Lewis Hamilton [#44]

Novosti o vozačima i timovima, glasine...

Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73

Odgovori
GERMAN
Početnik
Početnik
Ja sam: Vozač
Navijam za: Rosberg

Re: Lewis Hamilton

Post Postao/la GERMAN »

kimi&pablo.u.bmw je napisao/la:
GERMAN je napisao/la:Pogrijesili ste obojica ima pa se ja ne žalim :P
ON TOPIC: hamilton stvarno preagresivan...ono nabijanje u massu zaista nepotrebno
da masa nije, kao da je pocetnik u f1, krenuo da zatvara nakon sto mu je luis vec dosao do pola bolida

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=XizXIBZI ... re=related[/youtube]
obratiti paznju na 0:15 min i putanja koju masa pokusava da zauzme i kako su tu prosli weber,tr i reno??? #-o

isto vazi i za maldonada - 0:07 min
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=JYiNKYav ... re=related[/youtube]
Nije zahvalno ciju stranu zauzeti,recimo massa ok zatvorio je al hamilton je trebao popustiti,
a za maldonada kojom carolijom je on trebo proci onaj zavoj a da ne propusti hamiltona tamo mjesta za dvojicu nema.
Vidjeli smo koliko je schumacheru falilo da ne pogodi gume.
kimi&pablo.u.bmw
Početnik
Početnik

Post Postao/la kimi&pablo.u.bmw »

treba zauzeti stranu dzentlmenskog trkanja u sportu koji bi trebao da bude top svih moto sportova i stav racionalne glave a ne stav by gandalf slika

ako se na istim mestima pre toga bez ikakvog problema obisli luis,sumaher i rozberg ne vidim zasto bi to bio problem za masu i maldonada ........ u stvari vidim problem,upravo u onom sto je luis i rekao u postrace intervjuu
elder
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Navijam za: Lewis Hamilton

Post Postao/la elder »

Zašto je Hamilton bio tako dobar u GP2 seriji, naravno zbog svojeg stila voznje. Tamo svi vozaci imaju iste bolide i nije samo tako da prođes, oni moraju biti agresivni. Ako spomenemo LMES seriju samo gledajte kako se tamo prelazi vozac ispred, priđe mu se malo ga se trkne da se izbaci iz putanje i prođe. U svim auto sportovima bitno je da imas mentalitet ja to mogu bez obzra na sve. NASCAR, Indy, V8 supercars, LMES pa cak i F3 i GP2 pogledajte kako ljudi voze i kako su te trke uvjek zanimljive. Ali zato u Formuli 1 cim malo dotaknes nekoga FIA odmah evo ti kazne, gusiju sport. Cak da nema svih pizdarija poput kers-a i drs-a nego da im maknu sva ona silna pomagala te da ne daju za svaki i najmanji dodir ili zalbu vozaca kaznu da vidis kakva bi gledanost bila i kolko bi zanimljivo bilo. Ali to ljudima nebi odgovaralo jer određeni vozaci onda nebi bilo to što jestu rekel budem otvoreno mislim na Vettela onda bi u planu bili odvazni vozaci koji imaju hrabrosti preticavati. I radi toga trenutno u f1 za mene najbolji vozaci su Hamilton, Alonso, Schumacher, Barrichello i trenutno neprisutni Kimi i Montoya.
Darkness rises when silence dies
One and only
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Navijam za: Ferrari- M. Schumacher

Post Postao/la One and only »

