Formula 1 team - Scuderia Ferrari [F1-75]

Novosti o vozačima i timovima, glasine...

Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73

Odgovori
Dero
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač
Ja sam: Vozač
Navijam za: Ferrari

Re: Formula 1 team - Ferrari

Post Postao/la Dero »

Malo sam promatrao vremena na long runovima ferrarija, i ovo stvarno izgleda impresivno. Možda su išli sa manje goriva ali ako su na istoj količini Alonso dere konkurenciju za oko sekundu

Ja sam uživao u Massinoj vožnji danas, nije efikasno ali je predivno za gledat :P
Kenny
Legenda
Legenda
Navijam za: Williams i MS

Post Postao/la Kenny »

Mislim da Ferrari pobjeđuje u nedjelju, a Massa je dobro izgledo u driftu
slika
Pa čovjek kaže - osjećaj. Ako je osjećaj, onda je osjećaj. Na temelju osjećaja :) - dmarijon
The Greatest
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač
Navijam za: Ferrari i Alonsa

Post Postao/la The Greatest »

Kenny je napisao/la:Mislim da Ferrari pobjeđuje u nedjelju, a Massa je dobro izgledo u driftu
Aha...

Možemo sad govorit, a u subotu... Red Bull 2 sek brži u kvalifikacijama.
Avanti FER, Avanti!!!
Kenny
Legenda
Legenda
Navijam za: Williams i MS

Post Postao/la Kenny »

The Greatest je napisao/la:
Aha...

Možemo sad govorit, a u subotu... Red Bull 2 sek brži u kvalifikacijama.
Pogledaj da je Red Bull jako spor danas bio, mislim da oni neće moć pobjedit do sad nisu ni jednom skrivali brzinu na treninzima, a jedino ko im može zaprjetit je Mclaren
slika
Pa čovjek kaže - osjećaj. Ako je osjećaj, onda je osjećaj. Na temelju osjećaja :) - dmarijon
Djekson
Navijam za: Felipe Massa

Post Postao/la Djekson »

Može li mi neko naci link sa Felipeovim driftanjem,jer nisam mogao gledati treninge???
Ferrari-BiH
Veteran
Veteran

Post Postao/la Ferrari-BiH »

Djekson je napisao/la:Može li mi neko naci link sa Felipeovim driftanjem,jer nisam mogao gledati treninge???
Ma nista novo, Massa po obicaju gubi bolid, ali ovaj put ga uspijeva uhvatiti. YT je tvoj "haver" :biggrin:
¡oʞɐdoɐu ǝɾ ǝʌs ˙oןıq ǝɾ oʇs oɐʞ ǝɾıu ǝsıʌ ɐʇsıu
Sanel
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač
Navijam za: Nikoga
Kontakt:

Post Postao/la Sanel »

Nije mi samo jasno odakle sad takva brzina Ferrarija naspram vodećih, a do pred 5 dana su bili očajni. Možda doista gume kao što neki tvrde ali ipak...
U svakom slučaju za sada odlično, Alonso briljira, Massa konačno pri vrhu, valjda bi mogao i on doprinijeti malo značajnije u nedjelju.
Nadam se da će biti jednako brzi kao Red Bull, u tom slučaju Vettel i Webber nemaju šanse, ali McLaren, imam dojam da ćebiti iznimno brzi u Monacu.
...kažu čekanje se isplati, vjeruj meni lažu ti,
želiš vidjet kako ne treba, dođi ja pokažem ti...
Igor18
Veteran
Veteran
Navijam za: Schumachera

Post Postao/la Igor18 »

Ta "brzina" posljedica je staze u Monacu.. ništa više..
Nije se u tjedan dana ništa revolucionarnog napravilo, jednosotavno ovo je staza koja nema nikakvih sličnosti sa niti jednom od ostalih staza u F1 kalendaru i u pravilu uvijek se dogodi da određeni bolid (koji do te utrke, a i nakon nje) ne funkcionira nikako, da mu ta staza jednostavno sjedne kak treba.
Mislim da je sa Ferarijem taj slučaj, da crvenom bolidu ta staza odgovara i nadam se da će uspjet pomrsit račune bikovima.
Michael is faster than you!!
SRV
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač
Navijam za: McLaren

Post Postao/la SRV »

Pa bilo bi super kad bi Ferrari zadrzao bikove iza sebe. Naravno pod uvjetom McLaren ima 1-2. :D
The Greatest
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač
Navijam za: Ferrari i Alonsa

