Simulacije vožnje

Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73

Odgovori

Koju igru bi željeli da koristimo za ponovno okupljanje F1-HRacing ekipe? (moguće više izbora)

rFactor
6
25%
rFactor 2
4
17%
Race 07
3
13%
RaceRoom Racing Experience
3
13%
GTR2
2
8%
Automobilista
5
21%
Project CARS
0
Nema glasova.
Project CARS 2
1
4%

Ukupno glasova: 24

Armanini
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Ja sam: Vozač
Navijam za: Ferrari

Re: Simulacije vožnje

Post Postao/la Armanini »

u tisini i tajnosti slazemo setupove :)

startamo u uobicajenih 8.. ja cu vjerojatno i ranije da probam nac tih pol sekunde :=

nadam se da ce nas veceras bit nekoliko..

cale we are expecting you :)

vuksa takodjer di si.. steta volana..
rFactor F1 HR server Info
slika
K1M1
HNL kladionica majstor
HNL kladionica majstor
Navijam za: Kimi i Frijns

Post Postao/la K1M1 »

ma osjecam nekako da ce nas danas biti najvise dosad u ovoj ligi, dakle barem 8. :)
ja idem sad odvozit koji krug, da malo poštelam setup...
a kasnije onda dodjem oko 20:30...
slika
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

otišao sam jer mi nema smisla ovako voziti...čim se nekome približim ili se netko meni približi FPS mi toliko padne da je jednostavno nevozljivo, pogotovo kad su razlike ovako male i kada je staza ovako uska
“Four wheels move the body, Two wheels move the soul.”

slika
K1M1
HNL kladionica majstor
HNL kladionica majstor
Navijam za: Kimi i Frijns

Post Postao/la K1M1 »

ajd vraćaj se na race 2, cekamo te..
slika
Armanini
Svjetski prvak
Svjetski prvak

iako nam se kvantiteta vozaca smanjila i zapravo prepolovila, kvaliteta utrka je proporcionalno narasla iz utrke u utrku, vozimo sve bolje i lijepse utrke!

jucer nije bila iznimka :)

druga utrka je bila jedna od najzabavnijih, a bome i najljepsih..

no redom..
jedne od mojih najlosijih kvala, startajuci sa kraja grida, no startao dobro i pokusao se probit sto vise moguce, i umalo uspio i maznut fioreta, al fiore je postao pretvrd i prebrz orah i nema poklona vise :) cuky je imao opak pocetak utrke i nasao se vodeci.. nakon kojeg kilometra, poslozio se grid i prvih par krugova je bilo napeto.. cuky je drzao 3. mjesto i unatoc par greskica nisam uspjevao proc.. nakon nekoliko krugova prolazim i drzim nekih 2 i pol sekunde prednosti.. ovi botovi ispred su odmah opalili tempo i vrlo brzo se udaljili.. cukyja uzima pasica na izlazu na ravnicu, i uz kontakte sa antisom meni ocistio ledja :)
no nisam htio riskirat i smanjit tempo jer sam htio to trece mjesto ispred antise :)
tako da sam odvozio vrlo konstantnu utrku (za mene vrlo brzu), ovi ludjaci ispred su se vozili cijelu utrku na repu, no lozili su super brze krugove..
tek zadnu trecinu utrke su se poceli jace borit da im utjece na vrijeme kruga, ja bio tad preko 10 sekundi iza, i stisnuo uvijek u nadi da ce se konacno okrenut negdje tako da ako je moguce treba robat bit dovoljno blizu za iskoristit :) tako da sam odvozio 5 krugova 1.09.9 sto mi je bilo prilicno zadovoljavajuce :) obzirom da nisam jucer imao ni jedan krug ispod 1.10.. razlika se spustila na nekih 6 sekundi, vjerojatno nedovoljno i da se netko okrene, al treba gurat do kraja := naravno zadnji krug sam se izvrtio i zavrsio ipak na tih 11 sek :)

