Simulacije vožnje

Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73

Odgovori

Koju igru bi željeli da koristimo za ponovno okupljanje F1-HRacing ekipe? (moguće više izbora)

rFactor
6
25%
rFactor 2
4
17%
Race 07
3
13%
RaceRoom Racing Experience
3
13%
GTR2
2
8%
Automobilista
5
21%
Project CARS
0
Nema glasova.
Project CARS 2
1
4%

Ukupno glasova: 24

Armanini
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Ja sam: Vozač
Navijam za: Ferrari

Re: Simulacije vožnje

Post Postao/la Armanini »

hehe, mi oduvijek imamo naviku pustit dojam, kad nas se utrka dojmi :)
ova je definitivno zasluzila..

a sto se tice lokacije.. - nama su sad svi noviji za koje neznamo od kud su po defaultu sa sjevera := i to prilicno odredjeno, eto cak se na jedno selo svelo sve :D
rFactor F1 HR server Info
slika
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

posebno ako su odmah među najbržima :D
“Four wheels move the body, Two wheels move the soul.”

slika
Mansell
Test vozač
Test vozač
Navijam za: Mercedes

Post Postao/la Mansell »

Armanini je napisao/la:a sto se tice lokacije.. - nama su sad svi noviji za koje neznamo od kud su po defaultu sa sjevera := i to prilicno odredjeno, eto cak se na jedno selo svelo sve :D
Arma,grad Prelog,ne selo.Sabor RH je u veljači 1997 godine proglasio Prelog gradom... :schock:
Kranči je napisao/la:Eh, Mansell, da je barem kakav-takav volan, ali vozio sam na gamepadu, zbog toga niti ne čudi moj rezultat, a tako će biti i za slijedeće 2 utrke, ali neka, kada sam dolazio ovdje i vidio raspored, znao sam da ću morati završne utrke voziti (tj. kružiti oko staze) bez volana... E da, tek sam sad vidio lokaciju, nekako uopće nisam obraćao pažnju na to, a nije baš da nisi često pisao :D
Znam Kranči da si vozio na gamepadu,okrivio sam tvoje mehaničare,jer netko mora biti kriv :biggrin: Da,dobro si primjetio,s vremena na vrijeme se raspišem,posebno kad me isprovociraju,valjda sam malo preeksplozivan.Sreća da sam u vožnji smiren,odavno sam shvatio da jedino tako dolaze rezultati.
:driver:
Zadnja izmjena: Mansell, dana/u 13 sij 2013, 13:31, ukupno mijenjano 1 put.
F1 FSONE 2009 DELO RACING LEAGUE CHAMP
HISTORIC GTC 2011 F1-HR LEAGUE CHAMP
Mercedes-Benz 190E Cup Legends 2012 F1-HR LEAGUE CHAMP
F3000 2013 F1-HR LEAGUE CHAMP
Race of Champions 2014 BSR LEAGUE CHAMP
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

Mansell je napisao/la:Sreća da sam u vožnji smiren,odavno sam shvatio da jedino tako dolaze rezultati.
:driver:
E tuuuu je meni problem :D

Znam da nemam ritam da cijelu utrku gonim ove ispred sebe, onda pokušam forsirat u početku dok još imam priliku hvatati kakav-takav slip...

I onda imam dvije mogućnosti:
1. Kao na većini utrka kiksam, okrenem se, razbijem ili samo izgubim vrijeme i ode prilika za odličnim rezultatom
2. kao na Monzi sad u ligi...u 5-6 krugova uništim gume (ovdje sam prednje pojeo do kraja) i onda se do boksa mučim sa bolidom koji ne grize onako kako želim

Doduše kad sam tek počeo igrati sa volanom (aktualan je bio F1 Challenge) odvrtio sam u jednom danu skoro 300 krugova na suzuki...praznici, roditelji na poslu i nema tko prigovarat...uglavnom, tad sam pokušavao kopirat Schumacherov stil vožnje iz Ferrarijevih dana kada je već sve prije zavoja spremno i samo lagano treba nos bolida usmjeriti prema apexu i kasnije ga lagano izravnat na izlasku iz zavoja. Tad je to radilo, skinuo sam svoja vremena od prije za 1-2 sekunde...ali sa gamepadom jednostavno ne mogu tako, nemam osjećaja...također, ova staza u Brnu mi je ubitačna jer ima puno zavoja koji izgledaju sporo, pa kad prođeš shvatiš da možeš brže ili zavoja koji izgledaju brzo, a zapravo nisu. Tu bi mi puno pomogle odvojene kontrole gasa i kočnice, ali na gamepadu mi je to previše nezgodno pa ih moram imati na istoj "gljivici" i onda ne mogu radit ono što želim i što znam da bi mi uspjelo...

