Lewis Hamilton [#44]

Novosti o vozačima i timovima, glasine...

Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73

Odgovori
King iCool
Veteran
Veteran
Ja sam: Vozač
Navijam za: McLaren
Kontakt:

Re: Lewis Hamilton

Post Postao/la King iCool »

Centurion je napisao/la:
darky je napisao/la:a to mu je vozački feature (jendako kako MS zabacuje stražnji kraj auta)
da no MS-u to zabacivanje ne uništava strašno gume ^^ ovako još i za vrijeme kvalifikacija, sutra će biti pakleno teško zadržati ovu poziciju...
Ne mora biti, možda im FIA nakon inspekcije dospusti da zamjeniju taj set guma sa nekim drugim već korištenim setom...
darky
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač

Post Postao/la darky »

Centurion je napisao/la:
darky je napisao/la:a to mu je vozački feature (jendako kako MS zabacuje stražnji kraj auta)
da no MS-u to zabacivanje ne uništava strašno gume ^^ ovako još i za vrijeme kvalifikacija, sutra će biti pakleno teško zadržati ovu poziciju...
nemoj misliti da klizanje stražnjeg kraja ne uništava gume, dapače, čak i više nego flat spot, možda je i to problem kaj MS ima loše nastupe jer pirelijeve gume ne trpe stil klizanja
Centurion
Test vozač
Test vozač
Navijam za: Hamiltona

Post Postao/la Centurion »

darky je napisao/la:
Centurion je napisao/la:
nemoj misliti da klizanje stražnjeg kraja ne uništava gume, dapače, čak i više nego flat spot, možda je i to problem kaj MS ima loše nastupe jer pirelijeve gume ne trpe stil klizanja
možda tijekom dužeg perioda da, ali ovako ti se uništava balans auta, bude kao da voziš kocke,
ovako ćeš morat ići možda 2-3 kruga prije mijenjati gume... a ovako jedva možeš voziti ;)
LewisF1
Navijam za: Lewis Hamilton

Post Postao/la LewisF1 »

Lewis bu imal 1 set guma više od Alonsa. Bude mu to dovoljno da se zadrži na postolju.
homersimpson
Početnik
Početnik

Post Postao/la homersimpson »

LewisF1 je napisao/la:Lewis bu imal 1 set guma više od Alonsa. Bude mu to dovoljno da se zadrži na postolju.
Uvijek me pomalo buni ovakvo razmišljanje, što mu to u stvari treba dati prednost.
Alonso ima gume koje je jučer vozio samo u Q3 (3 kruga), i još dva kompleta mekanih i jedan tvrdih, sasvim dovoljno za 3 stajanja u boksu. Hamilton ima donekle uništene ove na kojima starta i jedan set mekih više. Znači u slučaju 4 stajanja dakako da je u prednosti međutim realnost je 3 stajanja.
Ako se ne dogodi ništa nepredviđeno npr.SC taj jedan et mu ništa neće značiti
Dani
Legenda
Legenda

Post Postao/la Dani »

"I can start on these tyres and we can rebalance the wheel so it shouldn't be a problem," he said.
Taj jedan set friških guma znači više nego jedna izbrušena guma.
Biti drugi znači biti prvi među gubitnicima. Ayrton Senna.

slika
Centurion
Test vozač
Test vozač

Dani je napisao/la:"I can start on these tyres and we can rebalance the wheel so it shouldn't be a problem," he said.
Taj jedan set friških guma znači više nego jedna izbrušena guma.
dobro, da istina, većina će probati ići na 3 promjena guma... tu bi se nešto moglo iskemijati...
ali će biti problem start... ako ne uspiju rebalansirati, biti će problema
The Greatest
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač
Navijam za: Ferrari i Alonsa

Post Postao/la The Greatest »

o
Zadnja izmjena: The Greatest, dana/u 23 svi 2011, 22:02, ukupno mijenjano 1 put.
Avanti FER, Avanti!!!
kowalski
Rezervni vozač
Rezervni vozač

Post Postao/la kowalski »

Svaka čast Hamiltonu što nas je poštedio monotone trke.

