Formula 1 team - McLaren F1 Team [MCL36]

Novosti o vozačima i timovima, glasine...

Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73

Odgovori
Dani
Legenda
Legenda
Ja sam: Vozač
Navijam za: Hamiltona

Re: Formula 1 team - McLaren

Post Postao/la Dani »

Ma dobro sad sa maksimumima bolida je lutrija. Uvijek se može bolje. Sjeti se samo kako su ferrari i mac prošle godine stigli rb, a on je nakon toga implementirao flexi krilo.
Biti drugi znači biti prvi među gubitnicima. Ayrton Senna.

slika
HrC
Početnik
Početnik
Navijam za: Mclaren-Mercedes

Post Postao/la HrC »

Dani je napisao/la:Ma dobro sad sa maksimumima bolida je lutrija. Uvijek se može bolje. Sjeti se samo kako su ferrari i mac prošle godine stigli rb, a on je nakon toga implementirao flexi krilo.

Stigli su ga u kanadi ako se ne varam, ali ta staza je odgovrala mclarenu tak da to treba uzet sa rezervom. Baš sam pratio mclaren i čini mi se da imaju flexi krilo također.
King iCool
Veteran
Veteran
Navijam za: McLaren
Kontakt:

Post Postao/la King iCool »

Posljednji puta kada su naši vozači u Maleziji startali sa 2. i 4. pozicije je jako dobro završilo. Možda hoće i sutra. :)
Slash
Veteran
Veteran
Navijam za: utrkivanje

Post Postao/la Slash »

Da je bilo malo muda mogli su s Lewisom startat na tvrđim gumama. Onaj drugi pokušaj mu nije popravio poziciju - vrijeme je, ali ne i poziciju. Dakle, da je na drugi pokušaj otišo s tvrdim gumama, ostao bi drugi, i i imao bi prednost starta na tvrdim gumama pred ostalima oko sebe.
Nobody exists on purpose. Nobody belongs anywhere. Everybody's gonna die. Come watch TV.
SRV
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač

Post Postao/la SRV »

Mislim da se racuna na kojim je gumama odvezao najbolje vrijeme, a ne one na kojima je ostao. ;)
Slash
Veteran
Veteran
Navijam za: utrkivanje

Post Postao/la Slash »

SRV je napisao/la:Mislim da se racuna na kojim je gumama odvezao najbolje vrijeme, a ne one na kojima je ostao. ;)
I ja sam mislio do danas. Al' kolko sam ja shvatio danas su rekli upravo ovak kak sam ja shvatio...
Ako netko zna sa sigurnošću, bio bih zahvalan kad bi napisao.
Nobody exists on purpose. Nobody belongs anywhere. Everybody's gonna die. Come watch TV.
dmarijon
Legenda
Legenda

Post Postao/la dmarijon »

Vidim da nitko ne komentira, ni na prijenosu ni ovdje. Primjetio sam da su Mclareni nevjerojatno priljubljeni za asfalt. Spušteni. I vidjelo se koliko se tresu na sitnim grbama. Siguran sam da mi se ne čini.
To bi mogla biti žrtva za bolji plasmana na kvalifikacijama, ali ako sam u pravu: znamo koliko spušteni bolid više troši gume.
Samo neka se trkaju.
King iCool
Veteran
Veteran
Kontakt:

Slash je napisao/la:
SRV je napisao/la:Mislim da se racuna na kojim je gumama odvezao najbolje vrijeme, a ne one na kojima je ostao. ;)
I ja sam mislio do danas. Al' kolko sam ja shvatio danas su rekli upravo ovak kak sam ja shvatio...
Ako netko zna sa sigurnošću, bio bih zahvalan kad bi napisao.
Ne,ne,ne. On MORA startati na gumama na kojima je odvozio svoje najbolje vrijeme. Iznimke postoje samo ako vozač napravi nekakav flat spot ili ih negdje ošteti onda se treba moliti FIA-u da im dopusti da uzmu neki drugi set guma, ali one moraju biti već korištene i naravo ista smjesa mora biti kao i u najbržem odvoženom krugu.
ELESSAR
Navijam za: Pretjecanja

Post Postao/la ELESSAR »

