Jenson Button

Povijesne utrke, vozači, timovi, bolidi...

Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73

Odgovori
Armanini
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Ja sam: Vozač
Navijam za: Ferrari

Re: Jenson Button

Post Postao/la Armanini »

jel znas ti onu - ako se nesto ponavlja vise puta pod istim okolnostima to nije sreca ;)

button je majstor u nekim segmentima, karakteristican vozac..
rFactor F1 HR server Info
slika
kowalski
Rezervni vozač
Rezervni vozač

Post Postao/la kowalski »

Button je majstorski vozač u promjenjivim vremenskim uvjetima.

Prvi put je to pokazao još 2006., i otada s vremena na vrijeme potvrđuje tu činjenicu.
"Just being a mediocre driver has never been my ambition. That's not my style." /Michael Schumacher/
Scuderia
Moderator
Moderator
Navijam za: Michael-Mick Schumacher

Post Postao/la Scuderia »

Ne predaje se
KLIK
slika
Armanini
Svjetski prvak
Svjetski prvak

right..

The McLaren driver is 100 points behind the German.

samo mora 4 utrke dobit, vettel 4 dnfa i to je to..

moguce naravno ukoliko vettela izbaci netko svaku utrku.. dalo bi se dogovorit..
slika
Dani
Legenda
Legenda
Navijam za: Hamiltona

Post Postao/la Dani »

Navodno se Hamilton dogovorio sa njim. On će izbaciti Vettela svaku utrku, a on njemu kupiti mp4-12c, sa senzorima.
Biti drugi znači biti prvi među gubitnicima. Ayrton Senna.

slika
elder
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Navijam za: Lewis Hamilton

Post Postao/la elder »

Dani je napisao/la:Navodno se Hamilton dogovorio sa njim. On će izbaciti Vettela svaku utrku, a on njemu kupiti mp4-12c, sa senzorima.
Haha dobra :) kaj mislis da budu kupili mp4-12c, ne nek bude im ih mclaren dal. ;)
Darkness rises when silence dies
Armanini
Svjetski prvak
Svjetski prvak

obojica imaju odavno autek.. birali su si "cak" i boju..
slika
Scuderia
Moderator
Moderator
Navijam za: Michael-Mick Schumacher

Post Postao/la Scuderia »

Armanini je napisao/la:right..

The McLaren driver is 100 points behind the German.

samo mora 4 utrke dobit, vettel 4 dnfa i to je to..

moguce naravno ukoliko vettela izbaci netko svaku utrku.. dalo bi se dogovorit..
Neka neka, bolje i to, nego da se predaje i govori kako je prvenstvo vec gotovo.
Nada umire zadnja.
slika
The Greatest
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač
Navijam za: Ferrari i Alonsa

Post Postao/la The Greatest »

kowalski je napisao/la:Button je majstorski vozač u promjenjivim vremenskim uvjetima.

Prvi put je to pokazao još 2006., i otada s vremena na vrijeme potvrđuje tu činjenicu.
Jeste...

Kad su svi drugi omanuli, on je ubrao pobjedu.
Avanti FER, Avanti!!!
_dreamer_
Rezervni vozač
Rezervni vozač
Navijam za: Alonso

Post Postao/la _dreamer_ »

Ovako, Button je dobar vozac i u to nema sumnje, da to nije ne bi postao svjetski prvak. No klasa Hamiltona, Alonsa i Vettela sigurno nije, jer u vecini internih dvoboja s Hamiltonom gubi. Stvar je u tome sto je bilo dosta nepredvidih utrka sa promjenjivim uslovima na stazi, a on u takvim situacijama od vodecih uglavnom najvise riskira (jer je obicno od svih njih zadnji) i eto mahom profitira. Naravno, treba mu dati zasluge i reci da je majstor tih utrka u nepredvidivim okolnostima. Krasi ga nesto sto je donedavno krasilo i ALonnsa, no Nando je u zadnje vrijeme postao odvratno konzervativan sa strategijom, sto je najvjerovatnije zasluga Ferrarijevog pit wall-a.

