali Mclaren nema Alonsa!!![/quote]

Izgleda da je i iskusnom Alonsu puno toga promaklo u razvoju bolida te su bili previše uvjereni da su dobri zbog činjenice da imaju velik broj kilometara. Očigledno je Ferrari radio na pouzadnosti i bio uvjeren da je bolid dobar za prvih par utrka. No treba ipak pričekat Maleziju i ja sam mišljenja da bi Ferrari tamo mogao biti bolji no ne mnogo jer ni sami nisu previše optimistični.[/quote]

alonso ce bit ispred mclarena massa iza[/quote]

Dobro sad te fore moj tata je jači od tvog tate... daj molim te čekaj prve treninge onda pametuj.. ;)
Armanini
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Navijam za: Ferrari

Post Postao/la Armanini »

uvijek kazu da tko vise kuka na ovakav nacin ko ferrari sad da nesto skriva i odvlaci paznju sa vlastite konkurentnosti..

isto kao i mcm prije pocetka sezone..

so.. vodjen tom praksom - ocekujem ferrari visoko u maleziji :)
rFactor F1 HR server Info
slika
Alonso-champ
Veteran
Veteran
Navijam za: Fernando Alonso

Post Postao/la Alonso-champ »

Armanini je napisao/la:uvijek kazu da tko vise kuka na ovakav nacin ko ferrari sad da nesto skriva i odvlaci paznju sa vlastite konkurentnosti..

iz tvojih usta u božje uši :D =D>
Alonsista hasta la muerte..
HrC
Početnik
Početnik

Post Postao/la HrC »

Armanini je napisao/la:uvijek kazu da tko vise kuka na ovakav nacin ko ferrari sad da nesto skriva i odvlaci paznju sa vlastite konkurentnosti..

Pa neznam baš da imaju nešto za skrivat.. zar ne?
Bernardinac
Rezervni vozač
Rezervni vozač

Post Postao/la Bernardinac »

HrC je napisao/la:

Pa neznam baš da imaju nešto za skrivat.. zar ne?[/quote
HrC je napisao/la:

Pa neznam baš da imaju nešto za skrivat.. zar ne?
Mislim da ne skrivaju ništa, jednostavno nisu pogodili setup. Usprkos svim odveženim kilometrima nešto su zeznuli.
Pogledajte razliku Vettel-Webber. I njima nije jasno zašto je Webber toliko zaostajao na qvalama a i u utrci.
Mislim da će Ferrari biti bolji u Maleziji ali će vjerojatno i ostali biti bolji. Mercedes najvaljuje poboljšanja, RBR stavlja KERS, LRenault nove komponente, MCM pogotovo, tako da...
Gdje je Ferrari u odnosu na druge, biće jasno u Maleziji. Ja se nadam najboljem. :D
borna_driver

Post Postao/la borna_driver »

al ferrari je mogao jako dobro proći u Australiji s obzirom da su trenutno u ne baš najboljem stanju..mogli su bez problema dovest alonsa do 3. mjesta samo da ga nisu potjerali u boks jer su napravili istu pogrešku kao i na zadnjoj utrci prošle sezone kada su se povodili za weberom i pratili njegovu taktiku i ušli u boks u krivo vrijeme, očito su opet mislili da je to ispravno i da će svi vozači ić na treći ulazak i naravno zeznuli su se a taj ulazak uopće nije bio potreban jer je iskoristio obje tvrdoće guma već ranije i nije bilo potrebe da se kopira webera i izgubi postolje :/
Anyone can drive a fast car, few can drive a car fast.
dmarijon
Legenda
Legenda

Post Postao/la dmarijon »

ma šta svima više...
ferarri je u dobrom stanju. ja se kladim u to s bilo kim! nisu bili u najboljem izdanju na dan 26. 3., i djelomično 27. 3. specifična staza, i sve ostalo
pričekajmo subotu pa ćemo vidjeti
mislim da su danas, 4. 4. u vrlo dobrom stanju!
Samo neka se trkaju.
borna_driver

Ma normalno da su dobri, daleko do toga, za mene i najbolji i bas zato smatram da oni imaju dosta dobre i pametne trkace inzenjere da sami razviju svoju taktiku kojom bi pobjeđivali ko prije a ne da se povode za jednim red bullom i zbog tog izgube postolje :/
HrC
Početnik
Početnik

Post Postao/la HrC »