Hamilton je čovjek koji čini utrke zanimljivima.

Da nije njega gledali bi lagano krstarenje RBR-a do prvog mjesta.
"Just being a mediocre driver has never been my ambition. That's not my style." /Michael Schumacher/
SRV
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač

Post Postao/la SRV »

Samo steta sto ga nije prosao. :( DRS nije nista pomogao, pogotovo kod McLarena, jer oni imaju najlosije rijesen DRS od svih top timova.

Samo da kazem da je Hamilton odradio tri stinta na option gumama po 12 krugova, dok su iz Red Bulla i Ferrarija radili stintove od tek 9-10 krugova. To mu je omogucilo da dodje do 2. mjesta...
elder
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Navijam za: Lewis Hamilton

Post Postao/la elder »

steta zbilja kaj nije uspjel vettela proci zasluzil je da ga prođe ali nije islo. Al u svakom slucaju fenomenalna voznja.
Darkness rises when silence dies
Ćale od Lewisa
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Navijam za: Mercedes

Post Postao/la Ćale od Lewisa »

Odlična vožnja samo opet nije u zadnja 2 odlaska u boks dobio svježe gume u pravom trenutku. Čekali su po krug-2 gdje je Vettel skidao sekundu-dvije pa opet na isto.
On je vozač koji ždere gume i čim počne padat vrijeme treba mu dat nove.

Jedini vozač koji se može borit s Vettelom za naslov, svaka čast i Buttonu ali on Webber i Alonso se bore za nešto drugo. Za naslov da će imat prilike čisto sumnjam ove sezone.
slika
SRV
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač

Post Postao/la SRV »

Ovaj put Hamilton nije zderao gume, nego je nabrao 36 krugova na meksim gumama, za razliku od 30 u slucaju Webbera/Vettela/Alonsa. Buton jos vise, 45 krugova, tri stinta od po 15 krugova. Impresivno.
Ćale od Lewisa
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Navijam za: Mercedes

Post Postao/la Ćale od Lewisa »

SRV je napisao/la:Ovaj put Hamilton nije zderao gume, nego je nabrao 36 krugova na meksim gumama, za razliku od 30 u slucaju Webbera/Vettela/Alonsa. Buton jos vise, 45 krugova, tri stinta od po 15 krugova. Impresivno.
prvi odlazak u boks se slažem da je bio odličan jer to ga je izbacilo ispred Alonsa i Webbera koji su imali malo posla u prometom i samim sobom. Inače teško bi odvezo 2 najbrža kruga s potrošenim gumama da nisu dečki iza njega imali prometa.

A koliko sam primjetio nisu to baš ni iste gume kakve su bile recimo u Kini i prije. U kini kad su gume otišle vozač je po krugu bio i do 8sec sporiji, Pirelli je očito nešto napravio s gumama. Vozači rade mnogo više krugova pa iako su "otišle" nitko ne izleće niti odlazi široko. + za Pirelli
slika
Centurion
Test vozač
Test vozač

jaka, jaka utrka za hamiltona... mislim da je pogriješio (ili je to pogriješka ljudi u McM-u, nikad nećemo znati),
trebao je ići ranije u boxeve za vrijeme 2. zaustavljanja, vidjeli smo da je imao 18 sekundi prednosti i u ta 3 kruga Vettel je smanjio na 15 sekundi...
ko zna šta bi napravio Hamilton napravio, došuljao bi se Vettelu sa boljim gumama... ali ok je i ovako... nitko nije očekivao...
SRV
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač

Post Postao/la SRV »

Centurion je napisao/la:jaka, jaka utrka za hamiltona... mislim da je pogriješio (ili je to pogriješka ljudi u McM-u, nikad nećemo znati),
trebao je ići ranije u boxeve za vrijeme 2. zaustavljanja, vidjeli smo da je imao 18 sekundi prednosti i u ta 3 kruga Vettel je smanjio na 15 sekundi...
ko zna šta bi napravio Hamilton napravio, došuljao bi se Vettelu sa boljim gumama... ali ok je i ovako... nitko nije očekivao...
Nije to greska, naprotiv. To mu je omogucilo da radi manje krugova na sporijim prime gumama. Mislim da nista ne bi dobio ni da je ranije isao.
Centurion
Test vozač
Test vozač

