Lewis Hamilton [#44]

Novosti o vozačima i timovima, glasine...

Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73

Odgovori
Arai
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač
Ja sam: Vozač
Navijam za: McLaren
Kontakt:

Re: Lewis Hamilton

Post Postao/la Arai »

elder je napisao/la:Jako me iznenadila izjava Christian Horner, poslje trke koju je dao BBC-u. Veli da su Hamiltona propustili, a ne da je prestigel Vettela. Nek da su ga samo propustili :) ali nek im bude
Vettel to nije ni spomenuo, znači bit će da se to Hornerčić samo tješi, kao ono propustili smo ga, nek mu bude. :biggrin: Jedino što je Vettel rekao da se dobro branio neko vrijeme ali da jednostavno više nije imao nikakvih "oružja" za obranu kad ga je Hamilton prošao.
Centurion je napisao/la:Jel bilo danas nekog novog dizajna na kombinezonima?
Nije...
slika
Centurion
Test vozač
Test vozač
Navijam za: Hamiltona

Post Postao/la Centurion »

AAAA dobro je, oni crveni kombinezoni su bili stvarno ružni
Spretni Pajkan
Početnik
Početnik
Navijam za: Mark Webber i male momcad

Post Postao/la Spretni Pajkan »

IH! je napisao/la:Odlicna voznja,samo onako kako on zna. Ostro,agresivno i sa jako malo kompromisa.

Svaki onaj koji cijeni pravoga vozaca barem djelomicno mora simpatizirani i postovati i Hamiltona,pa bez obzira za koju ekipu navijao.

Pobjeda je tu idemo dalje =D>
Iako mi je Webber najdraži,rađe bi da prvenstvo eventualno osvoji Hamilton nego Vettel,jer stvarno je bolji vozač,i to debelo.Hamilton je postiga već sa nepunih 26 godina nevjerojatne rezultate,a ima još bokun karijere za odvozit,tolike da ga već uspoređuju lagano sa Schumijem i Sennom(pričekajmo prvo da i Hamilton završi karijeru pa će onda usporedbe bit na mjestu).
RIP Ayrton da Silva Senna
1.5.1994 ~ 1.5.2011.
Arai
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač
Kontakt:

Post Postao/la Arai »

Centurion je napisao/la:AAAA dobro je, oni crveni kombinezoni su bili stvarno ružni
E meni ne! :biggrin: Baš mi baca to sve na neke stare dane...
slikaslika
slika
elder
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Navijam za: Lewis Hamilton

Post Postao/la elder »

Iskreno nisu uopce bitne statistike, nek kak covjek vozi.
Darkness rises when silence dies
Ćale od Lewisa
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Navijam za: Mercedes

Post Postao/la Ćale od Lewisa »

Igor18 je napisao/la: Ovako uzbudljive utrke rezultat je novih guma, sve ovo što vas je oduševilo danas i prije tjedan dana rezultat je novih guma.
Ja sam osobno oduševljen, jer nam se vratila ta zanimljivost koje do prošle sezone nije bilo.
Doći će one staze koje su za ubit dosadne, ali te gume učinit će ih zanimljivijima. I ekipa u boxu sad ima važniju ulogu, ti taktičari mogu osvojiti utrku ili je upropastiti (kao što to crveni tabor radi).
istina da daju zanimljivost samo nam ostaje još jedna nepoznanica što će bit kad budu visoke temp. jer do sad nije nigdje bilo iznad 31 (asvalta).
Jedan vozač u timu ovim sistemom će uvjek izvuć deblji kraj. Danas je to bio Hamilton gledajući McLaren. Nije stizao Buttona već je Vettel Hamiltona stizao i umjesto da ide Hamilton prije u boks otišao je Button i Hamilton gubi u tom jednom krugu više od 8sec. Dok njegov kolega još gradi prednost jer je na novim gumama, znači bio si +1 sec od kolege prije ulaska nakon što oba obavite promjene guma iza njega si +10. U tom trenutku bila su oba zrela za ulazak u boks, ali kako to izvest?
Znači ako krenu 2 vozača na istoj strategiji (soft-soft) jedan će profitirat ulaskom prije u boks a drugi neka gubi vrijeme po stazi. Ako startaju na različitim strategijama opet zajebancije, s hard-icama se gubi previše po krugu a do boksa je daleko.
Svaka čast Hamiltonu jer je on bio taj drugi koji je pušten u krug više da se bori a na kraju se izborio za prvo mjesto, dok kod Ferraria je Massa povučen prvi pa je time i prešišao Alonsa.
slika
King iCool
Veteran
Veteran
Kontakt:

Post Postao/la King iCool »

Bravo Lewis! Nakonon onog šoka 15min prije starta ova pobjeda je duplo vrijedna. :mrgreen:
HrC
Početnik
Početnik
Navijam za: Mclaren-Mercedes

Post Postao/la HrC »

elder je napisao/la:Jako me iznenadila izjava Christian Horner, poslje trke koju je dao BBC-u. Veli da su Hamiltona propustili, a ne da je prestigel Vettela. Nek da su ga samo propustili :) ali nek im bude

HAHAHAHAHA, a u utrci su vikali Vettelu daj sve od sebe da zadržiš poziciju... No danas nije bitno toliko to pretjecanje nego ono nad Buttonom i Rosbergom koji su bili na podosta friškim gumama i stvarno ih je odradio veličasntveno.
King iCool
Veteran
Veteran
Kontakt:

Pa jesu, propustili su ga ali zato jer su vidjeli da nema smisla više braniti se jer je Lewis imao gume koje su bile 7 krugova manje korištene od Vettelovih. Prije ili poslije bi ga Ham svakako šišnul.
darky
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač

Post Postao/la darky »

pa u biti je...
... samo je drugi razlog u pitanju,
da je vetel nastavio juriti za hamitonom spalio bi gume do kraja i poredak bi bio
hamliton
weber
button

zato su i odustali od hamiltona i čuvali se od webera...
prekro

Post Postao/la prekro »

McLewis je napisao/la:je iskoristio je ali nevolim pobjede taktika nego vozaca......
taktika je odigrala veliku ulogu, ali čovječe - pa vozač (Hamilton) je odradio brutalan posao...DIREKTNO na stazi je prošao sve konkurente (Button, Massa, Rosberg i Vettel)! zapravo je pretjecanje za vodstvo bilo daleko najlakše, impresivan posao je odradio protiv Buttona ili recimo Rosberga koji je bio na friškim gumama...

ne znam točne podatke, ali činilo mi se da Mclaren nije baš bio ubitačno brz na ravnini (Merđo se činio dosta brži), pa je zato morao pretjecati tamo gdje se to obično ne očekuje...sve u svemu - vrhunski odrađena utrka

ali ukupno gledajući, mislim da Mclaren još zaostaje za Red Bullom, a bome i Ferrari ne zaostaje u race pace-u (pogotovo kad su puni goriva)...kako je utrka odmicala, tako je Mclaren (pogotovo Lewis) bio sve brži i radio bolja vremena od konkurencije (u prvom stintu mi se činilo da bi Ferrariji imali brži tempo da su kojim slučajem bili na vrhu poretka)

bit će zanimljivo ove sezone...ima puno specifičnosti, ima puno "zamki"...auti i gume različito reagiraju u različitim fazama utrke...sve je nekako - promjenjivo
McLewis
Veteran
Veteran
Navijam za: McLaren i Mercedes

Post Postao/la McLewis »

prekro je napisao/la:
McLewis je napisao/la:je iskoristio je ali nevolim pobjede taktika nego vozaca......
taktika je odigrala veliku ulogu, ali čovječe - pa vozač (Hamilton) je odradio brutalan posao...DIREKTNO na stazi je prošao sve konkurente (Button, Massa, Rosberg i Vettel)! zapravo je pretjecanje za vodstvo bilo daleko najlakše, impresivan posao je odradio protiv Buttona ili recimo Rosberga koji je bio na friškim gumama...

ne znam točne podatke, ali činilo mi se da Mclaren nije baš bio ubitačno brz na ravnini (Merđo se činio dosta brži), pa je zato morao pretjecati tamo gdje se to obično ne očekuje...sve u svemu - vrhunski odrađena utrka

ali ukupno gledajući, mislim da Mclaren još zaostaje za Red Bullom, a bome i Ferrari ne zaostaje u race pace-u (pogotovo kad su puni goriva)...kako je utrka odmicala, tako je Mclaren (pogotovo Lewis) bio sve brži i radio bolja vremena od konkurencije (u prvom stintu mi se činilo da bi Ferrariji imali brži tempo da su kojim slučajem bili na vrhu poretka)

bit će zanimljivo ove sezone...ima puno specifičnosti, ima puno "zamki"...auti i gume različito reagiraju u različitim fazama utrke...sve je nekako - promjenjivo
ma sve je to super, ali pravo pretjecanje je imao samo protiv rosberga, ovo mi je ostalo bilo dosta lagano, ali da je vozio fenomenalno - je
McLaren u <3
HrC
Početnik
Početnik
Navijam za: Mclaren-Mercedes

Post Postao/la HrC »

ma sve je to super, ali pravo pretjecanje je imao samo protiv rosberga, ovo mi je ostalo bilo dosta lagano, ali da je vozio fenomenalno - je

Svako preticanje treba cjenit uvijek će biti lakših i težih, ali prepreka je prepreka da je Massa npr. bio tako lagan zalogaj ne bi držao Buttona tako dugo iza. To samo dokazuje Lewisov instinkt da pređe nekoga odmah, a ne da čeka da mu gume otkažu jer to je radio Button nakon prvih neuspjeha.
Dani
Legenda
Legenda

Post Postao/la Dani »

Dani je napisao/la:Slažem se. Umjesto da krenemo zajedno protiv "Dark side" bikova mi se šoramo međusobno. Ajde za 7 dana Kina. Tamo je Ham uvijek bio dobar.
Kaj sam vam rekao?
Biti drugi znači biti prvi među gubitnicima. Ayrton Senna.

slika
Centurion
Test vozač
Test vozač

King iCool je napisao/la:
Pa jesu, propustili su ga ali zato jer su vidjeli da nema smisla više braniti se jer je Lewis imao gume koje su bile 7 krugova manje korištene od Vettelovih. Prije ili poslije bi ga Ham svakako šišnul.
a ma nije ni to istina potpuna, Vettel je lijepo rekao na intervju-u poslije utrke da kad je vidio hamiltona u retrovizorima da je pokušao što je više mogao obraniti svoju poziciju ali je Hamilton jednostavno bio prebrz sa novim gumama...
hrcfaca (Lewis Hamilton)
Navijam za: Nikoga

Post Postao/la hrcfaca (Lewis Hamilton) »

Čestitka Hamiltonu na sjajnoj vožnji.
Poslije prvoga pit stopa mislio sam da je sve, ali baš sve izgubljeno. A na kraju pobrao lik pobjedu.
Svaka mu čast!!!!!!! =D>
Jednom McLaren uvijek McLaren!!!!!!!
senamozart
Rezervni vozač
Rezervni vozač
Navijam za: F1 McLaren Team

Post Postao/la senamozart »

ne znam jeli več bilo napisano ali se mora napomenuti da je lewis sva preticanja na današnjoj utrci obavio bez DRS-a.buttona,massu,rosberga i vettela.
kapa dolje. :peace:
slika
hrcfaca (Lewis Hamilton)

To nisam znal, ubiti kapa dolje, a zašto nije koristio drs?
Igor18
Veteran
Veteran
Navijam za: Schumachera

Post Postao/la Igor18 »

hrcfaca (Lewis Hamilton) je napisao/la:To nisam znal, ubiti kapa dolje, a zašto nije koristio drs?
prešel ih je na drugom dijelu staze
Michael is faster than you!!
hrcfaca (Lewis Hamilton)

Joj da vidi stvarno. Koji sam ja bukvan!!!
Dani
Legenda
Legenda

Post Postao/la Dani »

Izjava Vettela :
" To be honest I was quite surprised by his move into turn seven. I think he did a very good there and surprised me. Congratulations to them."
Biti drugi znači biti prvi među gubitnicima. Ayrton Senna.

slika
Centurion
Test vozač
Test vozač

HAHAHAHAHAHAHAHAHA tko je gledao sada vijesti na Novoj bili su pogriješili krug u kojem je Hamilton prešao Vettela, rekli su 4. umjesto 5. ^^
King iCool
Veteran
Veteran
Kontakt:

Centurion je napisao/la:
King iCool je napisao/la:
a ma nije ni to istina potpuna, Vettel je lijepo rekao na intervju-u poslije utrke da kad je vidio hamiltona u retrovizorima da je pokušao što je više mogao obraniti svoju poziciju ali je Hamilton jednostavno bio prebrz sa novim gumama...
U principu mi je to sasvim svejedno, Mclaren je pobjedio i moj dan je spašen a "šta,kako,zašto" me uopće ne muči. Znam da ga vettel nije pustio ko Rubens Msc-a u Austriji 2002. ali sigurno je bio oprezniji od Hamiltona jer on je imao više toga za izgubiti,a Horner mora nešto reći...
ELESSAR
Navijam za: Pretjecanja

Post Postao/la ELESSAR »

Vrhunska vožnja,, beskompromisna..mislija san da će izgorit nakon borbe s rosbergom... par krugova prije nego ga je proša, blokira je prednje jako, al očito to nije bija problem
sad zamislite da se negdi razbija ili nije uopće starta zbog goriva ...
poredak bi bija isti, samo bez njega... i ne bi bilo svih onih bitki - vettel, rosberg,massa. i opasna al prava mclaren-borba s buttonom!
kako bi utrka bila bezvezna i očita u vidu pobjednika.... cili dan bi zapravo gledali webbera koji je ko munja šiša sve pred sobom..
lewis je majstor, danas prikaza točno ono šta traže svi gledatelji f1

start. stari trik, pokaži mu se u lijevom, al odi na desnu stranu, mclaren pojea vettela na startu...
slika
Ignore: Chuck Norris, ostoja, The Greatest, 7times, alogoc, dmarijon
zizi
Test vozač
Test vozač

Post Postao/la zizi »

Spretni Pajkan je napisao/la:Da,ove gume su katastrofa,pogotovo nakon šta dosegnu taj "cliff",pa se brzo moraju prominit.Puno je bolje bilo,IMO,prije sa Bridgestonom i Michelinom.Na kraju priče ispada da je Webberova taktika da se prvo stave tvrde gume,pa u zadnjih 10ak krugova meke,pokazala najboljom.

prvih 10 krugova tvrde, zatim 3 kompleta mekih za zadnjih 46 krugova
"Oh well, only cowboys stay in tune, anyway." JMH

You know we're sitting on four million pounds of fuel, one nuclear weapon and a thing that has 270,000 moving parts built by the lowest bidder. Makes you feel good, doesn't it? - Rockhound, Armageddon
Odgovori