Utrke 2012 - Arhiva-Komentari

Komentiranje utrka, kvalifikacija i ostalih događaja tijekom GP vikenda...

Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73,luka_kimi

Zaključano
Barry
Test vozač
Test vozač
Navijam za: Ferrari

Re: VN Italije, Monza 7.-9.9.2012.

Post Postao/la Barry »

Slash je napisao/la:
Kenny je napisao/la:Meni se čini da će na utrci osvajat bodove samo Mercedesovi i Ferrarijevi bolidi, jedino možda Raikkonen uspije usvojit koji bod od Renaultovih vozača
Ne zavaravaj se, RB će možda u kvalama opet bit truba, ali u utrci sigurno ne, evo Vettel juri s punim gorivom.
kako sam seba sad vidio dok daje komentar treninga nije uopce djelovao tako samouvjereno. ocigledno je da su ovdje prilicno sporiji.
Kimi Raikkonen: "I’m not interested in what people think about me. I’m not Michael Schumacher."
Cuky
Moderator
Moderator
Ja sam: Vozač

Post Postao/la Cuky »

statistika kaže da je ovdje pozicija na startu važnija nego u Monaku. Od 2000. do danas, dakle u 12 sezona, 9 puta je pobjedio onaj koji je startao kao 1.
“Four wheels move the body, Two wheels move the soul.”

slika
Kenny
Legenda
Legenda
Navijam za: Williams i MS

Post Postao/la Kenny »

Cuky je napisao/la:Napokon poredak kako treba i biti u F1 - McLaren i Ferrari na prva 4 mjesta
hmh, nekad je bilo normalno da su to Mclaren i Williams, u neka druga vremena neki drugi timovi ;)
slika
Pa čovjek kaže - osjećaj. Ako je osjećaj, onda je osjećaj. Na temelju osjećaja :) - dmarijon
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

a ja mogu govoriti o onome od kada ja pratim (od 1999. na ovamo). Za prijašnja vremena, znam donekle povijest, znam kako je bilo po pitanju poretka, ali mi to ne znači toliko koliko ono na što sam navikao

slika
Armanini
Svjetski prvak
Svjetski prvak

Post Postao/la Armanini »

da.. zanimljivo je gledat sa razlicitih strana..
ja bi rekao da je danas "normalno" rbr i mcm na vrhu..

a sto se tice pole positiona, mislim da sa drsom jos vise ima znacaj, naravno ukoliko se uspije odvojit na sekundu u prva 2 kruga (sto je od kako je drsa, bio slucaj u 90% utrka)
rFactor F1 HR server Info
slika
Kenny
Legenda
Legenda
Navijam za: Williams i MS

Post Postao/la Kenny »

Cuky je napisao/la:a ja mogu govoriti o onome od kada ja pratim (od 1999. na ovamo). Za prijašnja vremena, znam donekle povijest, znam kako je bilo po pitanju poretka, ali mi to ne znači toliko koliko ono na što sam navikao
Onda si se krivo izrazio, ja sam skužio da si mislio općenito
slika
Pa čovjek kaže - osjećaj. Ako je osjećaj, onda je osjećaj. Na temelju osjećaja :) - dmarijon
Slash
Veteran
Veteran
Navijam za: utrkivanje

Post Postao/la Slash »

Evo sad gledam long-runove od popodne i i dalje RB izgleda dobro.
Webber ima tempo Buttona sa između 1:30 i 1:31, sličan ima i Hamilton ali ukupno je nešto malo brži od njih. Vettel nije imao dugački stint kao ova trojica, ali ovo šta je radio je isto bilo u niskih 1:30.