elder je napisao/la:Zašto je Hamilton bio tako dobar u GP2 seriji, naravno zbog svojeg stila voznje. Tamo svi vozaci imaju iste bolide i nije samo tako da prođes, oni moraju biti agresivni. Ako spomenemo LMES seriju samo gledajte kako se tamo prelazi vozac ispred, priđe mu se malo ga se trkne da se izbaci iz putanje i prođe. U svim auto sportovima bitno je da imas mentalitet ja to mogu bez obzra na sve. NASCAR, Indy, V8 supercars, LMES pa cak i F3 i GP2 pogledajte kako ljudi voze i kako su te trke uvjek zanimljive. Ali zato u Formuli 1 cim malo dotaknes nekoga FIA odmah evo ti kazne, gusiju sport. Cak da nema svih pizdarija poput kers-a i drs-a nego da im maknu sva ona silna pomagala te da ne daju za svaki i najmanji dodir ili zalbu vozaca kaznu da vidis kakva bi gledanost bila i kolko bi zanimljivo bilo. Ali to ljudima nebi odgovaralo jer određeni vozaci onda nebi bilo to što jestu rekel budem otvoreno mislim na Vettela onda bi u planu bili odvazni vozaci koji imaju hrabrosti preticavati. I radi toga trenutno u f1 za mene najbolji vozaci su Hamilton, Alonso, Schumacher, Barrichello i trenutno neprisutni Kimi i Montoya.
Vettel nema hrabrosti pretjecati i ne umije biti jako agresivan? Jesi možda gledao Tursku prošle sezone?

Priča vam je šuplja. Potrebni nam je agresivnih vozača bla bla u drugim serijama je tako bla bla. Onaj iza ima pravo da agresivno napada koliko god želi, a onaj ispred ne smije biti agresivan kada se brani? Massa je prije dvije godine u Japanu, ako se ne varam, jako agresivno napao Hamiltona i izazvao sudar. Ja sam prvi rekao da je napravio glupost. Ako vozač ispred zatvori vrata tvoje je da kočiš, a ne da se zabijaš u njega. To nije agresivnost, nego glupost. Agresivnost je ono što su Hamilton i Button u Turskoj pokazali. Točak uz točak bez ijednog kontakta.

edit: Gledam ovaj video kontakta Hamiltona i Maldonada i ne mogu da vjerujem šta vi pišete da vidite ovdje.
1. Maldonado ima idealnu putanju, Lewis je iza i nije na trkaćoj putanji.
2. Ako niste primjetili Lewis je počeo napadati Maldonada dok je još na snazi bila žuta zastava (s lijeve strane se vide svjetla, a prestaju blinkat tek pred kraj startno-ciljne ravnine).
slika

Hoću da budem drugačiji, pa stoga neću ostoju staviti na ignore listu :)
SRV
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač
Navijam za: McLaren

Post Postao/la SRV »

Sto se tice sudara Hamiltona i Masse, da se Massa nije agresivno branio ne bi ni udario u Webbera. Samo kazem, prebrzo je usao u tu krivinu vidjevsi da ce ga Hamilton proc, sto je izazvalo sudar.
Ćale od Lewisa
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Navijam za: Mercedes

Post Postao/la Ćale od Lewisa »

Hamilton sipa hvalospjeve na Alonsov račun
malo čašćenja i idile između prvaka. Da su si sami konkurenti za naslov čisto sumnjam da bi si ovako 'tepali'.
Al kad su u muci onda ako ništa bar se udružit protiv trenutno najboljeg. :D
slika
Centurion
Test vozač
Test vozač
Navijam za: Hamiltona

Post Postao/la Centurion »

Ćale od Lewisa je napisao/la:Hamilton sipa hvalospjeve na Alonsov račun
malo čašćenja i idile između prvaka. Da su si sami konkurenti za naslov čisto sumnjam da bi si ovako 'tepali'.
a šta ćeš, moraju se međusobno ohrabrivati xD
ali slažem se, Alonso je jedan od najtalentiranijih vozača, a Rosberg ima potencijal biti puno bolji, a za to mu treba dobar bolid...
One and only
Svjetski prvak
Svjetski prvak

Ćale od Lewisa je napisao/la:Hamilton sipa hvalospjeve na Alonsov račun
Ja vjerujem da se vozači bez obzira na rivalitet puno više poštuju i uvažavaju nego navijači istih. Ne vjerujem da je ovo što Lewis govori samo PR, već njegovo iskreno mišljenje.
slika

Schumy.d
Legenda
Legenda
Navijam za: Ferrari

Post Postao/la Schumy.d »

