Ne mora biti, možda im FIA nakon inspekcije dospusti da zamjeniju taj set guma sa nekim drugim već korištenim setom...Centurion je napisao/la:da no MS-u to zabacivanje ne uništava strašno gume ^^ ovako još i za vrijeme kvalifikacija, sutra će biti pakleno teško zadržati ovu poziciju...darky je napisao/la:a to mu je vozački feature (jendako kako MS zabacuje stražnji kraj auta)
Lewis Hamilton [#44]
Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73
- King iCool
- Veteran
- Ja sam: Vozač
- Navijam za: McLaren
- Kontakt:
Re: Lewis Hamilton
- darky
- Profesionalni vozač
nemoj misliti da klizanje stražnjeg kraja ne uništava gume, dapače, čak i više nego flat spot, možda je i to problem kaj MS ima loše nastupe jer pirelijeve gume ne trpe stil klizanjaCenturion je napisao/la:da no MS-u to zabacivanje ne uništava strašno gume ^^ ovako još i za vrijeme kvalifikacija, sutra će biti pakleno teško zadržati ovu poziciju...darky je napisao/la:a to mu je vozački feature (jendako kako MS zabacuje stražnji kraj auta)
- Centurion
- Test vozač
- Navijam za: Hamiltona
možda tijekom dužeg perioda da, ali ovako ti se uništava balans auta, bude kao da voziš kocke,darky je napisao/la:nemoj misliti da klizanje stražnjeg kraja ne uništava gume, dapače, čak i više nego flat spot, možda je i to problem kaj MS ima loše nastupe jer pirelijeve gume ne trpe stil klizanjaCenturion je napisao/la:da no MS-u to zabacivanje ne uništava strašno gume ^^ ovako još i za vrijeme kvalifikacija, sutra će biti pakleno teško zadržati ovu poziciju...darky je napisao/la:a to mu je vozački feature (jendako kako MS zabacuje stražnji kraj auta)
ovako ćeš morat ići možda 2-3 kruga prije mijenjati gume... a ovako jedva možeš voziti

-
- Navijam za: Lewis Hamilton
Lewis bu imal 1 set guma više od Alonsa. Bude mu to dovoljno da se zadrži na postolju.
- homersimpson
- Početnik
Uvijek me pomalo buni ovakvo razmišljanje, što mu to u stvari treba dati prednost.LewisF1 je napisao/la:Lewis bu imal 1 set guma više od Alonsa. Bude mu to dovoljno da se zadrži na postolju.
Alonso ima gume koje je jučer vozio samo u Q3 (3 kruga), i još dva kompleta mekanih i jedan tvrdih, sasvim dovoljno za 3 stajanja u boksu. Hamilton ima donekle uništene ove na kojima starta i jedan set mekih više. Znači u slučaju 4 stajanja dakako da je u prednosti međutim realnost je 3 stajanja.
Ako se ne dogodi ništa nepredviđeno npr.SC taj jedan et mu ništa neće značiti
- Dani
- Legenda
"I can start on these tyres and we can rebalance the wheel so it shouldn't be a problem," he said.
Taj jedan set friških guma znači više nego jedna izbrušena guma.
Biti drugi znači biti prvi među gubitnicima. Ayrton Senna.

- Centurion
- Test vozač
dobro, da istina, većina će probati ići na 3 promjena guma... tu bi se nešto moglo iskemijati...Dani je napisao/la:"I can start on these tyres and we can rebalance the wheel so it shouldn't be a problem," he said.
ali će biti problem start... ako ne uspiju rebalansirati, biti će problema
- The Greatest
- Profesionalni vozač
- Navijam za: Ferrari i Alonsa
o
Zadnja izmjena: The Greatest, dana/u 23 svi 2011, 22:02, ukupno mijenjano 1 put.
Avanti FER, Avanti!!!
- kowalski
- Rezervni vozač
Svaka čast Hamiltonu što nas je poštedio monotone trke.
Hamilton je čovjek koji čini utrke zanimljivima.
Da nije njega gledali bi lagano krstarenje RBR-a do prvog mjesta.
Hamilton je čovjek koji čini utrke zanimljivima.
Da nije njega gledali bi lagano krstarenje RBR-a do prvog mjesta.
"Just being a mediocre driver has never been my ambition. That's not my style." /Michael Schumacher/
-
- Profesionalni vozač
Samo steta sto ga nije prosao.
DRS nije nista pomogao, pogotovo kod McLarena, jer oni imaju najlosije rijesen DRS od svih top timova.
Samo da kazem da je Hamilton odradio tri stinta na option gumama po 12 krugova, dok su iz Red Bulla i Ferrarija radili stintove od tek 9-10 krugova. To mu je omogucilo da dodje do 2. mjesta...

Samo da kazem da je Hamilton odradio tri stinta na option gumama po 12 krugova, dok su iz Red Bulla i Ferrarija radili stintove od tek 9-10 krugova. To mu je omogucilo da dodje do 2. mjesta...
- elder
- Svjetski prvak
- Navijam za: Lewis Hamilton
steta zbilja kaj nije uspjel vettela proci zasluzil je da ga prođe ali nije islo. Al u svakom slucaju fenomenalna voznja.
Darkness rises when silence dies
- Ćale od Lewisa
- Svjetski prvak
- Navijam za: Mercedes
Odlična vožnja samo opet nije u zadnja 2 odlaska u boks dobio svježe gume u pravom trenutku. Čekali su po krug-2 gdje je Vettel skidao sekundu-dvije pa opet na isto.
On je vozač koji ždere gume i čim počne padat vrijeme treba mu dat nove.
Jedini vozač koji se može borit s Vettelom za naslov, svaka čast i Buttonu ali on Webber i Alonso se bore za nešto drugo. Za naslov da će imat prilike čisto sumnjam ove sezone.
On je vozač koji ždere gume i čim počne padat vrijeme treba mu dat nove.
Jedini vozač koji se može borit s Vettelom za naslov, svaka čast i Buttonu ali on Webber i Alonso se bore za nešto drugo. Za naslov da će imat prilike čisto sumnjam ove sezone.

-
- Profesionalni vozač
Ovaj put Hamilton nije zderao gume, nego je nabrao 36 krugova na meksim gumama, za razliku od 30 u slucaju Webbera/Vettela/Alonsa. Buton jos vise, 45 krugova, tri stinta od po 15 krugova. Impresivno.
- Ćale od Lewisa
- Svjetski prvak
- Navijam za: Mercedes
prvi odlazak u boks se slažem da je bio odličan jer to ga je izbacilo ispred Alonsa i Webbera koji su imali malo posla u prometom i samim sobom. Inače teško bi odvezo 2 najbrža kruga s potrošenim gumama da nisu dečki iza njega imali prometa.SRV je napisao/la:Ovaj put Hamilton nije zderao gume, nego je nabrao 36 krugova na meksim gumama, za razliku od 30 u slucaju Webbera/Vettela/Alonsa. Buton jos vise, 45 krugova, tri stinta od po 15 krugova. Impresivno.
A koliko sam primjetio nisu to baš ni iste gume kakve su bile recimo u Kini i prije. U kini kad su gume otišle vozač je po krugu bio i do 8sec sporiji, Pirelli je očito nešto napravio s gumama. Vozači rade mnogo više krugova pa iako su "otišle" nitko ne izleće niti odlazi široko. + za Pirelli

