Formula 1 na regionalnim TV kanalima!

Rasprave o događajima (ne)izravno vezanim uz Formulu 1

Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73

Zaključano
Ricxpa
Test vozač
Test vozač
Ja sam: Vozač
Navijam za: [Alonso] [Ferrari]

Re: Formula 1 na regionalnim TV kanalima!

Post Postao/la Ricxpa »

S obzirom da sam bio budan cijelu noc, nisam kontao propustiti po prvi puta prenos F1 treninga na TV-u. Stvarno svaka cast lokalcima sto su imali muda i hrabrosti upustiti se u ovakav projekt i na male televizore nam donijeti jos vise Formule 1 nego sto je to cinio HRT. Prenos treninga po meni je odradjen jako dobro, reklama nema toliko puno i uglavnom su kratke, mislim da su i oni sami svjesni da nema smisla previse gusiti s reklamama i da ce se to sve fino raspodijeliti kroz citav vikend i prenose. Komentatorski dvojac je OK, mada meni iskreno fali Blazicko (pa i Novak :biggrin: ), no vec vidim da ce ovaj Dijakovic biti novi Novak :D Jergovic je ok, prepun informacija, stalno prica, pokusava uciniti trening zanimljivim i to mi je super.

Sve u svemu ja prezadovoljan
jere
Navijam za: Alonso

Post Postao/la jere »

Nažalost nisam zna za ovo do dana. Australiju sam gleda preko neta (BBC) i to je super, ali tv je tv :idea:

Kakav je zvuk, jel se čuje dobro zvuk motora. Grafika jel ista kako i na BBC-u?
Bravo

Post Postao/la Bravo »

Vž i Čk ništa :<>

@jere
Zvuk če ti krčat ako imaš jako stare zvučnike, a slike nečeš niti imat ako nemaš bar dvb-t resiver :biggrin: Sve što vidiš na bbc-u mora biti i na svakoj drugoj tv..
jere
Navijam za: Alonso

Post Postao/la jere »

Bravo je napisao/la:Vž i Čk ništa :<>

@jere
Zvuk če ti krčat ako imaš jako stare zvučnike, a slike nečeš niti imat ako nemaš bar dvb-t resiver :biggrin: Sve što vidiš na bbc-u mora biti i na svakoj drugoj tv..
Pa i nije baš da svi imaju isto :? Na netu sam se nagleda svakakvih verzija dok nisam uspia nać BBC stream koji radi izvan UK ;) Uf, kada se sitim samo kineske tv... :biggrin:
shtr
Navijam za: F1

Post Postao/la shtr »

@jere
vidim da nitko nije primjetil link kaj sam zaljepil gore, vtv je jos u pregovorima, link:

http://www.evarazdin.hr/lokalne-televiz ... bez-vtv-a/" onclick="window.open(this.href);return false;
darky
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač
Navijam za: McLaren

Post Postao/la darky »

K1M1 je napisao/la:Da, definitivno svaka čast lokalcima i ogromna pljuska hrt-u.
Prvo sam gledao na kanalu ri, al slika je bila užas, kao da gledam na nekon streamu, onda sam prebacio na net tv, a tamo savršena. :D E sad nzm zašto je to tako al baš čudno, šta ne bi trebali svi istu sliku prenosit?
- prenose svi istu sliku, ali...
- da li su svi na DVB-t? (navodno neki lokaci još plaze na analognom)
- koliko je daleko od tebe taj odašiljač?
- da li imaš LOS prema njemu?
- imaš li uopće vanjsku antenu?

Ja sam na dvb-t signalu od 1. dana kad su počeli sa experimentalnim radom i naučio sam da je antena 99,999% signala
sa kućnom antenom se dvb-t da gledati, ali kad imaš vanjsku UHF (roštilj) usmjerenu direktno na odašiljač, onda imaš bogovski signal :biggrin:
Maestro
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač
Navijam za: Fernando Alonso
Kontakt:

Re: Formula 1 na kraju sezone odlazi s HTV-a

Post Postao/la Maestro »

Kenny je napisao/la:
Maestro je napisao/la:Svaka vam čast i blago vama. Ja imam samo Z1, a oni neće prenositi. :( :( :(
sad se snađi ko s australijom, a poslje si uzmi nešto ko kod nas maxtv, naravno ako imaš love i ako imaju te programe

EDIT: možda pomaže
Walter je napisao/la:Odlične vijesti za sve obožavaoce Formule 1 iz Bosne i Hercegovine

KLIK

Bravo. Imam TV1. Aj fala Bogu.
kakav potpis staviti???
K1M1
HNL kladionica majstor
HNL kladionica majstor
Navijam za: Kimi i Frijns

Post Postao/la K1M1 »

darky je napisao/la:- prenose svi istu sliku, ali...
- da li su svi na DVB-t? (navodno neki lokaci još plaze na analognom)
- koliko je daleko od tebe taj odašiljač?
- da li imaš LOS prema njemu?
- imaš li uopće vanjsku antenu?
ma na max tv-u sam gledao, zato se i čudim...na kanalu ri, osječkoj i još jednoj stvarno loš signal, ne vidiš ni pročitat vremena ni imena vozača kolko je mutna slika, a onda prebacim na net-tv, kad ono tamo slika kristalno čista. :?
slika
darky
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač

Post Postao/la darky »

moguće da dvb-t signal demuxaju u analogni u lokalnoj tv, pa onda max-tv ponovo digitalizira (jer je digitalni stream)...
Vuksa_KC
Veteran
Veteran
Navijam za: Ferrari

Post Postao/la Vuksa_KC »

shtr je napisao/la:

@jere
vidim da nitko nije primjetil link kaj sam zaljepil gore, vtv je jos u pregovorima, link:

http://www.evarazdin.hr/lokalne-televiz ... bez-vtv-a/" onclick="window.open(this.href);return false;
Molim se, na koljenima sam, plisss [-o<
King iCool
Veteran
Veteran
Kontakt:

Post Postao/la King iCool »

shtr je napisao/la:

@jere

Čak i ako se dogovore tek bi od sljedeće utrke bilo na vtv-u...
Nismo još u ovoj grupi televizija koje prenose već prvu utrku. Pregovori još traju, a o svemu ćemo više znati drugi tjedan
Arienrhod
Ja sam: Vozačica
Navijam za: Fernanda Alonsa i vidca
Kontakt:

Post Postao/la Arienrhod »

Ima li netko link za streaming za sutrasnje kvale?
avetma
Navijam za: Nikoga

Post Postao/la avetma »

BBC stream (bez kamuflaža s ip brojem)
http://www.vipstand.me/sports/motosport.html" onclick="window.open(this.href);return false;
shtr
Navijam za: F1

Post Postao/la shtr »

ima jadran tv svoj stream na: mms:/88.198.161.70:8011/tvj radi u wmp bez problema
Mika_bar
Početnik
Početnik

Post Postao/la Mika_bar »

Ricxpa je napisao/la:S obzirom da sam bio budan cijelu noc, nisam kontao propustiti po prvi puta prenos F1 treninga na TV-u. Stvarno svaka cast lokalcima sto su imali muda i hrabrosti upustiti se u ovakav projekt i na male televizore nam donijeti jos vise Formule 1 nego sto je to cinio HRT. Prenos treninga po meni je odradjen jako dobro, reklama nema toliko puno i uglavnom su kratke, mislim da su i oni sami svjesni da nema smisla previse gusiti s reklamama i da ce se to sve fino raspodijeliti kroz citav vikend i prenose. Komentatorski dvojac je OK, mada meni iskreno fali Blazicko (pa i Novak :biggrin: ), no vec vidim da ce ovaj Dijakovic biti novi Novak :D Jergovic je ok, prepun informacija, stalno prica, pokusava uciniti trening zanimljivim i to mi je super.

Sve u svemu ja prezadovoljan
Ja sam odgledao samo dio 2. treninga , al apsolutno potpisujem sve navedeno i samo tako nastavite ja više necu paliti ni rtl ni bbc niti neke streamove po cjeli dan ce se vrtiti samo lokal tv F1, pa toga nema nigdje na svijetu da par lokalnih tv kuca prenosi sportski spektakl kao što je Formula1! =D> :amen:
PS
a ovoj gamadi zvanoj HRT želim da čim prije bankrotiraju i propadnu i nestanu u potpunosti iz medijskog prostora,
a da jedini HRT bude onaj u F1!
Mika Hakkinen
World Championships 2
Grand Prix's 165
Wins 20
Poles 26
Formula One is a mind game, no question. You have to think so hard sometimes smoke comes out your ears!
And if you don't keep your head in gear the car will overtake you.
darky
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač

Post Postao/la darky »

Mika_bar je napisao/la:pa toga nema nigdje na svijetu da par lokalnih tv kuca prenosi sportski spektakl kao što je Formula1! =D> :amen:
pa i CNN je bila mala lokalna kabelska Tv stanica koja je samo vrtila vjesti
vidi ih danas... :biggrin:
Igor18
Veteran
Veteran
Navijam za: Schumachera

Post Postao/la Igor18 »

darky je napisao/la:
Mika_bar je napisao/la:pa toga nema nigdje na svijetu da par lokalnih tv kuca prenosi sportski spektakl kao što je Formula1! =D> :amen:
pa i CNN je bila mala lokalna kabelska Tv stanica koja je samo vrtila vjesti
vidi ih danas... :biggrin:
da, danas prenose ratove :biggrin:
Michael is faster than you!!
-ferrari-F1-
Početnik
Početnik

Post Postao/la -ferrari-F1- »

jel ima tko iz slavonskog broda da moze uhvatit osjecku tv
Fernando Alonso Díaz (29. srpnja 1981)
Ferarist
Navijam za: Alonso i Ferrari

Post Postao/la Ferarist »

-ferrari-F1- je napisao/la:jel ima tko iz slavonskog broda da moze uhvatit osjecku tv
Ja ne znam nikog da hvata osječku tv i mi iz Broda smo osuđeni gledat preko streema. Žalosna nam majka sa SBTV-om.
AVANTI FERRARI, AVANTI!!!!!
-ferrari-F1-
Početnik
Početnik

Post Postao/la -ferrari-F1- »

ma de ovaj nas SBTV je sprdnja od televizije
nije meni problem, mogu gledat na rtl.de ili na internetu, al nevolim slusat svabe kako kometiraju(a da ne pricam o reklamama), a na internetu zna stekat
Fernando Alonso Díaz (29. srpnja 1981)
Ferarist
Navijam za: Alonso i Ferrari

Post Postao/la Ferarist »

-ferrari-F1- je napisao/la:ma de ovaj nas SBTV je sprdnja od televizije
nije meni problem, mogu gledat na rtl.de ili na internetu, al nevolim slusat svabe kako kometiraju(a da ne pricam o reklamama), a na internetu zna stekat
Znam sve mi je jasno, ja sam uhvatio neki ruski streem i gledao Australiju ali ovo bi bilo bolje ali eto Brod je opet zadnji u svemu pa i u tome i mislim jedini veći grad bez utrke prek tv-a. :<<
AVANTI FERRARI, AVANTI!!!!!
Kenny
Legenda
Legenda
Navijam za: Williams i MS

Post Postao/la Kenny »

K1M1 je napisao/la: ma na max tv-u sam gledao, zato se i čudim...na kanalu ri, osječkoj i još jednoj stvarno loš signal, ne vidiš ni pročitat vremena ni imena vozača kolko je mutna slika, a onda prebacim na net-tv, kad ono tamo slika kristalno čista. :?
Meni je na Osječkoj dobra slika.
slika
Pa čovjek kaže - osjećaj. Ako je osjećaj, onda je osjećaj. Na temelju osjećaja :) - dmarijon
homersimpson
Početnik
Početnik

Post Postao/la homersimpson »

Neću quotat postove ali shvatit će oni na kojih se odnosi.

Prije svega kapa do poda svima koji su sudjelovali u ovom projektu od Kreator medije do lokalaca i na kraju krajevu realizatorima na NetTV-u.

Mala zamjerka na dušu g. Dijakovića jer prilikom prvog treninga kroz komentar se prema gledateljstvu odnosi pomalo stupidno pa je imao potrebu objašnjavati što koja brojka znaći na grafici koja prati prijenos, pa smo tako po prvi puta shvatili što znaći ona okomita crvena linija koja pada kad se ukljući KERS ili onaj zeleni kvadratić prilikom otvaranja "spojlera", da ne kažem da smo dobili i objašnjenje za one brojke u sredini grafike od 1-7.
Ja sam igrom slučaja gledao prvi trening i to mi se učinilo pomalo blesavo jer sumljam da se netko tko nije totalni fan F1 dizao u 4:00 da gleda TV, a teško da takvom fanu treba dodatno objašnjavati samu grafiku. Ajde u kvalama ili pak samoj utrci zbog slučajnih gledatelja ali stvarno ne vidim potrebu o tome pričati u to doba noći.
Što se tiće g. Jergovića nemam nikakvu zamjerku - onakav je kakav sam i očekivao da će biti tj. onakav na kakvog smo navikli i dok je surađivao s HRTom

E sad koristim Optima-TV i šaltao sam programe čisto da vidim kakva je slika i nisam vidio nikakve razlike osim 1-2 sekunde laga na pokojem kanalu - slika je na svima bila odlična i zvuk isti, tj na jednom programu (neznam kojem) je bio nešto glasniji. Ista kvaliteta slike je bila i preko DVB-T-a na zadarskom VOX-u.

Eto moje viđenje premjernog prikazivanja F1 treninga, još jedno svaka vam dala i samo nastavite tako, svakako da postoji i rezerve te prijenosi/komentari mogu biti bolji - no kažu da se prvi mačići bacaju u vodu
dmarijon
Legenda
Legenda

Post Postao/la dmarijon »

Jutros sam se toliko oduševio s onim što je na NeT televiziji (kao jednoj od njih 9) da sad iz poštovanja i principa gledam tu televiziju i kada nije F1 na programu! :o
Mislim da su ispunili i svoje ciljeve.
Samo neka se trkaju.
popidipupi
Navijam za: SCH

Post Postao/la popidipupi »

Meni je prijatelj iskopao ovu vijest i sad me zanima ako vi znate dali je to istina ( izvor mi nije poznat) :(
"Od šest spomenutih samo dvije (OsTV i VOX TV) imaju potpisane ugovore i one će sigurno prenositi utrku, ostale ovotjednu utrku prenose bez potpisanih ugovora što može značiti da im je ovotjedna prva i zadnja."
Zaključano