King iCool je napisao/la:... jer su i Lew i JB na prljavoj strani... jedino aku bude mokra staza onda je svejedno.
nisu na prljavoj strani, nalaze se lijevo, a pole je s desne strane bliže boksu.... to je na zahtjev vozača promijenjeno prije vikenda
al u biti nema baš neke čiste strane jer svak vozi malo drugačije, nekako je najčišće po sredini... jer svi voze po dijagonali
slika
Ignore: Chuck Norris, ostoja, The Greatest, 7times, alogoc, dmarijon
mrd
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač

Post Postao/la mrd »

dmarijon je napisao/la:Vidim da nitko ne komentira, ni na prijenosu ni ovdje. Primjetio sam da su Mclareni nevjerojatno priljubljeni za asfalt. Spušteni. I vidjelo se koliko se tresu na sitnim grbama. Siguran sam da mi se ne čini.
To bi mogla biti žrtva za bolji plasmana na kvalifikacijama, ali ako sam u pravu: znamo koliko spušteni bolid više troši gume.
Ja sam baš danas to pratio ali ipak mi se čini da mclaren ima najvišlje prednje krilo od svih.
slika
Centurion
Test vozač
Test vozač

Post Postao/la Centurion »

mrd je napisao/la:
dmarijon je napisao/la:Vidim da nitko ne komentira, ni na prijenosu ni ovdje. Primjetio sam da su Mclareni nevjerojatno priljubljeni za asfalt. Spušteni. I vidjelo se koliko se tresu na sitnim grbama. Siguran sam da mi se ne čini.
Ja sam baš danas to pratio ali ipak mi se čini da mclaren ima najvišlje prednje krilo od svih.
slažem se, a i u ovoj utrci postoje dosta onih "rebrastih" šikana, zbog njih je svaki bolid poskakivao i savija se xD
King iCool
Veteran
Veteran
Kontakt:

ELESSAR je napisao/la:
King iCool je napisao/la:... jer su i Lew i JB na prljavoj strani... jedino aku bude mokra staza onda je svejedno.
nisu na prljavoj strani, nalaze se lijevo, a pole je s desne strane bliže boksu.... to je na zahtjev vozača promijenjeno prije vikenda
al u biti nema baš neke čiste strane jer svak vozi malo drugačije, nekako je najčišće po sredini... jer svi voze po dijagonali
To je bilo preko noći promjenjeno kad sam ja pisao taj post su bili po meni na lošijoj strani.
Mika_bar
Početnik
Početnik

Post Postao/la Mika_bar »

http://mclaren.com/page/were-encouraged ... -package-1
Izjave Mclarenovaca nakon utrke, objašnjenje Lewisovih problema s gumama, uništio je 1 set mekših guma jučer na kvalama pa je danas moro 2 puta na tvrđe dok su ostali išli samo jednom na tvrđe i to je razlog zašto je u drugom djelu utrke tako pao, a još je i trošio gume više od drugih . Ako želi ganjati Vettela morat će na instrukcije kod gumbeka o čuvanju guma!
Mika Hakkinen
World Championships 2
Grand Prix's 165
Wins 20
Poles 26
Formula One is a mind game, no question. You have to think so hard sometimes smoke comes out your ears!
And if you don't keep your head in gear the car will overtake you.
SRV
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač

Post Postao/la SRV »

I Button nije dugo mogao ostajati na meksim gumama, zato sto ocito McLaren trosi gume vise nego RBR i Ferrari.

Kad bi McLaren imao potrosnju guma jednaku kao drugi top timovi, Button bi mogao ostati bar 3-4 kruga duze od bilo koga, a to nije bio slucaj.
McLewis
Veteran
Veteran
Navijam za: McLaren i Mercedes

Post Postao/la McLewis »

SRV je napisao/la:I Button nije dugo mogao ostajati na meksim gumama, zato sto ocito McLaren trosi gume vise nego RBR i Ferrari.

Kad bi McLaren imao potrosnju guma jednaku kao drugi top timovi, Button bi mogao ostati bar 3-4 kruga duze od bilo koga, a to nije bio slucaj.
ja mislim da bi i mogao ostat dva tri kruga ali je to totalno neisplativo jer konkurent juri na novim gumama, pa bi button samo zaostao...
McLaren u <3
Mika_bar
Početnik
Početnik

Post Postao/la Mika_bar »

SRV je napisao/la:I Button nije dugo mogao ostajati na meksim gumama, zato sto ocito McLaren trosi gume vise nego RBR i Ferrari.

