kako sam seba sad vidio dok daje komentar treninga nije uopce djelovao tako samouvjereno. ocigledno je da su ovdje prilicno sporiji.Slash je napisao/la:Ne zavaravaj se, RB će možda u kvalama opet bit truba, ali u utrci sigurno ne, evo Vettel juri s punim gorivom.Kenny je napisao/la:Meni se čini da će na utrci osvajat bodove samo Mercedesovi i Ferrarijevi bolidi, jedino možda Raikkonen uspije usvojit koji bod od Renaultovih vozača
Utrke 2012 - Arhiva-Komentari
Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73,luka_kimi
- Barry
- Test vozač
- Navijam za: Ferrari
Re: VN Italije, Monza 7.-9.9.2012.
Kimi Raikkonen: "I’m not interested in what people think about me. I’m not Michael Schumacher."
- Cuky
- Moderator
- Ja sam: Vozač
statistika kaže da je ovdje pozicija na startu važnija nego u Monaku. Od 2000. do danas, dakle u 12 sezona, 9 puta je pobjedio onaj koji je startao kao 1.
“Four wheels move the body, Two wheels move the soul.”

- Kenny
- Legenda
- Navijam za: Williams i MS
hmh, nekad je bilo normalno da su to Mclaren i Williams, u neka druga vremena neki drugi timoviCuky je napisao/la:Napokon poredak kako treba i biti u F1 - McLaren i Ferrari na prva 4 mjesta

Pa čovjek kaže - osjećaj. Ako je osjećaj, onda je osjećaj. Na temelju osjećaja

- Cuky
- Moderator
a ja mogu govoriti o onome od kada ja pratim (od 1999. na ovamo). Za prijašnja vremena, znam donekle povijest, znam kako je bilo po pitanju poretka, ali mi to ne znači toliko koliko ono na što sam navikao

- Armanini
- Svjetski prvak
da.. zanimljivo je gledat sa razlicitih strana..
ja bi rekao da je danas "normalno" rbr i mcm na vrhu..
a sto se tice pole positiona, mislim da sa drsom jos vise ima znacaj, naravno ukoliko se uspije odvojit na sekundu u prva 2 kruga (sto je od kako je drsa, bio slucaj u 90% utrka)
ja bi rekao da je danas "normalno" rbr i mcm na vrhu..
a sto se tice pole positiona, mislim da sa drsom jos vise ima znacaj, naravno ukoliko se uspije odvojit na sekundu u prva 2 kruga (sto je od kako je drsa, bio slucaj u 90% utrka)
- Kenny
- Legenda
- Navijam za: Williams i MS
Onda si se krivo izrazio, ja sam skužio da si mislio općenitoCuky je napisao/la:a ja mogu govoriti o onome od kada ja pratim (od 1999. na ovamo). Za prijašnja vremena, znam donekle povijest, znam kako je bilo po pitanju poretka, ali mi to ne znači toliko koliko ono na što sam navikao

