Fernando Alonso [#14]

Novosti o vozačima i timovima, glasine...

Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73

Odgovori
Centurion
Test vozač
Test vozač
Ja sam: Vozač
Navijam za: Hamiltona

Re: Fernando Alonso

Post Postao/la Centurion »

Chuck Norris je napisao/la:Maksimalno 4. mjesto u kvalifikacijama,realnost 5. mjesto
Mislim da su Mclareni i RB-ovi brži
dobar splet okolnosti i Alonso može doći daleko :D možda čak i na postolje...
_dreamer_
Rezervni vozač
Rezervni vozač
Navijam za: Alonso

Post Postao/la _dreamer_ »

Mislim da je mogao vise izvuci u drugom sektoru, a i u trecem, barem jednu desetinku. No pole nije bio u dometu, barem se meni tako cinilo, ali su dvije desetinke sigurno bile jos u igri. To je ta neka razlika u kvalama - 2 desetinke (za ovu utrku). Koliko god da sam razocaranm smatram da je 5 mjesto bolje nego 4. Buduci da Ferrari trenutno ima najbolji start, mogao bi alonso na startu lako do npr 3 mjesta. Ukoliko to uspije, onda je sve moguce. Bice jedino problem ukoliko Hamiltona uzme Button, on vjerovatno nece moci pratiti Vettelov tempo, a to bi znacilo da bi Vettel izgradio prednost u pocetku koja bi bila dovoljna za pobjedu. Mislim da ce Alonso u utrci tesko biti u igri za pobjedu, ali bi 2 mjesto bilo ostvarivo. Ako Hamilton zadrzi poziciju na startu, ocekujem njegovu pobjedu.
wer die Augen schließt, sucht das Unendliche...
Alonso-champ
Veteran
Veteran
Navijam za: Fernando Alonso

Post Postao/la Alonso-champ »

pa stvarno nemamo srece

http://yfrog.com/kg120rkj
Alonsista hasta la muerte..
_dreamer_
Rezervni vozač
Rezervni vozač

Evo kisa je stala, susi se starta. Mislim da Ferrari ima veliki problem sto su spori u trecem sektoru i sto DRS nece moci iskoristiti kako treba, vjerovatno radi toga sto ce uvijek biti koji metar daleko od konkurenata...
Alonso-champ
Veteran
Veteran

The rain is even a bit stronger at the moment
_dreamer_
Rezervni vozač
Rezervni vozač

Mislim da je ovo najlosija utrka Alonsa ove sezone. Zeznuo start, pa onda par izletanja... Supersoft takodjer nije bas previse pomogao... Ne znam, moglo je ovo mnogo bolje... Na kraju je vise sretno nego spretno dosao do podija.
darky
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač
Navijam za: McLaren

Post Postao/la darky »

imao je danas leteće vrijeme u trećem stintu, ali je u 5 krugova spalio gume....
Alonso Fernando
Rezervni vozač
Rezervni vozač
Navijam za: Fernando Alonso only

Post Postao/la Alonso Fernando »

A hebi ga mora pritiskati kad zna da je daleko u poretku.Borio se ali nije proslo danas.Steta da nije pala jaca kisa,bio je brz na intermedijama.
Lakse je Vettel-u bilo ,nije morao ganjati Buttona ,cak se sklanjao na sigurnu udaljenost od drugih bolida jer zna da su dovoljna 3-4 mjesta do kraja.
Memphis
Navijam za: Ferrari

Post Postao/la Memphis »

da su zadnju izmjenu odradili kako treba i stavili žute gume, sad bi bio prvi na postolju!
McLewis
Veteran
Veteran
Navijam za: McLaren i Mercedes

Post Postao/la McLewis »

Memphis je napisao/la:da su zadnju izmjenu odradili kako treba i stavili žute gume, sad bi bio prvi na postolju!
ma bio bi prvi i u belgiji da su to napravili.....
McLaren u <3
Memphis

Post Postao/la Memphis »

McLewis je napisao/la:
Memphis je napisao/la:da su zadnju izmjenu odradili kako treba i stavili žute gume, sad bi bio prvi na postolju!
pa bit će, vidjet ćeš!
Alonso-champ
Veteran
Veteran

McLewis je napisao/la:
Izracunaj gap pa mi javi ;)
F1NAC
Moderator
Moderator
Navijam za: Scuderia Ferrari

Post Postao/la F1NAC »

šteta , mada je radio impresivne krugove al ok 3. mjesto je tu ostaje nam bobra jos za 2. mjesto u prvenstvu i u vozackom i u konstruktorskom poretku. Avanti Fer !
slika
rFactor F1-HR WTCC LEAGUE CHAMPION 2011
Alonso-champ
Veteran
Veteran

nece on pristati na drugo mjesto,ima jos 8 utrka,moze bit svasta..
F1NAC
Moderator
Moderator

