Utrke 2011 - Arhiva-Komentari

Komentiranje utrka, kvalifikacija i ostalih događaja tijekom GP vikenda...

Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73,luka_kimi

Zaključano
Armanini
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Ja sam: Vozač
Navijam za: Ferrari

Re: VN Monaka, Circuit de Monaco, 26.-29.5.2011.

Post Postao/la Armanini »

ti si neki veseli?
ajd neka.. ziv bio!
rFactor F1 HR server Info
slika
Mansell
Test vozač
Test vozač
Navijam za: Mercedes

Post Postao/la Mansell »

F1 FSONE 2009 DELO RACING LEAGUE CHAMP
HISTORIC GTC 2011 F1-HR LEAGUE CHAMP
Mercedes-Benz 190E Cup Legends 2012 F1-HR LEAGUE CHAMP
F3000 2013 F1-HR LEAGUE CHAMP
Race of Champions 2014 BSR LEAGUE CHAMP
Nitrous Oxide Systems
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač

VN Kanade, Circuit Gilles Villeneuve, 10.-12.6.2011.

Post Postao/la Nitrous Oxide Systems »

slika

Prva utrka: 8. listopada 1978.
Dužina kruga: 4 361 metara
Ukupno krugova: 70 (305.270 km)
Najbrži krug: R. Barrichello - 1:13:622 (2004, Ferrari)
Postolje 2010.: 1. L Hamilton 2. J Button 3. F Alonso

Petak
1. slobodni trening 16:00 - 17:30
2. slobodni trening 20:00 - 21:30

Subota
3. slobodni trening 16:00 - 17:00
Kvalifikacije 19:00

Nedjelja
Utrka 19:00
slika
mislav 1984
Navijam za: Dobru utrku

Post Postao/la mislav 1984 »

netipično puno akcije, ako nigdje drugdje, pirelli je u monacu pun pogodak, i upravo ono što toj utrci treba.
Dero
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač

Re: VN Kanade, Circuit Gilles Villeneuve, 10.-12.6.2011.

Post Postao/la Dero »

Samo da se zna da od Kanade pa i na ostalim utrkama na kojima je moguce nas čekaju 2 DRS zone

LINK

I zanimljivo je da ce DRS zone biti postavljene jedna za drugom, na ravnini nakon L’Epingle i na startnoj ravnini do 1. zavoja.

Koliko sam ja shvatio imati ce jednu detekcijsku zonu. Znači ako bolid koji koristi DRS prestigne nekoga na ravnini prije zadnjeg zavoja moci ce koristiti DRS i na startnoj ravnini očito bez mogucnosti da prestignuti vozač proba vratiti poziciju.

koje sustavno uništavanje sporta, kao da je Kanadi potreban DRS
Slash
Veteran
Veteran
Navijam za: utrkivanje

Post Postao/la Slash »

Slažem se za DRS.
A u Kanadi očekujem 1-2 McLarena i DNF Vettela :D .
Nobody exists on purpose. Nobody belongs anywhere. Everybody's gonna die. Come watch TV.
SRV
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač
Navijam za: McLaren

Post Postao/la SRV »

Ja ne ocekujem, ali se nadam. :)
senamozart
Rezervni vozač
Rezervni vozač
Navijam za: F1 McLaren Team

Post Postao/la senamozart »

da li je stvarno vrijeme da vettel odustane ili da mu rikne motor.nije meni sada da mclaren dobije tu utrku kao prošle sezone (naravno da bi volio) ali ako ne mclaren neka meni ljuti protivnik (ferrari) dobije utrku samo ne ovi crveni bikovi pa da moram gledati kažiprsta kako urlika na radiju.
da li itko zna od mclarenovaca (gringo) jeli mclaren donosi što novo u kanadu i koje su gume na raspolaganju timovima.
slika
mcLuke
Početnik
Početnik

Post Postao/la mcLuke »

senamozart je napisao/la:da li je stvarno vrijeme da vettel odustane ili da mu rikne motor.nije meni sada da mclaren dobije tu utrku kao prošle sezone (naravno da bi volio) ali ako ne mclaren neka meni ljuti protivnik (ferrari) dobije utrku samo ne ovi crveni bikovi pa da moram gledati kažiprsta kako urlika na radiju.
da li itko zna od mclarenovaca (gringo) jeli mclaren donosi što novo u kanadu i koje su gume na raspolaganju timovima.
Koristit će se soft i super soft. Ne znam ako će imati dosta setova uopće jer su prošle godine žvakali ko ludi, a gume su bile dosta izdržljivije.