One and only je napisao/la: Ja vjerujem da se vozači bez obzira na rivalitet puno više poštuju i uvažavaju nego navijači istih. Ne vjerujem da je ovo što Lewis govori samo PR, već njegovo iskreno mišljenje.
Mislim da su ti odnosi bili takvi kakvi jesu najviše zbog Ron Dennisa, a ne Lewisa ili Alonsa, tj. njihove netrpeljivosti. ;)
One and only
Svjetski prvak
Svjetski prvak

Schumy.d je napisao/la:
One and only je napisao/la: Ja vjerujem da se vozači bez obzira na rivalitet puno više poštuju i uvažavaju nego navijači istih. Ne vjerujem da je ovo što Lewis govori samo PR, već njegovo iskreno mišljenje.
Mislim da su ti odnosi bili takvi kakvi jesu najviše zbog Ron Dennisa, a ne Lewisa ili Alonsa, tj. njihove netrpeljivosti. ;)
Ron je odličan šef momčadi što se tiče vizije i pravca koji momčad treba slijediti. Social skills su mu ko u pokvarenog šporeta. Da je 2007. netko drufi bio šef u McM-u mislim da bi Alonso i Hamilton mogli funkcionirati skupa.
slika

Centurion
Test vozač
Test vozač

One and only je napisao/la:
Schumy.d je napisao/la:
Ron je odličan šef momčadi što se tiče vizije i pravca koji momčad treba slijediti. Social skills su mu ko u pokvarenog šporeta. Da je 2007. netko drufi bio šef u McM-u mislim da bi Alonso i Hamilton mogli funkcionirati skupa.
da no s time da bi onda taj šef dao poptunu potporu Alonsu, i Hamilton ne bi došao do izražaja kao tako odličan vozač...
Schumy.d
Legenda
Legenda

Centurion je napisao/la: da no s time da bi onda taj šef dao poptunu potporu Alonsu, i Hamilton ne bi došao do izražaja kao tako odličan vozač...
Vjeruj da bi. Alonso je uspio u Minardiju, tako da bi i Hamilton uspio sigurno. Vidi se odmah koji je vozač dobar, a koji nije. ;)
SRV
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač

Post Postao/la SRV »

Da je Alonso imao potpunu potporu u McLarenu 2007. (pod tim mislim na No.1 status, ne nekakve ravnopravnosti), imao bi jos barem dvije titule u dzepu (2007. i 2008.), a mozda i 2010.

I vjerojatno bi jos uvijek bio tamo.
One and only
Svjetski prvak
Svjetski prvak

Centurion je napisao/la:
Schumy.d je napisao/la: Mislim da su ti odnosi bili takvi kakvi jesu najviše zbog Ron Dennisa, a ne Lewisa ili Alonsa, tj. njihove netrpeljivosti. ;)
da no s time da bi onda taj šef dao poptunu potporu Alonsu, i Hamilton ne bi došao do izražaja kao tako odličan vozač...
Nema šanse da Hamilton ne bi došao do izražaja. Vrhunski vozači uvijek na kraju dođu do izražaja. Po meni je 2007. trebao dati 100% potporu Alonsu, a Hamilton da skuplja iskustvo. Kasnije da ih pusti u ravnopravnu borbu, bez fazona "we are racing Fernando" i sl. Pustio je da ga emocije prema Lewisu nose i tu je izgubio kontrolu nad situacijom. Veliki vozači imaju još veći ego i s njima treba znati. Lewisu ne vjerujem da bi smetalo da u debitantskoj sezone bude vodonoša Alonsu, a kasnije da se bore ravnopravno.
slika