Mislim da ne skrivaju ništa, jednostavno nisu pogodili setup. Usprkos svim odveženim kilometrima nešto su zeznuli.
Pogledajte razliku Vettel-Webber. I njima nije jasno zašto je Webber toliko zaostajao na qvalama a i u utrci.
Mislim da će Ferrari biti bolji u Maleziji ali će vjerojatno i ostali biti bolji. Mercedes najvaljuje poboljšanja, RBR stavlja KERS, LRenault nove komponente, MCM pogotovo, tako da...
Gdje je Ferrari u odnosu na druge, biće jasno u Maleziji. Ja se nadam najboljem. :D
[/quote]

Te priče sa setupom su za malu djecu i naivne medije. Setup je prva i osnovna stvar i nije ga jako teško fulat u savšrenim uvjetima, a ako se i fula nemre bolid kasnit 1.5 sekundu za vodećim može maksimalno pola sekunde. Ferrari će svakako biti mnogo bolji jer su tamo uvijek solidni, a i kad pogledam kaj je mclaren napravio u 10 dana onda vjerujem u čuda. Makar mi je i dalje ovaj ferrari predosadan i sterilan te nekako izgleda zastarjelo od prošlogodišnjeg..
Zadnja izmjena: HrC, dana/u 06 tra 2011, 00:01, ukupno mijenjano 1 put.
borna_driver

vozim ja karting utrke već 6 godina pa dost dobro znam kak se može zeznut sa set upom :D u formuli ne tolko jer je sve postalo kompjuterski al opet može :/
kimi&pablo.u.bmw
Početnik
Početnik

Post Postao/la kimi&pablo.u.bmw »

HrC je napisao/la:Pa neznam baš da imaju nešto za skrivat.. zar ne?
[/quote]

Gdje je Ferrari u odnosu na druge, biće jasno u Maleziji. Ja se nadam najboljem. :D[/quote]

Te priče sa setupom su za malu djecu i naivne medije. Setup je prva i osnovna stvar i nije ga jako teško fulat u savšrenim uvjetima, a ako se i fula nemre bolid kasnit 1.5 sekundu za vodećim može maksimalno pola sekunde. Ferrari će svakako biti mnogo bolji jer su tamo uvijek solidni, a i kad pogledam kaj je mclaren napravio u 10 dana onda vjerujem u čuda. Makar mi je i dalje ovaj ferrari predosadan i sterilan te nekako izgleda zastarjelo od prošlogodišnjeg..[/quote]

isto se moze reci i za kvotovanje postova pa neki fulaju #-o
a sve im je na click away
drsrle
Navijam za: ferrari

Post Postao/la drsrle »

Ferrari me je pomalo razočarao prvom utrkom, očekivao sam više pogotovo nakon onakvih testiranja i najava od čelnih ljudi iz crvene ekipe.
Mislim da su shvatili o čemu se radi i mislim da tek od Turske ili od Kine možemo očekivati pravi Ferrari.
U Maleziji će im jedino pomoći visoka temperatura jer će tad gume raditi bolje u kvalifikacijama. Što se tiče trke, race pace im je dobar.
Još samo da taktiku potrefe oko odlazaka u boks i Ferrari može visoko u Maleziji. Nadam se postolju jer će Red Bull s Kersom biti neuhvatljiv. Al ko zna.
I šta bih još zamjerio Ferrariju - jasno se vidjelo u Australiji da opet forsiraju Alonsa i da ne daju Massi da vozi.
Forza FERRARI
Alonso-champ
Veteran
Veteran

Post Postao/la Alonso-champ »

drsrle je napisao/la:Ferrari me je pomalo razočarao prvom utrkom, očekivao sam više pogotovo nakon onakvih testiranja i najava od čelnih ljudi iz crvene ekipe.
Mislim da su shvatili o čemu se radi i mislim da tek od Turske ili od Kine možemo očekivati pravi Ferrari.
U Maleziji će im jedino pomoći visoka temperatura jer će tad gume raditi bolje u kvalifikacijama. Što se tiče trke, race pace im je dobar.
Još samo da taktiku potrefe oko odlazaka u boks i Ferrari može visoko u Maleziji. Nadam se postolju jer će Red Bull s Kersom biti neuhvatljiv. Al ko zna.
I šta bih još zamjerio Ferrariju - jasno se vidjelo u Australiji da opet forsiraju Alonsa i da ne daju Massi da vozi.
prijatelju aj mi reci gdje si to vidio,da forsiraju Alonsa??? #-o
Alonsista hasta la muerte..
V3GI
Rezervni vozač
Rezervni vozač
Navijam za: VETTEL I SCHUMI

Post Postao/la V3GI »