Pa čovjek kaže - osjećaj. Ako je osjećaj, onda je osjećaj. Na temelju osjećaja

- Slash
- Veteran
- Navijam za: utrkivanje
Evo sad gledam long-runove od popodne i i dalje RB izgleda dobro.
Webber ima tempo Buttona sa između 1:30 i 1:31, sličan ima i Hamilton ali ukupno je nešto malo brži od njih. Vettel nije imao dugački stint kao ova trojica, ali ovo šta je radio je isto bilo u niskih 1:30.
No, sve to na stranu, njih četvorica izgledaju kao ''2. sila'' za samu utrku. Kimi i Massa su imali monstruozna vremena u cijelom tom stintu, u prosjeku oko pola sekunde brže od gore navedenih. Šteta što Alonso nije vozio. I Schumacher i Rosberg su vozili tu negdje kao Massa i Kimi, možda čak nijansu brže. U svakom slučaju po tempu u utrci ja bih ih ovako otprilike poredao:
1) Massa
2) Kimi
3) Mercedesi
4) Hamilton
5) Button
6) Webber
7) Vettel
Naravno, pitanje što se dešavalo s gorivom, u McLarenu je praksa da se taj stint vozi sa nešto više goriva od drugih, tj. ''do čepa'', tako da nije ovo nikakva 100% prognoza, ali je indikativno ipak da će prve violine bit Ferrari, Kimi i Mercedesi u utrci.
Webber ima tempo Buttona sa između 1:30 i 1:31, sličan ima i Hamilton ali ukupno je nešto malo brži od njih. Vettel nije imao dugački stint kao ova trojica, ali ovo šta je radio je isto bilo u niskih 1:30.
No, sve to na stranu, njih četvorica izgledaju kao ''2. sila'' za samu utrku. Kimi i Massa su imali monstruozna vremena u cijelom tom stintu, u prosjeku oko pola sekunde brže od gore navedenih. Šteta što Alonso nije vozio. I Schumacher i Rosberg su vozili tu negdje kao Massa i Kimi, možda čak nijansu brže. U svakom slučaju po tempu u utrci ja bih ih ovako otprilike poredao:
1) Massa
2) Kimi
3) Mercedesi
4) Hamilton
5) Button
6) Webber
7) Vettel
Naravno, pitanje što se dešavalo s gorivom, u McLarenu je praksa da se taj stint vozi sa nešto više goriva od drugih, tj. ''do čepa'', tako da nije ovo nikakva 100% prognoza, ali je indikativno ipak da će prve violine bit Ferrari, Kimi i Mercedesi u utrci.
Nobody exists on purpose. Nobody belongs anywhere. Everybody's gonna die. Come watch TV.
- F1NAC
- Moderator
- Navijam za: Scuderia Ferrari
Neznam dal si gledao al u jednom momentu button je vozio oko 30.3 s tim da je vozio s otvorenim DRSomSlash je napisao/la:Evo sad gledam long-runove od popodne i i dalje RB izgleda dobro.
1) Massa
2) Kimi
3) Mercedesi
4) Hamilton
5) Button
6) Webber
7) Vettel

rFactor F1-HR WTCC LEAGUE CHAMPION 2011
- Slash
- Veteran
Je, al kolko sam ja vidio DRS je otvarao samo na startnoj ravnici, tko zna šta su s tim isprobavali.
Nobody exists on purpose. Nobody belongs anywhere. Everybody's gonna die. Come watch TV.
- Cuky
- Moderator
možda su simulirali pretjecanje pošto je tu DRS zona 

-
- Navijam za: McLaren
Padne li kome na pamet da s tim otvorenim drs-om provjeravaju hoće li doći do limita broja okretaja???
-
- Legenda
Misliš, da traže idealne postavke mjenjača i zato ga drže otvorenim?
Slash, mislim da svakako tu treba staviti i Mclarene.
Samo neka se trkaju.
- Cuky
- Moderator
Pa sa DRS-om su otvorenim vozili cijeli prvi trening i dobar dio drugog treninga. Malo je čudno u tom dijelu bilo vidjeti otvoren DRS, s obzirom da su simulirali utrku, a DRS se u utrci ne može koristiti osim kod pretjecanjakarabaja je napisao/la:Padne li kome na pamet da s tim otvorenim drs-om provjeravaju hoće li doći do limita broja okretaja???

- Armanini
- Svjetski prvak
ma ne stelaju se bas bolidi po treninzima u tim mjerama..
oni su odavno nastelani za svaku stazu, a i nemaju sta stelat i namjestat brzine jer su omjeri za nedjelju.. nema smisla stelat ni za kvale tako da oni sve treninge i kvale lupaju u blokadu.. retardirano..
oni su odavno nastelani za svaku stazu, a i nemaju sta stelat i namjestat brzine jer su omjeri za nedjelju.. nema smisla stelat ni za kvale tako da oni sve treninge i kvale lupaju u blokadu.. retardirano..
- gringo73
- Naj F1 član foruma 2010.
Gledam malo 'speed trap', na oba treninga je Vettel bio najsporiji sa skoro 329km/h, tj. 15ak km/h sporiji od McLarena. I onda usporedio to s prošlom godinom; ista "taktika", uvjerljivo najmanja brzina sva 3 treninga + kvalifikacije. Razlika je tad je prošle godine 1.trening bio treći, a ostale treninge imao najbrži krug, uzeo pole i pobijedio u trci. A danas, u sredini.