Elem, ono sto sam htio reci je da Button u normalnim okolnostima tesko ima sanse protiv Hamiltona, koji jednostavno ima te 2-3 desetinke cesto u dzepu. I nervira me kod njega sto je isto neka primadona, ako mu set-up nije 100% podesen prema njegovom ukusu, onda kaska ko neki jad i cemer za Hamiltonom. Jako neprilagodljiv i osjetljiv, rekao bih...

A sto se tice Madjarske 2006, to je nesudjena pobjeda Fernanda koji je u toj utrci sve zivo izdominirao i samo zahvaljujuci ljudskoj nespretnosti/gluposti morao da odustane... Nikad necu zaboraviti tu utrku, skoro sam bio zaplakao od jada...
wer die Augen schließt, sucht das Unendliche...
The Greatest
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač
Navijam za: Ferrari i Alonsa

Post Postao/la The Greatest »

_dreamer_ je napisao/la:Ovako, Button je dobar vozac i u to nema sumnje, da to nije ne bi postao svjetski prvak. No klasa Hamiltona, Alonsa i Vettela sigurno nije, jer u vecini internih dvoboja s Hamiltonom gubi. Stvar je u tome sto je bilo dosta nepredvidih utrka sa promjenjivim uslovima na stazi, a on u takvim situacijama od vodecih uglavnom najvise riskira (jer je obicno od svih njih zadnji) i eto mahom profitira. Naravno, treba mu dati zasluge i reci da je majstor tih utrka u nepredvidivim okolnostima. Krasi ga nesto sto je donedavno krasilo i ALonnsa, no Nando je u zadnje vrijeme postao odvratno konzervativan sa strategijom, sto je najvjerovatnije zasluga Ferrarijevog pit wall-a.

Elem, ono sto sam htio reci je da Button u normalnim okolnostima tesko ima sanse protiv Hamiltona, koji jednostavno ima te 2-3 desetinke cesto u dzepu. I nervira me kod njega sto je isto neka primadona, ako mu set-up nije 100% podesen prema njegovom ukusu, onda kaska ko neki jad i cemer za Hamiltonom. Jako neprilagodljiv i osjetljiv, rekao bih...

A sto se tice Madjarske 2006, to je nesudjena pobjeda Fernanda koji je u toj utrci sve zivo izdominirao i samo zahvaljujuci ljudskoj nespretnosti/gluposti morao da odustane... Nikad necu zaboraviti tu utrku, skoro sam bio zaplakao od jada...
Pa fino sam rekao...

Kad svi drugi omanu, Dugme ubere pobjedu.
Avanti FER, Avanti!!!
ostoja
Navijam za: McLaren

Post Postao/la ostoja »

_dreamer_ je napisao/la:Ovako, Button je dobar vozac i u to nema sumnje, da to nije ne bi postao svjetski prvak. No klasa Hamiltona, Alonsa i Vettela sigurno nije, jer u vecini internih dvoboja s Hamiltonom gubi. Stvar je u tome sto je bilo dosta nepredvidih utrka sa promjenjivim uslovima na stazi, a on u takvim situacijama od vodecih uglavnom najvise riskira (jer je obicno od svih njih zadnji) i eto mahom profitira. Naravno, treba mu dati zasluge i reci da je majstor tih utrka u nepredvidivim okolnostima. Krasi ga nesto sto je donedavno krasilo i ALonnsa, no Nando je u zadnje vrijeme postao odvratno konzervativan sa strategijom, sto je najvjerovatnije zasluga Ferrarijevog pit wall-a.

A da li se zapitas zasto je tako,i ako je tako zasto je razlika u generalnom plasmanu između njih dvojice samo 12 bodova a ako znamo da je Buton izgubio najmanje 30 bodova na dvije od zadnjih 5 utrka zbog tehnickog kvara a za koji on nije apsolutno kriv,dok Hamilton nije imao ni jedan kvar i sve sto je bodova izgubio to je samo svojom greskom ili losom procijenom.A to sto Buton u nekim slucajevima ne stisce bolid do maksimuma-to je njegov stil voznje koji donosi rezultate i to vrhunske.Tako da nije u redu da kazes da su ovi ostali klasa iznad njega,oni su ista klasa,samo razlicit pristup utrkivanju,a po meni je Buton klasa iznad njih zato sto za razliku od navedenih osim vozackog instikta moze i razum da ukljuci u odsudnim trenutcima,što nije odlika Alonsa,Hamiltona itd.
slika
One and only
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Navijam za: Ferrari- M. Schumacher