Alonso-champ je napisao/la:
drsrle je napisao/la:Ferrari me je pomalo razočarao prvom utrkom, očekivao sam više pogotovo nakon onakvih testiranja i najava od čelnih ljudi iz crvene ekipe.
[/quote

prijatelju aj mi reci gdje si to vidio,da forsiraju Alonsa??? #-o
Prvo se nauci quotat ;)
Pa malo su pogurali Alonsa ali nista strasno........ 8)
slika
F2004_the_best_ever
Svjetski prvak
Svjetski prvak

Post Postao/la F2004_the_best_ever »

Ferrari focused on single-lap speed

Autosprint piše da poglavica LDM odlazi u politiku link a da je njegov mogući nasljednik Lapo Elkann, to je ova persona
slika
:biggrin:
alogoc
Navijam za: alonsa

Post Postao/la alogoc »

postoje neke špekulacije da je Charlie Whiting viđen u vili gospodina Matešića u Austriskim alpama.

pa kako neće proc sva testiranja fleksibilnosti krila
vidc
Veteran
Veteran
Navijam za: Scuderia Ferrari

Post Postao/la vidc »

alogoc je napisao/la:postoje neke špekulacije da je Charlie Whiting viđen u vili gospodina Matešića u Austriskim alpama.

pa kako neće proc sva testiranja fleksibilnosti krila
jeste,Matešić mu platio miješano meso i ovaj u znak pažnje dozvolio red bullu da imaju fleksibilna krila.garant je izvor neki povjerljivi talijanski tabloid
Vuksa_KC
Veteran
Veteran

Post Postao/la Vuksa_KC »

LDM će na mjesto Berlusconija, a onda će ga Ruby uništiti :)
F1NAC
Moderator
Moderator
Navijam za: Scuderia Ferrari

Post Postao/la F1NAC »

slika
rFactor F1-HR WTCC LEAGUE CHAMPION 2011
zizi
Test vozač
Test vozač
Navijam za: Nikoga

Post Postao/la zizi »

borna_driver je napisao/la:vozim ja karting utrke već 6 godina pa dost dobro znam kak se može zeznut sa set upom :D u formuli ne tolko jer je sve postalo kompjuterski al opet može :/

dozvoli da ti citiram jednog pametnog čovjeka: “To err is human, but to really foul things up you need a computer.”

postavke možeš ukakit podjednako uspješno s računalom i bez njega
"Oh well, only cowboys stay in tune, anyway." JMH

You know we're sitting on four million pounds of fuel, one nuclear weapon and a thing that has 270,000 moving parts built by the lowest bidder. Makes you feel good, doesn't it? - Rockhound, Armageddon
Armanini
Svjetski prvak
Svjetski prvak

Post Postao/la Armanini »

finac ne fantaziraj nego skini vise f1 91 i veceras da vozis..

da ne budem ot - ocekujem ferrari na postolju :P
rFactor F1 HR server Info
slika
zvjerko
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Navijam za: Pirelli i DRS

Post Postao/la zvjerko »

zizi je napisao/la:
borna_driver je napisao/la:vozim ja karting utrke već 6 godina pa dost dobro znam kak se može zeznut sa set upom :D u formuli ne tolko jer je sve postalo kompjuterski al opet može :/

dozvoli da ti citiram jednog pametnog čovjeka: “To err is human, but to really foul things up you need a computer.”

postavke možeš ukakit podjednako uspješno s računalom i bez njega
Dobro zizi, nemoj odmah đonom :biggrin: ... vjerovatno je mislio na prikupljanje i analizu podataka pod "kompjuterski".
Prava istina je da nema idealnog setupa već samo najbolje kompromitiran otkad je pravilnik naoružan parc fermeom. Treba se dobro kvalificirati sa praznim bolidom i friškim gumama zatim krenuti u utrku sa tankerom i malo načetim gumama. Čak mislim da se ni u jednom trenutku utrke ne nađeš u istoj situaciji kao u kvalama (Q3 kad je najvažnije)...

Pat Fry baš veli da se trebaju više koncentrirati na "one lap performance" jer je race pace bio OK - znači moraju malo žrtvovati brzine u utrci (možda ne same brzine koliko potrošnje guma) da bi bili brži u kvalama...
ostoja
Navijam za: McLaren

Post Postao/la ostoja »

Ma dzaba druze to sve,vi ste za ovu sezonu otpijevali svoje.Ustvari svaku buducu sezonu u kojoj vas bude vodio Stefano Domenicali prdnuli ste u cabar.
slika
Odgovori