Uglavnom, što zbog nestrpljenja, što zbog živciranja zbog opreme koju imam ja nisam završio 2/3 utrke. Srećom pa nikog nisam izbacio da ni taj ne može završiti

slika
harrahotto

Post Postao/la harrahotto »

dobro kad je slijedeća trka, i jel ima šanse da se ona vozi nedelju?
Vuksa_KC
Veteran
Veteran

Post Postao/la Vuksa_KC »

Ma Brno <3 :D
Armanini
Svjetski prvak
Svjetski prvak

Arma,grad Prelog,ne selo.Sabor RH je u veljači 1997 godine proglasio Prelog gradom...
ja se duboko ispricavam - tebi i svim ostalim ziteljima :)
2. kao na Monzi sad u ligi...u 5-6 krugova uništim gume
kako mozes na monzi unistit gume :shock:
Znam da nemam ritam da cijelu utrku gonim ove ispred sebe, onda pokušam forsirat u početku dok još imam priliku hvatati kakav-takav slip...
zato moras imat odredjen cilj.. nema nikakvog smisla forsirat utrku ako sam ne mislis da nemas pace da pratis vodece..

sto ti znaci prvi krugovi i prikljucak s vodecima? bas nis.. a ako vozis na maximumu pocetak utrke jedino sto se moze dogodit je sranje, sto si si sam dokazao u ovih par utrka :|

dobro kad je slijedeća trka, i jel ima šanse da se ona vozi nedelju?

nedjelja je otpala, ne pase vecini izgleda, pa je petak dan za metak.. stavit cu votanje u srijedu (mislim da nema potrebe prije jer ces bolje znat 2 dana prije nego 5) pa ukoliko vas bude dosta onemoguceno za petak onda moze bit i ta subota raniji termin..

al primarno petak..
slika
Armanini
Svjetski prvak
Svjetski prvak

vozi li netko veceras?
slika
K1M1
HNL kladionica majstor
HNL kladionica majstor
Navijam za: Kimi i Frijns

Post Postao/la K1M1 »

što se vozi na varjanti?
slika
Armanini
Svjetski prvak
Svjetski prvak

stari monaco sa minijima..

tako da cu ja preskocit jer kad vidim ful namotane prednje kotace, a auto ne zeli u zavoj odmah mi se malo digne zeludac :)
slika
K1M1
HNL kladionica majstor
HNL kladionica majstor

Post Postao/la K1M1 »

niš, onda ćemo kod nas drm... ako ima netko da bi vozio uopće...
slika
Antimon
Navijam za: Kimi Webber

Post Postao/la Antimon »

ja sam na serveru..nema nikog danas?
Armanini
Svjetski prvak
Svjetski prvak

ja sam tu ako nas bude, bugar je rekao da bi i danas vozio.. sinoc smo mi vozili nesto..

postelo si je fino ffb i leo pa je bio super zadovoljan i kaze da mu je opet drm fantastican gust..

nije spor tip, al vozi sa kvacilom i h, heel n toea pa se okretao sa lanciom ko ringespil na downshiftanju cesto :)

slozio si je sam sekvencijalni i rucnu..

slika

ja se vec poveselio sad cu si ja upecat, al nazalost otac mu zatvara tvornicu..
prostor im je u najmu pa moraju ca, a nemogu nac tako velik prostor za unajmit, a za napravit novi nemaju love.. i da ce 100 tona masina ic u otpad jer nema kupaca.. lol
slika
Armanini
Svjetski prvak
Svjetski prvak

Antimon je napisao/la:ja sam na serveru..nema nikog danas?

ja cu za 2 minute gore..
slika
Mansell
Test vozač
Test vozač
Navijam za: Mercedes

Post Postao/la Mansell »

Arma,kod nas je 100 tona željeza cca 100 tisuća kuna,zavisi kak prodaš.znaći,nije loše :hehe:

Evo kako je izgledalo kod mene u dvoristu ujutro :biggrin:
slika
F1 FSONE 2009 DELO RACING LEAGUE CHAMP
HISTORIC GTC 2011 F1-HR LEAGUE CHAMP
Mercedes-Benz 190E Cup Legends 2012 F1-HR LEAGUE CHAMP
F3000 2013 F1-HR LEAGUE CHAMP
Race of Champions 2014 BSR LEAGUE CHAMP
Armanini
Svjetski prvak
Svjetski prvak

hh to je kimi style :D

pao opet i kod nas.. manje nego prosli put, al ga ima nes..
Arma,kod nas je 100 tona željeza cca 100 tisuća kuna,zavisi kak prodaš.znaći,nije loše
super da, obogatit ce nam se bugar..