No, sve to na stranu, njih četvorica izgledaju kao ''2. sila'' za samu utrku. Kimi i Massa su imali monstruozna vremena u cijelom tom stintu, u prosjeku oko pola sekunde brže od gore navedenih. Šteta što Alonso nije vozio. I Schumacher i Rosberg su vozili tu negdje kao Massa i Kimi, možda čak nijansu brže. U svakom slučaju po tempu u utrci ja bih ih ovako otprilike poredao:

1) Massa
2) Kimi
3) Mercedesi
4) Hamilton
5) Button
6) Webber
7) Vettel

Naravno, pitanje što se dešavalo s gorivom, u McLarenu je praksa da se taj stint vozi sa nešto više goriva od drugih, tj. ''do čepa'', tako da nije ovo nikakva 100% prognoza, ali je indikativno ipak da će prve violine bit Ferrari, Kimi i Mercedesi u utrci.
Nobody exists on purpose. Nobody belongs anywhere. Everybody's gonna die. Come watch TV.
F1NAC
Moderator
Moderator
Navijam za: Scuderia Ferrari

Post Postao/la F1NAC »

Slash je napisao/la:Evo sad gledam long-runove od popodne i i dalje RB izgleda dobro.
Webber ima tempo Buttona sa između 1:30 i 1:31, sličan ima i Hamilton ali ukupno je nešto malo brži od njih. Vettel nije imao dugački stint kao ova trojica, ali ovo šta je radio je isto bilo u niskih 1:30.

No, sve to na stranu, njih četvorica izgledaju kao ''2. sila'' za samu utrku. Kimi i Massa su imali monstruozna vremena u cijelom tom stintu, u prosjeku oko pola sekunde brže od gore navedenih. Šteta što Alonso nije vozio. I Schumacher i Rosberg su vozili tu negdje kao Massa i Kimi, možda čak nijansu brže. U svakom slučaju po tempu u utrci ja bih ih ovako otprilike poredao:

1) Massa
2) Kimi
3) Mercedesi
4) Hamilton
5) Button
6) Webber
7) Vettel

Naravno, pitanje što se dešavalo s gorivom, u McLarenu je praksa da se taj stint vozi sa nešto više goriva od drugih, tj. ''do čepa'', tako da nije ovo nikakva 100% prognoza, ali je indikativno ipak da će prve violine bit Ferrari, Kimi i Mercedesi u utrci.
Neznam dal si gledao al u jednom momentu button je vozio oko 30.3 s tim da je vozio s otvorenim DRSom
slika
rFactor F1-HR WTCC LEAGUE CHAMPION 2011
Slash
Veteran
Veteran

Post Postao/la Slash »

Je, al kolko sam ja vidio DRS je otvarao samo na startnoj ravnici, tko zna šta su s tim isprobavali.
Nobody exists on purpose. Nobody belongs anywhere. Everybody's gonna die. Come watch TV.
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

možda su simulirali pretjecanje pošto je tu DRS zona :-k

slika
karabaja
Navijam za: McLaren

Post Postao/la karabaja »

Padne li kome na pamet da s tim otvorenim drs-om provjeravaju hoće li doći do limita broja okretaja???
dmarijon
Legenda
Legenda

Post Postao/la dmarijon »

Misliš, da traže idealne postavke mjenjača i zato ga drže otvorenim?
Slash, mislim da svakako tu treba staviti i Mclarene.
Samo neka se trkaju.
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

karabaja je napisao/la:Padne li kome na pamet da s tim otvorenim drs-om provjeravaju hoće li doći do limita broja okretaja???
Pa sa DRS-om su otvorenim vozili cijeli prvi trening i dobar dio drugog treninga. Malo je čudno u tom dijelu bilo vidjeti otvoren DRS, s obzirom da su simulirali utrku, a DRS se u utrci ne može koristiti osim kod pretjecanja

slika
Armanini
Svjetski prvak
Svjetski prvak

ma ne stelaju se bas bolidi po treninzima u tim mjerama..
oni su odavno nastelani za svaku stazu, a i nemaju sta stelat i namjestat brzine jer su omjeri za nedjelju.. nema smisla stelat ni za kvale tako da oni sve treninge i kvale lupaju u blokadu.. retardirano..
slika
gringo73
Naj F1 član foruma 2010.
Naj F1 član foruma 2010.

