Lewis Hamilton [#44]

Novosti o vozačima i timovima, glasine...

Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73

Odgovori
Ferrari-BiH
Veteran
Veteran
Ja sam: Vozač
Navijam za: Ferrari

Re: Lewis Hamilton

Post Postao/la Ferrari-BiH »

Emerson Fittipaldi je napisao/la:
Hamilton je prošao trnovit put do formule 1. Sa 8 ili 9 godina (ne znam točno) prvi je put sreo Dennisa na nekoj karting utrci (na kojoj je i pobijedio, sponzoriran OČEVIM novcem, a ne McLarenovim) i pitago ga bi li ga spozorirao. Dennis se nasmijao i rekao mu da prikupi iskustva i pobjeda u različitim karting disciplinama i da mu se javi, što je Lewis i napravio i javio mu se kad je imao nekih 13 godina. Dennis je bio fasciniram Lewisom (eto Dennis će sigurno svakog sponzorirat, a za njega vozili Prost, Senna i Lauda) i odlučio ga je sponzorirat. Otada je Lewis zgazio svakog momčadskog kolegu u svim serijama nižim od F1 i pokupio naslov prvaka u svakoj.
Nemoj opet planut i psovat ali nije imao lak put do F1.
Ja sam pricao o putu kroz F1 a ne do F1...
Ne pratim F1 od jucer, o vozacima koji me zanimaju potrudim se da saznam koliko toliko informacija. Ne mrzim niti jednog vozaca, da nije tih vozaca ja ne bih imao sta da gledam na TV-u, ne bih imao razlog da se dizem u 4 ujutro...

Ali ocito vecina drugih ne shvacaju da ja ovdje ne blatim Hamiltona nego da kazem sta ja mislim, ne shvacaju da postujem Hamiltona kao i Schumachera, Alonsa, Glocka, Idea, Mansella, Ascarija, i sve ostale koji su bar jednom sjeli za volan F1 bolida
¡oʞɐdoɐu ǝɾ ǝʌs ˙oןıq ǝɾ oʇs oɐʞ ǝɾıu ǝsıʌ ɐʇsıu
Emerson Fittipaldi
Početnik
Početnik
Navijam za: McLaren

Post Postao/la Emerson Fittipaldi »

Ferrari-BiH je napisao/la:Ja sam pricao o putu kroz F1 a ne do F1...
Ne pratim F1 od jucer, o vozacima koji me zanimaju potrudim se da saznam koliko toliko informacija. Ne mrzim niti jednog vozaca, da nije tih vozaca ja ne bih imao sta da gledam na TV-u, ne bih imao razlog da se dizem u 4 ujutro...

Ali ocito vecina drugih ne shvacaju da ja ovdje ne blatim Hamiltona nego da kazem sta ja mislim, ne shvacaju da postujem Hamiltona kao i Schumachera, Alonsa, Glocka, Idea, Mansella, Ascarija, i sve ostale koji su bar jednom sjeli za volan F1 bolida
Ok krivo sam shvatio onda, ne pratim više toliko forum...
Nisam rekao ništa o poštovanju, tko zna išta o formuli 1 mora poštovat sve vozače
Armanini
Svjetski prvak
Svjetski prvak

Post Postao/la Armanini »

ferrari - bih, ja osjecam tvoj gnjev ;)

al moras se izdignut iznad toga, i malo se manje upustat u rasprave temeljene na navijackoj opredjeljenosti..

uvijek iznova su iste situacije u raspravama, srebrni tabor uvijek iznova trkelja kako smo mi crveni zaludjeni, uskog pogleda, a upravo su njima svi redom manje vrijedni, nemaju ni centimetra samokriticnosti (to mislim unutar svog tima jel) tako da od takvih rasprava nikad na zelenu granu..

kazem ovo ne da netko replya, vec samo da malo udahnes i predahnes ;)

back on topic and lewis..

zanimljivo je kako se uvijek okrece na istu stvar i kako se pocne o putu prije f1..
kako mu je cale (ne ovaj nas :) zalozio kucu kako bi ga mogao financirat .. ..
kako je rasturao sve konkurente, kako je pobjedjivao svuda..

je.. a drugi su *rkali *urac prije nego su dosli u f1.. drugi nisu rasturali u serijama gdje su vozili, drugi nisu imali uzlazni put.. izdvaja se lewis kao da je toliko special..

da se razumijemo, ja sam odavno (mozda ne bas toliko davno, al ima vec nekoliko :) prihvatio lewisa (malo sam sovinista po prirodi pa mi neke stvari smetaju malo :P, i trenutno mi je jedini vozac kojeg cijenim vozacki u punom i pravom smislu te rijeci..
rFactor F1 HR server Info
slika
HrC
Početnik
Početnik
Navijam za: Mclaren-Mercedes

Post Postao/la HrC »

Armanini je napisao/la:hehe cale, koja poveznica :)

al veze s vezom nema s ovom temom :P

ono sto ferrari bih smatra je da nije isto pocet karijeru u manjim timovima i progresirat i dokazivat se u kantama..
senna u tolemanu u monacu po kisi..

vettel u torro rossu po kisi..

lewis je imao puno laksi pocetak karijere u f1 u tom smislu..