znas li koliko kostaju masine? recimo jedan cnc?

btw decki - zasto treba toliko vremena da updateate tablicu sa poretkom i stavite rezultate?

valjda cete do druge utrke :roll:
slika
Kranči
Test vozač
Test vozač
Navijam za: Charles Leclerc

Post Postao/la Kranči »

Eto, kako se ja skrivam od snijega... ovo je valjda bilo 2 puta ove zime da je ovako napadalo, a mene ni tada ni sad nema doma :)
K1M1
HNL kladionica majstor
HNL kladionica majstor

Post Postao/la K1M1 »

to si slikao jučer ujutro mans? sad ga je sigurno još jedno 3 puta više? čitam da je u zg pola metra... :) kod mene ništa ovaj put, bilo 1cm, al ga sad već otopila kiša...

@arma - ma napravio sam bio sve al zaboravio postat. :) evo apdejtana je sad...

večeras, drm? staza?
slika
Armanini
Svjetski prvak
Svjetski prvak

hh :) to ti za sebe radis :D

da, moze, stazu odlucite neku.. moze neka poznatija da mogu doc stranci..

mozemo se okupit i na nurbu sto se mene tice..
slika
K1M1
HNL kladionica majstor
HNL kladionica majstor

Post Postao/la K1M1 »

a nzm koju poznatiju imaju, a da nije default...
jedino da stavimo neku iz 79 trackpacka, to imaju svi...
slika
Armanini
Svjetski prvak
Svjetski prvak

nema tamo bas staza koje bi odgovarale modu jako :/

ma vozit cemo ono sto se nama vozi :)

tako da birajte sto god..
slika
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

Armanini je napisao/la:
2. kao na Monzi sad u ligi...u 5-6 krugova uništim gume
kako mozes na monzi unistit gume :shock:
Ascari i Parabolica su, bar za moj stil vožnje smrt za gume...to je ono što sam pričao, da imam više osjećaja sa gamepadom za pogodit putanju vjerojatno bih bio i nježniji prema gumama...nažalost, i kad skupim neku lovu uvijek imam neki veći prioritet nego što je to volan pa on uvijek čeka....
Armanini je napisao/la:
zato moras imat odredjen cilj.. nema nikakvog smisla forsirat utrku ako sam ne mislis da nemas pace da pratis vodece..

sto ti znaci prvi krugovi i prikljucak s vodecima? bas nis.. a ako vozis na maximumu pocetak utrke jedino sto se moze dogodit je sranje, sto si si sam dokazao u ovih par utrka :|

Stvar je u tome da ja želim uvijek što bolji rezultat napravit. Da nije tako nebih se ni utrkivao nego bih kružio na repu kolone. A znam da ako ikako želim proći naprijed moram ostat blizu pa proć ili kroz boks ili uhvatit negdje dobar slip i preteć na stazi. Nažalost, želja me često odnese i preko limita pa eto radim sranja po stazi...
Sad me na Melbourneu 100% nema, nadam se da ću na Laguni ostvariti dobar rez pošto tu stazu volim...

slika
Armanini
Svjetski prvak
Svjetski prvak

Ascari i Parabolica su, bar za moj stil vožnje smrt za gume...to je ono što sam pričao, da imam više osjećaja sa gamepadom za pogodit putanju vjerojatno bih bio i nježniji prema gumama...nažalost, i kad skupim neku lovu uvijek imam neki veći prioritet nego što je to volan pa on uvijek čeka....
neznam koliko se trose gume u nekakvim %, al pretpostavljam da ne opadaju rapidno jer su tek na brnu lagano popustale pred kraj stinta, sa samo jednom potrosenom kockicom na grafici..
gume se griju dosta brzo, al je kilometar da se ohlade nakon parabolice :)
al shvacam sto objasnjavas.. samo mi je malo cudno bilo procitat da netko ima problema sa gumama na monzi :)
Stvar je u tome da ja želim uvijek što bolji rezultat napravit. Da nije tako nebih se ni utrkivao nego bih kružio na repu kolone. A znam da ako ikako želim proći naprijed moram ostat blizu pa proć ili kroz boks ili uhvatit negdje dobar slip i preteć na stazi. Nažalost, želja me često odnese i preko limita pa eto radim sranja po stazi...
ma jasno, siguran sam da je to karakteristika svakog zivuceg stvora na zemlji ;)
al mislim da za ostvarivanje sto boljeg rezultata moras bit svjestan svojih mogucnosti za cijelih 40 min.. ne pricam tu za tebe, jer si ti cesto medju najbrzima po vremenu kruga, al to nema bas neke fajde u utrci..

