Formula 1 team - McLaren F1 Team [MCL36]
Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73
- Dani
- Legenda
- Ja sam: Vozač
- Navijam za: Hamiltona
Re: Formula 1 team - McLaren
Ma dobro sad sa maksimumima bolida je lutrija. Uvijek se može bolje. Sjeti se samo kako su ferrari i mac prošle godine stigli rb, a on je nakon toga implementirao flexi krilo.
Biti drugi znači biti prvi među gubitnicima. Ayrton Senna.

-
- Početnik
- Navijam za: Mclaren-Mercedes
Dani je napisao/la:Ma dobro sad sa maksimumima bolida je lutrija. Uvijek se može bolje. Sjeti se samo kako su ferrari i mac prošle godine stigli rb, a on je nakon toga implementirao flexi krilo.
Stigli su ga u kanadi ako se ne varam, ali ta staza je odgovrala mclarenu tak da to treba uzet sa rezervom. Baš sam pratio mclaren i čini mi se da imaju flexi krilo također.
- King iCool
- Veteran
- Navijam za: McLaren
- Kontakt:
Posljednji puta kada su naši vozači u Maleziji startali sa 2. i 4. pozicije je jako dobro završilo. Možda hoće i sutra. 

- Slash
- Veteran
- Navijam za: utrkivanje
Da je bilo malo muda mogli su s Lewisom startat na tvrđim gumama. Onaj drugi pokušaj mu nije popravio poziciju - vrijeme je, ali ne i poziciju. Dakle, da je na drugi pokušaj otišo s tvrdim gumama, ostao bi drugi, i i imao bi prednost starta na tvrdim gumama pred ostalima oko sebe.
Nobody exists on purpose. Nobody belongs anywhere. Everybody's gonna die. Come watch TV.
-
- Profesionalni vozač
Mislim da se racuna na kojim je gumama odvezao najbolje vrijeme, a ne one na kojima je ostao. 

- Slash
- Veteran
- Navijam za: utrkivanje
I ja sam mislio do danas. Al' kolko sam ja shvatio danas su rekli upravo ovak kak sam ja shvatio...SRV je napisao/la:Mislim da se racuna na kojim je gumama odvezao najbolje vrijeme, a ne one na kojima je ostao.
Ako netko zna sa sigurnošću, bio bih zahvalan kad bi napisao.
Nobody exists on purpose. Nobody belongs anywhere. Everybody's gonna die. Come watch TV.
-
- Legenda
Vidim da nitko ne komentira, ni na prijenosu ni ovdje. Primjetio sam da su Mclareni nevjerojatno priljubljeni za asfalt. Spušteni. I vidjelo se koliko se tresu na sitnim grbama. Siguran sam da mi se ne čini.
To bi mogla biti žrtva za bolji plasmana na kvalifikacijama, ali ako sam u pravu: znamo koliko spušteni bolid više troši gume.
To bi mogla biti žrtva za bolji plasmana na kvalifikacijama, ali ako sam u pravu: znamo koliko spušteni bolid više troši gume.
Samo neka se trkaju.
- King iCool
- Veteran
- Kontakt:
Ne,ne,ne. On MORA startati na gumama na kojima je odvozio svoje najbolje vrijeme. Iznimke postoje samo ako vozač napravi nekakav flat spot ili ih negdje ošteti onda se treba moliti FIA-u da im dopusti da uzmu neki drugi set guma, ali one moraju biti već korištene i naravo ista smjesa mora biti kao i u najbržem odvoženom krugu.Slash je napisao/la:I ja sam mislio do danas. Al' kolko sam ja shvatio danas su rekli upravo ovak kak sam ja shvatio...SRV je napisao/la:Mislim da se racuna na kojim je gumama odvezao najbolje vrijeme, a ne one na kojima je ostao.
Ako netko zna sa sigurnošću, bio bih zahvalan kad bi napisao.
- ELESSAR
- Navijam za: Pretjecanja
nisu na prljavoj strani, nalaze se lijevo, a pole je s desne strane bliže boksu.... to je na zahtjev vozača promijenjeno prije vikendaKing iCool je napisao/la:... jer su i Lew i JB na prljavoj strani... jedino aku bude mokra staza onda je svejedno.
al u biti nema baš neke čiste strane jer svak vozi malo drugačije, nekako je najčišće po sredini... jer svi voze po dijagonali
- mrd
- Profesionalni vozač
Ja sam baš danas to pratio ali ipak mi se čini da mclaren ima najvišlje prednje krilo od svih.dmarijon je napisao/la:Vidim da nitko ne komentira, ni na prijenosu ni ovdje. Primjetio sam da su Mclareni nevjerojatno priljubljeni za asfalt. Spušteni. I vidjelo se koliko se tresu na sitnim grbama. Siguran sam da mi se ne čini.

- Centurion
- Test vozač
slažem se, a i u ovoj utrci postoje dosta onih "rebrastih" šikana, zbog njih je svaki bolid poskakivao i savija se xDmrd je napisao/la:Ja sam baš danas to pratio ali ipak mi se čini da mclaren ima najvišlje prednje krilo od svih.dmarijon je napisao/la:Vidim da nitko ne komentira, ni na prijenosu ni ovdje. Primjetio sam da su Mclareni nevjerojatno priljubljeni za asfalt. Spušteni. I vidjelo se koliko se tresu na sitnim grbama. Siguran sam da mi se ne čini.
- King iCool
- Veteran
- Kontakt:
To je bilo preko noći promjenjeno kad sam ja pisao taj post su bili po meni na lošijoj strani.ELESSAR je napisao/la:nisu na prljavoj strani, nalaze se lijevo, a pole je s desne strane bliže boksu.... to je na zahtjev vozača promijenjeno prije vikendaKing iCool je napisao/la:... jer su i Lew i JB na prljavoj strani... jedino aku bude mokra staza onda je svejedno.
al u biti nema baš neke čiste strane jer svak vozi malo drugačije, nekako je najčišće po sredini... jer svi voze po dijagonali
- Mika_bar
- Početnik
http://mclaren.com/page/were-encouraged ... -package-1
Izjave Mclarenovaca nakon utrke, objašnjenje Lewisovih problema s gumama, uništio je 1 set mekših guma jučer na kvalama pa je danas moro 2 puta na tvrđe dok su ostali išli samo jednom na tvrđe i to je razlog zašto je u drugom djelu utrke tako pao, a još je i trošio gume više od drugih . Ako želi ganjati Vettela morat će na instrukcije kod gumbeka o čuvanju guma!
Izjave Mclarenovaca nakon utrke, objašnjenje Lewisovih problema s gumama, uništio je 1 set mekših guma jučer na kvalama pa je danas moro 2 puta na tvrđe dok su ostali išli samo jednom na tvrđe i to je razlog zašto je u drugom djelu utrke tako pao, a još je i trošio gume više od drugih . Ako želi ganjati Vettela morat će na instrukcije kod gumbeka o čuvanju guma!
Mika Hakkinen
World Championships 2
Grand Prix's 165
Wins 20
Poles 26
Formula One is a mind game, no question. You have to think so hard sometimes smoke comes out your ears!
And if you don't keep your head in gear the car will overtake you.
World Championships 2
Grand Prix's 165
Wins 20
Poles 26
Formula One is a mind game, no question. You have to think so hard sometimes smoke comes out your ears!
-
- Profesionalni vozač
I Button nije dugo mogao ostajati na meksim gumama, zato sto ocito McLaren trosi gume vise nego RBR i Ferrari.
Kad bi McLaren imao potrosnju guma jednaku kao drugi top timovi, Button bi mogao ostati bar 3-4 kruga duze od bilo koga, a to nije bio slucaj.
Kad bi McLaren imao potrosnju guma jednaku kao drugi top timovi, Button bi mogao ostati bar 3-4 kruga duze od bilo koga, a to nije bio slucaj.
- McLewis
- Veteran
- Navijam za: McLaren i Mercedes
ja mislim da bi i mogao ostat dva tri kruga ali je to totalno neisplativo jer konkurent juri na novim gumama, pa bi button samo zaostao...SRV je napisao/la:I Button nije dugo mogao ostajati na meksim gumama, zato sto ocito McLaren trosi gume vise nego RBR i Ferrari.
McLaren u <3
- Mika_bar
- Početnik
Button je pogrešno podesio prednje krilo za utrku pa je zbog toga imao problema u 1. i 2. stintu, onda su mu to podesili u boxu i bilo je puno bolje, 3. stint je imao čak 15 krugova na mekšim u odnosu na prva dva stinta kada je išao 13 i 10 krugova, a na kraju na tvrđim 19, a nitko nije imao više od 16 krugova na tvrđim, dok je Lewis 2 puta išao po 12 krugova na mekšim i onda 3. stint na tvrđim samo 13!SRV je napisao/la:I Button nije dugo mogao ostajati na meksim gumama, zato sto ocito McLaren trosi gume vise nego RBR i Ferrari.
Mika Hakkinen
World Championships 2
Grand Prix's 165
Wins 20
Poles 26
World Championships 2
Grand Prix's 165
Wins 20
Poles 26
-
- Početnik
- Navijam za: Mclaren-Mercedes
Jučer se dobro vidjelo u kvalfikacijama je Lewis na jednom ili na dva seta napravio flet i to ga je koštalo utrke. No isto tako je prerano odtišao u boks u prvom stintu kada je bio iza Heidfelda umjesto da ga je prešao na stazi i onda u boks jer su gume još bile zdrave. Uglavnom Lewis manje troši gume nego prije, ali će morati paziti još više jer njegov stil vožnje jako ovisi o gumama. I da nije istina da mclaren troši gume više od ferrarija i RB-a tu su negdje RB troši više zadnje gume dok mclaren prednje. Jako sam se bojao da se Lewisu ne desi ovo kaj mu se desilo danas, ali valjda će do Kine izvuč neku pouku i imati bolji pristup prema samim gumama. Inače vožnja ne tako loša osim kraja utrke, a Button ga je pobijedio u svom stilu na vrlo pametan način no to mu neće prolazit u budućnosti. Mclaren sve bolji, ali Red Bull na momente nevjerovatan u utrci i to bez KERS-a što me čudi i neznam otkud takva brzina. No svakako mclaren po meni glavni favorit u Kini barem u kvalifikacijama. 