Button je pogrešno podesio prednje krilo za utrku pa je zbog toga imao problema u 1. i 2. stintu, onda su mu to podesili u boxu i bilo je puno bolje, 3. stint je imao čak 15 krugova na mekšim u odnosu na prva dva stinta kada je išao 13 i 10 krugova, a na kraju na tvrđim 19, a nitko nije imao više od 16 krugova na tvrđim, dok je Lewis 2 puta išao po 12 krugova na mekšim i onda 3. stint na tvrđim samo 13!
Mika Hakkinen
World Championships 2
Grand Prix's 165
Wins 20
Poles 26
Formula One is a mind game, no question. You have to think so hard sometimes smoke comes out your ears!
And if you don't keep your head in gear the car will overtake you.
HrC
Početnik
Početnik
Navijam za: Mclaren-Mercedes

Post Postao/la HrC »

Jučer se dobro vidjelo u kvalfikacijama je Lewis na jednom ili na dva seta napravio flet i to ga je koštalo utrke. No isto tako je prerano odtišao u boks u prvom stintu kada je bio iza Heidfelda umjesto da ga je prešao na stazi i onda u boks jer su gume još bile zdrave. Uglavnom Lewis manje troši gume nego prije, ali će morati paziti još više jer njegov stil vožnje jako ovisi o gumama. I da nije istina da mclaren troši gume više od ferrarija i RB-a tu su negdje RB troši više zadnje gume dok mclaren prednje. Jako sam se bojao da se Lewisu ne desi ovo kaj mu se desilo danas, ali valjda će do Kine izvuč neku pouku i imati bolji pristup prema samim gumama. Inače vožnja ne tako loša osim kraja utrke, a Button ga je pobijedio u svom stilu na vrlo pametan način no to mu neće prolazit u budućnosti. Mclaren sve bolji, ali Red Bull na momente nevjerovatan u utrci i to bez KERS-a što me čudi i neznam otkud takva brzina. No svakako mclaren po meni glavni favorit u Kini barem u kvalifikacijama. ;)
Centurion
Test vozač
Test vozač

HrC je napisao/la:Jučer se dobro vidjelo u kvalfikacijama je Lewis na jednom ili na dva seta napravio flet i to ga je koštalo utrke. No isto tako je prerano odtišao u boks u prvom stintu kada je bio iza Heidfelda umjesto da ga je prešao na stazi i onda u boks jer su gume još bile zdrave. Uglavnom Lewis manje troši gume nego prije, ali će morati paziti još više jer njegov stil vožnje jako ovisi o gumama. I da nije istina da mclaren troši gume više od ferrarija i RB-a tu su negdje RB troši više zadnje gume dok mclaren prednje. Jako sam se bojao da se Lewisu ne desi ovo kaj mu se desilo danas, ali valjda će do Kine izvuč neku pouku i imati bolji pristup prema samim gumama. Inače vožnja ne tako loša osim kraja utrke, a Button ga je pobijedio u svom stilu na vrlo pametan način no to mu neće prolazit u budućnosti. Mclaren sve bolji, ali Red Bull na momente nevjerovatan u utrci i to bez KERS-a što me čudi i neznam otkud takva brzina. No svakako mclaren po meni glavni favorit u Kini barem u kvalifikacijama. ;)
za flat je sam kriv, kad je završio brzi krug, u ulasku u prvi zavoj je bio išao prebrzo, zapravo je išao normalnom brzinom no problem je bio što su 2 vozača izlazila iz boxeva i bila su mu zasmetala pri ulasku u zavoj, tada je on morao jako zakočiti kako nebi izletio
reći ću ponovno, ako pogledamo grafiku, kad su oni njemu bili rekli da štedi gume, u retrovizoru je vidio ferrari, i odmah je ubrzao, i to je rezultiralo sa smanjenjem zaostatka za Vettelom...
ovo je bio splet loših odluka i okolnosti...

mislim da je najviše pogriješio kad je bio sam start, on nije bio gledao tko je iza njega, sav je bio u tome što je bolje startao od Vettela, i nije se branio, tek kada je renault bio tik do njega, paralelno s njim, onda je krenuo u neku očajnu obranu, i već je prvi zavoj bio gotov, a Heidfeld je bio imao unutrašnju stranu, i to je to
SRV
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač

Post Postao/la SRV »

HrC je napisao/la:Mclaren sve bolji, ali Red Bull na momente nevjerovatan u utrci i to bez KERS-a što me čudi i neznam otkud takva brzina. No svakako mclaren po meni glavni favorit u Kini barem u kvalifikacijama. ;)
Znaj da je i RBR dosao sa poboljsanjima na ovoj utrci. Nece Newey posustati, ali sigurno je da vise prostora za poboljsanja ima McLaren.
gringo73
Naj F1 član foruma 2010.
Naj F1 član foruma 2010.