sto se tice podcrtanog, to mi je zapravo poanta.. utrka se u cjelini ne bi smjela vozit na limitu, sto zbog rizika, sto zbog cuvanja auta.. blizu limita ces vozit ukoliko ides u lov na nekog tko je ispred tebe par sekundi i mislis da ga mozes ulovit, na limitu vozis i kad ti je netko na guzici, pred kraj stinta i slicni "bitni" djelovi racea..
pocetak utrke mislim da se vozi "daleko" od limita, osim prvog koji se moze jedini odvojit.. to je barem moje poimanje..

al ne kuzim i dalje zasto odustajete kad se skenjkate.. jasno mi je da je u k vozit pol ure kad prospes utrku rano, al znam da je u nekim ligama i zabranjeno odustat ukoliko se mozes dofurat do piteva.. opet ne pricam direktno za tebe, jer pretpostavljam da ti je od bolida ostao mozda samo volan cijel :) al recimo antisa koliko kuzim se izvrtio i odustao..
uspjevamo se skupit u relativno solidnom broju za utrku, pa nas i dalje samo 6ica zavrsi utrku..

dobar primjer je kranci koji iako zna da nece bit konkurentan odvozi utrku i na kraju dana uzme maximum ostvarivih bodova i to je za svaku pohvalu..

zato sljedecu ligu moramo imat nagrade pa da vidis punog grida :)

poredak - kako smo i mislili - timski je super zanimljiv :)
slika
Armanini
Svjetski prvak
Svjetski prvak

ok, obzirom da od vas po obicaju nikakve koristi kad treba odabrat stazu, a ja s takvim gustom ne zelim birat :) bugar ce uploadat sad watkins od simracewaya pa da probamo to..

staza je oveca, pa ukoliko nemozete skinut na vrijeme il vam je limit na stickovima pri kraju recite na vrijeme (do 20h) pa cemo stavit neku drugu stazu..
link je u temi staza, negdje na pocetku je cule stavio linkove..

usput, ako netko nije zadovoljan ffbom, ovo je solidan setup za drm:

LeoFFB v2 + RealFeel 0.9.2

[LANCIA BETA TURBO]

MaxForceAtSteeringRack=1000.000000
SteeringDamper=2500.000000
FFBMixerRealFeelPercent=90.000000
SmoothingLevel=3

26.0 Front Wheel lock angle, degrees (max deflection to one side from straight on)
0.735 Front wheel distance to centerline (half the front wheel track) in metres, from .pm file
1.20 Front axle distance to body reference point (about half the wheel base) in metres, from .pm file
5.0 Relative strength of FFB effects
7.0 Aligning moment curve shape / feeling of tyre losing grip. Lower numbers are duller, range 1.0 .. 10
0.99 Negative aligning moment parameter for high slip angles, range 0.0 ... 1.0
5.38 Slip angle where aligning moment reverses direction - typically between 8 and 15 degrees
0.0 Caster (dimetionless)
0.0 Camber ratio (not degrees!)
5.0 Road bumps feeling on the wheel
11500.0 maximum FFB force for stationary and low speed effects
4.0 stiffness of stationary wheels
2.5 wheel rubber hardness (1..5)
8.0 how quickly static forces drop off when rolling

u leu su bitne stavke koje se mjenjaju: prve 3, prva je steering lock kojeg vozite (ovaj je za 26 ratio i 720 steering range)
druge dvije se izvuku iz tbc fajla auta, a ako se ne varam najvaznije je Slip angle, koji se dobije racunicom koju mi se sad neda trazit, al ovih 5.38 je ispravno za mislim sve aute iz drma, obzirom da imaju iste postavke .. barem bmw320, lancia i capri.. pa pretpostavljam i ostali..
slika
Armanini
Svjetski prvak
Svjetski prvak

ok, digli smo par staza - watkins, road americu i putnam park..

znam da neki ne vole americke staze, al ove su navodno odlicne.. tu road americu ja nisam nikad vozio osim onaj put kad smo probali onu verziju bez gripa sa gt modom..
a volio bi malo probat, cisto zbog "edukacije " :)
putnam se po layoutu cini kao super staza.. linkove cu stavit sutra pa mozemo probat koji dan.. takodjer i road atlantu koja nam je legla odmah..

server je restartan tako da je sada midohio pa se joinajte ko misli vozit pa obzirom da se nitko nezna izjasnit sto bi vozio i dal je sto skinuo stavit cemo sto god se dogovorimo..
slika
Odgovori