Novosti - Arhiva

Novosti o vozačima i timovima, glasine...

Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73

Zaključano
Cuky
Moderator
Moderator
Ja sam: Vozač
Navijam za: Ferrari

Re: NOVOSTI - Srpanj 2012.

Post Postao/la Cuky »

usporedi malo video Senne i ovaj Di Grassija...očito je kod koga je sa strane, a kod koga je po sredini. Također, zašto bi on lagao da je vozio sa jednim zatvorenim okom? Niti je vozio FL niti je nešto dokazivao. Odvozio je normalan instalacijski krug. Ako ja mogu škiljit kad mi sunce ide u oči dok vozim može i on sa jednim okom odvoziti ovako sporijim tempom. Pa on je profi trkač, nije neki klinac sa ulice
“Four wheels move the body, Two wheels move the soul.”

slika
The Greatest
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač
Navijam za: Ferrari i Alonsa

Post Postao/la The Greatest »

Cuky je napisao/la:usporedi malo video Senne i ovaj Di Grassija...očito je kod koga je sa strane, a kod koga je po sredini. Također, zašto bi on lagao da je vozio sa jednim zatvorenim okom? Niti je vozio FL niti je nešto dokazivao. Odvozio je normalan instalacijski krug. Ako ja mogu škiljit kad mi sunce ide u oči dok vozim može i on sa jednim okom odvoziti ovako sporijim tempom. Pa on je profi trkač, nije neki klinac sa ulice
Zašto bi lagao? E moj dečko... zato što tako funkcionira svijet.

Vraćam se na svoj stav dok ne pokažu snimku kakvu sam rekao.
Avanti FER, Avanti!!!
dzoni__
Navijam za: Mercedes_Schumacher

Post Postao/la dzoni__ »

Daj boze da se ostvari ovo sa Michelinom. Dosta je vise lutrije i cirkusa sa ovi Pirelijem
F1NAC
Moderator
Moderator
Navijam za: Scuderia Ferrari

Post Postao/la F1NAC »

dzoni__ je napisao/la:Daj boze da se ostvari ovo sa Michelinom. Dosta je vise lutrije i cirkusa sa ovi Pirelijem
pa nije samo pirelli kriv sto su gume takve . Ima i bernie nekakav utjecaj . Da moze Pirelli sam radit kako zeli sigurno bi bile normalnije koliko toliko
slika
rFactor F1-HR WTCC LEAGUE CHAMPION 2011
dmarijon
Legenda
Legenda

Post Postao/la dmarijon »

dzoni__ je napisao/la:Daj boze da se ostvari ovo sa Michelinom. Dosta je vise lutrije i cirkusa sa ovi Pirelijem
nisu gume loše zato što pirelli ne zna napraviti dobru gumu :)
Samo neka se trkaju.
dzoni__
Navijam za: Mercedes_Schumacher

Post Postao/la dzoni__ »

Ma znam, al opet :) Previse mute Pireli i Berni...
Walter
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Kontakt:

Post Postao/la Walter »

slika
dmarijon
Legenda
Legenda

Čitam ovaj Jergovićev mudrijaški web, i ovo mi je ostalo skroz zanimljivo:

"Pad performansi McLarena sa subote na nedjelju je 1.141 posto. Mercedesa 0.810 posto, Williamsa 0.521 posto. I Red Bull u prosjeku ponešto izgubi subotu navečer. Pad Vettela i Webera je 0.271 posto. Od onih koji idu ranije spavati su Caterham koji je u prosjeku u nedjelju bolji za 0.628 posto od subote. Ferrari? 0.226 posto."
Samo neka se trkaju.
elder
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Navijam za: Lewis Hamilton

Post Postao/la elder »

dmarijon je napisao/la:Čitam ovaj Jergovićev mudrijaški web, i ovo mi je ostalo skroz zanimljivo:

"Pad performansi McLarena sa subote na nedjelju je 1.141 posto. Mercedesa 0.810 posto, Williamsa 0.521 posto. I Red Bull u prosjeku ponešto izgubi subotu navečer. Pad Vettela i Webera je 0.271 posto. Od onih koji idu ranije spavati su Caterham koji je u prosjeku u nedjelju bolji za 0.628 posto od subote. Ferrari? 0.226 posto."
Bas me zanima kako i prema kojoj formuli to racuna
Darkness rises when silence dies
Vuksa_KC
Veteran
Veteran

