Formula 1 team - Scuderia Ferrari [F1-75]

Novosti o vozačima i timovima, glasine...

Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73

Odgovori
Toon
Veteran
Veteran
Ja sam: Vozač
Navijam za: mclaren

Re: Formula 1 team - Ferrari

Post Postao/la Toon »

...s obzirom na to što ove godine voze odlična su mjesta ulovili...u slučaju nekog ne(očeivanog) krkljanca i neka niža stepenica na podiju im nije daleko...
"Damn it, Steven, we're men. It's our god-given right to watch sports and smut."
"Oh mighty one in the heavens who created the mountains, the seas and beer ..."
"I'm married to a woman named ... something!"
F1NAC
Moderator
Moderator
Navijam za: Scuderia Ferrari

Post Postao/la F1NAC »

Igor18 je napisao/la:
The Greatest je napisao/la:Ako ovu utrku ne pobijede, trebaju baciti ovu sezonu i okrenuti se 2012.
To se govori nakon gotovo svakih kvala :roll:

Čuj, pa nije da startaju 1. i 2.
Alonso starta iza 2 dominantna RB-a i iza Hamiltona.
Pustite priče Alonso je najbolji starter i bla bla, nema raketu u guzici pa da projuri pokraj 3 automobila na startu. Postolje na ovoj utrci realno je za očekivati, do pobjede čisto sumnjam. Red Bull je još uvijek bolji za pola sekunde, a malac je svoju kvotu pogrešaka ispucao u Kanadi.

Španjolska ? :biggrin:
slika
rFactor F1-HR WTCC LEAGUE CHAMPION 2011
Igor18
Veteran
Veteran
Navijam za: Schumachera

Post Postao/la Igor18 »

A pa nemrete očekivat svaku utrku da ponovi potez koji se uspije jednom u 50 utrka (karikiram).
Michael is faster than you!!
F1NAC
Moderator
Moderator
Navijam za: Scuderia Ferrari

Post Postao/la F1NAC »

ja sam zadovoljan njegovim startom otkad su promjenili kvacilo u španjolskoj na svakom startu od onda se probio minimalno 1 mjesto izuzev Kanade kad je start bio iza SC
slika
rFactor F1-HR WTCC LEAGUE CHAMPION 2011
Igor18
Veteran
Veteran
Navijam za: Schumachera

Post Postao/la Igor18 »

To je činjenica da od tada puno bolje starta.
Ja samo kažem, 4. mjesto nije ni loše ali nije ni garancija da će se ugroziti vodećeg.
Ferrari dobro izgleda, ali Red Bull izgleda fenomenalno.
Ispred njega je prvo Hamilton koji je uvijek agresivan te 2 Red Bulla koji su za razliku od početka sezone riješili KERS.
Uvijek se može dogoditi neki krkljanac ispred njega ili pogreška nekog od vozača pri startnoj proceduri ali bit će teško.
Valencija predhodnih godina nije se pokazala kao staza zahvalna za prestizanja, ako jedan ili ne daj Bože oba Red Bulla odu na startu naprijed ne vidim tko bi ih mogao ugrozit. Jednog bika proći još nekako ali proći obojcu.. hm..
Alonso mora gledati i u retrovizore jer Jenson nije bio najsretniji nakon kvala i sigurno će htjeti što prije krenuti prema naprijed, tu bi Massa mogao eventualno pripomoći.

Ja ipak navijam da se dva bika potuku i završe u ogradi :D
Michael is faster than you!!
Spretni Pajkan
Početnik
Početnik
Navijam za: Mark Webber i male momcad

Post Postao/la Spretni Pajkan »

Igor18 je napisao/la:
Ja ipak navijam da se dva bika potuku i završe u ogradi :D
Nije ni nemoguće,poznavajući Webberovu nabrijanost na Vettela..ali mislin da će ipak stić prije utrke "direktiva" iz Red Bulla,da ne idu u izravan okršaj osim na startu,i onda će naravno Vettel odjurit...ali,utrka traje 57 krugova,i svašta se može dogodit. :biggrin:
RIP Ayrton da Silva Senna
1.5.1994 ~ 1.5.2011.
Djekson
Navijam za: Felipe Massa

Post Postao/la Djekson »

Zar niko ne misli da Felipe ima sanse da nekome pomrsi racune,starta sa ciste strane,poznat je kao jedan
od najboljih startera,al mozda je i bolje iz prikrajka se prišunjati...
Toon
Veteran
Veteran
Navijam za: mclaren

Post Postao/la Toon »