Centurion
Test vozač
Test vozač

Centurion je napisao/la:
One and only je napisao/la: Ron je odličan šef momčadi što se tiče vizije i pravca koji momčad treba slijediti. Social skills su mu ko u pokvarenog šporeta. Da je 2007. netko drufi bio šef u McM-u mislim da bi Alonso i Hamilton mogli funkcionirati skupa.
Nema šanse da Hamilton ne bi došao do izražaja. Vrhunski vozači uvijek na kraju dođu do izražaja. Po meni je 2007. trebao dati 100% potporu Alonsu, a Hamilton da skuplja iskustvo. Kasnije da ih pusti u ravnopravnu borbu, bez fazona "we are racing Fernando" i sl. Pustio je da ga emocije prema Lewisu nose i tu je izgubio kontrolu nad situacijom. Veliki vozači imaju još veći ego i s njima treba znati. Lewisu ne vjerujem da bi smetalo da u debitantskoj sezone bude vodonoša Alonsu, a kasnije da se bore ravnopravno.
mislim da bi se već tada Alonso previše udomaćio i da bi sve prilagodio sebi, ne bi bilo mjesta da Hamilton dođe toliko do izražaja kao 2007.
McLewis
Veteran
Veteran
Navijam za: McLaren i Mercedes

Post Postao/la McLewis »

One and only je napisao/la: Nema šanse da Hamilton ne bi došao do izražaja. Vrhunski vozači uvijek na kraju dođu do izražaja. Po meni je 2007. trebao dati 100% potporu Alonsu, a Hamilton da skuplja iskustvo. Kasnije da ih pusti u ravnopravnu borbu, bez fazona "we are racing Fernando" i sl. Pustio je da ga emocije prema Lewisu nose i tu je izgubio kontrolu nad situacijom. Veliki vozači imaju još veći ego i s njima treba znati. Lewisu ne vjerujem da bi smetalo da u debitantskoj sezone bude vodonoša Alonsu, a kasnije da se bore ravnopravno.
sta se cudite toj izjavi??? buttonu su ove godine u kini javili we are racing lewis, bez rona u ekipi i nedize se tolika prasina, ak nevjerujes pogledaj fia-in race edit za kinu....

nije me bilo ovih dana i ovo sta cu objavit nema bas veze sa hamiltonom ali ja mislim da ima, zanima me tko je po vasemu kriv za sudar senna prost senna 1989. u suzuki????

ako bolje pogledate ista stvar kao sa lewisom, koji pokusava obici maldonada i massu, jedino sta je to monaco....
McLaren u <3
Schumy.d
Legenda
Legenda

Senna. ;)
Dani
Legenda
Legenda

Post Postao/la Dani »

Prost. Na usporenoj snimci se vidi da puno ranije skreće nego inače u tu šikanu (kada je vidio da je Senna već došao na pola bolida). Čak su ga to pitali na konferenciji a on se izmotavao. Kasnije je na isti način prošao Nanninija.

Evo vidi se da Senna već skreće kada ga Prost udara.
Biti drugi znači biti prvi među gubitnicima. Ayrton Senna.

slika
McLewis
Veteran
Veteran

Post Postao/la McLewis »

Schumy.d je napisao/la:Senna. ;)
za tebe frende nisu pretjecanja onda... neg gledanje procesije....

Dani i ja se slazem, a ito je bilo i sa lewisom....
McLaren u <3
Schumy.d
Legenda
Legenda

McLewis je napisao/la: za tebe frende nisu pretjecanja onda... neg gledanje procesije....

Za mene je ovo kasno pretjecanje. S obzirom da je zavoj praktički pod 90°, početi pretjecati 50m prije zavoja je za mene prekasno. Vozač ispred ima pravo braniti se od toga i može zatvoriti vrata.

Ako Prost skreće prerano, onda se zapitajte kako bi Senna ušao u taj zavoj. Predirektan ulazak u zavoj.
Znači, Prost prati putanju, odlazi na vanjsku stranu da uđe u zavoj, a Senna tada ostaje na svojoj putanji u kojoj neće proći zavoj kako treba.
McLewis
Veteran
Veteran

Post Postao/la McLewis »

Schumy.d je napisao/la:
McLewis je napisao/la: za tebe frende nisu pretjecanja onda... neg gledanje procesije....

Za mene je ovo kasno pretjecanje. S obzirom da je zavoj praktički pod 90°, početi pretjecati 50m prije zavoja je za mene prekasno. Vozač ispred ima pravo braniti se od toga i može zatvoriti vrata.