Post Postao/la The Greatest »

SRV je napisao/la:Pa bilo bi super kad bi Ferrari zadrzao bikove iza sebe. Naravno pod uvjetom McLaren ima 1-2. :D
Samo što se čini da je Ferrari brži od Mclarena u Monacu. Tako da...
Avanti FER, Avanti!!!
Ćale od Lewisa
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Navijam za: Mercedes

Post Postao/la Ćale od Lewisa »

The Greatest je napisao/la:
SRV je napisao/la:Pa bilo bi super kad bi Ferrari zadrzao bikove iza sebe. Naravno pod uvjetom McLaren ima 1-2. :D
Samo što se čini da je Ferrari brži od Mclarena u Monacu. Tako da...
to koliko je brži se može okačit mačku o rep ;) ja bi rekao da su izjednačeni (0.100)
pravi i perfektan krug nije nitko uspio izvuć pa čak Alonso ni blizu se kasnije ponovit. Previše je prometa (kao uvjek) u Monacu, super soft gume kratko traju a vrlo je lako pogriješit u brzom krugu, staza je takva da vidiš pticu kako proleti ti pomete koncentraciju a tek da gledaš bolid ispred na 500m kojeg stižeš.
Najbolja će vremena bit u subotu u Q3 a do tad će non stop bit ometala. Ljepo je vidit McLaren i Ferrari u vrhu samo neće dugo trajat :)
slika
Alonso-champ
Veteran
Veteran
Navijam za: Fernando Alonso

Post Postao/la Alonso-champ »

bas steta za Ferrari sto nema vise ovakvih staza kao sto je Monaco :) :)
Alonsista hasta la muerte..
gringo73
Naj F1 član foruma 2010.
Naj F1 član foruma 2010.

Post Postao/la gringo73 »

Sanel je napisao/la:Nije mi samo jasno odakle sad takva brzina Ferrarija naspram vodećih, a do pred 5 dana su bili očajni. Možda doista gume kao što neki tvrde ali ipak...
U svakom slučaju za sada odlično, Alonso briljira, Massa konačno pri vrhu, valjda bi mogao i on doprinijeti malo značajnije u nedjelju.
Nadam se da će biti jednako brzi kao Red Bull, u tom slučaju Vettel i Webber nemaju šanse, ali McLaren, imam dojam da ćebiti iznimno brzi u Monacu.
Alonso je to jednostavno opisao: However, the reason is very simple in that here, the aerodynamics count for less and so we are suffering less. On a track with the lowest average speed, some weaknesses are hidden by other factors, such as the mechanical side and the engine.
slika
f.alonso
Navijam za: alonso

Post Postao/la f.alonso »

slika

slika

slika novo prednje krilo i zadnji dio kao kod RB
Walter
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Kontakt:

Post Postao/la Walter »

Nadam se da će nakon deset godina Ferrari konačno pobijediti u Monacu.
I to baš sad kad je najpotrebnije.
slika
f.alonso
Navijam za: alonso

Post Postao/la f.alonso »

slika

Najvjerovatnije je u pitanju novo flexi krilo
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

moguće, al ne mora biti. Monako je grbava staza i tamo se uglavnom ide sa dosta mekanim ovjesom da bolid nebi previše odskakivao. A još kad uzmeš u obzir da je slika na najužem zavoju u F1 di se najviše okrene volan i di je staza pod nagibom neznam koliko je to do flexi krila...
“Four wheels move the body, Two wheels move the soul.”

slika
Dani
Legenda
Legenda
Navijam za: Hamiltona

Post Postao/la Dani »

Ni kut gledanja nije isti.
Biti drugi znači biti prvi među gubitnicima. Ayrton Senna.

slika
darky
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač

Post Postao/la darky »

f.alonso je napisao/la: Najvjerovatnije je u pitanju novo flexi krilo
flexi krilo na najsporijem zavoju u F1 ????
pa tu se voze 50 Km/h - u tom zavoju mu krila ni ne trebaju

OK, shvaćam da to kaj alonso ima dobra vremena te je malo bacilo u euforiju, ali bojim se da ferari nije napredovao od prošlog tjedna
monako je staza gdje se vozi sporo, uska je staza i sama aerodinamika nema nekog prevelikog utjecaja (jer zavoji su spori)
tko osvoji u subotu pole ima 99% šansi da pobjedi (osim ako box ne zezne stvar, ili završi u zidu)
Morgan Freeman
Navijam za: Mercedes

