button je majstor u nekim segmentima, karakteristican vozac..
Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73
Haha dobraDani je napisao/la:Navodno se Hamilton dogovorio sa njim. On će izbaciti Vettela svaku utrku, a on njemu kupiti mp4-12c, sa senzorima.
Neka neka, bolje i to, nego da se predaje i govori kako je prvenstvo vec gotovo.Armanini je napisao/la:right..
The McLaren driver is 100 points behind the German.
samo mora 4 utrke dobit, vettel 4 dnfa i to je to..
moguce naravno ukoliko vettela izbaci netko svaku utrku.. dalo bi se dogovorit..
Jeste...kowalski je napisao/la:Button je majstorski vozač u promjenjivim vremenskim uvjetima.
Prvi put je to pokazao još 2006., i otada s vremena na vrijeme potvrđuje tu činjenicu.
Pa fino sam rekao..._dreamer_ je napisao/la:Ovako, Button je dobar vozac i u to nema sumnje, da to nije ne bi postao svjetski prvak. No klasa Hamiltona, Alonsa i Vettela sigurno nije, jer u vecini internih dvoboja s Hamiltonom gubi. Stvar je u tome sto je bilo dosta nepredvidih utrka sa promjenjivim uslovima na stazi, a on u takvim situacijama od vodecih uglavnom najvise riskira (jer je obicno od svih njih zadnji) i eto mahom profitira. Naravno, treba mu dati zasluge i reci da je majstor tih utrka u nepredvidivim okolnostima. Krasi ga nesto sto je donedavno krasilo i ALonnsa, no Nando je u zadnje vrijeme postao odvratno konzervativan sa strategijom, sto je najvjerovatnije zasluga Ferrarijevog pit wall-a.
Elem, ono sto sam htio reci je da Button u normalnim okolnostima tesko ima sanse protiv Hamiltona, koji jednostavno ima te 2-3 desetinke cesto u dzepu. I nervira me kod njega sto je isto neka primadona, ako mu set-up nije 100% podesen prema njegovom ukusu, onda kaska ko neki jad i cemer za Hamiltonom. Jako neprilagodljiv i osjetljiv, rekao bih...
A sto se tice Madjarske 2006, to je nesudjena pobjeda Fernanda koji je u toj utrci sve zivo izdominirao i samo zahvaljujuci ljudskoj nespretnosti/gluposti morao da odustane... Nikad necu zaboraviti tu utrku, skoro sam bio zaplakao od jada...
A da li se zapitas zasto je tako,i ako je tako zasto je razlika u generalnom plasmanu između njih dvojice samo 12 bodova a ako znamo da je Buton izgubio najmanje 30 bodova na dvije od zadnjih 5 utrka zbog tehnickog kvara a za koji on nije apsolutno kriv,dok Hamilton nije imao ni jedan kvar i sve sto je bodova izgubio to je samo svojom greskom ili losom procijenom.A to sto Buton u nekim slucajevima ne stisce bolid do maksimuma-to je njegov stil voznje koji donosi rezultate i to vrhunske.Tako da nije u redu da kazes da su ovi ostali klasa iznad njega,oni su ista klasa,samo razlicit pristup utrkivanju,a po meni je Buton klasa iznad njih zato sto za razliku od navedenih osim vozackog instikta moze i razum da ukljuci u odsudnim trenutcima,što nije odlika Alonsa,Hamiltona itd._dreamer_ je napisao/la:Ovako, Button je dobar vozac i u to nema sumnje, da to nije ne bi postao svjetski prvak. No klasa Hamiltona, Alonsa i Vettela sigurno nije, jer u vecini internih dvoboja s Hamiltonom gubi. Stvar je u tome sto je bilo dosta nepredvidih utrka sa promjenjivim uslovima na stazi, a on u takvim situacijama od vodecih uglavnom najvise riskira (jer je obicno od svih njih zadnji) i eto mahom profitira. Naravno, treba mu dati zasluge i reci da je majstor tih utrka u nepredvidivim okolnostima. Krasi ga nesto sto je donedavno krasilo i ALonnsa, no Nando je u zadnje vrijeme postao odvratno konzervativan sa strategijom, sto je najvjerovatnije zasluga Ferrarijevog pit wall-a.
