Formula 1 team - McLaren F1 Team [MCL36]

Novosti o vozačima i timovima, glasine...

Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73

Odgovori
Slash
Veteran
Veteran
Ja sam: Vozač
Navijam za: utrkivanje

Re: Formula 1 team - McLaren

Post Postao/la Slash »

Lujo je pun hvale nešto. Nadam se da će 2012. počet ko i zadnja prijestupna :) :).
Nobody exists on purpose. Nobody belongs anywhere. Everybody's gonna die. Come watch TV.
Buba
Rezervni vozač
Rezervni vozač
Navijam za: Mclaren i Mercedes

Post Postao/la Buba »

ako bude svake prestupne osvajao naslov pocrkacemo cekajuci :)
"Jebes pijanstvo ako te sutra nije sramota"
Mika_bar
Početnik
Početnik
Navijam za: McLaren

Post Postao/la Mika_bar »

Martin Whitmarsh za Skye : Tijesno na vrhu
Whitmarsh: Tight at the top
Mika Hakkinen
World Championships 2
Grand Prix's 165
Wins 20
Poles 26
Formula One is a mind game, no question. You have to think so hard sometimes smoke comes out your ears!
And if you don't keep your head in gear the car will overtake you.
Forza
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač
Navijam za: Scuderia Ferrari - F1

Post Postao/la Forza »

Evo nekoliko dobrih hq wallpapera za Mclaren fanove iz promo testa u Jerezu ;)

http://f1.f-e-n.net/index.php/url59284
slikaslikaslika
F1NAC
Moderator
Moderator
Navijam za: Scuderia Ferrari

Post Postao/la F1NAC »

slika
slika
rFactor F1-HR WTCC LEAGUE CHAMPION 2011
Toon
Veteran
Veteran
Navijam za: mclaren

Post Postao/la Toon »

McLarrrrrreeeen ne vidi nikakav problem u "mapiranju" motora i "pozdravlja" FIA-ina nastojanja u tom segmentu:LINK
"Damn it, Steven, we're men. It's our god-given right to watch sports and smut."
"Oh mighty one in the heavens who created the mountains, the seas and beer ..."
"I'm married to a woman named ... something!"
Forza
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač
Navijam za: Scuderia Ferrari - F1

Post Postao/la Forza »

slika
McLaren unveiled a highly complex pit stop light system in Barcelona during the third pre-season test, which they hope will gain them extra tenths during stops.
Whilst light systems are common place up and down the grid, with the likes of Red Bull, Ferrari and Mercedes using them in 2011, the system adopted by McLaren is far more complex.
The team have traditionally used the so called 'lollipop' to stop and release its drivers. But with quick stops becoming increasingly important, teams have been looking at ever increasingly complex ways to speed them up.
McLaren's system uses 28 LED's to feed information to the driver and the two jackmen at the front and rear of the car. The driver simply sees a green or red light, telling him when to hit the accelerator. The rear jack-man also sees two lights, whilst the front jack-man and chief mechanic see a panel of 16 lights. When each mechanic has finished his part of the stop, he hits a button which activates a green light. When all the lights are green, the car is released.
slika

Source: McLaren test complex pit stop light system
slikaslikaslika
Dero
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač
Navijam za: Ferrari

Post Postao/la Dero »

Hmmmmm, volim tehnološki napredak ali da se mene pita dajte mi čovjeka sa lolipopom preko ove spravice. Ferrarija je 2008. jednostavnija verzija ovakvog sustava koštala Massinog naslova. Baš me zanima koliki ce danak Mclaren platit dok ne usavrše sustav.

Mercedes i RB imaju lolipop ljude i svejedno su imali najbrži pit stop prošle godine.
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

Nije Ferrarija koštao ovaj sustav nego čovjek koji je upravljao njime (inače drži lollipop) koji je pritisnuo gumb da da znak Massi da može krenuti...
“Four wheels move the body, Two wheels move the soul.”

slika
Dero
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač

Post Postao/la Dero »

damjan.cule je napisao/la:Nije Ferrarija koštao ovaj sustav nego čovjek koji je upravljao njime (inače drži lollipop) koji je pritisnuo gumb da da znak Massi da može krenuti...
A gle ja sam uvjeren da je taj isti tehničar bio sa lolipopom ispred bolida sigurno ne bi dao znak za kretanje dok je crijevo prikopčano na bolid...
Sada taj sustav u Ferrariju funkcionira ali samo napominjem da ce trebati u Mclarenu vremena da se naviknu i nauče koristiti ovakvu novotariju ( samim time očekujem i pogreške ).
Kenny
Legenda
Legenda
Navijam za: Williams i MS