Post Postao/la One and only »

Armanini je napisao/la:jel znas ti onu - ako se nesto ponavlja vise puta pod istim okolnostima to nije sreca ;)

button je majstor u nekim segmentima, karakteristican vozac..
Upravo tako. Inzaghiu su vazda prebacivali da ima sreće, ali čovjek zabije kada niko drugi ne može i najbolji je strijelac eurokupova svih vremena(ili je 2., nisam siguran dal ga je Raul prešao). Buttonu možete prebaciti šta hoćete, ali dok su svi izgubljeni u kaosu on mirno odveze do pobjede. Možda nije najbrži, ali je najinteligentniji vozač na gridu, a to je često važnije od same brzine.
slika

Hoću da budem drugačiji, pa stoga neću ostoju staviti na ignore listu :)
ostoja

Post Postao/la ostoja »

Ma koja korist od sirove brzine ako svako malo zavrsis u nekom udesu i gubis poene.
slika
GERMAN
Početnik
Početnik
Navijam za: Rosberg

Post Postao/la GERMAN »

ostoja je napisao/la:

A da li se zapitas zasto je tako,i ako je tako zasto je razlika u generalnom plasmanu između njih dvojice samo 12 bodova a ako znamo da je Buton izgubio najmanje 30 bodova na dvije od zadnjih 5 utrka zbog tehnickog kvara a za koji on nije apsolutno kriv,dok Hamilton nije imao ni jedan kvar i sve sto je bodova izgubio to je samo svojom greskom ili losom procijenom.A to sto Buton u nekim slucajevima ne stisce bolid do maksimuma-to je njegov stil voznje koji donosi rezultate i to vrhunske.Tako da nije u redu da kazes da su ovi ostali klasa iznad njega,oni su ista klasa,samo razlicit pristup utrkivanju,a po meni je Buton klasa iznad njih zato sto za razliku od navedenih osim vozackog instikta moze i razum da ukljuci u odsudnim trenutcima,što nije odlika Alonsa,Hamiltona itd.
#-o I ti istices drugima da nisu objektivni sta si onda ti :roll:
ostoja

Post Postao/la ostoja »

Pa ja sam i naglasio da je to moje misljenje,a kolega iznad je iznjeo ocjenu,kao da je kvalifikovan da procijenjuje ko je koliko uspijesan u zivotu.Ja sam rekao "po meni"A sad,svi oni imaju u svojoj karijeri uspijehe i padove.Koliko ce ko imati uspijeha zavisi i u kom bolidu sijedi,i kakop mu taj isti bolid odgovara.Buton je prosao i sito i rešeto,sada je u jednakom bolidu kao i Hamilton i da nije imao one tehnicke probleme bio bi bar 20tak poena ispred,a bez da je izazvao bilo kakve kontroverze i incidente.Zato ga ja i cijenim i lično mislim da je jedan od najboljih.Drugi se nemoraju složit sa mojim mišljenjem.
slika
_dreamer_
Rezervni vozač
Rezervni vozač

@ostoja

Kolega, jako mi je zao sto nisi uspio da shvatis bit mog teksta, a o tome da li sam ja kvalifikovan za nesto ili ne cu ti reci slijedece:

Ja sam kao neutralni posmatrac, koji ne navija za tim vozaca o kojima pricamo, vjerovatno nesto objektivniji nego ti, no to i ne mora biti tako... Ja kao Alonsov navijac imam mnogo razloga da ne volim Hamiltona tj. volim Buttona. Jos ako tome dodamo cinjenicu da mi je Button bio jedan od najdrazih vozaca buduci da je naslijedio Gerharda Bergera, vozaca za kojeg sam navijao jos od ranih 90tih, onda ti je sve jasno. Dakle, ja imam mnogo razloga da budem maksimalno pristrasan i tvrdim da je Button bolji ili sta vec... No, ne govorim da je tako, jer je moje misljenje, koje se naravno kao i tvoje gradi na osnovu raznih cinjenica, iskustava i treceg, da je Hamilton klasa iznad Buttona kada pricamo o vozackim sposobnostima.