Fry-ev cilj je učiniti Ferrari kreativnijim...sigurno ne treba biti lumen da se to shvati, u svakom slučaju bolje to nego zazivati sreću...mene osobno su posebno začudile rečenice:"There are a lot of very clever people at Ferrari. We are just trying to give them space to try and come up with ideas and be more creative, I don't think there will be any [staff] changes." - jednostavno ne mogu vjerovati da je toliko "gušenje" bilo prisutno u momčadi i da "dobre ideje" nisu mogle isplivati...
"Damn it, Steven, we're men. It's our god-given right to watch sports and smut."
"Oh mighty one in the heavens who created the mountains, the seas and beer ..."
"I'm married to a woman named ... something!"
The Greatest
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač
Navijam za: Ferrari i Alonsa

Post Postao/la The Greatest »

Igor18 je napisao/la:
The Greatest je napisao/la:Ako ovu utrku ne pobijede, trebaju baciti ovu sezonu i okrenuti se 2012.
To se govori nakon gotovo svakih kvala :roll:

Čuj, pa nije da startaju 1. i 2.
Alonso starta iza 2 dominantna RB-a i iza Hamiltona.
Pustite priče Alonso je najbolji starter i bla bla, nema raketu u guzici pa da projuri pokraj 3 automobila na startu. Postolje na ovoj utrci realno je za očekivati, do pobjede čisto sumnjam. Red Bull je još uvijek bolji za pola sekunde, a malac je svoju kvotu pogrešaka ispucao u Kanadi.
Ja sam samo rekao da je ovo zadnji voz...

Ako sad ne pobijede, gotovo. Red Bull ode naprijed u bodovima. To je onda neuhvatljivo više.
Avanti FER, Avanti!!!
ostoja
Navijam za: McLaren

Post Postao/la ostoja »

Hehehehe,RedBull je već otišao napred.Njih više nemože da spasi ni Obi van Kenobi sa svojom silom.Hehehehe
A inače se oni okreću svake sezone na sledeću pa ništa,jadna ekipa sa još jadnijim pitvolom.Samo vam još Hamilton fali da upotpuni atmosferu gubitnika.
slika
F2004_the_best_ever
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Navijam za: Ferrari

Post Postao/la F2004_the_best_ever »

ostoja je napisao/la:Hehehehe,RedBull je već otišao napred.Njih više nemože da spasi ni Obi van Kenobi sa svojom silom.Hehehehe
A inače se oni okreću svake sezone na sledeću pa ništa,jadna ekipa sa još jadnijim pitvolom.Samo vam još Hamilton fali da upotpuni atmosferu gubitnika.
Ta jadna ekipa je najuspješnija u povjesti F1, e sad što Ferrari trenutno vodi nesposoban čovjek to je druga stvar. ;)
ostoja

Post Postao/la ostoja »

F2004_the_best_ever je napisao/la:
ostoja je napisao/la:Hehehehe,RedBull je već otišao napred.Njih više nemože da spasi ni Obi van Kenobi sa svojom silom.Hehehehe
Ta jadna ekipa je najuspješnija u povjesti F1, e sad što Ferrari trenutno vodi nesposoban čovjek to je druga stvar. ;)
Slažem se sa tobom u potpunosti,al kad bi dobili još jednog uspiješnog čovijeka "Hamija" mislim da bi to kompletiralo vaš pad i da bi onda morali nešto da uradite.Hehehehe.
slika
Ferarist
Navijam za: Alonso i Ferrari

Post Postao/la Ferarist »

Nije mi jasno zašto je Vettel jučer gledao Alonsov bolid i volan, a tek kasnije sam vidio ono mijenjanje volana kod ulaska u boks u kvalama. Stvarno su jadni ako na taj način mijenjaju mape motora i treba ih kazniti kao i sve druge koji krše pravila. Baš me zanima šta će biti kod prve promjene guma i da li će im uopće motor izdržati ako je programiran za kvale jer će biti opterećen gorivom i bar 15 krugova moraju voziti full opterećeni. Samo da Alonso dobro starta kako on to zna i sve je moguće i otvoreno a i Massa nije loš. AVANTI FERRARI, AVANTI!!!!
AVANTI FERRARI, AVANTI!!!!!
sennacher
Početnik
Početnik
Navijam za: Vettel

Post Postao/la sennacher »

Alonso se puno puta pokazao kao specijalist za start, moguće da je i vrlo koristan u razvoju sustava startnih procedura. Sjetimo se Renaulta nekad koji su redovito na startu bili daleko najjači.
Ipak, dobar start nije garancija dobrog završetka, u Barceloni je njegov start bio fenomenalan, ali kasnije bolid jednostavno nije bio dovoljno brz.
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

ja ne mogu vjerovat što ovi u boksu rade...Alonso ispred Webera i sad mora opet...
“Four wheels move the body, Two wheels move the soul.”

slika
Djekson

Post Postao/la Djekson »

Također,nek u Ferrariju objasne kako uvijek u svakoj utrci Felipe izgubi poziciju kroz box???
dady16