Post Postao/la F1NAC »

Dobro jutro , znam da nece al budimo nazalost i malo realni .. Ne vjerujem da toliku prednost moze vettel prosut (to su gotovo 3 ciste pobjede razmak) . Moramo samo cekat kad ce RB7 pocet kasljat :biggrin:
slika
Chuck Norris
Veteran
Veteran

Post Postao/la Chuck Norris »

Nije mi jasno kako su one crvene gume i njemu i Hamiltonu bile sporije od žutih nakon samo 5 krugova.Pa nije ih mogao tako spaliti
...put u raj nije posut ružama...
F1NAC
Moderator
Moderator

Post Postao/la F1NAC »

covjek je skinuo prednost racunaj da je zaostajao prije boxa 7 sekundi za Vettelom a nakon sto je vettel isao u box bio je ispred njega na izlazu . Vozio je "nevremena" , vijek je negdje 13-15 krugova a on je vozio 8 il 9
slika
Chuck Norris
Veteran
Veteran

Post Postao/la Chuck Norris »

_dreamer_ je napisao/la:Mislim da je ovo najlosija utrka Alonsa ove sezone. Zeznuo start, pa onda par izletanja... Supersoft takodjer nije bas previse pomogao... Ne znam, moglo je ovo mnogo bolje... Na kraju je vise sretno nego spretno dosao do podija.
Alonso je startao dobro,prešao Massu i onda je u onoj borbi Mclarenovaca morao prikočiti jače i to su Mercedesi iskoristili.
Ja ne bih rekao da mu je ovo loša utrka.Vozio je na maksimumu pogotovo na početku gdje se vidjelo koliki je problem zagrijati gume,vidjelo se u početnim krugovima kako se bori da održi bolid na stazi i unatoč tome on je agresivan bio,svaki put na predzadnjem zavoju je driftao

Da su one gume izdržale samo malo dulje,da nisu im ono nagle pale performanse svašta bi bilo moguće
Ferrari je danas bio 3. bolid po snazi i uz dozu sreće došao je do postolja što je za svaku pohvali
A sad drugi problem što to nije dovoljno i što se sa ovime oprostio od kakve takve šanse za naslovom
...put u raj nije posut ružama...
McLewis
Veteran
Veteran
Navijam za: McLaren i Mercedes

Post Postao/la McLewis »

Alonso-champ je napisao/la:
McLewis je napisao/la:
Izracunaj gap pa mi javi ;)
ta cinjenica ti ne stoji ni malo.... da je imao boks manje vjerojatno bi bio blize vodecima i oni bi ubrzali, ovako su svi krstarili do kraja samo a on pritiskao...
McLaren u <3
Barry
Test vozač
Test vozač

Post Postao/la Barry »

Chuck Norris je napisao/la:Nije mi jasno kako su one crvene gume i njemu i Hamiltonu bile sporije od žutih nakon samo 5 krugova.Pa nije ih mogao tako spaliti
ocigledno je da su danas soft gume bile strahovite brze kad se iole zagrijao asfalt ali ne dovoljno da super softice dostignu svoj puni potencijal.. cim je pocela ponovo kisa button webber i ostali na softu su vise kosili travu pored nego li isli po stazi dok su ovi na SS odlicno se drzali.. cudno..
Kimi Raikkonen: "I’m not interested in what people think about me. I’m not Michael Schumacher."
VajarZG11
Ja sam: Vozačica

Post Postao/la VajarZG11 »

=D> :-({|= Sretan Rođendan, Fernando! :rodjendan:
_dreamer_
Rezervni vozač
Rezervni vozač

Chuck Norris je napisao/la:
_dreamer_ je napisao/la:Mislim da je ovo najlosija utrka Alonsa ove sezone. Zeznuo start, pa onda par izletanja... Supersoft takodjer nije bas previse pomogao... Ne znam, moglo je ovo mnogo bolje... Na kraju je vise sretno nego spretno dosao do podija.
Alonso je startao dobro,prešao Massu i onda je u onoj borbi Mclarenovaca morao prikočiti jače i to su Mercedesi iskoristili.
Ja ne bih rekao da mu je ovo loša utrka.Vozio je na maksimumu pogotovo na početku gdje se vidjelo koliki je problem zagrijati gume,vidjelo se u početnim krugovima kako se bori da održi bolid na stazi i unatoč tome on je agresivan bio,svaki put na predzadnjem zavoju je driftao