- Armanini
- Svjetski prvak
pa ubrzali su se
nisu li prosle godine 3 puta u blokadu na 325 kmh..

- K1M1
- HNL kladionica majstor
- Navijam za: Kimi i Frijns
očekujem borbu između alonsa, buttona i hamiltona sutra za pole, iako se potajno nadam prvom kimijevom ove godine..
ništa, sad odspavat 3,4 sata pa pravac monza.
ništa, sad odspavat 3,4 sata pa pravac monza.

- Armanini
- Svjetski prvak
hihi
meni odgovara, al jos sam uzbudjeniji jer ferr se cini kao brz, a volio bi se nac na monzi kad je ferr na vrhu
ajd corit, vuksa ce se vec probudit i krenut
meni odgovara, al jos sam uzbudjeniji jer ferr se cini kao brz, a volio bi se nac na monzi kad je ferr na vrhu

ajd corit, vuksa ce se vec probudit i krenut

- Slash
- Veteran
Fino ste zvali
.

-
Naravno.dmarijon je napisao/la:Misliš, da traže idealne postavke mjenjača i zato ga drže otvorenim?
Gledaj, u kvalifikacijama će sigurno pogađati limit u 7. brzini na startno-ciljnoj ravnini. Ali ne bi bilo dobro da im se to događa i pod opterećenjem (od goriva) u utrci ako slučajno moraju preteći nekoga ispred tko možda ima malo "dužu" 7. brzinu, tj. bolje postavke mjenjača.Cuky je napisao/la:Pa sa DRS-om su otvorenim vozili cijeli prvi trening i dobar dio drugog treninga. Malo je čudno u tom dijelu bilo vidjeti otvoren DRS, s obzirom da su simulirali utrku, a DRS se u utrci ne može koristiti osim kod pretjecanjakarabaja je napisao/la:Padne li kome na pamet da s tim otvorenim drs-om provjeravaju hoće li doći do limita broja okretaja???
-
- Veteran
- Navijam za: Fernando Alonso
Mclareni se čine kao sigurna oklada za 1. startni red.Nadam se bi Ferrari mogao odmah iza njih,još visoko očekujem Kimia i Mercedese
Od RB ne znam šta očekivati nadam se da neće pronaći brzinu u kvalifikacijama i utrci
Od RB ne znam šta očekivati nadam se da neće pronaći brzinu u kvalifikacijama i utrci
...put u raj nije posut ružama...
- Slash
- Veteran
Ovi na Skyu raspravljaju o dubokim razlozima zaš je Jenson izašao iz auta kad ono:

Ovo je vrlo zanimljivo:
Box: “You're still the fastest car in sectors 1 and 2. ALO has just pipped us overall; he's fast in sector 3.”
Box: “The guys say ALO ran very wide at the exit of Ascari in sector 3. That will be allowed in qualifying.”
Lewis: “Did he run right over the Astroturf?”
Box: “I'll find out for you.”
EDIT: Fuj, na kraju tisućinka Ham-Alo. Na koga stavit na Castrol predictoru?!?
Nature calls, so Jenson jumps out of his MP4-27 and heads to the bathroom.

Ovo je vrlo zanimljivo:
Box: “You're still the fastest car in sectors 1 and 2. ALO has just pipped us overall; he's fast in sector 3.”
Box: “The guys say ALO ran very wide at the exit of Ascari in sector 3. That will be allowed in qualifying.”
Lewis: “Did he run right over the Astroturf?”
Box: “I'll find out for you.”
EDIT: Fuj, na kraju tisućinka Ham-Alo. Na koga stavit na Castrol predictoru?!?

- Cuky
- Moderator
Jučer su o tom izlasku široko iz Ascari zavoja i na Sky-u pričali i rekli su da je jedan od razloga zašto FIA to dozvoljava na tom mjestu i taj što si na taj način produže stazu za 2-3 metra. Istina, dobiju na brzini, ali ne krate stazu pa im dozvoljava.
Italija, FP3

Italija, FP3

- Nitrous Oxide Systems
- Profesionalni vozač
-
- Veteran
- Navijam za: Fernando Alonso