SRV je napisao/la:
Centurion je napisao/la:jaka, jaka utrka za hamiltona... mislim da je pogriješio (ili je to pogriješka ljudi u McM-u, nikad nećemo znati),
Nije to greska, naprotiv. To mu je omogucilo da radi manje krugova na sporijim prime gumama. Mislim da nista ne bi dobio ni da je ranije isao.
pa ako mu je Vettel skidao vrijeme na tim sporijim prime gumama to znači da njegove gume koje je imao su bile jako istrošene...
SRV
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač

Post Postao/la SRV »

Hm, moguce. Prime gume su omogucavale 1:30 ili 1:31 vremena, moguce da je Hamilton bio jos sporiji na istrosenim option gumama. Inace su option gume u tom dijelu utrke omogucavale nekih 1:28. U principu ostao je u tom trecem stintu 12 krugova na option gumama, isto kao i prethodna dva. Moguce da je taj set bio istroseniji.
hrcfaca (Lewis Hamilton)
Navijam za: Nikoga

Post Postao/la hrcfaca (Lewis Hamilton) »

Ljudi iskreno nisam gledao utrku, tj. jesam ali jako malo jer sam bio kod frendova, a oni to ne gledaju pa mi je bilo glupo jedini da ja gledam tv. Inaće ne razumijem jednu stvar vidio sam kako hamilton ide u boks na prvo mjenjanje guma i vraća se kao 2. s 5.5s zaostatka za vettelom. E onda sam si mislio ako je sad išao iza vettela u boks, onda će valjda i u trećem ulasku ići iza njega imati 2 - 3 kruga svježije gume i napasti ga, ali isto koliko sam vidio, a to je jako malo da je stalno bio razmak oko sekunde. I jer mi može neko raći kako je došo do drugog mjesta poslje prvog ulaska u boks, a poslje starta bio je 4.
Jednom McLaren uvijek McLaren!!!!!!!
Centurion
Test vozač
Test vozač

hrcfaca (Lewis Hamilton) je napisao/la:Ljudi iskreno nisam gledao utrku, tj. jesam ali jako malo jer sam bio kod frendova, a oni to ne gledaju pa mi je bilo glupo jedini da ja gledam tv. Inaće ne razumijem jednu stvar vidio sam kako hamilton ide u boks na prvo mjenjanje guma i vraća se kao 2. s 5.5s zaostatka za vettelom. E onda sam si mislio ako je sad išao iza vettela u boks, onda će valjda i u trećem ulasku ići iza njega imati 2 - 3 kruga svježije gume i napasti ga, ali isto koliko sam vidio, a to je jako malo da je stalno bio razmak oko sekunde. I jer mi može neko raći kako je došo do drugog mjesta poslje prvog ulaska u boks, a poslje starta bio je 4.
neprihvaćamo objašnjenje :P zezam se,
pa, pošto je ovo jako teška utrka za preticati, bio je iza Webbera stalno (koji je bio 3.), i to unutar 0.4 sec... onda su on i Alonso otišli u boxeve, i Hamilton ostao otprilike 2 sekunde iza Vettela, kad se približio unutra jedne sekunde ovaj Vettel pošto poto otišao u box i izašao ispred Alonsa, otprilike 5 sekundi ispred te je bilo razlike oko 18 sekundi ispred hamiltona i vettela, sljedećih par krugova je vettel smanjio razliku na 15 sekundi, a Hamilton je imao sigurnih 23 sekunde ispred Alonsa, i otišao u box, onda je bio 2 sekunde ispred alonsa i cca 5 sekundi ispred vettela, i onda je krenula samoubilačka misija hvatanja vettela :) sad ću potražiti video pa postam ako nađem...
http://www.youtube.com/watch?v=rHnmT20K ... dded#at=28" onclick="window.open(this.href);return false;
evo ti ukratko utrka... (tu ima i onaj dio kad je Jergović rekao: Evo ova kamera još nije otpala, ahahahahaha)
IH!