Da su one gume izdržale samo malo dulje,da nisu im ono nagle pale performanse svašta bi bilo moguće
Ferrari je danas bio 3. bolid po snazi i uz dozu sreće došao je do postolja što je za svaku pohvali
A sad drugi problem što to nije dovoljno i što se sa ovime oprostio od kakve takve šanse za naslovom
Izvini brate Chuck, ali ne mogu se sloziti. Imao je odlican start, progurao se zamalo na 3 poziciju, a onda je otisao presiroko u prvoj krivini i izgubio mjesta od 2 merca. Nije ga niko izgurao, vec se bio preagresivan. Greska, ali ok, to mogu sazvakati. Onda, pretice Schumija i Rosberga relativno brzo, vozi fenomenalno na intermediate gumama (dokaz vise da mu ova staza lezi kad je mokra), no onda pravi odlucujucu gresku i gubi 3-4 sekunde i mjesto iza rosberga. To ga nije kostalo samo te 3-4 sec, vec sigurno 10tak sekundi, jer je Rosberg bio spor, a potrajalo je dok ga je obisao.

Onda, dopustio si je da ga Webber obidje kada je morao agresivnije braniti poziciju. Ok, Webber je imao zagrijanije gume i sigurno da nije bilo lako, no mislim da se moglo i tu bolje reagovati. Webber mu je takodjer uzeo dosta vremena. Onaj ulazak po supersoft je bio upravo radi Webbera isforsiran, ali je djelimicno upalio. I na kraju, znao je da ima svjezije gume od Vettela i mogao je do kraja trke skinuti tu razliku, no pravi opet gresku koja ga je kostala 8-9 sekundi, i tako da je borba za 2 mjesto otisla u nepovrat. Realno gledano, za mene je to dosta gresaka u jednoj utrci. Sreca pa ni drugi nisu bili bez gresaka, inace bi zavrsio utrku kao 4 ili 5.

Njegov pace bi bio sigurno na nivou Hamiltona, no vecinu utrke je sljakao (vecinom radi svojih greskica) iza nekoga i gubio dragocjeno vrijeme. E zbog navedenoga smatram da mu je ova utrka jedna od najlosijih u ovoj sezoni, uzimajuci u obzir za sta je auto bilo sposobno.
Dero
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač

Post Postao/la Dero »

Barry je napisao/la:
Chuck Norris je napisao/la:Nije mi jasno kako su one crvene gume i njemu i Hamiltonu bile sporije od žutih nakon samo 5 krugova.Pa nije ih mogao tako spaliti
ocigledno je da su danas soft gume bile strahovite brze kad se iole zagrijao asfalt ali ne dovoljno da super softice dostignu svoj puni potencijal.. cim je pocela ponovo kisa button webber i ostali na softu su vise kosili travu pored nego li isli po stazi dok su ovi na SS odlicno se drzali.. cudno..
I treba napomenuti da to niti ljudi u Mcm i Ferrariju nisu mogli znati kada su se odlučili na 4 stop strategiju sa LH i FA.
Nevjerojatno je kolika su nepoznanica ove gume i samom Pirreliju jer očito da nitko nezna kako se koja komponenta ponaša na određenoj temperaturi. Baš me zanima kako bi Soft gume se ponašale na nekom bolidu od vodecih da su ih stavili odmah nakon prelaska sa Inter.
Ćale od Lewisa
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Navijam za: Mercedes

Post Postao/la Ćale od Lewisa »

Dero je napisao/la:
I treba napomenuti da to niti ljudi u Mcm i Ferrariju nisu mogli znati kada su se odlučili na 4 stop strategiju sa LH i FA.
Nevjerojatno je kolika su nepoznanica ove gume i samom Pirreliju jer očito da nitko nezna kako se koja komponenta ponaša na određenoj temperaturi. Baš me zanima kako bi Soft gume se ponašale na nekom bolidu od vodecih da su ih stavili odmah nakon prelaska sa Inter.
ja bi rekao da je ovo bio jedan svojevrsni test i dobra škola za ubuduće što se tiče soft guma u vlažnim uvjetima. Sve su momčadi iz primjera Hamiltona i Alonsa naučili za ubuduće koje će gume ići. Jednostavno soft su anulirale onu teoriju da ne mogu na hladnoj stazi bit optimalne a i to da ne mogu izdržat pola trke.
Na greškama se uči al ne sad kad ima najmanje mjesta za pogreške, al jbg... biće bolje
slika
_dreamer_
Rezervni vozač
Rezervni vozač

Ovo je bio flop kakvog jos nisam vidio od ALonsa... Ne mogu da vjerujem, vozio je citave kvalifikacije katastrofalno
Odgovori