McLaren neće uvoditi značajnije promijene. Nije toliko važna najbolja aerodinamika za ovu utrku, a oni kažu da imaju najbolji KERS i motor tako da bi trebali biti dosta dobri.
http://www.autosport.com/news/report.php/id/91946
"I don't know driving in another way which isn't risky. Each one has to improve himself. Each driver has its limit. My limit is a little bit further than other's." - Ayrton Senna
elder
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Navijam za: Lewis Hamilton

Post Postao/la elder »

mcLuke je napisao/la: Koristit će se soft i super soft. Ne znam ako će imati dosta setova uopće jer su prošle godine žvakali ko ludi, a gume su bile dosta izdržljivije.

McLaren neće uvoditi značajnije promijene. Nije toliko važna najbolja aerodinamika za ovu utrku, a oni kažu da imaju najbolji KERS i motor tako da bi trebali biti dosta dobri.
http://www.autosport.com/news/report.php/id/91946
Mah opet soft i super soft trebali bi staviti hard i super soft bilo bi zanimljivije :) Mclaren je dobar uvjek bio u Kanadi, ja se isto nadam 1-2, i da napokon zbilja red bull ne zavrsi u prvih 6
Darkness rises when silence dies
King iCool
Veteran
Veteran
Kontakt:

Post Postao/la King iCool »

Race edit je stigao. Ima nekoliko zanimljivih team radia. :biggrin:
http://www.formula1.com/video/race_edits/" onclick="window.open(this.href);return false;
Dero
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač

Post Postao/la Dero »

King iCool je napisao/la:Race edit je stigao. Ima nekoliko zanimljivih team radia. :biggrin:
http://www.formula1.com/video/race_edits/" onclick="window.open(this.href);return false;
"What a dirty driver", "Suprise, suprise" koji car :smijeh: fakat je bio u elementu
Morgan Freeman

Post Postao/la Morgan Freeman »

Jel na kraju zabranjen taj blown difusor za Kanadu ili nije?
Tko je 39ˇ igrao centra za Yenkije?
King iCool
Veteran
Veteran
Kontakt:

Post Postao/la King iCool »

Morgan Freeman je napisao/la:Jel na kraju zabranjen taj blown difusor za Kanadu ili nije?
Mislim da nije, ako se dobro sjećam rekli su da će 16.6 o tome raspravljat...
Igor18
Veteran
Veteran
Navijam za: Schumachera

Post Postao/la Igor18 »

Još jednom ću ponovit, ova dvostruka DRS zona nikako mi se ne sviđa. Odnosno ne sviđa mi se kako su je oni zamislili..
Po meni, zar nebi bilo bolje kad su već 2 zone da su napravili 1 zona tu di je, na onoj ravnini a sljedeća koju su stavili na ciljnu ravninu da se koristi za svojevrsnu kontur prestignutog vozača. Znači karikiram, Hamilton prođe Vettela uz pomoč DRS-a u posljednjoj šikani i onda nakon "zida prvaka" Vettel ima priliku na ciljnoj ravnini da mu vrati.. A ovako vozač iza nema nikakvu šansu vratit poziciju..
Po meni totalno nepotrebno, tu dvostruku DRS zonu mogli su stavit U Barceloni gdje skoro pa nemreš u normalim okolnostima prestizat pa bi dvostruka zona uvelike pridonjela zanimljivosti. A u Kanadi ne da ne treba 2 zone, nego ne treba niti jedna....
Nije mi baš jasna logika FIA-e.
Stazu sa dugim pravcima i naglim kočenjima gdje je uvijek bilo uzbuđenja i prestizanja dvostrukom zonom učinit će vozaču koji se brani jednostavno nemoguće da obrani poziciju i da odmah uzvrati kontrom. Sve mi se čini da će to biti "laganini" prolasci bez ikakve mogučnosti obrane..
Michael is faster than you!!
F1NAC
Moderator
Moderator
Navijam za: Scuderia Ferrari

Post Postao/la F1NAC »

Igor18 je napisao/la:Još jednom ću ponovit, ova dvostruka DRS zona nikako mi se ne sviđa. Odnosno ne sviđa mi se kako su je oni zamislili..
Po meni, zar nebi bilo bolje kad su već 2 zone da su napravili 1 zona tu di je, na onoj ravnini a sljedeća koju su stavili na ciljnu ravninu da se koristi za svojevrsnu kontur prestignutog vozača. Znači karikiram, Hamilton prođe Vettela uz pomoč DRS-a u posljednjoj šikani i onda nakon "zida prvaka" Vettel ima priliku na ciljnoj ravnini da mu vrati.. A ovako vozač iza nema nikakvu šansu vratit poziciju..
Po meni totalno nepotrebno, tu dvostruku DRS zonu mogli su stavit U Barceloni gdje skoro pa nemreš u normalim okolnostima prestizat pa bi dvostruka zona uvelike pridonjela zanimljivosti. A u Kanadi ne da ne treba 2 zone, nego ne treba niti jedna....
Stazu sa dugim pravcima i naglim kočenjima gdje je uvijek bilo uzbuđenja i prestizanja dvostrukom zonom učinit će vozaču koji se brani jednostavno nemoguće da obrani poziciju i da odmah uzvrati kontrom. Sve mi se čini da će to biti "laganini" prolasci bez ikakve mogučnosti obrane..
Dobro da nisu obe zone stavili na istu ravninu.. Nebi me cudila takva glupost
slika
rFactor F1-HR WTCC LEAGUE CHAMPION 2011
-ferrari-F1-
Početnik
Početnik
Navijam za: Fernando Alonso

