Simulacije vožnje

Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73

Odgovori

Koju igru bi željeli da koristimo za ponovno okupljanje F1-HRacing ekipe? (moguće više izbora)

rFactor
6
25%
rFactor 2
4
17%
Race 07
3
13%
RaceRoom Racing Experience
3
13%
GTR2
2
8%
Automobilista
5
21%
Project CARS
0
Nema glasova.
Project CARS 2
1
4%

Ukupno glasova: 24

Haris KTM
Ja sam: Vozač
Navijam za: Scuderia Ferrari

Re: Simulacije vožnje

Post Postao/la Haris KTM »

Mansell je napisao/la:Ajde Harise sredi si taj problem da vidim kak stojis sa fwd :)
aj drug nikako, to mrzim stvarno, ovdje vozim BMW-a koji je stvarno tezak ali josh uvijek bolji od ovih fwd jer ne trpim understeer ni u najmanjoj mjeri!!!

Cale imas u plr fajlu vrijednost da ti cuva sve replaye, ja je koristim zbog lige i kvala, a race ionako po defaultu sacuva ali je znalo da nekad tako isto ne...sad ne pamtim da mi se to desilo!!!
slika
Armanini
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Navijam za: Ferrari

Post Postao/la Armanini »

Haris KTM je napisao/la:
aj drug nikako, to mrzim stvarno, ovdje vozim BMW-a koji je stvarno tezak ali josh uvijek bolji od ovih fwd jer ne trpim understeer ni u najmanjoj mjeri!!!
=D>
ajd barem jos jedan..
nije bimer toliko tezak, dosta brzo ces ga ulovit, vec trazi dosta koncetracije i tesko je pratit ove fwdove u utrci jer oni voze svuda, i kad se zalete u koji zavoj jos ga brze prodju jer ga prodju van staze tako da mozes samo vozit i gustat :)
rFactor F1 HR server Info
slika
Ćale od Lewisa
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Navijam za: Mercedes

Post Postao/la Ćale od Lewisa »

nije do te mjere lako vozit FWD kako vi to zamišljate. Potrebno je dozirat gas da održiš grip s podlogom jer s previše gasa odlazi u gadan understeer a bez gasa gadan oversteer. S setupom se može malo ukrotit bježanje zadnjeg kraja kod abgasanja al nije moguće nikako understeer izbjeć.
S BMW-om se može kasnije kočit što je i normalno za RWD (kasnije kočiš, kasnije ubrzavaš) samo što je problem s zadnjim ovjesom. Nije nikako moguće namjestit ga da po grbama ne bježi na sve strane. Što se tiče pravca uspio sam nariktat setup da ide ravno. Ako se počne radit na stražnjem kraju da bude tvrđi nemoguć je za vozit. Trebali bi napravit neki popravak po tom pitanju.
slika
Vuksa_KC
Veteran
Veteran

Post Postao/la Vuksa_KC »

Armanini je napisao/la:
Haris KTM je napisao/la:
=D>
ajd barem jos jedan..
nije bimer toliko tezak, dosta brzo ces ga ulovit, vec trazi dosta koncetracije i tesko je pratit ove fwdove u utrci jer oni voze svuda, i kad se zalete u koji zavoj jos ga brze prodju jer ga prodju van staze tako da mozes samo vozit i gustat :)
Guštate vi, ali kaj se tiče dešavanja i napetosti u utrkama ste 'missing in action', osim Ćalea.
K1M1
HNL kladionica majstor
HNL kladionica majstor
Navijam za: Kimi i Frijns

Post Postao/la K1M1 »

Ja isto više volim rwd naravno, kao i većina nas ovdje al u ovoj verziji bstc 1.6 je taj bmw stvarno jako teško voziti, čak ga je na ravnom teško držat ako nemaš dobar setup, tako da ipak rađe uzmem fwd pa ako ništa uživam u dvobojima i stiskanju do limita.
Al eto, baš sam se zaželio rwd vozit, a ovo nije jedini mod na svijetu, pa preporučam da se malo vratimo na neki od starih dobrih modova poput historx, tcl ili gran turismo pa svi lijepo možemo na rwd-ima, ili birat što nas je volja. :)
slika
Armanini
Svjetski prvak
Svjetski prvak

ne kazem ja nis o voznji, vec o koristenju staze sto mi je i inace iritantno, a pogotovo sa fwdovima gdje nema rizika od okretanja..