Post Postao/la gringo73 »

Gledam malo 'speed trap', na oba treninga je Vettel bio najsporiji sa skoro 329km/h, tj. 15ak km/h sporiji od McLarena. I onda usporedio to s prošlom godinom; ista "taktika", uvjerljivo najmanja brzina sva 3 treninga + kvalifikacije. Razlika je tad je prošle godine 1.trening bio treći, a ostale treninge imao najbrži krug, uzeo pole i pobijedio u trci. A danas, u sredini.
slika
Armanini
Svjetski prvak
Svjetski prvak

pa ubrzali su se :) nisu li prosle godine 3 puta u blokadu na 325 kmh..
slika
K1M1
HNL kladionica majstor
HNL kladionica majstor
Navijam za: Kimi i Frijns

Post Postao/la K1M1 »

očekujem borbu između alonsa, buttona i hamiltona sutra za pole, iako se potajno nadam prvom kimijevom ove godine..
ništa, sad odspavat 3,4 sata pa pravac monza. :)
slika
Armanini
Svjetski prvak
Svjetski prvak

hihi
meni odgovara, al jos sam uzbudjeniji jer ferr se cini kao brz, a volio bi se nac na monzi kad je ferr na vrhu :)

ajd corit, vuksa ce se vec probudit i krenut :)
slika
Slash
Veteran
Veteran

Post Postao/la Slash »

Fino ste zvali :D :D.
karabaja

Post Postao/la karabaja »

dmarijon je napisao/la:Misliš, da traže idealne postavke mjenjača i zato ga drže otvorenim?
Slash, mislim da svakako tu treba staviti i Mclarene.
Naravno.
Cuky je napisao/la:
karabaja je napisao/la:Padne li kome na pamet da s tim otvorenim drs-om provjeravaju hoće li doći do limita broja okretaja???
Pa sa DRS-om su otvorenim vozili cijeli prvi trening i dobar dio drugog treninga. Malo je čudno u tom dijelu bilo vidjeti otvoren DRS, s obzirom da su simulirali utrku, a DRS se u utrci ne može koristiti osim kod pretjecanja
Gledaj, u kvalifikacijama će sigurno pogađati limit u 7. brzini na startno-ciljnoj ravnini. Ali ne bi bilo dobro da im se to događa i pod opterećenjem (od goriva) u utrci ako slučajno moraju preteći nekoga ispred tko možda ima malo "dužu" 7. brzinu, tj. bolje postavke mjenjača.
Chuck Norris
Veteran
Veteran
Navijam za: Fernando Alonso

Post Postao/la Chuck Norris »

Mclareni se čine kao sigurna oklada za 1. startni red.Nadam se bi Ferrari mogao odmah iza njih,još visoko očekujem Kimia i Mercedese
Od RB ne znam šta očekivati nadam se da neće pronaći brzinu u kvalifikacijama i utrci
...put u raj nije posut ružama...
Slash
Veteran
Veteran

Post Postao/la Slash »

Ovi na Skyu raspravljaju o dubokim razlozima zaš je Jenson izašao iz auta kad ono:
Nature calls, so Jenson jumps out of his MP4-27 and heads to the bathroom.
:D

Ovo je vrlo zanimljivo:

Box: “You're still the fastest car in sectors 1 and 2. ALO has just pipped us overall; he's fast in sector 3.”
Box: “The guys say ALO ran very wide at the exit of Ascari in sector 3. That will be allowed in qualifying.”
Lewis: “Did he run right over the Astroturf?”
Box: “I'll find out for you.”

EDIT: Fuj, na kraju tisućinka Ham-Alo. Na koga stavit na Castrol predictoru?!? :biggrin:
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

Jučer su o tom izlasku široko iz Ascari zavoja i na Sky-u pričali i rekli su da je jedan od razloga zašto FIA to dozvoljava na tom mjestu i taj što si na taj način produže stazu za 2-3 metra. Istina, dobiju na brzini, ali ne krate stazu pa im dozvoljava.

Italija, FP3
slika

slika
Nitrous Oxide Systems
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač

Post Postao/la Nitrous Oxide Systems »

Hamilton - Alonso 0.001 :shock: