Fernando Alonso [#14]

Novosti o vozačima i timovima, glasine...

Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73

Odgovori
zonelsk
Veteran
Veteran
Ja sam: Vozač
Navijam za: FA

Re: Fernando Alonso

Post Postao/la zonelsk »

goran007 je napisao/la:
vidc je napisao/la:
goran007 je napisao/la:
kolega,ajde probaj bilo kojim vremenom sa staze(usporedbom sa najbržima) me uvjerit da su imali bolid za pobjedu da mi je lakše čekat nastavak sezone
vremena ne mogu ništa reći jer je Alonso gotovo cijelu utrku vozio iza sporijih bolida. da je imao bolje startno mjesto ili barem odradio bolji start možda bi se vozio u slobodnom prostoru pa bi analize i imale nekog smisla. isto vrijedi i za massu.
s malim zakašnjenje...

naravno da analize tebi ništ ne znače kad bi onda brojkama,situacijom ili bilo kojom činjenicom morao argumentirati nešto što nema veze s istinom...kad sam kažeš-"gotovo cijelu utrku" onda znači da postoji razdoblje koje nije pokriveno tim razdobljem...ajmo ga na sekundu pogledati...

dok se rješava Kimija Alonso ima praznu stazu,ali i Lewisa koji mu je dovoljno blizu da se ne smije opustiti i voziti laganini...

koja su mu vremena u odnosu na Webbera(bokseve odradili gotovo identično-41-42 krug oba stavila MU gume
razlika porasla sa 4.152 na 6.359,razlika u najbržem krugu 0.689...zar to nije pokazatelj koliko je RB brži

oćeš Mercedes...Alonso-Rosberg-opet boksovi-41,42.krug samo sad različite gume(Alo-MU,Ros-HN)
u tri kruga razlika s 5.456 na 7.124 s razlikom u najbržem krugu u korist Rosberga(u istom krugu ga ostvaruju) od 0.559

i jedan i drugi su pod pritiskom bržih vozača i nemogu usporavati...stoga,ajde mi sad objasni kak je to Ferrari bio konkurentan ovim ekipama
Bas me zanima odgovor na ovo.

Super izvuceni podaci
I like to race, not to do laps alone.
F1NAC
Moderator
Moderator
Navijam za: Scuderia Ferrari

Post Postao/la F1NAC »

bude svim nevjernicima Ferrari opalio šamarčinu u njemačkoj kad se budu fajtali za pobjedu :D (okorjeli optimist) :D
slika
rFactor F1-HR WTCC LEAGUE CHAMPION 2011
goran007
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač

Post Postao/la goran007 »

F1NAC je napisao/la:bude svim nevjernicima Ferrari opalio šamarčinu u njemačkoj kad se budu fajtali za pobjedu :D (okorjeli optimist) :D
pa ja i nisam nevjernik i ne smatram da je to nemoguće...pogotovo ak donekle srede kvale...ja sam pisao isključivo o prošloj utrci na kojoj su stvari bile kakve jesu...nadam se da je to izdvojen slučaj i da će pronaći razlog zbog kojeg su izgledali kao što jesu
nikolaf1
Početnik
Početnik

Post Postao/la nikolaf1 »

goran007 je napisao/la:
vidc je napisao/la:
goran007 je napisao/la:
kolega,ajde probaj bilo kojim vremenom sa staze(usporedbom sa najbržima) me uvjerit da su imali bolid za pobjedu da mi je lakše čekat nastavak sezone
vremena ne mogu ništa reći jer je Alonso gotovo cijelu utrku vozio iza sporijih bolida. da je imao bolje startno mjesto ili barem odradio bolji start možda bi se vozio u slobodnom prostoru pa bi analize i imale nekog smisla. isto vrijedi i za massu.
s malim zakašnjenje...

naravno da analize tebi ništ ne znače kad bi onda brojkama,situacijom ili bilo kojom činjenicom morao argumentirati nešto što nema veze s istinom...kad sam kažeš-"gotovo cijelu utrku" onda znači da postoji razdoblje koje nije pokriveno tim razdobljem...ajmo ga na sekundu pogledati...

dok se rješava Kimija Alonso ima praznu stazu,ali i Lewisa koji mu je dovoljno blizu da se ne smije opustiti i voziti laganini...