Ono sto si ti boldovao se iskljucivo odnosilo na njihovu cistu brzinu, a ako pogledamo npr. skor u kvalifikacijama, onda ti je jasno gdje je Button, a gdje Hamilton. Ti si tih par rijeci stavio u jedan sasvim drugi kontekst i povezao s krajnjim rezultatima i generalnom plasmanu, sto nema veze s onim sto sam htio da kazem.

Da si malo pazljivije citao, vidio bi da sam naglasio da je Button uglavnom profitirao u utrkama gdje su se uslovi na stazi mjenjali, PONAJVISE RADI TOGA STO JE NAJVISE I RISKIRAO. De ti sad reci da nije bilo tako da je Button uglavnom isao prvi po ove ili one gume, a da se u tim momentima uglavnom nalazio iza pomenute trojke, te da uglavnom nije imao toliko za izgubiti u poredjenju s njima?

Sto se tice Kanade, jeste vozio izvrsno zadnji dio utrke, ali ga je sami Safety Car, koji je ko zna vise koliko puta izasao na stazu, dobrano spasio, i da nije bilo toga, sigurno ne bi ni dosao u poziciju da se bori za prvo mjesto.

Dakle, covjek je spretan i odlican vozac, ali i sretan, izuzimajuci eto ova zadnja dva kvara. No jedina poenta moje price je da Button u normalnim okolnostima, dakle kada nema nepredvidivosti, tesko moze parirati Hamiltonu, i to ce na kraju godine i tablica oslikati. Hamilton je prosuo kroz more pehova isto tako jako puno bodova, no opet je ispred Jensona. A cim zareda par utrka sa normalnim okolnostima, Hamilton ce vjerovatno povecati bodovnu razliku. I da, ovo je moje misljenje s kojim se ti ne moras slagati i nije apsolutno objektivno kao sto nije nicije...
ostoja

Post Postao/la ostoja »

Pa u redu,to je tvoje mišljenje.Šampiona ne čini samo sirova brzina,nego oštroumnost,brzina reagovanja,hladna glava u momentu.Kvalifikacije oslikavaju brzinu vozača ali ne i ostale osobine koje čine šampiona.Hamilton je možda bolji u jednoj od tih komponenti,ali Buton u svim ostalim.I svi ti pehovi koje je Hamilton imao su izazvani u 90% slučajeva njegovom greškom,a Buton je gubio bodove zbog tuđih grešaka.I ne bih želio da stekneš utisak da ti protivuriječim jer si jedan od rijetkih članova čije mišljenje uvažavam,osim što nam se mišljenja ne slažu oko Hamiltona.U redu tebi odgovara da on vozi tako nesmotrenoi rasipa timske bodove svojom greškom,a odatle i dolazi svo moje ogorčenje prema njemu jer je u prethodnih nekoliko sezona od kako je u F1 toliko tog učinio što nebi nijedan ozbiljan F1 vozač da nemam uopšte lijepo mišljenje o njegovoj ličnosti.Izvini još jednom ako sam tebe uvrijedio bilo kojim komentarom,jer još jednom kažem veoma cijenim tvoje mišljenje,osim u ovom slučaju.
slika
_dreamer_
Rezervni vozač
Rezervni vozač

Sve 5, nije bilo nikakvih uvreda... Fer i korektna igra...