- Centurion
- Test vozač
jaka, jaka utrka za hamiltona... mislim da je pogriješio (ili je to pogriješka ljudi u McM-u, nikad nećemo znati),
trebao je ići ranije u boxeve za vrijeme 2. zaustavljanja, vidjeli smo da je imao 18 sekundi prednosti i u ta 3 kruga Vettel je smanjio na 15 sekundi...
ko zna šta bi napravio Hamilton napravio, došuljao bi se Vettelu sa boljim gumama... ali ok je i ovako... nitko nije očekivao...
trebao je ići ranije u boxeve za vrijeme 2. zaustavljanja, vidjeli smo da je imao 18 sekundi prednosti i u ta 3 kruga Vettel je smanjio na 15 sekundi...
ko zna šta bi napravio Hamilton napravio, došuljao bi se Vettelu sa boljim gumama... ali ok je i ovako... nitko nije očekivao...
-
- Profesionalni vozač
Nije to greska, naprotiv. To mu je omogucilo da radi manje krugova na sporijim prime gumama. Mislim da nista ne bi dobio ni da je ranije isao.Centurion je napisao/la:jaka, jaka utrka za hamiltona... mislim da je pogriješio (ili je to pogriješka ljudi u McM-u, nikad nećemo znati),
- Centurion
- Test vozač
pa ako mu je Vettel skidao vrijeme na tim sporijim prime gumama to znači da njegove gume koje je imao su bile jako istrošene...SRV je napisao/la:Nije to greska, naprotiv. To mu je omogucilo da radi manje krugova na sporijim prime gumama. Mislim da nista ne bi dobio ni da je ranije isao.Centurion je napisao/la:jaka, jaka utrka za hamiltona... mislim da je pogriješio (ili je to pogriješka ljudi u McM-u, nikad nećemo znati),
-
- Profesionalni vozač
Hm, moguce. Prime gume su omogucavale 1:30 ili 1:31 vremena, moguce da je Hamilton bio jos sporiji na istrosenim option gumama. Inace su option gume u tom dijelu utrke omogucavale nekih 1:28. U principu ostao je u tom trecem stintu 12 krugova na option gumama, isto kao i prethodna dva. Moguce da je taj set bio istroseniji.
-
- Navijam za: Nikoga
Ljudi iskreno nisam gledao utrku, tj. jesam ali jako malo jer sam bio kod frendova, a oni to ne gledaju pa mi je bilo glupo jedini da ja gledam tv. Inaće ne razumijem jednu stvar vidio sam kako hamilton ide u boks na prvo mjenjanje guma i vraća se kao 2. s 5.5s zaostatka za vettelom. E onda sam si mislio ako je sad išao iza vettela u boks, onda će valjda i u trećem ulasku ići iza njega imati 2 - 3 kruga svježije gume i napasti ga, ali isto koliko sam vidio, a to je jako malo da je stalno bio razmak oko sekunde. I jer mi može neko raći kako je došo do drugog mjesta poslje prvog ulaska u boks, a poslje starta bio je 4.
Jednom McLaren uvijek McLaren!!!!!!!
- Centurion
- Test vozač
neprihvaćamo objašnjenjehrcfaca (Lewis Hamilton) je napisao/la:Ljudi iskreno nisam gledao utrku, tj. jesam ali jako malo jer sam bio kod frendova, a oni to ne gledaju pa mi je bilo glupo jedini da ja gledam tv. Inaće ne razumijem jednu stvar vidio sam kako hamilton ide u boks na prvo mjenjanje guma i vraća se kao 2. s 5.5s zaostatka za vettelom. E onda sam si mislio ako je sad išao iza vettela u boks, onda će valjda i u trećem ulasku ići iza njega imati 2 - 3 kruga svježije gume i napasti ga, ali isto koliko sam vidio, a to je jako malo da je stalno bio razmak oko sekunde. I jer mi može neko raći kako je došo do drugog mjesta poslje prvog ulaska u boks, a poslje starta bio je 4.

pa, pošto je ovo jako teška utrka za preticati, bio je iza Webbera stalno (koji je bio 3.), i to unutar 0.4 sec... onda su on i Alonso otišli u boxeve, i Hamilton ostao otprilike 2 sekunde iza Vettela, kad se približio unutra jedne sekunde ovaj Vettel pošto poto otišao u box i izašao ispred Alonsa, otprilike 5 sekundi ispred te je bilo razlike oko 18 sekundi ispred hamiltona i vettela, sljedećih par krugova je vettel smanjio razliku na 15 sekundi, a Hamilton je imao sigurnih 23 sekunde ispred Alonsa, i otišao u box, onda je bio 2 sekunde ispred alonsa i cca 5 sekundi ispred vettela, i onda je krenula samoubilačka misija hvatanja vettela

http://www.youtube.com/watch?v=rHnmT20K ... dded#at=28" onclick="window.open(this.href);return false;
evo ti ukratko utrka... (tu ima i onaj dio kad je Jergović rekao: Evo ova kamera još nije otpala, ahahahahaha)
- IH!
Fajterski,bez kalkulacija....vozio je na noz. U par navrata se bas dalo primjetiti da je izvlacio posljednje atome snage i svoje i bolida
Samo sam Boga molio da sta od tehnike ne zakaze poslije onako intenzivnog forsiranja. Na kraju je ipak dobar uspjeh ovo.
Jos nesto interesantno,trku sam gledao u drustvu navijaca McM,Ferarija,Mercedesa,Renoa,...i svi su zajedno sa nama koji navijamo za McM navijali protiv RB
Energetsko pise
,nam lagano svima nabija nervozu pa cak i komplekse....vrijeme je da i njih neko pocne pobjedjivati. cak je i meni bilo drago kada je Alonso se borio na pocetku sa njima..jako cudno da mi je Ferari drazi od bilo koga,a eto jeste 