nije bmw nestabilan.. ide ravno :) treba ga malo "osjetit" i onda je najmanji problem ravno.. problem je sto je prekrut.. unutarnje pasice ga ili jako izbace, a sa lagano vise gasa se lako okrene, tako da u odredjenim zavojima gubi dosta puno..

al bas ovo sto kaze kimi!!
ja sam nekidan vozio ferrarije iz gta na ringu i ludo se gustirao..
599 je fantastican.. auti nisu prezahtjevni pa se mogu bacat u zavoje svakako i izlazit ko ken block :P

tako da sam i ja za upravo nesto od ova 3 moda sto je kimi napisao..!!

i staza - portero de los fumes :D
slika
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

a imaju i meni dva odlična moda, konverzije iz NFS Shift (mislim da 2):

FIA GT1 2010

FIA GT3 2010

Zatim, također rwd, jako odlični auti, Brazilska Stock Car V8 serija, konverzija iz Game Stock Cars koju su napravili dečki iz Reiza studios
Stock Cars

Track pack iz te iste igre, konverzija da radi u rFactoru. Morate probati Interlagos pod OBAVEZNO jer bolji nisam vidio za rfactor
Stock Cars V8 trackpack

I za kraj, jedna staza, konverzija iz Race 07 u koju je stigla sa dodatkom WTCC2010
Circuito Algrave - Portimao
“Four wheels move the body, Two wheels move the soul.”

slika
F1NAC
Moderator
Moderator

Post Postao/la F1NAC »

nema drugih modova osim super touringa !! :D meni je gušt fwd vozit, fora je stavit omjer kocnica negdje 51:49 pa kad stisnes naglo kocnicu drzis onda malo hita po boku :D
slika
rFactor F1-HR WTCC LEAGUE CHAMPION 2011
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

istina, super je to...ali na gamepad je malo nezgodno jer nemogu istovremeno koristiti gas i kočnicu :(

slika
Haris KTM

Post Postao/la Haris KTM »

damjan.cule je napisao/la:a imaju i meni dva odlična moda, konverzije iz NFS Shift (mislim da 2):

FIA GT1 2010

FIA GT3 2010

Zatim, također rwd, jako odlični auti, Brazilska Stock Car V8 serija, konverzija iz Game Stock Cars koju su napravili dečki iz Reiza studios
Stock Cars
bash ovih dana sam vozio sva tri moda, gt1 sam skinuo prije i nije me nesto impresionirao dok je gt3 dosta bolji, testirao sam sva auta na missano stazi i tu su u pola sekunde, nisam vozio utrke nikve pa ne znam kako je potrosnja guma i slicno..

Stock Car mi je extra i pratio sam razvoj te simulacije koji se zasniva na istom enginu kao i rfactor, ova konverzija mi nije losa te bi je rado probao online ako se kome svikne, skidam ovaj trackpack pa cu bash provozat vise ovaj mod!!!
slika
zvjerko
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Navijam za: Pirelli i DRS

Post Postao/la zvjerko »

Sad mi stvarno nije jasno kako uspijevate ... OK Cale, ti si rekao da ti FFB ne radi pa si se prilagodio i ne osjećaš probleme koje imam ja sa ovim modom, npr BMW - nikakve izmjene u setupu ne riješavaju "bolesnu" geometriju ogibljenja koje mi na ravnom šalje isto tako "bolesne" informacije na volan koji čas vuče van, čas unutra ... na svakoj stazi, sa realfeelom ili bez. FWD - kako uspjevaš dobiti liftoff oversteer? Ja dobijem samo još više understeera, a najbolje sam uspio "pogoditi" setup na 2WD Audiu tako da na liftoff imam lagani under no od overa ni "o"?
Već dva dana se za******m i sada znam manje nego prvi put kad sam probao mod ...

... i stvarno - probajte BBSE BBTC 2006 (sa bockbierbude-a) pa usporedite kako treba raditi prednji pogon ...
Armanini
Svjetski prvak
Svjetski prvak

cudi me sto imas takve probleme sa volanom.. kod maximuma na ravnom auto bjezi i posto na mom starom momu ima odredjeni deadzone i volan seta malo, tako da na duzim ravnicama moram uhvatit volan muski i drzat ga cvrsto i lagano korigirat da ostanem na pravcu.. to mi daje nekakav dodatni osjecaj realnosti, jer iako nisam vozio aute 240 kmh, nekako mislim da ne mozes pustit volan i auto nek ide ravno.. jako je ovisno o stazi, ako je staza radjena neravno, sa grbama i elevacijom po ravnom onda je izrazenije, ako je neka blaga staza onda je lakse..