Ima jedna stvar koja mi nije jasna u svoj toj prici... Ti toliko potenciras tu tezu kako Hamilton prosipa bodove, kako je nesmotren i sve ostalo, no ako prosipa bodove u tolikoj mjeri, kako to da je jos uvijek ispred Buttona i kako to da je i prosle godine bio 30tak bodova ispred njega? I pazi jedno, Button je godinama u F1, a Hamilton jos uvijek u nekim stvarima sazrijeva kao vozac. Kada bude imao potrebno iskustvo, ovaj mu vjerovatno nece biti ni do ramena...
spacedoc
Test vozač
Test vozač
Navijam za: Za kog ove godine navijat

Post Postao/la spacedoc »

evo da ja vama kažem gumbek je totalno različitog karaktera od većine.solidan po suhom, solidan po mokrom , vozi precizno kaj odma utjeće na gume pa može rastegnut strategiju , zna procijenit kad treba koje gume. Rekao bi da gumbek ne odskaće u nićemu a ni nema da je u nećemu slab a to kad je promjenjivo je najvažnije. Tako da bi ja rekao da je on jedan od najkompletnijih vozaća.
slika
ostoja

Post Postao/la ostoja »

Pa Buton da nije imao tih tehničkih kvarova bio bi ispred Hamiltona,a za proslu sezonu tada je istom došao u McM i po njegovim vožnjama se vidjelo da mu auto ne leži uopšte a Hamilton je od pošetka u McM,mislim već par godina.
I moje je mišljenje da su naši u Hamiltonovoj prvoj sezoni iskoristili Alonsa samo da bi od Hamija napravili najveću senzaciju u F1,kao on kao ruku uništava svjetskog prvaka u istom bolidu-što je po meni kod Alonsa i izazvalo sve one naknadne reakcije i onolike greške.A vjerujem da su u toj sezoni imali ravnopravan položaj,da bi mi te godine imali prvaka i McM,naravno Alonsa.To je kažem moje mišljenje,većina se ne slađe samnom,mahom Hamiltonovi navijači.Ali činjenica je da kad smo imali najbrži bolid nismo uzeli prvensto a Hamilton je tada bio u ekipi.A i kada je uzeo to je pomućeno mnogim kontroverzama.Jednostavno nevolim ljude koji se razmeću,cijenim radnike koji su svaki svoj uspijeh vrijedno zaradili.
slika
_dreamer_
Rezervni vozač
Rezervni vozač

ostoja je napisao/la:I moje je mišljenje da su naši u Hamiltonovoj prvoj sezoni iskoristili Alonsa samo da bi od Hamija napravili najveću senzaciju u F1,kao on kao ruku uništava svjetskog prvaka u istom bolidu-što je po meni kod Alonsa i izazvalo sve one naknadne reakcije i onolike greške.A vjerujem da su u toj sezoni imali ravnopravan položaj,da bi mi te godine imali prvaka i McM,naravno Alonsa.To je kažem moje mišljenje,većina se ne slađe samnom,mahom Hamiltonovi navijači.Ali činjenica je da kad smo imali najbrži bolid nismo uzeli prvensto a Hamilton je tada bio u ekipi.
Mozda nije bilo izrazeno u tolikoj mjeri, ali je to istina.. Bolilo je svakog navijaca Alonsa da ga vide u takvoj poziciji.. Englezi jesu takvi, godinama vec cekaju prvaka i moguceg konkurenta Schumacherovim titulama/pobjedama i kada se Hamilton pokazao kao veliki potencijal, sigurno je da su apsolutno sve simpatije u engleskom timu otisle na njegovu stranu sto je Alonsa, koji je (iako to mnogi ne znaju) veliki emotivac - ubijalo u pojam. To je isto kao kad bi Hamiltona stavio u spanski tim da vozi zajedno s Alonsom. Sve ti je odmah jasno.. U ovom se slazemo vjerovatno 99,9 %.

Sorry za off topic, tema je ipak Jenson Button. Ja se iskreno nadam da ce u drugoj polovici sezone jos dignuti svoju formu i uzeti koji put Hamiltona...
ostoja

Post Postao/la ostoja »