Post Postao/la IH! »

Fajterski,bez kalkulacija....vozio je na noz. U par navrata se bas dalo primjetiti da je izvlacio posljednje atome snage i svoje i bolida :D
Samo sam Boga molio da sta od tehnike ne zakaze poslije onako intenzivnog forsiranja. Na kraju je ipak dobar uspjeh ovo.

Jos nesto interesantno,trku sam gledao u drustvu navijaca McM,Ferarija,Mercedesa,Renoa,...i svi su zajedno sa nama koji navijamo za McM navijali protiv RB :D

Energetsko pise :biggrin: ,nam lagano svima nabija nervozu pa cak i komplekse....vrijeme je da i njih neko pocne pobjedjivati. cak je i meni bilo drago kada je Alonso se borio na pocetku sa njima..jako cudno da mi je Ferari drazi od bilo koga,a eto jeste :badgrin:
slika
slika
Centurion
Test vozač
Test vozač

IH! je napisao/la:Fajterski,bez kalkulacija....vozio je na noz. U par navrata se bas dalo primjetiti da je izvlacio posljednje atome snage i svoje i bolida :D
Samo sam Boga molio da sta od tehnike ne zakaze poslije onako intenzivnog forsiranja. Na kraju je ipak dobar uspjeh ovo.

Jos nesto interesantno,trku sam gledao u drustvu navijaca McM,Ferarija,Mercedesa,Renoa,...i svi su zajedno sa nama koji navijamo za McM navijali protiv RB :D

Energetsko pise :biggrin: ,nam lagano svima nabija nervozu pa cak i komplekse....vrijeme je da i njih neko pocne pobjedjivati. cak je i meni bilo drago kada je Alonso se borio na pocetku sa njima..jako cudno da mi je Ferari drazi od bilo koga,a eto jeste :badgrin:
da, kad sam vidio da je prešao Hamiltona usrao sam se u gaće, ali kad je prešao i Vettela i Webbera, kakvo olakšanje, mislio sam da je Ferrari u jednakoj formi kao i McLaren pa da će usporiti RB dovoljno da ih Hamilton prati, ali vraga, McLaren je u utrci bio barem sličan kao i Red Bull.
Nažalost u mojem društvu svi navijaju za RB (pošto su svi počeli gledati F1 prošle godine kad sam ih upozano a oni ne gledaju tradiciju već kao i u nogometu što navijaju za najboljek), i onda kad ja navijam za Hamija oni mene mrsko gledaju ^^
mcLuke
Početnik
Početnik

Post Postao/la mcLuke »

Nikad nisam mislio da ću navijati za Alonsa protiv nekoga, ali evo dogodilo se.

Malo sam gledao i našao zanimljivi podatak da su samo 2 trenutna F1 vozača (s više od 1 sezone) pobijedila svog momčadskog kolegu u svim sezonama koje su vozili. To su Lewis Hamilton i Adrian Sutil. Kako Sutilu ide, druge godine bi mogao biti samo 1 nepobjeđeni. :D
EDIT: Ups, previdio sam Vettela.
"I don't know driving in another way which isn't risky. Each one has to improve himself. Each driver has its limit. My limit is a little bit further than other's." - Ayrton Senna
sennacher
Početnik
Početnik
Navijam za: Vettel

Post Postao/la sennacher »

McLaren je ukupno u utrci možda čak bio i brži ovog puta od RedBulla, ali taktika i konfiguracija staze nisu omogućavali Hamiltonu da prođe naprijed. Jasno se vidjela njegova frustracija nakon utrke po faci i izjavama.
Ali Hamiltonova vožnja je meni stvarno velika enigma - nije baš nježan prema bolidu, osobito prema gumama, ali ne gubi brzinu zbog toga ni u jednom trenutku. Stvarno je poseban vozač!
McRambo

Post Postao/la McRambo »

byronf1:
"It was confirmed to me this morning that the reason Lewis couldn't overtake Vettel in Spain was that the gear ratios weren't long enough ..."
http://twitter.com/#!/byronf1/status/72938082399297537
Odgovori