Post Postao/la dady16 »

Dobro je Massu koštalo ono drugo zaustavljanje,vjerujem da bi zadnjih par krugova bio na repu Hamiltona,možda bi ga prestigao.
McLewis
Veteran
Veteran
Navijam za: McLaren i Mercedes

Post Postao/la McLewis »

Djekson je napisao/la:Također,nek u Ferrariju objasne kako uvijek u svakoj utrci Felipe izgubi poziciju kroz box???
jednostavno jer je lewis vozio par krugova na novijim gumama i to je to... a felipe nije klasa fernanda da izvlaci nemoguce iz auta...
i da prvi puta sam se veselio da fernado ide prema naprijed i navijao sam za njegovu pojedu jos od odlaska iz mclarena... svaka cast dobra voznja
McLaren u <3
Memphis

Post Postao/la Memphis »

povratak otpisanih
Sanel
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač
Navijam za: Nikoga
Kontakt:

Post Postao/la Sanel »

Prognoziram sigurnu pobjedu u Silverstoneu, danas Fernando svemirac odličan, uspio u izravnoj borbi dvaput prestići rbr, jednom na stazi. Nije uopće bio sporiji do zadnjeg ulaska u boks od vettela, još sa novim aero paketom i ilegalnim ispušnim plinovima rbr-a moja je prognoza da rbr nema šanse, tj. ima ali ne protiv Fernanda.
...kažu čekanje se isplati, vjeruj meni lažu ti,
želiš vidjet kako ne treba, dođi ja pokažem ti...
F2004_the_best_ever
Svjetski prvak
Svjetski prvak

Ne vrijedi više ni pisati koliko su ljudi sa pit wall-a Ferrari-ja nesposobni.
Prilikom drugog box-a kada se Alonso nalazio ispred Webbera oni ostavljaju Alonsa krug duže u odnosu na Webbera i Alonso gubi poziciju, s obrzirom da je Alonso imao prednost od samo 1-1.5 s nad Webberom trebali su pozvati Alonsa kad je i Webber pozvan ili čak i ranije jedan krug, jer se tada išlo opet na soft gume a s obzirom da Webber nije imao nikog ispred(to su u Ferarriju trebali proračunat) Webber je imao dovoljno vremena uzimajući u obzir dužinu staze da zagrije soft gume i da odveze dobar krug i dođe ispred Alonsa.
Srećom kod 3 box-a napravili su dobar posao kada su ostavili Alonsa duže na stazi, jer je Webberu trebalo 2-3 kruga da zagrije medium gume a i našao je na vozače koji su zaostajali čitav krug.
King iCool
Veteran
Veteran
Kontakt:

Post Postao/la King iCool »

Tako su nesposobni da su Alonsa progurali ispred Webbera pomoću taktike.:roll:
Dero
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač

Post Postao/la Dero »

Pa danas je taktika bila dobra, neznam u čemu je problem?
Alonso je namjerno ostajao po krug duže od Webbera da može na kraju na softu napraviti onih par brzih krugova koji su bili brži od Webberovih na novim tvrđim gumama.
Da je išao prije od Webbera u 2. promjeni možda bi alonso morao ici po tvrđe prije Webbera pa bi situacija bila obrnuta ;)
F2004_the_best_ever
Svjetski prvak
Svjetski prvak

King iCool je napisao/la:Tako su nesposobni da su Alonsa progurali ispred Webbera pomoću taktike.:roll:
Ono što je zahvaljujući stratezima izgubio prilikom drugog box-a dobio je prilikom 3 box-a, tako oni ništa nisu donijeli Alonsu ali eto srećom ni oduzeli, ali je želim da oni nekad neku poziciju i donesu Alonsu. ;)
Dero je napisao/la:Pa danas je taktika bila dobra, neznam u čemu je problem?
Alonso je namjerno ostajao po krug duže od Webbera da može na kraju na softu napraviti onih par brzih krugova koji su bili brži od Webberovih na novim tvrđim gumama.
Da je išao prije od Webbera u 2. promjeni možda bi alonso morao ici po tvrđe prije Webbera pa bi situacija bila obrnuta ;)
Tu se radi o 1 krugu tako da bi gume izdržale. ;)
Sanel
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač
Navijam za: Nikoga
Kontakt:

Post Postao/la Sanel »

Danas su bili još i dobri kakvi inače znaju biti, zajebali su samo jedan ulaz u boks i to ne mnogo, alonso je ostao dva kruga više od webbera, a moje je mišljenje da je trebao samo jedan krug ostati više, tada bi vjerojatno i izašao ispred webbera.
...kažu čekanje se isplati, vjeruj meni lažu ti,
želiš vidjet kako ne treba, dođi ja pokažem ti...
Odgovori