- Centurion
- Test vozač
za flat je sam kriv, kad je završio brzi krug, u ulasku u prvi zavoj je bio išao prebrzo, zapravo je išao normalnom brzinom no problem je bio što su 2 vozača izlazila iz boxeva i bila su mu zasmetala pri ulasku u zavoj, tada je on morao jako zakočiti kako nebi izletioHrC je napisao/la:Jučer se dobro vidjelo u kvalfikacijama je Lewis na jednom ili na dva seta napravio flet i to ga je koštalo utrke. No isto tako je prerano odtišao u boks u prvom stintu kada je bio iza Heidfelda umjesto da ga je prešao na stazi i onda u boks jer su gume još bile zdrave. Uglavnom Lewis manje troši gume nego prije, ali će morati paziti još više jer njegov stil vožnje jako ovisi o gumama. I da nije istina da mclaren troši gume više od ferrarija i RB-a tu su negdje RB troši više zadnje gume dok mclaren prednje. Jako sam se bojao da se Lewisu ne desi ovo kaj mu se desilo danas, ali valjda će do Kine izvuč neku pouku i imati bolji pristup prema samim gumama. Inače vožnja ne tako loša osim kraja utrke, a Button ga je pobijedio u svom stilu na vrlo pametan način no to mu neće prolazit u budućnosti. Mclaren sve bolji, ali Red Bull na momente nevjerovatan u utrci i to bez KERS-a što me čudi i neznam otkud takva brzina. No svakako mclaren po meni glavni favorit u Kini barem u kvalifikacijama.
reći ću ponovno, ako pogledamo grafiku, kad su oni njemu bili rekli da štedi gume, u retrovizoru je vidio ferrari, i odmah je ubrzao, i to je rezultiralo sa smanjenjem zaostatka za Vettelom...
ovo je bio splet loših odluka i okolnosti...
mislim da je najviše pogriješio kad je bio sam start, on nije bio gledao tko je iza njega, sav je bio u tome što je bolje startao od Vettela, i nije se branio, tek kada je renault bio tik do njega, paralelno s njim, onda je krenuo u neku očajnu obranu, i već je prvi zavoj bio gotov, a Heidfeld je bio imao unutrašnju stranu, i to je to
-
- Profesionalni vozač
Znaj da je i RBR dosao sa poboljsanjima na ovoj utrci. Nece Newey posustati, ali sigurno je da vise prostora za poboljsanja ima McLaren.HrC je napisao/la:Mclaren sve bolji, ali Red Bull na momente nevjerovatan u utrci i to bez KERS-a što me čudi i neznam otkud takva brzina. No svakako mclaren po meni glavni favorit u Kini barem u kvalifikacijama.
- gringo73
- Naj F1 član foruma 2010.
Ja sam zadovoljan Mclarenovim napretkom. Iako mislim da je Vettel održavao razmak koliko treba, da bude siguran. Staza u kojoj više dolazi do izražaja potrošnja guma, tu je button na svom terenu. Hamilton će tu ipak morat nešto poravit. U kvalifikacijama smo dobri, puno bliži RBR-u nego prošle godine. Za 7 dana KINa, staza je manje aerodinamički zahtijevna, i mislim da bi tamo trebali uzeti i pole position i pobjedu!

- Igor18
- Veteran
- Navijam za: Schumachera
Vrlo optimistično s obzirom da RB izgleda fenomenalno. A u tom autu siguran sam da ima još rezerve, a tu ne računa KERS u kojem također imaju "tajno oružje".gringo73 je napisao/la:Ja sam zadovoljan Mclarenovim napretkom. Iako mislim da je Vettel održavao razmak koliko treba, da bude siguran. Staza u kojoj više dolazi do izražaja potrošnja guma, tu je button na svom terenu. Hamilton će tu ipak morat nešto poravit. U kvalifikacijama smo dobri, puno bliži RBR-u nego prošle godine. Za 7 dana KINa, staza je manje aerodinamički zahtijevna, i mislim da bi tamo trebali uzeti i pole position i pobjedu!
Volio bih da bilo Ferrari, McLaren, Renault da netko zaustavi bikove, kad već Mercedes nemre ni blizu.
Michael is faster than you!!
- elder
- Svjetski prvak
- Navijam za: Lewis Hamilton
Pa sam Whitmarsh je rekel da spremaju unapređenja, i da mp4-26 ima jos puno neodkljucanih potencijala. Jos je tu u njihov ispusni sistem koji su napustili zbog kompliciranosti. A Mclaren je poznat po tome da kroz sezonu jako dobro napreduje. Tak da se nadam da budu iz trke u trku sve bolji i bolji da budu slomili krila red bulla. 

Darkness rises when silence dies
- Toon
- Veteran
- Navijam za: mclaren
...ajde da si i ti jednom zadovoljangringo73 je napisao/la:Ja sam zadovoljan Mclarenovim napretkom. Iako mislim da je Vettel održavao razmak koliko treba, da bude siguran. Staza u kojoj više dolazi do izražaja potrošnja guma, tu je button na svom terenu. Hamilton će tu ipak morat nešto poravit. U kvalifikacijama smo dobri, puno bliži RBR-u nego prošle godine. Za 7 dana KINa, staza je manje aerodinamički zahtijevna, i mislim da bi tamo trebali uzeti i pole position i pobjedu!

"Damn it, Steven, we're men. It's our god-given right to watch sports and smut."
"Oh mighty one in the heavens who created the mountains, the seas and beer ..."
"I'm married to a woman named ... something!"
"Oh mighty one in the heavens who created the mountains, the seas and beer ..."
"I'm married to a woman named ... something!"
- ELESSAR
- Navijam za: Pretjecanja
usporedba kval. krugova ham i buttona
- Centurion
- Test vozač
eee da nije išao u prvih par zavoja tako usko, možda bi i bili na pole-position-u,ELESSAR je napisao/la:usporedba kval. krugova ham i buttona
[http://www.youtube.com/watch?v=hli55BcQYhY]
kao što sam rekao, bolid ima snage, to je bila pogreška Hamiltona...
najavili su nove dijelove za kinu, koje će tamo testirati, pa ćemo vidjeti koliko će biti od koristi