Post Postao/la Vuksa_KC »

To mu je izračunal neki turbo ultra mega insajderski frend:)
Slash
Veteran
Veteran
Navijam za: utrkivanje

Post Postao/la Slash »

To nije Jergovićev tekst, nego Dijakovićev, čitajte naslov. Tako da vjerojatno je brojeve dobio svojom maštom ;).
Nobody exists on purpose. Nobody belongs anywhere. Everybody's gonna die. Come watch TV.
dmarijon
Legenda
Legenda

Ok, da. Dijakovićev. Rekao sam Jergovićev web. Ali - siguran sam da su te brojeve samo preuzeli s neke jake analize
Samo neka se trkaju.
gjoko-mkd
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Navijam za: Ferari

Post Postao/la gjoko-mkd »

ovo i nije nekakva novost,svo znamo da je ferariju problem brzina u jednom krugu,a na utrci je druga prica.bilo je na trkama da su meklareni i Rb brzi vise od pola sekunde po krugu na kvalifikacijama,a u itrci razlika nije veca od 1-1.5 desetinke.

neko samo je izracunao srednju vrednost u utrci zqa svaki bolid i sporegjivao sa kvalifikaciskim vremenima
F1NAC
Moderator
Moderator

Post Postao/la F1NAC »

DDRS BAN
Double DRS will be banned for 2013, AUTOSPORT has learned, after Formula 1 teams agreed to a change of rules that will outlaw the concept for next year.

Mercedes led the way at the start of this season with a radical design that feeds air via a hole in the rear wing endplate, all the way through the car and out the front wing - which is then stalled when DRS is activated. This helps provide a straight line speed boost.

Rival team Lotus lodged a protest against the concept at the Chinese Grand Prix, but it was rejected by the race stewards who were adamant that channelling air through a hole that is opened when DRS is activated was not against the regulations.

Despite being disappointed at the time about the failure of the protest, Lotus duly set about developing its own version of double DRS, which it tested at the German GP and is set to race in Belgium next month.

Other teams have not pursued the idea yet, and there have been concerns among some of them that work on double DRS could become the subject of an expensive development race.

Following discussions at F1 rules think-tank, the Technical Working Group, sources have revealed that a majority of teams agreed for a change in regulations that will ensure they cannot incorporate double DRS into their cars for 2013.

Although Mercedes did not support the change in rules, because it had made such a headstart in the area, it could not stop the ban going through as it only needed a majority of teams to agree.

It is understood the changes to the rules will be made official by the FIA's World Motor Sport Council later this year.

Despite rivals claiming that double DRS was an expensive avenue of development, Mercedes team principal Ross Brawn was always adamant that it was cost-effective.

Speaking earlier this year he said: "People talk about the huge cost, but there isn't really a huge cost. You all know that there are a couple of carbon pipes running down the car, and the man on the street will tell you that they cost a few thousands pounds – they are not millions of pounds."
slika
Cuky
Moderator
Moderator

NOVOSTI - Kolovoz 2012.

Post Postao/la Cuky »

Evo jedan video radova na stazi u Austinu

slika
F1NAC
Moderator
Moderator

Re: NOVOSTI - Kolovoz 2012.

Post Postao/la F1NAC »

Wednesday 15 August at 15:35 : Aug.15 (GMM) Turkey could return to the F1 calendar.

Between 2005 and last year, despite poor spectator attendance, drivers enjoyed the Hermann Tilke-designed Istanbul layout, featuring the unique quadruple-apex Turn 8.

But the race was not included on the 2012 schedule, after organisers and F1 chief executive Bernie Ecclestone disagreed over the sanctioning fee.

81-year-old Ecclestone, however, said on Wednesday that he, the teams and the FIA are "happy" to go to Turkey.

He told the major daily Haberturk: "If we can solve this (fee) problem, Turkey can return to the F1 calendar."