Lewis je imao puno lakši put, ali se prije f1 dokazao kao jedan od najvećih talenata ovoga doba tako da mu previše dokazivanja u f1 nije trebalo... prestanite pisat gluposti i bezvezarije..
HrC
Početnik
Početnik

Post Postao/la HrC »

Ferrari-BiH je napisao/la:
Ćale od Lewisa je napisao/la:
Ferrari-BiH je napisao/la: Kada sjednem iz stojadina u BMW bit ce mi milina i lako cu se snaci, kada sjedne on iz BMW-a u stojadin dobrano ce se namuciti ;)
Ne mora značit. Fisichella=Ferrari? Fisichella=Renault? Kovalainen=McLaren? Coulthard=McLaren? i ne mogu se sjetit još njih koji su prešli u jače pa napravili skoro ništa.
Ovi vozači te još par njih danas u F1 su rjetki koje smo vidjeli da su prelazili s konja na magarca. Takav film ćemo sve manje gledat jer recimo Alonso, Hamilton, Kimi, Vettel su takva generacija koja će reći po isteku ugovora: Ferrari ili McL, zadnja opcija Renault.

Ja ne gledam vozače po tome tko je za što i gdje vozio, po meni je bitnije da se prepozna talent i da se od prvog dana bolid kroji prema talentiranom vozaču (nebitno koji tim). Vozač prema kojem je krojen bolid ne bi smjeo biti sporiji od svog kolege a to smo vidili da je moguće i trenutno gledamo jedne takve u ovoj sezoni.
Ma sve to stoji, slazem se s tvojim misljenjem. Ja sam iznio svoje, subjektivno misljenje koje je imalo za znacenje da vise cijenim vozace koji su prosli sito i reseto od ovih koji su imali sve na pocetku. bio to Hamilton, Suljo ili Mujo, svejedno.

Hamilton nije imao baš sve na početku večinu toga je zaradio ogromnim talentom dok je počeo vozit karting stari mu je radio dva posla kako bi mu sve financirao. Nemoj pisati gluposti dečko je sve postigao zasluženi i ništa nije došlo samo od sebe.
HrC
Početnik
Početnik

Post Postao/la HrC »

Domi je napisao/la:mislim da je razlika bila u 1 bodu u korist Hamiltona ili tako nešto, a i kad smo se već uhvatili tog da je Hamilton bio najbolji u drugoj polovici sezone, sjetite se da je Kimi bio bodovno jednak s njim tad u bolidu koji se nije razvijao od 6. mjeseca

Nisu baš bili bodovno jednaki Lewis je bio bolji, a zadnji Ferrarijev update je bio u Mađarskoj što nije tako kasno. Još treba uzet u obzir Lewisovo odustajanje u Monzi makar je bio treči i htio pobjedu da njegova greška, ali da je htio mogo je uzet bodove. Te odustajanje u Abu Dhabiju zbog kvara bolida nije ipak sve tako crno i bijelo... ;)

Ispričavam se tek sada vidim da mi je ovo treči post zaredom.. ups :)
Igor18
Veteran
Veteran
Navijam za: Schumachera

Post Postao/la Igor18 »

Pratim vašu raspravu, zanimljiva i poprilično vatrena :D
Mislim da kolega Ferrari-BIH nije mislio na to kako i šta je Hamilton radio kao dijete, nego da se njegova izjava odnosila na to da je Hami došao "na gotovo" što naravno nije loše, dapače svi bi vozači htjeli takvu situaciju da odmah imaju pravi auto u rukama. Bez da se dokazuju i probijaju i pitaju dali će ikada dobiti priliku da voze u pravoj ekipi da pokažu svoj talent.
90 % vozača počeli su kao klinci iz radničkih obitelji, čiji roditelji su sve stavili na kocku i život podredili svome djetetu i njegovom talentu za vožnju. Nije u tome Hamilton ništa specijalniji od drugih.

Al evo, zanimljivo je čitati vašu raspravu pa.. nastavite :D
Michael is faster than you!!
HrC
Početnik
Početnik

Post Postao/la HrC »

Igor18 je napisao/la:Pratim vašu raspravu, zanimljiva i poprilično vatrena :D
Mislim da kolega Ferrari-BIH nije mislio na to kako i šta je Hamilton radio kao dijete, nego da se njegova izjava odnosila na to da je Hami došao "na gotovo" što naravno nije loše, dapače svi bi vozači htjeli takvu situaciju da odmah imaju pravi auto u rukama. Bez da se dokazuju i probijaju i pitaju dali će ikada dobiti priliku da voze u pravoj ekipi da pokažu svoj talent.
90 % vozača počeli su kao klinci iz radničkih obitelji, čiji roditelji su sve stavili na kocku i život podredili svome djetetu i njegovom talentu za vožnju. Nije u tome Hamilton ništa specijalniji od drugih.

Dobro nije baš 90% ima tu i puno tatinih sinova koji su plaćali svoja mjesta kroz povijest.
Igor18
Veteran
Veteran

Post Postao/la Igor18 »

HrC je napisao/la:

Dobro nije baš 90% ima tu i puno tatinih sinova koji su plaćali svoja mjesta kroz povijest.
OK, nije možda 90 % ali pritom nisam mislio na neke likove koji su iza sebe imali šleper sponzora koji su iskeširali pare da se oni pokažu u F1 i ne ostave nikakav značajniji trag.
Mislio sam na npr. Schumachera, Alonsa itd.. da sad ne nabrajam.
HrC
Početnik
Početnik

Post Postao/la HrC »

Igor18 je napisao/la:
HrC je napisao/la:

OK, nije možda 90 % ali pritom nisam mislio na neke likove koji su iza sebe imali šleper sponzora koji su iskeširali pare da se oni pokažu u F1 i ne ostave nikakav značajniji trag.
Mislio sam na npr. Schumachera, Alonsa itd.. da sad ne nabrajam.

Dobro nije sad baš da i Schumi nije imo para ipak se ko klinac vozio po svojoj karting stazi i imao brijem restoran. Aj nije to ko neki kako kažeš prepuni sponzora, ali je imao solidnu lovu za ona vremena da se sve to financra.
Armanini
Svjetski prvak
Svjetski prvak

nit je schumi bio iz lose stojece obitelji, nit ostalih 90% lol..

vozaci f1 najcesce imaju dobru pozadinu i malo tko je iz radnickih obitelji koje bi tesko podnosile sport..

schumi je imao novaca i zato i jest on bio odabir na pocetku..

nemoj bas lupetat da ne ucis pogresno nekog tko je jos mlad i upija sve sto procita ;)
slika
HrC
Početnik
Početnik

Post Postao/la HrC »

Armanini je napisao/la:nit je schumi bio iz lose stojece obitelji, nit ostalih 90% lol..

vozaci f1 najcesce imaju dobru pozadinu i malo tko je iz radnickih obitelji koje bi tesko podnosile sport..

nemoj bas lupetat da ne ucis pogresno nekog tko je jos mlad i upija sve sto procita ;)

Neznam ako se ovaj tvoj post odnosi na moj onda ne čitaš dobro no valjda je to odgovor na post prije mene. Ja sigurno znam da Hamilton i Kimi nisu baš bili prepuni para za ostale neznam kako stoje.
Igor18
Veteran
Veteran

Post Postao/la Igor18 »

Armanini je napisao/la:nit je schumi bio iz lose stojece obitelji, nit ostalih 90% lol..

Ak ti je stari zidar šta je to nego radnička obitelj??? Lordovsa sigurno nije.
I njemu je stari radio 2 posla da bi financirao početak njegove karijere a stara je radila u kantini na stazi.
Kad se pokazalo da zna vozit dobio je pomoć lokalnog biznismena.
Ja govorim o samim početcima, a ne kasnije kada su se pokazali kao talentirani vozači i kada su ih pod svoje uzeli raznorazni ljudi koji su sve mogli financirati.
Al ok, sad mi se neda raspravljat samo sam žalio dodati svoj komentar.
Nastavite.
Armanini
Svjetski prvak
Svjetski prvak

kimi nije imao novcane podloge? hm.. khm.. yep.. vrlo si upucen..

al post je reply na igorov post..
slika
HrC
Početnik
Početnik

Post Postao/la HrC »

Armanini je napisao/la:kimi nije imao novcane podloge? hm.. khm.. yep.. vrlo si upucen..

Kolko se sjećam i nije baš neznam razuvjeri me ako imaš argumenta možda griješim uvezi njega.. :doubt:
F1NAC
Moderator
Moderator
Navijam za: Scuderia Ferrari

Post Postao/la F1NAC »

kimi ima pun k para al covjek je poceo u sauberu vozit
slika
rFactor F1-HR WTCC LEAGUE CHAMPION 2011
Emerson Fittipaldi
Početnik
Početnik

Post Postao/la Emerson Fittipaldi »

Armanini je napisao/la:zanimljivo je kako se uvijek okrece na istu stvar i kako se pocne o putu prije f1..
kako mu je cale (ne ovaj nas :) zalozio kucu kako bi ga mogao financirat .. ..
kako je rasturao sve konkurente, kako je pobjedjivao svuda..

je.. a drugi su *rkali *urac prije nego su dosli u f1.. drugi nisu rasturali u serijama gdje su vozili, drugi nisu imali uzlazni put.. izdvaja se lewis kao da je toliko special..

Pa ****** mater, krivo sam shvatio i odgovorio onako, ističući da Lewisu nije bilo lakše, a ničim nisam rekao da se pokazo boljim od ostalih (osim njegovih timskih kolega u tim serijama), samo da ni njemu nije bilo lako
Domi
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač
Navijam za: Schumacher - Kimi

Post Postao/la Domi »

HrC je napisao/la:
Domi je napisao/la:mislim da je razlika bila u 1 bodu u korist Hamiltona ili tako nešto, a i kad smo se već uhvatili tog da je Hamilton bio najbolji u drugoj polovici sezone, sjetite se da je Kimi bio bodovno jednak s njim tad u bolidu koji se nije razvijao od 6. mjeseca

Nisu baš bili bodovno jednaki Lewis je bio bolji, a zadnji Ferrarijev update je bio u Mađarskoj što nije tako kasno. Još treba uzet u obzir Lewisovo odustajanje u Monzi makar je bio treči i htio pobjedu da njegova greška, ali da je htio mogo je uzet bodove. Te odustajanje u Abu Dhabiju zbog kvara bolida nije ipak sve tako crno i bijelo... ;)
od mađarske do kraja sezone Kimi je osvojio 38 bodova dok je lewis osvojio 40 , znači zaključak je da su po tom bili gotovo jednaki . Ali, jedna je stvar tu prevaga - od mađarske nadalje Kimijev Ferrari postajao je sve lošiji i sporiji bolid bez ikakvog unapređivanja dok je McM postajao sve bolji i brži ;) malo objektivnosti ne škodi :roll:
"Life is about passions. Thank you for sharing mine" - Michael Schumacher, Brazil GP 2012
Armanini
Svjetski prvak
Svjetski prvak

HrC je napisao/la:
Armanini je napisao/la:kimi nije imao novcane podloge? hm.. khm.. yep.. vrlo si upucen..

Kolko se sjećam i nije baš neznam razuvjeri me ako imaš argumenta možda griješim uvezi njega.. :doubt:

u nekoliko navrata se sjecam da je on bio dobro potkovan..

zadnje recimo chat colaka .. pricao je kako je vozio zajedno sa kimijem i kubicom.. al se onda razdvajaju karijere ovisno o djepu/menadjeru i naravno i o talentu.. kaze da je potrebno imat koji miljuncek iza sebe da bi mogao dospjet do f1, on (colak) nije imao kaze, a kimi jest..

al kaze takodjer i da je nevjerojatno koliko je kimi bio brzi od svih i kolku brzinu ima lik.. kaze - nema veze sa ostalim vozacima :)
slika
darky
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač

Post Postao/la darky »

ma kak ne kužite da to kaj je hamilton došao u dobru momčad ne znači ništa.
evo par primjera:
- hamilton - MCL (u svim sezonama je bio u top 5)
- Vetel - pobjedio u B momčadi RB (ali onda su ga tamo dobrano potpomagali iz A momčadi)
- Kobayashi - toyota mu iz čisto marketinških razloga dala auto u ruke i koji je bio rezlutat? (šteta kaj su se povukli, da su ostali još jednu sezonu, vjerojatno bi imali japanskog F1 pobjednika u japanskoj momčadi)
dokazali su da ako im daš solidan auto u ruke da imaju rezultat.
kad imaju najbolji, onda su pobjednici

Čista suprotnost njima
Kovalainen (ako ne računamo slučajna postolja) - blijed i nevidljiv (u istom autu sezonu ranije alonso je rasturao) u autu u kojem je hamilton bio na postoljima (samo ne drobite gluposti da je bio sabotiran)
Fisichella - napravio utrku života u SPA sa FI i prešao u Ferrari, dobio svemirski brod naspram FI i koji mu je bio rezltat? zadnje ili predzadnje mjesto (kimi je u istom autu bio na postolju)
onda sjetite se samo Piquet juniora - on je bio odličan u manjim serijama, a u renaultu je bio blijed i nevidljiv i njega je alonso sabotirao da je bio toliko loš?????

Sljedeći po redu je Button, on se propatio svega i bio je na dnu i isplivao na vrh. (zašto, zar je on to tako htio? nije, ali sva bolja mjesta bila su zauzeta i morao je raditi za slabije momčadi dok nije dočekao svoju priliku)

Morate shvatiti da postoje vozači i "vozači", neki i sa solidnim autom postižu rezultate, a nekima ni pobjednički auto nije dovoljan ni da budu bolji od 6 mjesta

I svaki od vozača F3 i F2 bio bi sretan i da vozi za HRT, jer je u F1, jer svima im je to cilj, ali u F1 ima mjesta samo za 20 najboljih na svijetu.
F1NAC
Moderator
Moderator
Navijam za: Scuderia Ferrari

Post Postao/la F1NAC »

neznam al po meni FI i ferrari nisu jedan te isti bolid ipak ti treba vremena da se priviknes na drugi bolid nisu svi napravljeni na istu shemu... kad vec spominjes hamiltona i kovalainena hamilton vec 4 godine vozi u McM i lakse mu je a kovalainen je iz jednog solidnog renaulta dosao u iskusni mcm al ono tvoje misljenje je tvoje niko ti ne brani da ga izrazis ..
slika
rFactor F1-HR WTCC LEAGUE CHAMPION 2011
darky
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač

Post Postao/la darky »

F1NAC je napisao/la:neznam al po meni FI i ferrari nisu jedan te isti bolid ipak ti treba vremena da se priviknes na drugi bolid nisu svi napravljeni na istu shemu... kad vec spominjes hamiltona i kovalainena hamilton vec 4 godine vozi u McM i lakse mu je a kovalainen je iz jednog solidnog renaulta dosao u iskusni mcm al ono tvoje misljenje je tvoje niko ti ne brani da ga izrazis ..
ma daj
hamilton vozi 4 godine, kovalainen je vozio 2, a u dvije godine su mu bili kakvi rezultati?
da je umjesto kovalainena sjeo schumaher u McL sigurno bio bio bolji, jednako i od fizika u ferariju.
ili jesi vozač i sposoban si se prilagoditi autu ili nisi.
nema sredine
kaj je sa badoerom, pa on ima stoljetni staž u ferariju i niš nije bio bolji od zadnjeg mjesta. (a za njega ne možeš reći da nije bio naviknut na auto)
Kenny
Legenda
Legenda
Navijam za: Williams i MS

Post Postao/la Kenny »

Fisichellu se možeuspoređivat sa Alonsom u Renaultu, a ne Kimijem u Ferrariju
slika
Pa čovjek kaže - osjećaj. Ako je osjećaj, onda je osjećaj. Na temelju osjećaja :) - dmarijon
Dani
Legenda
Legenda
Navijam za: Hamiltona

Post Postao/la Dani »

Kenny je napisao/la: Koliko se ja sjećam da je Kimi imao najviše bodova u drugoj polovici sezone
Koliko se ja sjećam Lewis je imao 40 bodova, a Kimi 39 u drugome dijelu sezone. O utrkama da ni ne pričamo.
Biti drugi znači biti prvi među gubitnicima. Ayrton Senna.

slika
Kenny
Legenda
Legenda
Navijam za: Williams i MS

Post Postao/la Kenny »

Dani je napisao/la:
Kenny je napisao/la: Koliko se ja sjećam da je Kimi imao najviše bodova u drugoj polovici sezone
Koliko se ja sjećam Lewis je imao 40 bodova, a Kimi 39 u drugome dijelu sezone. O utrkama da ni ne pričamo.
Ok ako je tako, ali znamo da se Ferrari nije razvijao pola sezone, ali nema veze osvojio je bod više i bolji je u tom djelu sezone.

Po meni je Hamilton brz vozač, ali ga i nevolim jer je dosta puta druge vozače izbacio sa staze, a i samog sebe nekad i na tom prestizanju treba da puno proradi
slika
Pa čovjek kaže - osjećaj. Ako je osjećaj, onda je osjećaj. Na temelju osjećaja :) - dmarijon
Odgovori