Post Postao/la -ferrari-F1- »

Igor18 je napisao/la:Još jednom ću ponovit, ova dvostruka DRS zona nikako mi se ne sviđa. Odnosno ne sviđa mi se kako su je oni zamislili..
meni odgovaraju dvije zone iako bi više volio da su tri...mogli bi jos jednu dodat negdje u sredini kruga
Fernando Alonso Díaz (29. srpnja 1981)
F1NAC
Moderator
Moderator
Navijam za: Scuderia Ferrari

Post Postao/la F1NAC »

danas je bilo mokro u montrealu

slika
slika
rFactor F1-HR WTCC LEAGUE CHAMPION 2011
Morgan Freeman

Post Postao/la Morgan Freeman »

U petak se najavlajuje sunčano dok se u subotu popodne najavljajuje srednja kiša sa oko 8 mm kiše dok se u nedjelju najavljuje poluoblačno s kišom od oko 2 mm, pe ćemo sad vidjet koliko su te prognoze vjerodostojne.
Tko je 39ˇ igrao centra za Yenkije?
mcLuke
Početnik
Početnik

Post Postao/la mcLuke »

Trebali su staviti 1 kratku zonu i to je to. Samo radi približavanja bolidu ispred. Kao da vozače smatraju idiotima koji ne znaju obilaziti - nastavlja se niz gluposti FIA-e.
Morgan Freeman je napisao/la:U petak se najavlajuje sunčano dok se u subotu popodne najavljajuje srednja kiša sa oko 8 mm kiše dok se u nedjelju najavljuje poluoblačno s kišom od oko 2 mm, pe ćemo sad vidjet koliko su te prognoze vjerodostojne.
Ovaj vikend navijam protiv Vettela...I za kišu.
Znači, isto kao dosad.
"I don't know driving in another way which isn't risky. Each one has to improve himself. Each driver has its limit. My limit is a little bit further than other's." - Ayrton Senna
ice_man
Početnik
Početnik

Post Postao/la ice_man »

Prvi slobodni trening počinje u 16:00 po našem vremenu, u 20:00 drugi.
Napokon će i ljudi koji rade biti u prilici pogledat trening:)

Molim vas samo da ne stavljate linkove za vremensku prognozu, znamo onda kakvo će vrijeme na kraju biti.
SRV
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač

Post Postao/la SRV »

mcLuke je napisao/la:Ovaj vikend navijam protiv Vettela...I za kišu.
Znači, isto kao dosad.
Kakve je momak srece, bit ce suho i pobijedit ce.
Dodi_napalm
Rezervni vozač
Rezervni vozač
Navijam za: Schumachera

Post Postao/la Dodi_napalm »

http://www.autosport.com/news/report.php/id/92100" onclick="window.open(this.href);return false;
PROVOKACIJE?
živi bili pa vidli, ako bude kiše nikaj od toga..
jedan je gazda F1 - Schumy
NEVER GIVE UP, NEVER SURRENDER !!!
slika
spacedoc
Test vozač
Test vozač
Navijam za: Za kog ove godine navijat

Post Postao/la spacedoc »

ova staza je jedna zanimljiva stop and go staza gdje nema brzih zavoja gdje ekipe voze s malim down forceom , kočnice se ludo troše a ako kome prdnu nikaj novog . A što se tiče favorita to je očito HRT dok crveni vol bez muda neće moći ništa
slika
elder
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Navijam za: Lewis Hamilton

Post Postao/la elder »

Bilo bi zanimljivo vidjeti kisu, ali to spacedoc veli kocnice se na toj stazi trose ko lude. Ja se samo nadam pobjedi Mclarena/Hamilton, i da Ferrari i Mercedes zauzmu ostale pozicije do 6. A red bull da napokon ima nekih problema jer im je u uvih par utrka ama bas sve islo na ruku, nekad mora i stati
Darkness rises when silence dies
Zaključano