koja su mu vremena u odnosu na Webbera(bokseve odradili gotovo identično-41-42 krug oba stavila MU gume
razlika porasla sa 4.152 na 6.359,razlika u najbržem krugu 0.689...zar to nije pokazatelj koliko je RB brži

oćeš Mercedes...Alonso-Rosberg-opet boksovi-41,42.krug samo sad različite gume(Alo-MU,Ros-HN)
u tri kruga razlika s 5.456 na 7.124 s razlikom u najbržem krugu u korist Rosberga(u istom krugu ga ostvaruju) od 0.559

i jedan i drugi su pod pritiskom bržih vozača i nemogu usporavati...stoga,ajde mi sad objasni kak je to Ferrari bio konkurentan ovim ekipama
Ma nema tu puno pametovanja. Ferrari jeste sporiji od RB i Mercedesa, to je cinjenica. Najveci problem Ferrari-ja je zagrijavanje guma i trakcija. Ja sam jos poslije Monaka i Kanade pisao da Ferrari ima ogromnih problema sa trakcijom, odn. sa straznjim krajem bolida. Medjutim, tada su Mercedes i RB jos bili u problemima sa koristenjem guma i onda taj problem Ferrari-ja nije bio toliko ocigledan. Iako se jos u Barceloni mogao vidjeti problem u 3. sektoru u kojem je ona sikana, odn. najsporija tocka na stazi.
Od 2012 godine i uvodjenja pull-rod ovjesa na STRAZNJEM kraju ( bez obzira sto je uveden i naprijed ), Ferrari je izgubio mehanicki grip koji ih je krasio 2009, 2010 i 2011 godine. Osnovni problem Ferrari-ja je sto oni jos nisu usavrsili pull-rod kao sto je to uradio Red Bull, jer su ga prilicno kasno uveli. Oni su sve do 2012 bili na push-rod i naprijed i nazad, za razliku od Red Bull-a koji je mnogo prije uveo ovaj sistem. Po meni, najveci problem ja ovjes. Nije usavrsen, Red Bull ima puno kilometara na takvom ovjesu, Mercedes je bacio sve karte na ovjes i isplatilo im se..
Sad je samo pitanje, kada ce Ferrari rijesiti ovaj problem sa ovjesom, da li ce vratiti push-rod nazad ( to je bas tesko jer bi se konstrukcija cijelog straznjeg kraja morala mijenjati zbog promjene konstrukcije mjenjaca na kog se sada ovjes i povezuje ).
FORZA FERRARI !!!
Cuky
Moderator
Moderator
Navijam za: Ferrari

Post Postao/la Cuky »

očito je da i ovako ne skroz sređeni pull rod ovjes otraga ima bolje rezultate nego idealan pushrod...niže težište jer su komponente ispod, a ne iznad mjenjača, više slobodnog prostora iznad mjenjača štovdaje čišću struju zraka na donji element krila (beam wing), a kako on i difuzor rade u paru samim time je i difizor efikasniji.
“Four wheels move the body, Two wheels move the soul.”

slika
vidc
Veteran
Veteran

Post Postao/la vidc »

goran007 je napisao/la: s malim zakašnjenje...

znači 3 kruga nam sve govore? uz to,alonso je očito odustao od stiskanja kad je došao do 3. mjesta jer su mu 51. i 52. krug za 7 desetinki sporiji od 50.
ferrari inače s malo goriva zaostaje za vodećim mercedesom i red bullom (ova utrka iznimka jer su na kraju imali novije gume od bolida pa su ih bez problema riješili), i svi znamo da je to slabija strana ferrarija i da relativno puno bolje ide natankan. gdje je bio alonso tad?
hint: torro rosso,force india...
zašto? zbog lošeg starta.i start je dio utrke, i to izuzetno bitan dio utrke i ova vožnja alonsa ne može biti okarakterizirana kao "iznimno dobra" jer je moglo puuuuno bolje. al zahvaljujući velikoj dozi sreće, unatoč greški, došao je do 3. mjesta
bar mu se ispunila želja koju stalno spominje i priželjkuje
Dero
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač

Post Postao/la Dero »

vidc je napisao/la: gdje je bio alonso tad?
hint: torro rosso,force india...
zašto? zbog lošeg starta.i start je dio utrke, i to izuzetno bitan dio utrke i ova vožnja alonsa ne može biti okarakterizirana kao "iznimno dobra" jer je moglo puuuuno bolje. al zahvaljujući velikoj dozi sreće, unatoč greški, došao je do 3. mjesta
bar mu se ispunila želja koju stalno spominje i priželjkuje
Ne, nego zbog loših kvalifikacija koje su rezultat lošeg bolida na 1 lap paceu. Slažem se da je start dio utrke ali očekivati konstatno dobre startove je suludo u F1 pa čak i za Ferrari.
Alonso-champ
Veteran
Veteran
Navijam za: Fernando Alonso

Post Postao/la Alonso-champ »

Nek obrije one brkove...lol
Alonsista hasta la muerte..
Chuck Norris
Veteran
Veteran

Post Postao/la Chuck Norris »

Ma odite u k.. i vi i taktika
...put u raj nije posut ružama...
Dero
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač

Post Postao/la Dero »

Čemu panika? Ja sam sretan jer su pokušali nešto novo

Nakon 5 krugova ako sve prođe bez incidenta naš dvojac ce kontrolirati utrku dok ce se ekipa na softu naci u masakru.
F1NAC
Moderator
Moderator

Post Postao/la F1NAC »

ma neznam bas, treba vidit kakva ce bit staza sutra u drugom djelu trke. Znamo sto se desilo u britaniji 2012, Alonso na kraju na meksim webber na tvrđim i pretekao ga. Budemo vidli sutra
slika
rFactor F1-HR WTCC LEAGUE CHAMPION 2011
Chuck Norris
Veteran
Veteran

Zato što su kao od šale mogli doći do 4. i 5. mjesta i onda sutra u lov na pobjedu.A sad se dovode u situaciju da rizik na startu je.Kad imaju bolid sposoban za pobjedu onda se kockaju.Da su danas završili 4. bili bi najveći favoriti za pobjedu
nikolaf1
Početnik
Početnik

Chuck Norris je napisao/la:Zato što su kao od šale mogli doći do 4. i 5. mjesta i onda sutra u lov na pobjedu.A sad se dovode u situaciju da rizik na startu je.Kad imaju bolid sposoban za pobjedu onda se kockaju.Da su danas završili 4. bili bi najveći favoriti za pobjedu
Mislim da se preuranjeno otpisuje Ferrari. Ova taktika koju su iskoristili na kvalama, lako moze biti i dobitna... Mislim da sutra, prije 15.30 ne treba puno diskutovati o tome, sta bi bilo kad bi bilo...
FORZA FERRARI !!!
Toon
Veteran
Veteran
Navijam za: mclaren

Post Postao/la Toon »

Ma Chuck samo "pila naopako" :) - shvatio je i on da kad je pesimističan bude nešto dobro za Alonsa pa se zato ulovio jadikovati. Meni se isto sviđa ovaj "taktički potez" jer sumnjam da su baš nešto puno mogli u kvalifikacijama tj. teško bi ulovili prva dva reda...ovo mi se čini puno bolje...
"Damn it, Steven, we're men. It's our god-given right to watch sports and smut."
"Oh mighty one in the heavens who created the mountains, the seas and beer ..."
"I'm married to a woman named ... something!"
Sanel
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač
Navijam za: Nikoga
Kontakt:

Post Postao/la Sanel »

Moguće je da vodeći nakon prvog ulaska u boks nakon manje od 10 krugova upadnu u gužve iza nekoga na tvrđim gumama i tu izgube dosta vremena, a Ferrarijevci ukoliko start prođe dobro da imaju čistu stazu pred sobom, a kasnije na promjene guma i izbjegavanje gužvi. Naravno, taktika je dobra ukoliko start prođe očekivano dobro, dakle bez gubljenja pozicija i incidenata.
...kažu čekanje se isplati, vjeruj meni lažu ti,
želiš vidjet kako ne treba, dođi ja pokažem ti...
zonelsk
Veteran
Veteran
Navijam za: FA

Post Postao/la zonelsk »

Sanel je napisao/la:Moguće je da vodeći nakon prvog ulaska u boks nakon manje od 10 krugova upadnu u gužve iza nekoga na tvrđim gumama i tu izgube dosta vremena, a Ferrarijevci ukoliko start prođe dobro da imaju čistu stazu pred sobom, a kasnije na promjene guma i izbjegavanje gužvi. Naravno, taktika je dobra ukoliko start prođe očekivano dobro, dakle bez gubljenja pozicija i incidenata.
Takvog sam i ja razmisljanja.

Dodao bi jos i da ekipa koja je na meksim gumama mora uci u box u prvih 10 krugova, dok su boldi jos kolko tolko zgusnuti i postoji veca sansa da upadnu u promet, tj manji prozor za taktiziranje i traženje slobodnog prostora.

Dok ekipi na tvrđim gumama ce biti lakse traziti rupu ak bude utrka odmicala.

Dodatno, pod kraj utrke će imati soft gume sa lakim bolidima sto bi moglo jos jedna od pozitivnih stvari.

Što me najvise plasi a moglo bi upropastiti taktiku je safety car u krivo vrijeme.

Drago mi je da su konacno nesto probali napraviti kad vec ne mogu uloviti prva dva reda u kvalama.
I like to race, not to do laps alone.
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

Chuck Norris je napisao/la:Zato što su kao od šale mogli doći do 4. i 5. mjesta i onda sutra u lov na pobjedu.A sad se dovode u situaciju da rizik na startu je.Kad imaju bolid sposoban za pobjedu onda se kockaju.Da su danas završili 4. bili bi najveći favoriti za pobjedu

Evo, pošto mislim da Fernando zna bolje nego svi mi ovdje na forumu, što je on napisao na svom fb-u
PUSH LIKE QUALIFYING
The strategy we used today was dictated by looking at our average qualifying performance, given that pole is not yet within our grasp...
“Four wheels move the body, Two wheels move the soul.”

slika
Dani
Legenda
Legenda
Navijam za: Hamiltona

Post Postao/la Dani »

Ali opet Massa ispred njega. Oboje dobro startaju. Biti će tu svega. Još ako Webber opet zaspi....
Biti drugi znači biti prvi među gubitnicima. Ayrton Senna.

slika
Chuck Norris
Veteran
Veteran

Grdno su zeznuli s taktikom,ali svejedno treba biti realan i priznati da šanse za naslov su minimalne.Više od zaostatka je problem bolid koji nije dovoljno dobar za pobjedu
Alonso-champ
Veteran
Veteran

Post Postao/la Alonso-champ »

Njemu svaka cast,ali ko kod je izmislio taktiku prevario se,ok,probali su-pozdravljam,da nije bilo SC ja mislim da ne bi bio tu gdje je...
Alonsista hasta la muerte..
nikolaf1
Početnik
Početnik

Alonso je uradio sto je mogao.. Misljenja sam da je SC upravo zeznuo stvar, jer je onaj pit stop kada je izasao sc bio neplaniran. Mogli su oni jos voziti na medium-u.

F138 je jednostavno spor za pobjedu. Konkretna poboljsanja nisu stigla, skoro 2 mjeseca ( izuzimajuci prednje krilo i sidepode na VN Kanade koji su koristeni samo na toj stazi ). Ako testiranja ne iskoriste i ekspresno ubrzaju bolid, tako da od sljedece utrke poslije testiranja budu na razini Red Bulla ( sto znaci da trebaju pronaci cca 0.7 sekunde po krugu - 0.5 je realan zaostatak, ali ce se isto i Red Bull ubrzati najmanje 0.2 sek. ), oni lagano prvenstvo mogu zakljuciti i okrenuti se 2014-oj..
FORZA FERRARI !!!
F2004_the_best_ever
Svjetski prvak
Svjetski prvak

Post Postao/la F2004_the_best_ever »

Danas je ovo 4. mjesto maksimum što je mogao Alonso napravit.
speedy56
Legenda
Legenda
Navijam za: FAlonso ALotterer

Post Postao/la speedy56 »

Stella,"...I don't know if there was any more left in the car, really"
slika
Chuck Norris
Veteran
Veteran

Odličan krug Alonsa
Na žalost nema luksuz kao neki da pravi greške i opet ima strašno vrijeme.
Kad ćemo dočekati da ima bolid s kojim će se moći pofajtati za prvo mjesto
speedy56
Legenda
Legenda
Navijam za: FAlonso ALotterer

Post Postao/la speedy56 »

http://www.autobild.de/artikel/formel-1 ... 05803.html
Ako može netko pročitati i ukratko prepričati bilo bi super, ali kolko sam ja skužio bilo je razgovora između Alonsovog menađera i Hornera oko 2014.
slika
Odgovori