Novosti - Arhiva
Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73
- Barry
- Test vozač
- Navijam za: Ferrari
Re: NOVOSTI - Rujan 2012.
jos jedna nocna ulicna utrka? http://www.planetf1.com/driver/18227/81 ... 2014-berth f1 ce totalno zastraniti kako je krenulo
Kimi Raikkonen: "I’m not interested in what people think about me. I’m not Michael Schumacher."
- Cuky
- Moderator
- Ja sam: Vozač
Ja nemam ništa protiv uličnih staza, pa ni rotiv toga da su noćne ako su u Aziji (da se ne moram rano ustajat
). Ali ako će zbog nje morati ispasti neka prava staza onda ne...

“Four wheels move the body, Two wheels move the soul.”

- Kenny
- Legenda
- Navijam za: Williams i MS
Cuky pa neće valjda ispast Singapore, mislim da veće šanse ima Spa

Pa čovjek kaže - osjećaj. Ako je osjećaj, onda je osjećaj. Na temelju osjećaja

- Dero
- Profesionalni vozač
-
- Legenda
Singapur ima svježi potpis za idućih 5 godina.Kenny je napisao/la:Cuky pa neće valjda ispast Singapore, mislim da veće šanse ima Spa
Samo neka se trkaju.
- Kenny
- Legenda
Da, znam to, ali teško i da ispada neka slična staza dok Bernie na njima puno zarađuje

- F1NAC
- Moderator
- Navijam za: Scuderia Ferrari
odu stepenice na nosevima i DDRS opaa
ja sam mislio da ova stepenica nestaje 2014

rFactor F1-HR WTCC LEAGUE CHAMPION 2011
- Cuky
- Moderator
DDRS nestaje, ali F-Duct kao što ima Lotus ostaje i dalje ako se ne varam

- Forza
- Profesionalni vozač
- Navijam za: Scuderia Ferrari - F1
Alain Prost could give Renault's 2014 engine an on-track test
By Glenn Freeman Monday, October 1st 2012, 13:32 GMT
Alain ProstAlain Prost has hinted that he could give Renault's new 2014 engine an on-track test in the next two months.
The four-time world champion drove a contemporary Formula 1 car for the first time since 1996 last weekend, where he performed demonstration runs in the 2010 Red Bull RB6 and Renault R30 at the Paul Ricard World Series by Renault meeting.
Prost said that he enjoyed the chance to experience a contemporary F1 car, and he revealed that his work as a Renault ambassador means he is heavily involved in the development of the manufacturer's 2014 engine.
"Driving a modern Formula 1 car is very helpful," said the 57-year-old. "And maybe I have another chance to do it with the new engine in the next two months. That would be another good experience.
"I am already thinking about the new technology coming in Formula 1 with the new engines. I am going to work very hard with Renault on that; it is our new target."
Prost rejoined the Renault fold earlier this year when he took up his ambassadorial role. He previously raced for the French firm's F1 team from 1981-1983, and won his fourth world championship with a Renault engine driving for Williams. http://www.autosport.com/news/report.php/id/102998

-
- Test vozač
- Navijam za: Za kog ove godine navijat
- F1NAC
- Moderator
bit ce zanimljiva pressicaF1 Fanatic @f1fanatic_co_uk
Hamilton, Button, Perez, Massa, Di Resta and Kobayashi - that's a good press conference line-up for tomorrow! What would you ask them? #F1

- Dero
- Profesionalni vozač
U kolko je to sati sutra?F1NAC je napisao/la:bit ce zanimljiva pressicaF1 Fanatic @f1fanatic_co_uk
Hamilton, Button, Perez, Massa, Di Resta and Kobayashi - that's a good press conference line-up for tomorrow! What would you ask them? #F1
Prepostavljam da je neko bolesno vrijeme tipa 6-7
- Domi
- Profesionalni vozač
- Navijam za: Schumacher - Kimi
Prije 3-4Dero je napisao/la:

"Life is about passions. Thank you for sharing mine" - Michael Schumacher, Brazil GP 2012
- F1NAC
- Moderator
6Dero je napisao/la:U kolko je to sati sutra?F1NAC je napisao/la:bit ce zanimljiva pressicaF1 Fanatic @f1fanatic_co_uk

- Walter
- Svjetski prvak
- Kontakt:
-
- Legenda
Ha, u prosjeku se na kraju vozi na cca 1/3 staza koje se najavljuju kao buduće staze za F1. Vidjet ćemo
Samo neka se trkaju.
- Cuky
- Moderator
Kako bi trebali izgledati nosevi u 2014. U svijetlo sivoj boji je za usporedbu postavljena aktualna konfiguracija nosa:

Inače, dogodine momčadi ako žele smiju sa propisanim materijalom pokriti grbu da nos bude glatkog izgleda. No to nisu obavezne učiniti.