Elem, ono sto sam htio reci je da Button u normalnim okolnostima tesko ima sanse protiv Hamiltona, koji jednostavno ima te 2-3 desetinke cesto u dzepu. I nervira me kod njega sto je isto neka primadona, ako mu set-up nije 100% podesen prema njegovom ukusu, onda kaska ko neki jad i cemer za Hamiltonom. Jako neprilagodljiv i osjetljiv, rekao bih...
A sto se tice Madjarske 2006, to je nesudjena pobjeda Fernanda koji je u toj utrci sve zivo izdominirao i samo zahvaljujuci ljudskoj nespretnosti/gluposti morao da odustane... Nikad necu zaboraviti tu utrku, skoro sam bio zaplakao od jada...
Upravo tako. Inzaghiu su vazda prebacivali da ima sreće, ali čovjek zabije kada niko drugi ne može i najbolji je strijelac eurokupova svih vremena(ili je 2., nisam siguran dal ga je Raul prešao). Buttonu možete prebaciti šta hoćete, ali dok su svi izgubljeni u kaosu on mirno odveze do pobjede. Možda nije najbrži, ali je najinteligentniji vozač na gridu, a to je često važnije od same brzine.Armanini je napisao/la:jel znas ti onu - ako se nesto ponavlja vise puta pod istim okolnostima to nije sreca
button je majstor u nekim segmentima, karakteristican vozac..
ostoja je napisao/la:A da li se zapitas zasto je tako,i ako je tako zasto je razlika u generalnom plasmanu između njih dvojice samo 12 bodova a ako znamo da je Buton izgubio najmanje 30 bodova na dvije od zadnjih 5 utrka zbog tehnickog kvara a za koji on nije apsolutno kriv,dok Hamilton nije imao ni jedan kvar i sve sto je bodova izgubio to je samo svojom greskom ili losom procijenom.A to sto Buton u nekim slucajevima ne stisce bolid do maksimuma-to je njegov stil voznje koji donosi rezultate i to vrhunske.Tako da nije u redu da kazes da su ovi ostali klasa iznad njega,oni su ista klasa,samo razlicit pristup utrkivanju,a po meni je Buton klasa iznad njih zato sto za razliku od navedenih osim vozackog instikta moze i razum da ukljuci u odsudnim trenutcima,što nije odlika Alonsa,Hamiltona itd._dreamer_ je napisao/la:Ovako, Button je dobar vozac i u to nema sumnje, da to nije ne bi postao svjetski prvak. No klasa Hamiltona, Alonsa i Vettela sigurno nije, jer u vecini internih dvoboja s Hamiltonom gubi. Stvar je u tome sto je bilo dosta nepredvidih utrka sa promjenjivim uslovima na stazi, a on u takvim situacijama od vodecih uglavnom najvise riskira (jer je obicno od svih njih zadnji) i eto mahom profitira. Naravno, treba mu dati zasluge i reci da je majstor tih utrka u nepredvidivim okolnostima. Krasi ga nesto sto je donedavno krasilo i ALonnsa, no Nando je u zadnje vrijeme postao odvratno konzervativan sa strategijom, sto je najvjerovatnije zasluga Ferrarijevog pit wall-a.
Mozda nije bilo izrazeno u tolikoj mjeri, ali je to istina.. Bolilo je svakog navijaca Alonsa da ga vide u takvoj poziciji.. Englezi jesu takvi, godinama vec cekaju prvaka i moguceg konkurenta Schumacherovim titulama/pobjedama i kada se Hamilton pokazao kao veliki potencijal, sigurno je da su apsolutno sve simpatije u engleskom timu otisle na njegovu stranu sto je Alonsa, koji je (iako to mnogi ne znaju) veliki emotivac - ubijalo u pojam. To je isto kao kad bi Hamiltona stavio u spanski tim da vozi zajedno s Alonsom. Sve ti je odmah jasno.. U ovom se slazemo vjerovatno 99,9 %.ostoja je napisao/la:I moje je mišljenje da su naši u Hamiltonovoj prvoj sezoni iskoristili Alonsa samo da bi od Hamija napravili najveću senzaciju u F1,kao on kao ruku uništava svjetskog prvaka u istom bolidu-što je po meni kod Alonsa i izazvalo sve one naknadne reakcije i onolike greške.A vjerujem da su u toj sezoni imali ravnopravan položaj,da bi mi te godine imali prvaka i McM,naravno Alonsa.To je kažem moje mišljenje,većina se ne slađe samnom,mahom Hamiltonovi navijači.Ali činjenica je da kad smo imali najbrži bolid nismo uzeli prvensto a Hamilton je tada bio u ekipi.