probaj ako nemas novi real feel mozda u kombinaciji sa leom..
meni se auto prolicno dobro osjeti na volanu, jedini je problem krutost auta, odnosno unutarnje pasice..
slika
zvjerko
Svjetski prvak
Svjetski prvak

Post Postao/la zvjerko »

Armanini je napisao/la:cudi me sto imas takve probleme sa volanom.. kod maximuma na ravnom auto bjezi i posto na mom starom momu ima odredjeni deadzone i volan seta malo, tako da na duzim ravnicama moram uhvatit volan muski i drzat ga cvrsto i lagano korigirat da ostanem na pravcu.. to mi daje nekakav dodatni osjecaj realnosti, jer iako nisam vozio aute 240 kmh, nekako mislim da ne mozes pustit volan i auto nek ide ravno.. jako je ovisno o stazi, ako je staza radjena neravno, sa grbama i elevacijom po ravnom onda je izrazenije, ako je neka blaga staza onda je lakse..

probaj ako nemas novi real feel mozda u kombinaciji sa leom..
meni se auto prolicno dobro osjeti na volanu, jedini je problem krutost auta, odnosno unutarnje pasice..
Imam novi realfeel i ne ... auti pri 200+ idu ravno i ne šetaju po cesti, ako počne skretati kad pustiš volan onda je špur "dobio po tamburi", gume nejednako napumpane, bio udaren i ne dobro poravnat ... biraj - gume su najjeftinija opcija ali uglavnom preoptimistična...
Armanini
Svjetski prvak
Svjetski prvak

znaci grbe na stazi, pregibi, kompresije, rupe.. to ne izbacuje auto? on i dalje ide ravno bez potrebe da ga se rzi ravno?
slika
zvjerko
Svjetski prvak
Svjetski prvak

Post Postao/la zvjerko »

Armanini je napisao/la:znaci grbe na stazi, pregibi, kompresije, rupe.. to ne izbacuje auto? on i dalje ide ravno bez potrebe da ga se rzi ravno?
Špur je tako postvljen (toe in u minus ili okreneš kotače prema van) što daje stabilnost na ravnom bez korekcije putanje ... grba, rupa, kompresija, pregib mora biti GRBA, RUPČAGA ... da bi auto izbacila sa putanje jer toe out centrira volan ravno ... čvrsto držanje volana pri velikim brzinama ima upravo suprotan efekt ... posebno na dva kotača jer sam vidio da ljudi padaju na ravnom ali ne zbog anomalija na asvaltu ...
Armanini
Svjetski prvak
Svjetski prvak

da, al kad bi pustio volan pri velikoj brzini i prolasku preko neke grbe auto ne bi nastavio skroz ravno.. malo bi ga povuklo na stranu na kojoj se utjecaj podloge dogodio, i tu mislim da dolazi do problema ingame jer posto nam volani imaju odredjeni deadozne, fizika nije radjena da radi sa real feelom kolko kuzim (sto dosta govori o samom modu), kada se vozi ravno, ta mala odstupanja lupaju volan po sredini gdje nema ffba, i zato je tesko drzat auto ravno jer volan lupa po svoju a ti to ne osjetis kako treba zbog deadzona..
da se razumijemo, ja se slazem da je fizika auta zbrkana, al mislim da je to u kombinaciji sa ffbom..
slika
Ćale od Lewisa
Svjetski prvak
Svjetski prvak

Post Postao/la Ćale od Lewisa »

zvjerko je napisao/la: FWD - kako uspjevaš dobiti liftoff oversteer? Ja dobijem samo još više understeera, a najbolje sam uspio "pogoditi" setup na 2WD Audiu tako da na liftoff imam lagani under no od overa ni "o"?
Već dva dana se za******m i sada znam manje nego prvi put kad sam probao mod ...
ne uspjevam ništa, po defautlu auto sam ide. Naizraženije je kod Volva (baš kako je i u pravom BTCC-u bilo), taj auto traži idealnu vožnju, agresiva ne prolazi. Još više kod novijeg volva, možeš navit krilo na 5 (stari nema krila) al i dalje moraš pazit da ne izgubiš grip kod liftoff-a.

Ako si probavao Audi iz BTCC1996 sezone on ti je AWD, evo vam priložen video primjera liftoff-a i AWD-a.