Post Postao/la Kenny »

When each mechanic has finished his part of the stop, he hits a button which activates a green light. When all the lights are green, the car is released.
Jesam ja dobro razumio da mehaničar kad završi sa poslom stisne dugme da uključi zeleno svjetlo?
slika
Pa čovjek kaže - osjećaj. Ako je osjećaj, onda je osjećaj. Na temelju osjećaja :) - dmarijon
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

Jesi. Do sada su, kao kod drugih ekipa, kad pričvrsti kotač obavljen posao označavali podizanjem ruke. Sad kad obavi posao on pritisne gumb i upali se zeleno svjetlo za njegovu poziciju. Kad su sva svjetla zelena bolid može krenuti.
“Four wheels move the body, Two wheels move the soul.”

slika
Kenny
Legenda
Legenda
Navijam za: Williams i MS

Post Postao/la Kenny »

Onda to po meni nema puno smisla, jer si puno brži ako se samo podiže ruka, a i postoji mogućnost da nešto na tome zakaže
slika
Pa čovjek kaže - osjećaj. Ako je osjećaj, onda je osjećaj. Na temelju osjećaja :) - dmarijon
Matt_77
Početnik
Početnik

Post Postao/la Matt_77 »

Ako je tako, ni meni onda bas nema puno smisla...mislim, jedino je veca mogucnost greske... :roll:

Barcelona Day One:
Programme

First day of the final pre-season test and the Vodafone McLaren Mercedes team continues preparations ahead of the Australian Grand Prix, running Jenson (Thur/Sat) and Lewis (Fri/Sun) at Barcelona’s Circuit de Catalunya.

The team is planning on gradually introducing a suite of new components to the MP4-27 during this test. Focus for the opening two days will primarily be on pitstop practice with a full race crew and further race prove-outs – including some more time-consuming set-up work. The back-end of the test will be spent focusing on analysing and learning about our race-one aerodynamic package.

Team manager David Redding said: “Having completed more than 2000km at Barcelona last week, today was always going to be more about quality than quantity. We wanted to drill a little deeper into our understanding of the car, and that meant undertaking some bigger set-up changes that wouldn’t ordinarily be available to us during a grand prix weekend.

“We made good progress and we’re satisfied with today’s results.”
sofer
Navijam za: MERCEDES AMG PETRONAS

Post Postao/la sofer »

Lewis Hamilton...
“Today was all about testing set-up. It was a good day: we learned quite a lot and improved a few things. We didn’t get a lot of mileage, as we had a lot of downtime inbetween changes.

“Our car feels better set-up wise, we still haven’t added the new aero package – so I think we’ll get a better picture of what the car will be like in Australia over the next two days. But I definitely feel like we have a competitive car.

“This year’s winter testing has been way better than last year. I’ve not had any problems, we’ve ironed out a lot of issues and I feel very comfortable. I’m fit and ready for Melbourne.”
hrcfaca (Lewis Hamilton)
Navijam za: Nikoga

Post Postao/la hrcfaca (Lewis Hamilton) »

sofer je napisao/la:Lewis Hamilton...
“Today was all about testing set-up. It was a good day: we learned quite a lot and improved a few things. We didn’t get a lot of mileage, as we had a lot of downtime inbetween changes.

“Our car feels better set-up wise, we still haven’t added the new aero package – so I think we’ll get a better picture of what the car will be like in Australia over the next two days. But I definitely feel like we have a competitive car.

“This year’s winter testing has been way better than last year. I’ve not had any problems, we’ve ironed out a lot of issues and I feel very comfortable. I’m fit and ready for Melbourne.”
Jer mi može ovo netko ukratko prevesti? Jer sam ja sa engleskim na veliki VI. Skužio sam da su testirali neki set-up!
Hvala
Jednom McLaren uvijek McLaren!!!!!!!
Slash
Veteran
Veteran
Navijam za: utrkivanje

Post Postao/la Slash »

hrcfaca (Lewis Hamilton) je napisao/la:
sofer je napisao/la:Lewis Hamilton...

Jer mi može ovo netko ukratko prevesti? Jer sam ja sa engleskim na veliki VI. Skužio sam da su testirali neki set-up!
Hvala
''Danas je naglasak bio na testiranju set-upu. Bio je dobar dan, naučili smo mnogo i poboljšali par stvari. Nismo napravili puno kilometara, budući da su promjene koje smo radili u garaži zahtjevale dosta vremena. Bolid se ponaša puno bolje što se tiče set-upa, još nismo stavili novi aero-paket, stoga mislim da ćemo bolju sliku o brzini bolida na prvoj utrci dobiti u sljedeća dva dana. Ali, definitivno, osjećam da imamo kompetitivan bolid. Ova zima prošla je puno bolje nego prošla, nismo imali problema, rješili smo sve ''trzavice'' i osjećam se jako dobro, spreman sam za Melbourne.''