Nadam se,mada mene lično ne impresioniraju kvalifikacije koliko sam rezultat u utrci.A Buton me se dojmio i tim sto je momak skroz kulturan,smiren i profesionalan.Ne lupa kakve gluposti koje kasnije mora da povlači,demantuje jednom riječju.pravi sportista,a ne neki jetseter kome da bi ostao u prvom planu,trebaju skandali,kontroverze,konflikti itd.Buton je prije svega sportista 100% posvećen tome sto radi,a ja to cijenim iznad svega._dreamer_ je napisao/la:Mozda nije bilo izrazeno u tolikoj mjeri, ali je to istina.. Bolilo je svakog navijaca Alonsa da ga vide u takvoj poziciji.. Englezi jesu takvi, godinama vec cekaju prvaka i moguceg konkurenta Schumacherovim titulama/pobjedama i kada se Hamilton pokazao kao veliki potencijal, sigurno je da su apsolutno sve simpatije u engleskom timu otisle na njegovu stranu sto je Alonsa, koji je (iako to mnogi ne znaju) veliki emotivac - ubijalo u pojam. To je isto kao kad bi Hamiltona stavio u spanski tim da vozi zajedno s Alonsom. Sve ti je odmah jasno.. U ovom se slazemo vjerovatno 99,9 %.ostoja je napisao/la:I moje je mišljenje da su naši u Hamiltonovoj prvoj sezoni iskoristili Alonsa samo da bi od Hamija napravili najveću senzaciju u F1,kao on kao ruku uništava svjetskog prvaka u istom bolidu-što je po meni kod Alonsa i izazvalo sve one naknadne reakcije i onolike greške.A vjerujem da su u toj sezoni imali ravnopravan položaj,da bi mi te godine imali prvaka i McM,naravno Alonsa.To je kažem moje mišljenje,većina se ne slađe samnom,mahom Hamiltonovi navijači.Ali činjenica je da kad smo imali najbrži bolid nismo uzeli prvensto a Hamilton je tada bio u ekipi.
Sorry za off topic, tema je ipak Jenson Button. Ja se iskreno nadam da ce u drugoj polovici sezone jos dignuti svoju formu i uzeti koji put Hamiltona...
Sezonu je prije svega obilježila Button trakavica oko potpisivanja ugovora s Williamsom za sljedeće dvije godine potpisanog iznenada 5. kolovoza 2004. bez ikakvih ranijih konstatacija oko cijelog prelaska u Williams. Jenson je uzdrmao cijelu F1 javnost i imao je dva važeća ugovora koji su ga vezali uz obje momčadi, BAR Hondu i Williams-BMW. Na kraju je ipak Sir Frank Williams popustio, a BAR je isplatio odštetu. 16. listopada u Milanu FIA je odlučila da Jenson u sezoni 2005. ostaje u BAR Hondi i da je jedino BAR-ov ugovor pravovaljan.ostoja je napisao/la: Nadam se,mada mene lično ne impresioniraju kvalifikacije koliko sam rezultat u utrci.A Buton me se dojmio i tim sto je momak skroz kulturan,smiren i profesionalan.Ne lupa kakve gluposti koje kasnije mora da povlači,demantuje jednom riječju.pravi sportista,a ne neki jetseter kome da bi ostao u prvom planu,trebaju skandali,kontroverze,konflikti itd.Buton je prije svega sportista 100% posvećen tome sto radi,a ja to cijenim iznad svega.