Ako Prost skreće prerano, onda se zapitajte kako bi Senna ušao u taj zavoj. Predirektan ulazak u zavoj.
Znači, Prost prati putanju, odlazi na vanjsku stranu da uđe u zavoj, a Senna tada ostaje na svojoj putanji u kojoj neće proći zavoj kako treba.
po mome je problem prosta, masse i maldonada sto nerazmisljaju da iza sebe imaju budalu citaj sennu, odnosno hamiltona koji ce pokusati sve da prodju naprijed, a onda se moras i ranjie postaviti vise na unutarnju putanju prije ulaska u taj zavoj da onemogucis vozacu iza napad, a ak si kasno to skuzio makni se ko ti je kriv....
McLaren u <3
Dani
Legenda
Legenda

Post Postao/la Dani »

Schumy.d. Pogledaj kasnije pretjecanje pa ćeš vidjeti da nije ništa prekasno. Vozač koji se brani jednostavno se ne smije dovesti u situaciju da ostavi otvoreni prostor za napad. Prost je i sam priznao da se "igrao" sa Sennom ,u stilu kao bio je puno brži ali se poigravao. Očito je precijenio svoje mogučnosti.
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=OWJEdtKsoNQ&NR=1[/youtube]
Da ne bude previše offtopic: slične situacijese mogu dogoditi i danas kada vozači koji su već na "konopcu" odluče zatvoriti vrata ( prekasno ).To se dogodilo sa Hamiltonom u Monaku.
Biti drugi znači biti prvi među gubitnicima. Ayrton Senna.

slika
McLewis
Veteran
Veteran

Post Postao/la McLewis »

Dani je napisao/la:Schumy.d. Pogledaj kasnije pretjecanje pa ćeš vidjeti da nije ništa prekasno. Vozač koji se brani jednostavno se ne smije dovesti u situaciju da ostavi otvoreni prostor za napad. Prost je i sam priznao da se "igrao" sa Sennom ,u stilu kao bio je puno brži ali se poigravao. Očito je precijenio svoje mogučnosti.

Da ne bude previše offtopic: slične situacijese mogu dogoditi i danas kada vozači koji su već na "konopcu" odluče zatvoriti vrata ( prekasno ).To se dogodilo sa Hamiltonom u Monaku.

upravo to, vozac ispred nesmije ostaviti vrata otvroena, a kad ti dodje na pola bolida sa strane je vec kasno, a to se desilo massi i maldonadu, schumi je vidio da je gotovo i pustio ga je, lewis je isto tako pustio schumachera, u prvom krugu u loewsu!!! da su bili tvrdoglavi zavrsili bi kao massa i pastor...
McLaren u <3
SRV
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač

Post Postao/la SRV »

Da, problem je sto ljudi po defaultu uzimaju zdravo za gotovo da na toj stazi nema pretjecanja. Ni Massa ni Maldonado nisu shvatili da ih je Lewis prosao. I jedan i drugi su zatvorili Hamiltona.

Massa ne bi udario u Webbera da nije prebrzo usao u taj zavoj, a sve samo zato da sprijeci Hamiltona u pretjecanju.
Schumy.d
Legenda
Legenda

Dani je napisao/la:Schumy.d. Pogledaj kasnije pretjecanje pa ćeš vidjeti da nije ništa prekasno.
Pa evo, gledam i nažalost, ni ovaj put se ne mogu složiti s tobom. :)
Na početku videa obrati pozornost na Shell reklamu iznad staze i u tom trenutku usporedi razmak Senne do Nanninija i do Prosta. Udaljenost do Prosta je bila duplo veća. Kod Nanninija je na ulasku u zavoj Senna već bio pola dužine ispred i tu ovaj nije mogao zatvoriti vrata jer je bilo kasno.
Da je Hamilton napao Massu na onoj ravnici prije zavoja i da je Maldonada napao na startno-ciljnoj ravnini, sigurno bi prošao. Ovako se pokušao ugurati ispred njih, ali to u Monacu nema šanse da prođe.
Odgovori