Audi ima križni diferencijal, ali očito malo više podešen na prednje kotače i nema blokade nikakve. Koji kotač uspije ulovit najmanje gripa taj većinom sav okretni moment pokupi.
slika
zvjerko
Svjetski prvak
Svjetski prvak

Post Postao/la zvjerko »

Armanini je napisao/la:da, al kad bi pustio volan pri velikoj brzini i prolasku preko neke grbe auto ne bi nastavio skroz ravno.. malo bi ga povuklo na stranu na kojoj se utjecaj podloge dogodio, i tu mislim da dolazi do problema ingame jer posto nam volani imaju odredjeni deadozne, fizika nije radjena da radi sa real feelom kolko kuzim (sto dosta govori o samom modu), kada se vozi ravno, ta mala odstupanja lupaju volan po sredini gdje nema ffba, i zato je tesko drzat auto ravno jer volan lupa po svoju a ti to ne osjetis kako treba zbog deadzona..
da se razumijemo, ja se slazem da je fizika auta zbrkana, al mislim da je to u kombinaciji sa ffbom..
Preko velike grbe ne, ali preko malog hupsera volan bi se samo stresao i auto bi nastavio ravno (možda ne po istom pravcu ali ravno tj volan bi se vratio u sredinu) ...

Jedna od rijetkih stvarno vjernih staza je eastern creek laser pa ću probati i tamo, ali 99% ostalih staza je rađena sa umjetnim grbama i nevjerujem da je netko stavljao neravninu svakih 5cm po stazi ... po meni je problematičan mod tj kao da je fiziku radio netko na a) tipkovnici, b) gamepadu c) volanu na feder bez FFB-a i d) kao da su okrenuli jedan od FWD auta, stavili mu 6 brzina na rikverc i jednu naprijed te rekli rezervoaru "ti si sad motor" ...
... ima dosta modova na kojima mi FFB radi loše ali nijedan do mjere da je nevozljiv kao ovaj ... zašto onda imam volan sa FFB-om ... sigurno ne da bih pljuckao po nečijem trudu i dobroj volji da podijeli svoj uradak sa nama ... ja to zovem konstruktivnom kritikom.
Zadnja izmjena: zvjerko, dana/u 19 kol 2011, 14:55, ukupno mijenjano 1 put.
zvjerko
Svjetski prvak
Svjetski prvak

Post Postao/la zvjerko »

Ćale od Lewisa je napisao/la:
zvjerko je napisao/la: FWD - kako uspjevaš dobiti liftoff oversteer? Ja dobijem samo još više understeera, a najbolje sam uspio "pogoditi" setup na 2WD Audiu tako da na liftoff imam lagani under no od overa ni "o"?
ne uspjevam ništa, po defautlu auto sam ide. Naizraženije je kod Volva (baš kako je i u pravom BTCC-u bilo), taj auto traži idealnu vožnju, agresiva ne prolazi. Još više kod novijeg volva, možeš navit krilo na 5 (stari nema krila) al i dalje moraš pazit da ne izgubiš grip kod liftoff-a.

Ako si probavao Audi iz BTCC1996 sezone on ti je AWD, evo vam priložen video primjera liftoff-a i AWD-a.

Audi ima križni diferencijal, ali očito malo više podešen na prednje kotače i nema blokade nikakve. Koji kotač uspije ulovit najmanje gripa taj većinom sav okretni moment pokupi.
ST iz 98-me. AWD audi ima 50:50 podjelu snage (vidljivo na advanced tabu u garaži) ... samo probao i odustao no mene najviše smeta što promjena na setupu sa kojom bi se trebao vrtiti u krug oko svoje osi ne donosi skoro ništa (toe in u + do kraja napred i u - do kraja nazad) ... ako moram učiti neku novu fiziku koja baš i nema pokrića u stvarnom svijetu , ja bih to preskočio i bavio se nečim što stvarno radi bar u tragovima kao RL.
Armanini
Svjetski prvak
Svjetski prvak

zvjerko je napisao/la:
Preko velike grbe ne, ali preko malog hupsera volan bi se samo stresao i auto bi nastavio ravno (možda ne po istom pravcu ali ravno tj volan bi se vratio u sredinu) ...

pa to upravo pricam, ne bi isao po istom pravcu, volan se vraca u sredinu jasno, ali posto se mjenja malo putanja ovdje u centru volana zbog deadzona dolazi do sranja.. jer kad ulovi ffb van deadzona (ti jos uvijek ides ((pokusavas)) ic ravno) volan se stvrdne (ffb) i lagano radi lijevo desno, od tvrdog do bez ffba u samom centru i ovisno o volanu odredjen postotak deadzona..