no druga utrka :) heh
startao solidno, no startao je i antisa solidno i zadrzao poziciju.. i od tad je pocela antimonova super utrka :)
pokusavao sam negdje napast, barem pokusat natjerat na pogresku, istovremeno vodeci racuna o kimiju i cesce ulazeci u zavoj sa nekom poluobrambenom putanjom, just in case :=
malo je antisa trzao tu i tamo (neznam dal je to samo meni..?) i to kao za vrag najcesce taman za prvi zavoj sto me onda uvijek zaje.. al uspjevao sam ulovit do hairpina i izlaska na ravnicu i taman hvatat malo slipa da barem koji metar uzmem vise od kimija :)
i tako je to islo vrlo dugo, sve dok kimi nije isao u napad u brzoj sikani, a ja ko konj isao kasno kocit po unutarnjoj, prekocio se naravno, jos sam i u 3. zasaltao ja mislim tako da nije bilo spasa za ostat na stazi.. srecom nekako se auto odbijao, malo po zraku, malo ovako, malo onako, i taman se nekako smirio da uspjem zakocit i ne sjebat fioreta, koji je to sve dobro popratio tako da nije bilo incidenta..
tad je kimi preuzeo stafetu i krenuo u napad na antisu. no ostao je i on kratkih hlaca, jer antisa se opet pokazao - neprelazan..
i 7 krugova pred kraj, kad se vec cinilo da nema sanse da antisa pogrjesi, konacno se prekoci za prvi, ja malo popustim gas jer mi je opet malo zatrokalo i jbga, komesanje ispred, a fiore to iskoristio bolje i prosao i on.. cim su prosli, kimi i fiore su u 2 kruga nestali i to je bilo to..
reply utrke je bolji i zabavniji nego pol pravih utrka :)

ove druge utrke s ovim modom su pun pogodak..

ludo zabavna utrka, ja zadovoljan rezultatima, obzirom da mi je cilj i target antisa, tako da smo se zamjenili na tablici.. za sitno, al i to je bitno :P
zanimljivo, fiore i kimi nakon pol sezone imaju isti broj vodecih krugova :) (al vas jos uvijek dere cale :D

stavio sam reporte, video jos nisam..

http://f1hracing.co.nf/league/v8/sand.html" onclick="window.open(this.href);return false;
slika
harrahotto

Post Postao/la harrahotto »

Armanini je napisao/la:znaci furas ti te prototipove?
bas cu probat "danas sutra" pa mozemo dignut i odvozit koju vecer negdje na kakvom lemansu il tako nes..
u biti su dva moda u jednome.
jedan je Group C revival, i taj je nedovršen, ima jako puno klasa/godišta, i mislim da su razlike među autima velike.
drugi je Group C Legends, i tu su samo dva auta Porche i Mazda. Fora je što tih Porchea ima taman 5-6 skinova, koliko nama i najčešće treba, i svi su isti, što je dobro za zabavu...

probaj malo, pa možda da ga bacimo na server, nije velik.
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

moj lagani osvrt na jučerašnju utrku

P: Upoznavanje sa stazom, prilagodba na nove postavke FOV-a koji sam sad smanjio na 50 i puno mi je lakše voziti, te pokušavanje što više riješiti problem proklizavanja na izlazima iz šikane, zavoja nakon nje, zavoja nakon one brze kombinacije i zadnjeg zavoja. Najbolje od svega, uspio sam u svim planovima :)

Q: Odlično sam odvozio, čak malo i popravio vrijeme iz treninga i ugrabio P3 na startu.

R1: OOOOOOOdličan start i nakon prvog zavoja eto mene na P1. Čak sam do polovice kruga stekao i kakvu takvu prednost, ali sam odmah krenuo u pažljivi mod da slučajno odmah ne pogriješim. Pred kraj kruga stiže me Kimi i odjednom mi je nevozljivo, FPS katastrofa i kad sam vidio da nikako ne mogu braniti uz toliko trzanje popuštam mu. Tek kad se Kimi malo odmaknuo popravilo se stanje sa FPS-om, ali čim se Fiore zalijepio za moju zadnjicu opet isto. On prolazi naprijed i odvaja se, ja normalno mogu voziti no griješim i stiže me Arma i opet ista stvar. Tad sam shvatio da jedino kako mogu normalno voziti je da se vučem stazom, pustim sve naprijed i kružim sam, što mi baš i nema smisla pa sam otišao