Samo sam Boga molio da sta od tehnike ne zakaze poslije onako intenzivnog forsiranja. Na kraju je ipak dobar uspjeh ovo.
Jos nesto interesantno,trku sam gledao u drustvu navijaca McM,Ferarija,Mercedesa,Renoa,...i svi su zajedno sa nama koji navijamo za McM navijali protiv RB

Energetsko pise

- Centurion
- Test vozač
da, kad sam vidio da je prešao Hamiltona usrao sam se u gaće, ali kad je prešao i Vettela i Webbera, kakvo olakšanje, mislio sam da je Ferrari u jednakoj formi kao i McLaren pa da će usporiti RB dovoljno da ih Hamilton prati, ali vraga, McLaren je u utrci bio barem sličan kao i Red Bull.IH! je napisao/la:Fajterski,bez kalkulacija....vozio je na noz. U par navrata se bas dalo primjetiti da je izvlacio posljednje atome snage i svoje i bolida![]()
Jos nesto interesantno,trku sam gledao u drustvu navijaca McM,Ferarija,Mercedesa,Renoa,...i svi su zajedno sa nama koji navijamo za McM navijali protiv RB![]()
Energetsko pise,nam lagano svima nabija nervozu pa cak i komplekse....vrijeme je da i njih neko pocne pobjedjivati. cak je i meni bilo drago kada je Alonso se borio na pocetku sa njima..jako cudno da mi je Ferari drazi od bilo koga,a eto jeste
Nažalost u mojem društvu svi navijaju za RB (pošto su svi počeli gledati F1 prošle godine kad sam ih upozano a oni ne gledaju tradiciju već kao i u nogometu što navijaju za najboljek), i onda kad ja navijam za Hamija oni mene mrsko gledaju ^^
- mcLuke
- Početnik
Nikad nisam mislio da ću navijati za Alonsa protiv nekoga, ali evo dogodilo se.
Malo sam gledao i našao zanimljivi podatak da su samo 2 trenutna F1 vozača (s više od 1 sezone) pobijedila svog momčadskog kolegu u svim sezonama koje su vozili. To su Lewis Hamilton i Adrian Sutil. Kako Sutilu ide, druge godine bi mogao biti samo 1 nepobjeđeni.
EDIT: Ups, previdio sam Vettela.
Malo sam gledao i našao zanimljivi podatak da su samo 2 trenutna F1 vozača (s više od 1 sezone) pobijedila svog momčadskog kolegu u svim sezonama koje su vozili. To su Lewis Hamilton i Adrian Sutil. Kako Sutilu ide, druge godine bi mogao biti samo 1 nepobjeđeni.

EDIT: Ups, previdio sam Vettela.
"I don't know driving in another way which isn't risky. Each one has to improve himself. Each driver has its limit. My limit is a little bit further than other's." - Ayrton Senna
- sennacher
- Početnik
- Navijam za: Vettel
McLaren je ukupno u utrci možda čak bio i brži ovog puta od RedBulla, ali taktika i konfiguracija staze nisu omogućavali Hamiltonu da prođe naprijed. Jasno se vidjela njegova frustracija nakon utrke po faci i izjavama.
Ali Hamiltonova vožnja je meni stvarno velika enigma - nije baš nježan prema bolidu, osobito prema gumama, ali ne gubi brzinu zbog toga ni u jednom trenutku. Stvarno je poseban vozač!
Ali Hamiltonova vožnja je meni stvarno velika enigma - nije baš nježan prema bolidu, osobito prema gumama, ali ne gubi brzinu zbog toga ni u jednom trenutku. Stvarno je poseban vozač!
- McRambo
byronf1:
"It was confirmed to me this morning that the reason Lewis couldn't overtake Vettel in Spain was that the gear ratios weren't long enough ..."
http://twitter.com/#!/byronf1/status/72938082399297537
"It was confirmed to me this morning that the reason Lewis couldn't overtake Vettel in Spain was that the gear ratios weren't long enough ..."
http://twitter.com/#!/byronf1/status/72938082399297537