Michael Schumacher

Povijesne utrke, vozači, timovi, bolidi...

Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73

Odgovori
enesp_27
Ja sam: Vozač
Navijam za: Ferarri

Re: Michael Schumacher

Post Postao/la enesp_27 »

matrix_23 je napisao/la:Ništa nije mogao protiv Kamuia. Onaj tko je pratio preko live timinga to sigurno zna...kamui je bio drastično brži od schumachera i to non stop. Ovo je maksimum ovog auta, a auto je smeće, onaj prošle godine je bio bolji nego ovaj..

istina puno bolji je bio prosle godine :cry:
elder
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Navijam za: Lewis Hamilton

Post Postao/la elder »

Da Schumacher vozi red bull, mclaren ili ferrari sigurno bi bil blize pobjedi
Darkness rises when silence dies
Mika430
Navijam za: Ferrari

Post Postao/la Mika430 »

Stvarno mi je nejasno kako je mercedes uspio opet napravit los bolid,tolika logistika,novci,duo brawn-schumacher i opet nista,i da bolid su razvijali skoro od sredine prosle sezone.
Ovo sto je kobayashi danas radio schumacheru je bilo stvarno sramota i bilo mi je zalosno gledat jednog od najboljih vozaca ikada kako mu skalp skida pocetnik u f1 i to 3 puta,iako svaka cast kobayashiju,opet je pokazao da je hrabar i solidan vozac i sto je najvaznije agresivan i samim time zanimljiv za gledat.
Bas mi je zao schumija sto vozi ovakvu kantu od bolida,nadam se da ce sto prije napravit kakve takve modifikacije i usavrsit DRS..
darky
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač
Navijam za: McLaren

Post Postao/la darky »

Mika430 je napisao/la:Stvarno mi je nejasno kako je mercedes uspio opet napravit los bolid,tolika logistika,novci,duo brawn-schumacher i opet nista,i da bolid su razvijali skoro od sredine prosle sezone..
ako jednoga dana budeš radio za neku korporaciju onda ćeš shvatiti.
što je veća korporacija:
- odluke se donose sporo (sa tendencijom još sporijega) i često odluke donose tipovi koji nemaju nikakve kompetencije za ono što odlučuju.
- škrtari se na svakom centu (na pogrešnom mjestu obično)
- vrlo konzervativni pristup dizajniranju (inovacije i rizik nisu poželjni)
Armanini
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Navijam za: Ferrari

Post Postao/la Armanini »

bas to sto kazes - nikako ne mogu nac objasnjenja kako takav tim ne moze slozit auto koji barem nekakve brzine..
kako jedan sauber, mali tim, sa novim sponzorima, sa "novim" pedigreom, sa nekim zastarjelim djelovima (auspuh) moze slozit bolid koji progresiva konstantno..
kako moze reno slozit odlican bolid, sa svim tim promjenama vlasnistva, imena, sponzora..

ja sam siguran da ce za neke staze poslozit stvari i biti dovoljno konkurentni da bi oni mogli biti taj brzi bolid koji napada..
i siguran sam da ce bit situacija gdje ce schumi skidat skalp kobi i ostalima..

neznam zasto se previse cudite tim pretjecanjima kobe i dozivljavate kao sramotu.. to sto je schumi majsor ne znaci da moze neznam sto radit da se obrani.. pogotovo sad s ovim blesavim drsom.. kamui je imao brzi bolid i borio se sa schumijem od ispred.. schumi je dao otpora i to u pogledu citave utrke jer je kamui morao prolazit 3 puta..

kamui naravno da ce zapinjat jer je mali vozac kakav treba u f1 i kakvih treba biti vise jer pruza puno zabave svima.. ne fantazira previse, ako je netko ispred prestigne ga, ako netko njega prestigne vrati poziciju odmah u nastavku :)
potezi jako lijepi..
borbe sa schumijem su bile super..

ms se vratio zbog mercedesa, to vam mora bit jasno..
mozda je bila zelja da sudjeluje u razvoju bolida, ali mislim da danas nema vozac puno pripomoc samoj brzini bolida.. danas su toliko bolidi izjednaceni da prednosti daju samo aeorodinamicke inovacije koje ostali nemaju (ili ne smiju imat :)..

no zapravo, tako je kroz cijelu eru f1.. rbr,reno, ferrari, williams, benneton, finalno chapman :)

nije u redu samo sto su sada vrlo odredjena pravila oko svega sto moze bit na bolidu i ako ne nadjes neku coravu cestu mos ga jbat poslije.. jedino preostaje kopiranje i uklepavanje u bolid koji nije prvotno dizajniran za to..

što je veća korporacija:
- odluke se donose sporo (sa tendencijom još sporijega) i često odluke donose tipovi koji nemaju nikakve kompetencije za ono što odlučuju.
=D> =D>

odlicno!

samo ostaje jos mnogo pitanja - gdje nestaje njemacka urodjena pouzdanost.. ovi sto god da stave to nis ne radi kako treba.. sve zapinje, staje..
rFactor F1 HR server Info
slika
FerrariF1
Početnik
Početnik
Navijam za: Ferrari - RAI - HAM

Post Postao/la FerrariF1 »

Mercedes ima totalno pogresne ljude u razvoju bolida
Hvala MSC i RAI sto su Ferrari F1 Team drzali u vrhu
Igor18
Veteran
Veteran
Navijam za: Schumachera

Post Postao/la Igor18 »

FerrariF1 je napisao/la:Mercedes ima totalno pogresne ljude u razvoju bolida
ak su ostali isti kao oni u vrijeme Honde onda se ne treba čudit takvom autu, bez obzira kaj se zove mercedes..
Michael is faster than you!!
matrix_23
Navijam za: M. Schumachera

Post Postao/la matrix_23 »

Ja mislim da su oni organizacijski loše posloženi, ne mislim da sporost donošenja odluka ima veze sa ovakvim stanjem, ipak je to Mercedes i siguran sam da s obzirom na iskustvo koje imaju u F1, odluke donose vrlo brzo, samo je pitanje koliko su efikasne te odluke.. U svakoj firmi, bez obzira na veličinu, sve počinje od organizacije, ako su procesi unutar nje loše postavljeni i rezultati će biti loši. Sumnjam da se može išta izvući od ove sezone, ovo danas je šokirajuće, oni su u jednoj fazi utrke imali vremena kao i Lotus pa to je katastrofa. Opet smo danas mogli vidjeti kako ovi glavonje koji sjede za pit wallom ne znaju što učiniti za vrijeme utrke. Prije posljednjeg ulaska u boks, Schumi je došao Di Resti na manje od 2 sec i kada je ovaj izašao, Schumi je imao, ako se ne varam dva super kruga, što oni rade? Drže Schumachera vani, a Di Resta ga šije po pola sec po krugu. Ne kužim, jesu oni glupi ili šta, sreća pa ga je Schu uspio na kraju stići...Sve u svemu, ništa od ove sezone.
P.S. Schumi je najveći svih vremena !!
Igor18
Veteran
Veteran

Post Postao/la Igor18 »

vidc
Veteran
Veteran
Navijam za: Scuderia Ferrari

Post Postao/la vidc »

jedina iole pozitivna stvar je da je bio dosta brži od rosberga,ali ništa ostalo nije mogao jer bolid je sranje.imao je onu grešku s izlijetanjem pa ga je kobayashi prešao,ali i prije toga je kobayashi bio drastično brži i prešao bi ga svakako.vozio je korektnu utrku,imao par i preticanja i bio pretican,u svakom slučaju mu nije bilo dosadno :D
matrix_23

U usporedbi sa Rosbergom, nije on bio toliko brži od Rosberga. Kada su imali čistu stazu, tu su negdje bili, a i Rosberg je imao brži krug i to dosta brži.
Rosberg: 1:41.778
Schumi: 1:42.491
Vidc, ja bi rekao da je jedina pozitivna stvar to što je završio ispred Rosberga, ali to je moje mišljenje :D
vidc
Veteran
Veteran

Post Postao/la vidc »

matrix_23 je napisao/la:U usporedbi sa Rosbergom, nije on bio toliko brži od Rosberga. Kada su imali čistu stazu, tu su negdje bili, a i Rosberg je imao brži krug i to dobro brži.
Rosberg: 1:41.778
Schumi: 1:42.491
Vidc, ja bi rekao da je jedina pozitivna stvar da je završio ispred Rosberga, ali to je moje mišljenje
hm,ja sam na live timingu pratio kad je schumacher bio ispred rosberga i vozio je 3-4 desetinke brža vremena i odmicao mu stalno
matrix_23

Pratio sam i ja, u trenutku kada je Schu imao 17 sec ispred Rosberga, Nico je počeo dosta brže voziti, kažem tu je negdje bilo. Meni je najviše žao kvalifikacija, to ne mogu prežaliti.
enesp_27
Navijam za: Ferarri

Post Postao/la enesp_27 »

Po meni schumi nije lose vozio,izvukao je maximum od bolida i ono izletanje mu je jedina pogreška.. :!:
popidipupi
Navijam za: SCH

Post Postao/la popidipupi »

Nazalost sad je prekasno az uzimanje novog dizajnera za 2012 :( Mislim da Šumi nece imat dobar auto ni iduce godine.... :(
Mislim da bi mi suza potekla da ga vidim nasmijanog na podiju :p
vidc
Veteran
Veteran

Post Postao/la vidc »

matrix_23 je napisao/la:Pratio sam i ja, u trenutku kada je Schu imao 17 sec ispred Rosberga, Nico je počeo dosta brže voziti, kažem tu je negdje bilo. Meni je najviše žao kvalifikacija, to ne mogu prežaliti.
evo išao provjeriti :D .imali su skoro identičnu strategiju.rosberg je prva dva pita odradio krug poslije šumija i u jednom trenu se našao iza schumachera.to su krugovi 33,34,35,36 i schumacher je bio 4 desetinke brži za to vrijeme i odmicao mu

al džaba kad je sve to za max 10.mjesto,auto je kanta i ovo ništa ne valja nažalost
Morgan Freeman
Navijam za: Mercedes

Post Postao/la Morgan Freeman »

Mercedes je još gori nego lani. Prošle godine su bili bar 4 ekipa a sad su ove 4 ekipe( Ferrari, MCM, Rb, Renault) daleko ispred njih dok je Mercedes pao te mu preostaje borba tamo za 8-9 mjesta sa Torro Rosima, Sauberima ili nekim slabijim no nadam se da ćemo u nastavku sezone vidjet nešto bolji Mercedes te barem par postolja ove sezone.
Tko je 39ˇ igrao centra za Yenkije?
Igor18
Veteran
Veteran

Post Postao/la Igor18 »

Treba pregrmit sljedeću utrku, možda se nekaj i promijeni iako ne vidim kaj u tjedan dana.. Kiša ili konfiguracija staze možda bolje legnu pa ih vidimo u konkurentnijoj ulozi.. Za Tursku bi morali donjeti neki update. Nadam se da će probat kopirat RB-ovo krilo ili nekaj slično kaj bi moglo uroditi plodom.
darky
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač

Post Postao/la darky »

Armanini je napisao/la:
što je veća korporacija:
=D> =D>

odlicno!

samo ostaje jos mnogo pitanja - gdje nestaje njemacka urodjena pouzdanost.. ovi sto god da stave to nis ne radi kako treba.. sve zapinje, staje..
gle ja sam radio za jednu vrlo uspješnu domaću "obiteljsku firmu"
kad je postala korporacija i preuzeli je "menageri" otišlo sve u tri pm. (doslovno, danas je firma pred bankrotom), tako da jako dobro znam što znači raditi za korporacije

pa merđo je pouzdan i spor (to im nemreš poreči) završili su utrku i u bodovima i kaj se korporacije i konzervativnog pristupa tiče, to je to.
to što kozervatizam nije dovoljan, to je pak neka druga priča
FerrariF1
Početnik
Početnik
Navijam za: Ferrari - RAI - HAM

Post Postao/la FerrariF1 »

Moraju raditi na aero paketu pogotovo na prednjem krilu jer je 1 sec. mnogo zaostajati. Ako potrefe aero-paket dobar to se sve moze promjeniti kao i Ferrari prosle sezone tek je od pola poceo da ima brzinu
Hvala MSC i RAI sto su Ferrari F1 Team drzali u vrhu
7Times
Navijam za: MSC

Post Postao/la 7Times »

Ima li negdje GAZDIN start?
Dodi_napalm
Rezervni vozač
Rezervni vozač

Post Postao/la Dodi_napalm »

Bila na BBC-u analiza prvog kruga. Fantasticna voznja ali da je auto kanta - kanta je. Nema brzine ni trakcije u odnosu na vodece, vidlo se u odnosu na Ferrari, jednostavno nije imal sanse kolko su ovi brzi. Ako najdem snimku stvavim, zasad je jos nema.
jedan je gazda F1 - Schumy
NEVER GIVE UP, NEVER SURRENDER !!!
slika
darky
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač

Post Postao/la darky »

malo da se zabavimo :)
http://sportski.net.hr/automoto/page/20 ... 54006.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Igor18
Veteran
Veteran

Post Postao/la Igor18 »

A i ti si mogo naći neki noviji i stručniji link :D
Michael Schumacher nakon prošlotjednog debakla McClarenove momčadi

Mislim ono... McClarenove momčadi?? Koja je sad pak to? A ja mislio da Schumi za Mercedes vozi
Koji tenkre od novinara #-o

EDIT.
Upravo gledam (na netu) snimku BBC-eve emisije nakon utrke i analizu starta. Brundle komentira i dolazi do onboard snimke Schumacherovog starta za koji kaže da je najbolji start od svih i da uživa gledajući :D
Sad sam 1. put vidio da je Schumi u 4. zavoju na kočenju prošao Alonsa sa unutarnje strane ali onda u zavoju broj 5 Alonso vraća s vanjske strane, nešto kao Hamilton Petrova (jedino kaj je hami prošo s unutarnje).
Kaj je najgore, na izlasku iz 4. zavoja Schumacher nije napravio nikakvu grešku jednostavno trakcija Mercedesa je nikakva u usporedbi sa Ferrarijevom koji je kao iz pračke ispaljen prošao pokraj njega..

Kaže Schumi da je u utrci samo 1 ili 2 puta uspio otvoriti stražnje krilo.
Zadnja izmjena: Igor18, dana/u 11 tra 2011, 14:41, ukupno mijenjano 2 puta.
darky
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač

Post Postao/la darky »

žao mi je sad sam naletio na njega
i nisam mogao odoljeti :biggrin:
Odgovori