It is not known if the news is linked with recent reports that, amid Greece's severe economic crisis, the country could enlist neighbour Turkey's help to stage a formula one street race in Athens.

A report in the Hurriyet daily said Greece was in serious talks with Turkish race official Mumtaz Tahincioglu.

"We have to support all projects that market Greece," said Greek sports minister Kostantinos Cavares.
slika
Domi
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač
Navijam za: Schumacher - Kimi

Post Postao/la Domi »

Opet glasine o VW-u u F1
VW looking set to enter F1 with Sauber in 2015:

German weekly Sport Bild is reporting that Volkswagen, the car manufacturing giant, is making plans to enter Formula One in 2015, with Sauber.

Sauber team boss Peter Sauber confirmed recently that he met at the Geneva motor show with VW’s chairman Martin Winterkorn.

The Swiss team’s chief executive Monisha Kaltenborn denied that there is any more to the story.

But Sport Bild said that Volkswagen is planning to enter F1 with Sauber, the Hinwil based team who won a grand prix with BMW during the 2006-2009 collaboration.

The report said the FIA has been informed of the VW-Sauber plans, with Wolfsburg based VW reportedly keen to strengthen its presence in the key premier car markets in China, the US, Russia and Brazil.

Sport Bild also said that Sauber might be just a “stepping stone” into F1 for VW, with the marque also keen to get involved in F1 chassis design at its state of the art Porsche Motorsport Centre in Weissach, Germany.
"Life is about passions. Thank you for sharing mine" - Michael Schumacher, Brazil GP 2012
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

Što više čitam novosti i gledam slike o stazi u Austinu to mi se ista više sviđa.
Pogledajte samo kakva je to uzbrdica prema 1. zavoju
slika

A evo i krug po stazi. Samo jako je spor (vjerojatno su se vozili bagerom, valjkom ili nečim sličnim :D )

slika
Vuksa_KC
Veteran
Veteran

Ovaj prvi zavoj podsjeća na A1.
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

Istina. Jedina razlika (osim strane u koju idu) je ta što je na A1 taj zavoj oko 90°, dok je ovdje više kao La Source u Spa
slika

Btw, tek sam nedavno doznao da je Tilke imao i nekoliko dobrih pogodaka sa stazama. On je skratio Österreichring i pretvorio ga u A1-Ring, redizajnirao prve dvije šikane u Monzi, prepravio prvi zavoj na Nürburgringu te dodao prvo hairpin na početku zadnjeg sektora, a zatim i šikanu na kraju kruga u Barceloni.

slika
dmarijon
Legenda
Legenda

Meni se čini da, sve dok ne dođu bolidi i ne krenu, nećemo znati da li je ovaj središnji dio loš micky mouse-kao unutarnji dio indianapolisa, ili genijalne šikane na kojima se prepoznaju najbolji, kao npr. suzuka.
Samo neka se trkaju.
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

ja bih volio da zavoj 15 ne postoji nego da se 14 spaja na 16

slika
Kenny
Legenda
Legenda
Navijam za: Williams i MS

Post Postao/la Kenny »

Cuky meni je Catalunya bolja bila bez te šikane u na kraju kruga, A1, i staza u Turskoj su mi njegove najbolje, a za Nurburgring se nesjećam kako je izgledalo prije toga
slika
Pa čovjek kaže - osjećaj. Ako je osjećaj, onda je osjećaj. Na temelju osjećaja :) - dmarijon
Vuksa_KC
Veteran
Veteran

Cuky je napisao/la:ja bih volio da zavoj 15 ne postoji nego da se 14 spaja na 16
Mora se nakupiti vrijeme kruga, barem oko 1:40 da bi bilo ozbiljno.
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

Kenny je napisao/la:Cuky meni je Catalunya bolja bila bez te šikane u na kraju kruga, A1, i staza u Turskoj su mi njegove najbolje, a za Nurburgring se nesjećam kako je izgledalo prije toga
Meni je isto bilo zanimljivije bez te šikane, ali ne može se reći da je šikana promašaj...
Što se Nurburgringa tiče, bila je brza šikana na početku kruga u kojoj se događalo jako puno nezgoda...

slika
Zaključano