R2: Nisam ni vozio

Uglavnom, primjećujem da ovi moji problemi sa FPS-om imaju veze isključivo sa modom. Na svim stazama mi se tako do sad događalo, samo je na nekima (npr. Philip Island) bilo lakše jer nije zid odmah uz cestu. Detalji su mi, osim mog auta, svi na Low...i staza, i suparnici i teksture i sjene, dok su specijalni efekti (npr. dim kod blokiranja kotača) isključeni

slika
Armanini
Svjetski prvak
Svjetski prvak

harrahotto je napisao/la: probaj malo, pa možda da ga bacimo na server, nije velik.

hm.. mod ima skoro 900 mb.. meni treba nekih 4 sata da to dignem..
vidim dosta pozitvnih komentara, al ono sto me malo brine je upravo tvoj komentar na f1classicsu :)
ffb? ako nije kako treba, to je meni deal breaker :/

glavnom, primjećujem da ovi moji problemi sa FPS-om imaju veze isključivo sa modom. Na svim stazama mi se tako do sad događalo, samo je na nekima (npr. Philip Island) bilo lakše jer nije zid odmah uz cestu. Detalji su mi, osim mog auta, svi na Low...i staza, i suparnici i teksture i sjene, dok su specijalni efekti (npr. dim kod blokiranja kotača) isključeni
hm.. bas steta..

neznam.. ako se dobro sjecam ti si na laptopu?
znam da je i bugar pricao da je njemu nemoguce zapravo vozit mod jer mu je prezahtjevan (ima neki prastaru konfu)..

neznam s cim se jos mozes poigrat.. probaj smanjit broj vidljiv auta, a u configu su neke sitnice koje mogu utjecat malo..
u svom .plr nadji i smanji sljedece:

Player Detail="3"
Player Texture Override="-1" // For player's vehicle textures: -1=use Player Detail, 0-3=override value
Opponent Detail="3"
Opponent Texture Override="1" // For opponents' vehicle textures: -1=use Opponent Detail, 0-3=override value
Load Opponent Cockpits="1" // Whether to load gauges and LCD for opponents, don't turn off if you're planning on hot-swapping vehicles in multiplayer
Garage Detail="0.50000" // LOD multiplier when vehicle is in garage (0.01-1.00)
Shadows="3"
Shadow Blur="0"
Shadow Cache="1"
Pitcrew Detail="0"
Special FX="3"

dakle probaj stavit sve na 1, opponent cockpits stavi 0, garage detail znam da smanjuju, pa probaj skresat i to, shadows sve iskljuci..
stavi par botova i vidi dal ima razlike..

pretpostavljam da na dx7 ne bi radilo kako treba, al mozda da probas..
slika
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

ne na laptopu, na kompu doma. Drugi modovi su mi Ok više-manje na srednjim do high detaljima, ovisno o broju ljudi na serveru. Npr. trening jučer sam vozio normalno, na kvalama sam izašao prvi sa dvojicom na repu i imao sam problema sa FPS-om..njih sam pustio negdje pola startnog pravca naprijed i onda je bilo ok

slika
Armanini
Svjetski prvak
Svjetski prvak

spec kompa?

jel imas visejezgreni proc?
slika
Ćale od Lewisa
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Navijam za: Mercedes

Post Postao/la Ćale od Lewisa »

ima ko za vožnju večeras?
slika
Armanini
Svjetski prvak
Svjetski prvak

normalno da izaberes veceras :)

mene nema veceras..
al bit cu doma oko 23, pa ako netko bude za malo subotnje nocne voznje, ja sam tu :)
slika
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

Armanini je napisao/la:spec kompa?

jel imas visejezgreni proc?

Ista stara kanta na kojoj vozim zadnje 3 godine sa vama...