Post Postao/la Morgan Freeman »

Ja bih malo pričekao s ovom euforijom jer su tek prošla samo dva slobodna treninga a i podatak da je Rosberg u Mercedesu bio sporiji samo desetinku valjda nešto govori jer ne vjerujem da su i Mercedes i Ferrari napravili takav korak naprijed.
Tko je 39ˇ igrao centra za Yenkije?
Igor18
Veteran
Veteran

Post Postao/la Igor18 »

Morgan Freeman je napisao/la:Ja bih malo pričekao s ovom euforijom jer su tek prošla samo dva slobodna treninga a i podatak da je Rosberg u Mercedesu bio sporiji samo desetinku valjda nešto govori jer ne vjerujem da su i Mercedes i Ferrari napravili takav korak naprijed.
Mercedes sporiji desetinku od Ferrarija - a ustvari 1,5 sekundi od Red Bulla
Znači, Ferrari sporiji 1.4 sekunde od Red Bulla....
kako ide ona pjesma od bjelog dugma.. "lipe cvatu, sve je isto ko i lani"

Nebi htio kvariti euforuju... al ništa od tog ferrarija... Nije na autoputu od Španjolske do Monaca pronađena sekunda i pol..
Sutra će RB sjest u prve redove, nije im ferrari ni blizu.. bez obzira na P 1 i P2... (bil je i Schumacher u španjolskoj u P3 koji je kao neko mjerilo odnosa snaga na određenoj stazi na trećoj poziciji pa je zaostal za cijeli krug u utrci).
Slobodni trening se može objesit mačku o rep...
Uostalom eto Sutila u Force Indiji na 0.4 sec od Webbera i 1.4 od Vettela... što znači da RB- Vettel može ići još minimalno 1,5 sekundu brže.. a čisto sumnjam da u Alonsovom Ferrariju ima još sekunda i pol
senior.r
Navijam za: Alonso. Ferrari

Post Postao/la senior.r »

Ferrari i Mercedes imaju kraći međuosovinski razmak od Mcla. i RedB., možda u tom grmu leži zec.
_dreamer_
Rezervni vozač
Rezervni vozač
Navijam za: Alonso

Post Postao/la _dreamer_ »

Ako Ferrrari ne moze uzeti u Monacu i Canadi, onda nemaju sta traziti u borbi za titulu ove godine. To su dvije staze koje bi po karakteristikama bolida morale da odgovaraju bolidu (pogotovo prva) i ovo im je prilika da uhvate prikljucak, kakav takav. Usput ce dobiti na vremenu da naprave nesto na polju aerodinamickog paketa i tako se priblize Red Bull-u. Nadajmo se da ce sve dobro proci. Strah me neke greske u Monacu, znamo kako se one skupo placaju...
Igor18 je napisao/la:
Morgan Freeman je napisao/la:Ja bih malo pričekao s ovom euforijom jer su tek prošla samo dva slobodna treninga a i podatak da je Rosberg u Mercedesu bio sporiji samo desetinku valjda nešto govori jer ne vjerujem da su i Mercedes i Ferrari napravili takav korak naprijed.
Mercedes sporiji desetinku od Ferrarija - a ustvari 1,5 sekundi od Red Bulla
Znači, Ferrari sporiji 1.4 sekunde od Red Bulla....
kako ide ona pjesma od bjelog dugma.. "lipe cvatu, sve je isto ko i lani"

Nebi htio kvariti euforuju... al ništa od tog ferrarija... Nije na autoputu od Španjolske do Monaca pronađena sekunda i pol..
Sutra će RB sjest u prve redove, nije im ferrari ni blizu.. bez obzira na P 1 i P2... (bil je i Schumacher u španjolskoj u P3 koji je kao neko mjerilo odnosa snaga na određenoj stazi na trećoj poziciji pa je zaostal za cijeli krug u utrci).
Slobodni trening se može objesit mačku o rep...
Uostalom eto Sutila u Force Indiji na 0.4 sec od Webbera i 1.4 od Vettela... što znači da RB- Vettel može ići još minimalno 1,5 sekundu brže.. a čisto sumnjam da u Alonsovom Ferrariju ima još sekunda i pol
TI stvarno siris dezinformacije. Ako znas sta je najveca i odlucujuca prednost Red Bulla, onda bi trebao da valjda da znas da ta prednost ovdje ne dolazi uopste do izrazaja, jer aerodinamicki paket ima inferiornu ulogu naspram mehanickog gripa. Ferrari, koji zadnjih godina tradicionalno ima dobar mehanicki grip, je upravo iz tog razloga dobar, i za mene bi sve osim postolja (pa da kazemo i pobjede) bilo veliko razocarenje. Porediti Spaniju i Monaco i uzimati zaostatke s jedne staze kao bazu za eventualne zaostatke na drugoj stazi je ravno poredjenju ukusa satarasa i sladoleda od vanilije...
wer die Augen schließt, sucht das Unendliche...
Igor18
Veteran
Veteran