Još da dodam kaj ne piše tu da je izjavio da je vrlo sretan s obzirom na to da su imali dosta goriva, te da će low-fuel runove raditi tek u Australiji, na testiranjima neće uopće.
Nobody exists on purpose. Nobody belongs anywhere. Everybody's gonna die. Come watch TV.
senamozart
Rezervni vozač
Rezervni vozač
Navijam za: F1 McLaren Team

Post Postao/la senamozart »

malo krugova su radili do 14 sati.
jesu neki problemi ili namještaju taj novi aero-paket za koji su govorili da će ga staviti.
slika
Alonso-champ
Veteran
Veteran
Navijam za: Fernando Alonso

Post Postao/la Alonso-champ »

senamozart je napisao/la:malo krugova su radili do 14 sati.
jesu neki problemi ili namještaju taj novi aero-paket za koji su govorili da će ga staviti.
Problemi sa hidraulikom ;)
Alonsista hasta la muerte..
gringo73
Naj F1 član foruma 2010.
Naj F1 član foruma 2010.

Post Postao/la gringo73 »

Alonso-champ je napisao/la:
senamozart je napisao/la:malo krugova su radili do 14 sati.
Problemi sa hidraulikom ;)
Uz te probleme i onu kišu, Button jedino nije zadovoljan s činjenicom da je odvezao malo krugova. A nove stvarčice trebaju odradit svoje kilometre. Po njegovim izjavama, poprilično su zadovoljni s onim što su napravili. Miriše na jedan zdravi optimizam :)
LINK
slika
King iCool
Veteran
Veteran
Kontakt:

Post Postao/la King iCool »

Samo da Cedevita iz Austrije ne bude imala onoliku prednost u kvalama i mislim da imamo pravo veseliti se još jednoj konkurentnoj sezoni.
spacedoc
Test vozač
Test vozač
Navijam za: Za kog ove godine navijat

Post Postao/la spacedoc »

misliš li crveno zvono(red bell) a to se i ja nadam
1. merđo
2. mclewis mislim mcjenson
>5 . Red bell
slika
dady16
Navijam za: Felipe Massa

Post Postao/la dady16 »

Nekako imam osjećaj da bi ove godine prvi put nakon 1998. Mclaren mogao do konstruktorskog naslova.
One and only
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Navijam za: Ferrari- M. Schumacher

Post Postao/la One and only »

dady16 je napisao/la:Nekako imam osjećaj da bi ove godine prvi put nakon 1998. Mclaren mogao do konstruktorskog naslova.
Mislim da bi mogao, ali to bi na neki način umanjilo šanse za osvajanje vozačkog. Kod McLarena je razlika u kvaliteti vozača najmanja u odnosu na ostale top momčadi. Na stazama koje McLarenu budu odgovarale Lewis i Jenson će skupljati puno bodova McLarenu, ali će ih otimati jedan drugom. S druge strane RBR i Ferrari gdje budu dobri njihove prve perjanice će uzimati više bodova od timskog kolege (osim u nepredviđenim okolnostima). Sama ovakva filozofija McLarena sa dva top vozača u postavi smanjuje šanse bilo kojem od njih za osvajanje naslova. Doduše ako ga osvoji jedan od njih to mu daje dodatnu vrijednost.
slika

Hoću da budem drugačiji, pa stoga neću ostoju staviti na ignore listu :)
dmarijon
Legenda
Legenda

Post Postao/la dmarijon »

Istina, dva su top vozača (što je u biti doista rijetkost) i to smanjuje šanse za vozački naslov.
S druge strane imamo opet ovu situaciju, npr.
1. Hamilton prvi, Button drugi, Vettel treći (button mu krade bodove), za razliku od npr.
2. Alonso prvi, Vettel drugi, Massa... šesti.
Tako da je i to opet, dvosjekli mač.

Kako god, osobno sam duboko uvjeren da je anketa o vozačima na gp1 forumu na dosta mjesta fulana. Tako i u ovom Mclaren primjeru. Uopće ne sumljam da će ove godine Hamilton biti ispred Buttona. Evo, javno. Stavljam ruku u vatru da Hamilton vodi :)
Samo neka se trkaju.
Odgovori