Intel Core2Duo 1,8 GHz
2GB DDR2 RAM
ATi Radeon X1950GT 256MG GDDR3

slika
Armanini
Svjetski prvak
Svjetski prvak

onda tko je za voznju? :)

tko bi rekao da je to nedovoljno za rf..
procesor je mislim tu najuze grlo..
to nije dvojezgreni? ako je, pomoglo bi ti da vrtis rf na obje jezgre..
slika
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

dvojezgreni je, piše ti Core2Duo ;)

a kako da ga zavrtim na obje?

slika
Armanini
Svjetski prvak
Svjetski prvak

ma znam da su neki stariji inteli bili neki duo, al sa jednom jezgrom i nekim virtualnim .. :) nisam bas s starijim intelima na ti, nikad imao.. osim jednog legendarnog celerona :)

napravi shortcut od rfactor.exe, desni klik - properties - u taget polje dodaj +fullproc (razmak prije +)..
dakle, izgleda ti nekako ovako ovisno gdje ti je instalan rf : K:\Games\rFactor\rFactor.exe +fullproc

i kad pokrenes rf preko tog shorcuta rf se vrti i na ostalim..
neces dobit 50% poboljsanje, al trebalo bi bit solidno..
slika
harrahotto

Armanini je napisao/la: hm.. mod ima skoro 900 mb.. meni treba nekih 4 sata da to dignem..
vidim dosta pozitvnih komentara, al ono sto me malo brine je upravo tvoj komentar na f1classicsu :)
ffb? ako nije kako treba, to je meni deal breaker :/
GC Legends, dakle ovaj završen ima 194mb
što se dizanja tiče, mogu i ja..

što se ffba tiče, gle, ja sam sa sobom imam konflikt sa tim postavkama, tako da moje mišljenje ne mora biti točno. na koncu, to sam tamo i napisao.
plus, što je taj komentar išao na Revival dio a ne na Legends, jer sam taj Legends tek kasnije skužio.

enivej, kad budete za, ako budete, javite da dignem... (jel to samo copy/paste preko filezille?)
Armanini
Svjetski prvak
Svjetski prvak

dakle ima legends od 194 mb? ok, nabaci link..

mozes dignut naravno..
da, umjesto da skidas sa desne, sad uploadas sa lijeve strane u odgovarajuce foldere ofc..
slika
harrahotto

Armanini je napisao/la:dakle ima legends od 194 mb? ok, nabaci link..

mozes dignut naravno..
da, umjesto da skidas sa desne, sad uploadas sa lijeve strane u odgovarajuce foldere ofc..
Dakle, ovo je samo Legends, a u topicu koji sam nedavno pokrenuo je i Revival.
dignem danas na server

mod:
http://www.mediafire.com/?mnmo48mn32jvu5k" onclick="window.open(this.href);return false;
2shared.com /file/R65dcXBq/GCLegends.html

Mazda787b fix:
http://www.mediafire.com/?b8m9jqvv3qv2lj8" onclick="window.open(this.href);return false;
2shared.com /file/2JNsPEpQ/GCLegends-fix.html

mirror_fix:
http://www.mediafire.com/?cbbcuz6g7zr55og" onclick="window.open(this.href);return false;

P962_fix:
http://www.mediafire.com/?y16a2pl3c4puaiq" onclick="window.open(this.href);return false;
Armanini
Svjetski prvak
Svjetski prvak

vidim netko dignuo mod?
nadam se sa svim fixevima :)

probao sam sad par krugova na monzi..
i damn, lude pile :)

ovako na prvu, sve na mjestu, osim downshiftanja :) ludi auti..

idem slozit za server pa mozemo veceras vozit ako je netko za..
slika
Armanini
Svjetski prvak
Svjetski prvak

ok, server je up and running.. bez mismatcheva :) gg onom tko je uploadao :=

smislite neku prikladnu stazu od ovih koje imamo pa da vozimo malo nesto "malo" drukcije nego uobicajeno :)
slika
harrahotto

Armanini je napisao/la:ok, server je up and running.. bez mismatcheva :) gg onom tko je uploadao :=

smislite neku prikladnu stazu od ovih koje imamo pa da vozimo malo nesto "malo" drukcije nego uobicajeno :)
le mans
Sebring
Spa
Kyalami 79
Silverstone 79
Road America
Armanini
Svjetski prvak
Svjetski prvak

makni americu i sebring i izaberi koju god :)

ja cu za 20ak min na server..
slika
harrahotto

kyalami, najkraci i najzabavniji
Armanini
Svjetski prvak
Svjetski prvak