_dreamer_ je napisao/la:
ostoja je napisao/la:I moje je mišljenje da su naši u Hamiltonovoj prvoj sezoni iskoristili Alonsa samo da bi od Hamija napravili najveću senzaciju u F1,kao on kao ruku uništava svjetskog prvaka u istom bolidu-što je po meni kod Alonsa i izazvalo sve one naknadne reakcije i onolike greške.A vjerujem da su u toj sezoni imali ravnopravan položaj,da bi mi te godine imali prvaka i McM,naravno Alonsa.To je kažem moje mišljenje,većina se ne slađe samnom,mahom Hamiltonovi navijači.Ali činjenica je da kad smo imali najbrži bolid nismo uzeli prvensto a Hamilton je tada bio u ekipi.
Mozda nije bilo izrazeno u tolikoj mjeri, ali je to istina.. Bolilo je svakog navijaca Alonsa da ga vide u takvoj poziciji.. Englezi jesu takvi, godinama vec cekaju prvaka i moguceg konkurenta Schumacherovim titulama/pobjedama i kada se Hamilton pokazao kao veliki potencijal, sigurno je da su apsolutno sve simpatije u engleskom timu otisle na njegovu stranu sto je Alonsa, koji je (iako to mnogi ne znaju) veliki emotivac - ubijalo u pojam. To je isto kao kad bi Hamiltona stavio u spanski tim da vozi zajedno s Alonsom. Sve ti je odmah jasno.. U ovom se slazemo vjerovatno 99,9 %.

Sorry za off topic, tema je ipak Jenson Button. Ja se iskreno nadam da ce u drugoj polovici sezone jos dignuti svoju formu i uzeti koji put Hamiltona...
Nadam se,mada mene lično ne impresioniraju kvalifikacije koliko sam rezultat u utrci.A Buton me se dojmio i tim sto je momak skroz kulturan,smiren i profesionalan.Ne lupa kakve gluposti koje kasnije mora da povlači,demantuje jednom riječju.pravi sportista,a ne neki jetseter kome da bi ostao u prvom planu,trebaju skandali,kontroverze,konflikti itd.Buton je prije svega sportista 100% posvećen tome sto radi,a ja to cijenim iznad svega.
slika
Dani
Legenda
Legenda
Navijam za: Hamiltona

Post Postao/la Dani »

ostoja je napisao/la: Nadam se,mada mene lično ne impresioniraju kvalifikacije koliko sam rezultat u utrci.A Buton me se dojmio i tim sto je momak skroz kulturan,smiren i profesionalan.Ne lupa kakve gluposti koje kasnije mora da povlači,demantuje jednom riječju.pravi sportista,a ne neki jetseter kome da bi ostao u prvom planu,trebaju skandali,kontroverze,konflikti itd.Buton je prije svega sportista 100% posvećen tome sto radi,a ja to cijenim iznad svega.
Sezonu je prije svega obilježila Button trakavica oko potpisivanja ugovora s Williamsom za sljedeće dvije godine potpisanog iznenada 5. kolovoza 2004. bez ikakvih ranijih konstatacija oko cijelog prelaska u Williams. Jenson je uzdrmao cijelu F1 javnost i imao je dva važeća ugovora koji su ga vezali uz obje momčadi, BAR Hondu i Williams-BMW. Na kraju je ipak Sir Frank Williams popustio, a BAR je isplatio odštetu. 16. listopada u Milanu FIA je odlučila da Jenson u sezoni 2005. ostaje u BAR Hondi i da je jedino BAR-ov ugovor pravovaljan.
Biti drugi znači biti prvi među gubitnicima. Ayrton Senna.

slika
ostoja

Post Postao/la ostoja »

Eto vidiš to stvarno nisam znao Dani,a sada posle tog još više ga cijenim jer se uspio izdić iznad.Iako se od njega mnogo očekivalo i bio je veliki talent,koliko sezona je bio u nekonkurentnim bolidima a nikad nije pljuvao svoju momčad kao pojedinci koji čim im jedna ili dvije utrke ne idu,odmah olajavaju svoj tim,kukaju na bolid i sve pljuju samo da bi sebe opravdali.I nikako da se ubace u kolosijek sporta nego da bi pažnju zadržali na sebi rade svakojake senzacije.Vidiš kako je Buton sazrio u velikog šampiona,pa i kada mu ne ide i mnogo zaostaje kao prošle sezone on je ipak sav uz tim i naporno radi da bi se unaprijedio.Veliki "čovijek" i "šampion".
slika
Odgovori