Post Postao/la Igor18 »

Šta je dezinformacija??! To što sam reko da je RB u odnosu na Ferrrai brži 1-1,5 sekundu.. Ili to da se taj odnos u tjedan dana teško da može promijeniti..
Red Bull je i prošle godine imao isto tako nadmoćan paket.. taj njihov auto nije ništa drastično drugačiji (ako se izuzme KERS i DRS) od prošlogodišnjeg.
A prošle godine RB Marka Webbera u Q3 išao je 1:13.826 i bez ikakvih problema uzeo pobjedu ispred Vettela...
Nisam ja uspoređivao zaostatke dvije staze nego općeniti zaostatak koji je bio od početka sezone..
Naravno, Monaco je specifična staza i tu uvijek ima ekipa kojima ta staza jednostavno odgovara i tu su odlični a ostatak sezone katastrofa to sam i napisao u jednom od predhodnih postova... ali bez obzira na to ne vjerujem da mogu biti bolji od RB-a.

Možeš ti očekivat šta hoćeš, i navijat, isto kao i ja da Schumacher bude na postolju..
Ja sam uvjeren da će RB bez problema u 1. red.. Ne kažem da ti nisi u pravu, jednostavno sam drugačijeg mišljena..
Vidjet ćemo sutra..
_dreamer_
Rezervni vozač
Rezervni vozač
Navijam za: Alonso

Post Postao/la _dreamer_ »

Igor18 je napisao/la:Šta je dezinformacija??! To što sam reko da je RB u odnosu na Ferrrai brži 1-1,5 sekundu.. Ili to da se taj odnos u tjedan dana teško da može promijeniti..
Red Bull je i prošle godine imao isto tako nadmoćan paket.. taj njihov auto nije ništa drastično drugačiji (ako se izuzme KERS i DRS) od prošlogodišnjeg.
A prošle godine RB Marka Webbera u Q3 išao je 1:13.826 i bez ikakvih problema uzeo pobjedu ispred Vettela...
Nisam ja uspoređivao zaostatke dvije staze nego općeniti zaostatak koji je bio od početka sezone..
Naravno, Monaco je specifična staza i tu uvijek ima ekipa kojima ta staza jednostavno odgovara i tu su odlični a ostatak sezone katastrofa to sam i napisao u jednom od predhodnih postova... ali bez obzira na to ne vjerujem da mogu biti bolji od RB-a.

Možeš ti očekivat šta hoćeš, i navijat, isto kao i ja da Schumacher bude na postolju..
Ja sam uvjeren da će RB bez problema u 1. red.. Ne kažem da ti nisi u pravu, jednostavno sam drugačijeg mišljena..
Vidjet ćemo sutra..
O kakvom ti Webberu pricas? Pa valjda znas da je taj isti Webber bio 0.3 sec ispred Kubice, a od istog tog Kubice je bio u Barceloni na kvalama brzi 1.5 sec. Dalje, da Alonso nije klepio u zid, ubijedjen sam da bi na toj utrci uzeo i pole i utrku, ali dobro, to su vec hipoteticke stvari...

Dakle, eto da ti predstavim tvojom racunicom:

Kubica u Barci sporiji 1.5 sec
Kubica u Monacu sporiji 0.3 sec

Nadam da sada shvatas da je besmislica pominjati nadmocnost Red Bulla iz proslih utrka, jer ova nema nista zajednicko sa proslim trkama osim sto se dijeli isti broj bodova. Karakteristike staze su potpuno drugacije i ovdje Red Bull nije favorit, vec su to po mojoj slobodnoj procjeni Alonso i Hamilton.

No naravno, svako ima pravo na svoje misljenje.. Ja postujem tvoje, samo mislim da je neutemeljeno... Pozz
wer die Augen schließt, sucht das Unendliche...
Odgovori