navikne se na to, meni ravno nije problem vise, jest da je malo zaje ako se vozi uz nekog i pokusava se drzat ista putanja do zavoja, al ionako je tesko bit konkurentan sa bimerom pa ni to nije problem :P

zvjerko je napisao/la: Jedna od rijetkih stvarno vjernih staza je eastern creek laser pa ću probati i tamo, ali 99% ostalih staza je rađena sa umjetnim grbama i nevjerujem da je netko stavljao neravninu svakih 5cm po stazi ... po meni je problematičan mod tj kao da je fiziku radio netko na a) tipkovnici, b) gamepadu c) volanu na feder bez FFB-a i d) kao da su okrenuli jedan od FWD auta, stavili mu 6 brzina na rikverc i jednu naprijed te rekli rezervoaru "ti si sad motor" ...
... ima dosta modova na kojima mi FFB radi loše ali nijedan do mjere da je nevozljiv kao ovaj ... zašto onda imam volan sa FFB-om ... sigurno ne po da bih pljuckao nečijem trudu i dobroj volji da podijeli svoj uradak sa nama ... ja to zovem konstruktivnom kritikom.

probaj i na oran parku koji je takodjer laserski i gdje je dosta "grez" asfalt pa je dosta gripa sto utjece na ffb..
sto se tice svakih 5 cm, probaj zadnji spa sto smo vozili, djelovi staze su grbavi toliko da imas feeling da vozis po onoj (nikad ne znam kako da nazovem) cesti na kvadratice :) na nekoj nizbrdici pa kao nekakva zastita za led, ili ona cesta na susaku koju su rimljani poplocili.. eee poplocena cesta :)

ugl.. cudi me sto imas toliko problema oko ffba, jer meni se sasvim oke osjeti, a ni ja ne vozim modove gdje je ffb los..

al nebitno.. ja ionako nisam ushicen modom.. te voznje na guzici i prolazenja proguravanjem nisu mi bas sexy, a i posto meni kod svakog dodira postoji mogucnost da se volan decentrira i s te strane mi je pusiona :)

tako da ja pozdravljam svaku negativnu kritiku :P

bilo kako bilo, bar na kratko bismo mogli napravit predah.. histroix, corrole, gt..?
slika
zvjerko
Svjetski prvak
Svjetski prvak

Post Postao/la zvjerko »

Problem je što bi se nekakav dead zone (koji su kod mene svi na nuli) trebao osjetiti manje baš zato što koristim svih 900 stupnjeva volana - više kao lagano gurkanje lijevo/desno ... moje grintanje trebate shvatiti samo kao razlog zašto više ne vozim sa vama, kad vam bude aktuelan mod koji mi paše - eto me.

btw - meni sa BMW-om se volan ne vraća na sredinu već cijelo vrijeme radi lijevo-desno ... kao i na 131 abarth modu i ni jednom drugom osim ta dva.
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

Spa 2010 by Flo_Flo-F1 (FSONE)

http://f1classic.your-talk.com/t8101-v1 ... ium#153917" onclick="window.open(this.href);return false;

slika
Mansell
Test vozač
Test vozač

Post Postao/la Mansell »

Armanini je napisao/la:probaj i na oran parku koji je takodjer laserski i gdje je dosta "grez" asfalt pa je dosta gripa sto utjece na ffb..sto se tice svakih 5 cm, probaj zadnji spa sto smo vozili, djelovi staze su grbavi toliko da imas feeling da vozis po onoj (nikad ne znam kako da nazovem) cesti na kvadratice :) na nekoj nizbrdici pa kao nekakva zastita za led, ili ona cesta na susaku koju su rimljani poplocili.. eee poplocena cesta :)

Eee moj Arma.. ta cesta koju ti nazivas "cesta na kvadratice" ili "poplocena cesta" se u stvari zove KALDRMA! Tako da znas za ubuduce.
F1 FSONE 2009 DELO RACING LEAGUE CHAMP
HISTORIC GTC 2011 F1-HR LEAGUE CHAMP
Mercedes-Benz 190E Cup Legends 2012 F1-HR LEAGUE CHAMP
F3000 2013 F1-HR LEAGUE CHAMP
Race of Champions 2014 BSR LEAGUE CHAMP
Armanini
Svjetski prvak
Svjetski prvak