Inače, dogodine momčadi ako žele smiju sa propisanim materijalom pokriti grbu da nos bude glatkog izgleda. No to nisu obavezne učiniti.

- Dero
- Profesionalni vozač
Ovo mi baš i nije jasno. Sa ovogodišnjom konfiguracijom prednjeg krila puno više zraka dolazi ispod bolida. Zato su te grbe i tu, da su izvuče maksimum prostora ispod nosa. Prema skicama dogodine taj ce se prostor veoma smanjiti / nestati pa ako mogu samo zamaskirati baš i ne vidim zašto svi to ne bi napravili.Cuky je napisao/la: Inače, dogodine momčadi ako žele smiju sa propisanim materijalom pokriti grbu da nos bude glatkog izgleda. No to nisu obavezne učiniti.
Ove skice me podsjecaju na bolide iz 2007.

- Cuky
- Moderator
ona skica gore je za 2014. Evo slika gdje se vidi nos sa grbom (bijelo) i žuti dio koji se popuni sa tim dozvoljenim dijelom (sivo)

Taj dio može biti na max visini od 625mm (dakle koliko je visok i dio iza grbe) i mora biti odvojiva, tj. ne smije biti dio strukture nosa.
Za 2014. osim niskih noseva dolaze i uža prednja krila, plića stražnja (nešto kao što koriste u Montrealu, Spa, Monzi), te zabrana "beam wing-a"

Taj dio može biti na max visini od 625mm (dakle koliko je visok i dio iza grbe) i mora biti odvojiva, tj. ne smije biti dio strukture nosa.
Za 2014. osim niskih noseva dolaze i uža prednja krila, plića stražnja (nešto kao što koriste u Montrealu, Spa, Monzi), te zabrana "beam wing-a"

- Slash
- Veteran
- Navijam za: utrkivanje
Jel se zna koja je ovaj put izlika za sve te promjene pravila 2014.? Smanjivanje troškova, povećavanje pretjecanja ili nešto treće?
Nobody exists on purpose. Nobody belongs anywhere. Everybody's gonna die. Come watch TV.
- Dero
- Profesionalni vozač
Promjena motora koja zahtijeva promjene na cijeloj šasiji.Slash je napisao/la:Jel se zna koja je ovaj put izlika za sve te promjene pravila 2014.? Smanjivanje troškova, povećavanje pretjecanja ili nešto treće?
- Cuky
- Moderator
povećanje sigurnosti, povećanje broja pretjecanja...

- Kenny
- Legenda
Sa tim povećanjem sigurnosti samo ubijaju F1, a ovo o povećanju pretjecanja netrebaju ništa radit, jer su na tom pokušanjanju skroz ubili pojam prestizanjaCuky je napisao/la:povećanje sigurnosti, povećanje broja pretjecanja...

- Cuky
- Moderator
možda "ubijaju" F1, ali od 94. F1 ne ubija vozače bez kojih nema ni nje...
Noseve se spustilo da bi se smanjila količina zraka ispod njih, time se smanji downforce (dok ga inženjeri ne vrate na druge načine) te time smanjene brzine u zavojima.
Ono što bi ja volio je da se koriste manje efikasne kočnice (ali to nažalost smanjuje sigurnost) jer bi se tako produžile zone kočenja i bila bi veća šansa da netko tko je hrabriji može metar kasnije kočiti i preteći suparnika. Sad kad se koči 50-70 metara od zavoja i nema neke mogućnosti za neke hrabre poreze
Noseve se spustilo da bi se smanjila količina zraka ispod njih, time se smanji downforce (dok ga inženjeri ne vrate na druge načine) te time smanjene brzine u zavojima.
Ono što bi ja volio je da se koriste manje efikasne kočnice (ali to nažalost smanjuje sigurnost) jer bi se tako produžile zone kočenja i bila bi veća šansa da netko tko je hrabriji može metar kasnije kočiti i preteći suparnika. Sad kad se koči 50-70 metara od zavoja i nema neke mogućnosti za neke hrabre poreze

- Kenny
- Legenda
Nema se šta puno raditi na sigurnosti, ako je Kubica ono u Kanadi preživio, mislim da se sve danas da. F1 bez vozača nema, ali uvjek dođe novi vozač, pogledaj u prošlosti kako su se vozači mjenjali i nije niko razmišljao hoće li vozit iduću utrku ili ne, a misli da je neku posebnu čar F1 tada imala, ipak nije svako mogao da sjedne u te bolide i da ih vozi