Post Postao/la gringo73 »

Ja sam zadovoljan Mclarenovim napretkom. Iako mislim da je Vettel održavao razmak koliko treba, da bude siguran. Staza u kojoj više dolazi do izražaja potrošnja guma, tu je button na svom terenu. Hamilton će tu ipak morat nešto poravit. U kvalifikacijama smo dobri, puno bliži RBR-u nego prošle godine. Za 7 dana KINa, staza je manje aerodinamički zahtijevna, i mislim da bi tamo trebali uzeti i pole position i pobjedu!
slika
Igor18
Veteran
Veteran
Navijam za: Schumachera

Post Postao/la Igor18 »

gringo73 je napisao/la:Ja sam zadovoljan Mclarenovim napretkom. Iako mislim da je Vettel održavao razmak koliko treba, da bude siguran. Staza u kojoj više dolazi do izražaja potrošnja guma, tu je button na svom terenu. Hamilton će tu ipak morat nešto poravit. U kvalifikacijama smo dobri, puno bliži RBR-u nego prošle godine. Za 7 dana KINa, staza je manje aerodinamički zahtijevna, i mislim da bi tamo trebali uzeti i pole position i pobjedu!
Vrlo optimistično s obzirom da RB izgleda fenomenalno. A u tom autu siguran sam da ima još rezerve, a tu ne računa KERS u kojem također imaju "tajno oružje".
Volio bih da bilo Ferrari, McLaren, Renault da netko zaustavi bikove, kad već Mercedes nemre ni blizu.
Michael is faster than you!!
elder
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Navijam za: Lewis Hamilton

Post Postao/la elder »

Pa sam Whitmarsh je rekel da spremaju unapređenja, i da mp4-26 ima jos puno neodkljucanih potencijala. Jos je tu u njihov ispusni sistem koji su napustili zbog kompliciranosti. A Mclaren je poznat po tome da kroz sezonu jako dobro napreduje. Tak da se nadam da budu iz trke u trku sve bolji i bolji da budu slomili krila red bulla. :)
Darkness rises when silence dies
Toon
Veteran
Veteran
Navijam za: mclaren

Post Postao/la Toon »

gringo73 je napisao/la:Ja sam zadovoljan Mclarenovim napretkom. Iako mislim da je Vettel održavao razmak koliko treba, da bude siguran. Staza u kojoj više dolazi do izražaja potrošnja guma, tu je button na svom terenu. Hamilton će tu ipak morat nešto poravit. U kvalifikacijama smo dobri, puno bliži RBR-u nego prošle godine. Za 7 dana KINa, staza je manje aerodinamički zahtijevna, i mislim da bi tamo trebali uzeti i pole position i pobjedu!
...ajde da si i ti jednom zadovoljan :) ... ovo jučer je podbačaj jer smo morali osvojiti više bodova no zbog "spleta okolnosti" nismo...slažem se da na slijedećoj trci sve osim pobjede moramo smatrati neuspjehom...
"Damn it, Steven, we're men. It's our god-given right to watch sports and smut."
"Oh mighty one in the heavens who created the mountains, the seas and beer ..."
"I'm married to a woman named ... something!"
ELESSAR
Navijam za: Pretjecanja

Post Postao/la ELESSAR »

usporedba kval. krugova ham i buttona

slika
Ignore: Chuck Norris, ostoja, The Greatest, 7times, alogoc, dmarijon
Centurion
Test vozač
Test vozač

ELESSAR je napisao/la:usporedba kval. krugova ham i buttona

[http://www.youtube.com/watch?v=hli55BcQYhY]
eee da nije išao u prvih par zavoja tako usko, možda bi i bili na pole-position-u,
kao što sam rekao, bolid ima snage, to je bila pogreška Hamiltona...

najavili su nove dijelove za kinu, koje će tamo testirati, pa ćemo vidjeti koliko će biti od koristi
Odgovori